Forum » Hlajenje in modifikacije » Gretje ugasnjenega napajalnika
Gretje ugasnjenega napajalnika
Ag.Smith ::
Odprl sem en ATX napajalnik in opazil, da se greje tudi ko je PC ugasnjen. Pravzaprav je hladnejši ko je na ON saj ga takrat hladi ventilator. Probal sem še dva druga napajalnika in je stvar enaka. A se da to kako odpravit?
boc ::
A se greje tudi ko potegnes kabel iz vticnice ?
"ATX racunlniki" so ko PC ni prizgan (in imas kabel v vticnici) v standby-u in tudi rabijo neko napjanje - je tudi na plati.
boc
"ATX racunlniki" so ko PC ni prizgan (in imas kabel v vticnici) v standby-u in tudi rabijo neko napjanje - je tudi na plati.
boc
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: boc ()
Ja seveda je napajalnik pod napetostjo. Samo to da je napetost na plati še ne pomeni da mora teči skoznjo tudi tok. Sej v bistvu to sploh nima veze, ker sm napajlanik probal čisto samostojno, samo na 220 sem ga priključil, vsi ostali kabli so v zraku.
alien-w ::
Sigurno notr kakšni tokovi tečejo, pa tudi napetost iz 220V transformira v napetosti za plato, tako da sigurno kakšen transformator deluje al pa kej podobnega.
Bom mal pomeru, da vidm kaj se kej dogaja okol trafota. Ampak definitivno se za moje pojme zadeva preveč greje. En od dveh hladilnikov, ki sta na nekih tijakih se mi zdi, je na 40*C. Ko dela ventilator pade temperatura na ene 30* odvisno od obremenitve. Bom odklopu vent me prou zanima kolk se bo pol stvar grela.
Kakšen nasvet, s čim bi meril temperaturo. Do sedaj sem imel neko zadevo, ki ima nek plastičen senzorček samo se mi zdi, da ni preveč natančen pa še teško ga pritrdiš.
Kakšen nasvet, s čim bi meril temperaturo. Do sedaj sem imel neko zadevo, ki ima nek plastičen senzorček samo se mi zdi, da ni preveč natančen pa še teško ga pritrdiš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Družinski server / HTPC za v dnevno (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 13093 (9801) | CoreySteel |
» | Kater PSU za hard OC (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Kaj kupiti | 29047 (17593) | LittleDevil |
» | Popravilo napajalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6876 (6167) | MesniBurek |
» | Pc se naenkrat ugasneOddelek: Pomoč in nasveti | 1567 (1291) | mirage |
» | Napajalni kabel se greje!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2216 (1859) | TribesMan |