Forum » Zvok in slika » SiOL in VOD video na zahtevo
SiOL in VOD video na zahtevo
M&M ::
Pozdravljeni.
Tukaj vas je prijavljenih kar precej in predvidevam, da je med njimi tudi kdo, ki ima SiOL TV. Na naše koncu odkar pomnim, vsi uporabljamo kabelsko in morda tu in tam kdo T2 ali Amis...
V glavnem, zanima me, ali se da pri Siolu na kak način zajeti, posneti kar se gleda preko VOD (video na zahtevo). Iščem namreč en dokumentarni film, ki pa je na voljo samo prek siola, pa me zanima, če je to sploh izvedljivo. Tisti ki uporabljate Siol, boste verjetno poznali odgovor.
Tukaj vas je prijavljenih kar precej in predvidevam, da je med njimi tudi kdo, ki ima SiOL TV. Na naše koncu odkar pomnim, vsi uporabljamo kabelsko in morda tu in tam kdo T2 ali Amis...
V glavnem, zanima me, ali se da pri Siolu na kak način zajeti, posneti kar se gleda preko VOD (video na zahtevo). Iščem namreč en dokumentarni film, ki pa je na voljo samo prek siola, pa me zanima, če je to sploh izvedljivo. Tisti ki uporabljate Siol, boste verjetno poznali odgovor.
M&M
black ice ::
Najlažja varianta je, da uporabiš kakšen Xtreamer ali kaj podobnega. Druga opcija je, da se malo poigraš in omogočiš gledanje TV na računalniku in tam zajameš s predvajalnikom VLC.
PS: Nisem prepričan da na računalniku deluje tudi VOD. Te opcije trenutno ne potrebujem. Kateri dokumentarni film iščeš, če ni skrivnost?
PS: Nisem prepričan da na računalniku deluje tudi VOD. Te opcije trenutno ne potrebujem. Kateri dokumentarni film iščeš, če ni skrivnost?
Xtreamerja ima brat, a ne vem, če omogoča zajemanje. Sicer kot sem povedal, imamo pri nas kabelsko TV in niti ne poznam nikogar, ki bi imel SiOL, da bi sam poizkusil. Zato se obračam tukaj za nasvete in pomoč.
@black ice: ti pošljem ZS
@black ice: ti pošljem ZS
M&M
Pesimist ::
Reje povej naslov dokomentarca. Da osbtaja samo na siolu se mi zdi smešno ali ga je siol naredo.
Drugace se pa neda zajemati VOD preko PCja. Oz vedeti bi moral tocni link, ta pa je like #$%#$%"#F DSRF#$R#$c
Drugace se pa neda zajemati VOD preko PCja. Oz vedeti bi moral tocni link, ta pa je like #$%#$%"#F DSRF#$R#$c
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
krebs11 ::
Najlažji način za posneti oddajo je kakšen HDD/DVD snemalnik ali pa tv kartica za PC, kjer posnameš preko vhoda(video+audio-preko činčev)
LP
LP
Dokumentarca ni naredil Siol, ga je pa možno videti edino tam. Pred leti je bil v kinu - to pa je tudi vse. Ni ga namreč na nobenem "prenosnem" mediju, kar sem preveril celo pri režiserju filma.
Kako je s temi HDD snemalniki nimam izkušenj. Predvidevam da za Siol TV in VOD potrebuješ digitalni kanalnik. TV kartica za računalnik bi morala prav tako imeti digitalni sprejemnik. Za kabelsko sicer ni potrebno, ne vem pa kako je s siol in VOD.
Tukaj sprašujem, ker ne poznam SiOL-a in upam, da se bi našel med vsemi vami nekdo z "razpoložljivo" tehnologijo.
Kako je s temi HDD snemalniki nimam izkušenj. Predvidevam da za Siol TV in VOD potrebuješ digitalni kanalnik. TV kartica za računalnik bi morala prav tako imeti digitalni sprejemnik. Za kabelsko sicer ni potrebno, ne vem pa kako je s siol in VOD.
Tukaj sprašujem, ker ne poznam SiOL-a in upam, da se bi našel med vsemi vami nekdo z "razpoložljivo" tehnologijo.
M&M
krebs11 ::
Za gledanje siol tv na pc-ju ne potrebuješ digitalne kartice, biti mora analogna, ker signal od boxa do tv-ja pride v analogni obliki, razen, če imaš hdmi priklop, to je pa druga stvar. Stvar je enostavna, imaš tv kartico, program za zajem videa in avdia, priklopiš siol box preko činčev na pc in na pc-ju izbereš vod in posnameš oddajo. Isto je z HDD/DVD snemalniki, tako kot stari VCR snemalniki, samo da ti snemajo v digitalni tehniki-kot dvd. Glede VOD nimam izkušenj,ker nimam siola, mislim pa da dela na tak način, da si prek tv-ja izbereš film, pritisneš ogled in ti ga začne predvajati,plačaš ga pa pri položnici. Če je kako drugače, naj to napiše tisti,ki ga uporablje.
Jaz si posnamem kak dokumentarec preko dvb-c sprejemnika in HDD/DVD snemalnika,povezana sta preko scarta. Najprej na disk snemalnika, pol pa na dvd in lahko potem gledam na katerem koli dvd predvajalniku.
LP
Jaz si posnamem kak dokumentarec preko dvb-c sprejemnika in HDD/DVD snemalnika,povezana sta preko scarta. Najprej na disk snemalnika, pol pa na dvd in lahko potem gledam na katerem koli dvd predvajalniku.
LP
St235 ::
V bistvu moraš med TV in siol box priklopi karkoli kar zna snemat. Če gre zadeva analogno (scart) potem bo dober praktično vsak videorekorder/dvd rekorder. Če gre preko HDMI pa pa boš rabil snemalnik z ustreznim priklopom (HDMI)
Vse kar pišete mi je že jasno. Še vedno pa se ni javi nihče, ki bi dejansko imel siol ter možnost VOD.
M&M
A niso tule neka pravila, ki so proti "piratstvu"? Zato nisem napisal naslova... da nebi bilo kaj narobe.
Skratka potreboval bi tole: http://www.siol.net/videoteka.aspx?p=1&...
Pripravljen sem tudi poravnati nastale stroške, ki bi nastali pri zajemu filma + namakniti za pivo ali dve.
Skratka potreboval bi tole: http://www.siol.net/videoteka.aspx?p=1&...
Pripravljen sem tudi poravnati nastale stroške, ki bi nastali pri zajemu filma + namakniti za pivo ali dve.
M&M
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siol uvaja digitalno kabelsko televizijo na optiki (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 23595 (8982) | alexz |
» | [DVDR/divx] snemalnik in Divx predvajalnik (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 63339 (15829) | Buffy |
» | Siol Box (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 25136 (14149) | ToniT |
» | Spletna videoteka iTIVI v stečaju (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 19966 (15900) | OldSkul |
» | DVD snemalniki s trdim diskom in DVB-C (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 22984 (10199) | Yossarian |