» »

Simobil podražil naročniške pakete

Simobil podražil naročniške pakete

««
6 / 11
»»

gslo ::

sgdjkdlsugi4 je izjavil:

gslo je izjavil:

prav na pladnju so ponudili skupinsko lomljenje sim kartic pred kakšno večjih poslovalnic v ljubljani, začinjeno s kamero iz SVET-a. mularija, ki ne bo imela čez poletje kaj počet bi se lahk mal zoorganizirala. ja sej, kaj jim pa bodo.. mal dobička požrl in dejansko cash-inal svojih 10e. :D why not? :P pa še smešno bo izpadl, mogoče pridemo spet na naslovnice ny timesa. :D


Sej to je to, kaj nimate kaj bolj pametnega za pocet, kot zapravljanje lastnega casa na tak nacin ?Rajsi naredi kaj koristnega v tem casu, pa bos mel za 10 letnih nadomestil.


jst mam kej pametnejšga za počet, zato sem na mobitelu in samo hujskam, da tem lopovom malo kravžljajo živčke. naj majo mal polne poslovalnice, nej uni študenti za šalterjem en dan besno klofajo po kompjutrih, ma da se jim zmeša. :D

jst bom med tem bil produktiven, pa še za lastno zabavo bom poskrbel med večernim dnevnikom, kajne? :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gslo ()

AngelOfDeath ::

pingo76 je izjavil:

No kaj ste pogruntali? ČE grem sam brskat po teh uradnih straneh me kar zvije od tone neinformativnih informacij. Lani sem se javil za paket tri zame in 50% popusta naj forever. Zdej pa mi nabijejo še te smeti zraven (2€/mesec).
Če se grem z: http://www.tarife.si/vnos-mesecne-porab..., ugotovim da preplačam mojo porabo 2x v primeru z izračunom s paketom 0 zame ali simple (tisti brez naročnine). Količina klicev je približno 20-40min mesec random omrežja in morda 5 sms-ov. Račun pa mi pride od 12-19€ mesečno s paketom 3zame in 50% popustom nanj.

Ma prav za crknit je da ugotoviš kaj je najbolj racionalno.



Če se prav spomnim je v paketu tri zame vključenih 1000min v stacionarna omrežja, 1000minut v simobil in 1000 sms-ov.

In zdaj ti je Simobil kriv da ti porabiš samo 5 sms in 20 min ? btw podražlo se bo za e 1€. + 10€ na leto.
edit: Slovnica

Zgodovina sprememb…

BlueRunner ::

broken/link je izjavil:

to je pa res nenavadno O.o
sem pa šel preverjat in ob prekinitvi NR plačaš 5EUR.
Če želite prekiniti naročniško razmerje, morate o tem obvestiti Si.mobil. Zahtevo za preklic oz. prekinitev naročniškega razmerja lahko posreduje le naročnik sam:

po pošti na naslov: Si.mobil d.d., Šmartinska 134b, 1000 Ljubljana
preko faksa na številko 040 443 599 oziroma 01/ 544 91 50.
na Si.mobilovem prodajnem mestu

Ob prekinitvi naročniškega razmerja, se vam zaračuna tudi strošek prekinitve v vrednosti 5,00 EUR z DDV.
link: http://www.simobil.si/sl/faqCenter.cp2?...

Običajno res. Kadar pa si v 30-dnevnem obdobju po spremembi pogojev, pa lahko mirno odpoveš pogodbo "zato, ker so spremenili pogoje" in ti ZEKom jamči, da te pogodbene kazni ne boš rabil plačevati. To, je namreč tista pogodbena kazen, ki se ti briše, ne pa krediti, ki bi jih nekateri radi videli izbrisane.

Blinkys ::

No jaz bom definitivno zapustil simobil in šel na drugega ponudnika(v znak protesta) pa tudi če bom nekaj denarja izgubil.
Me pa zanima kako je s to obrabnino. Namreč jaz sem ob sklenitvi pogodbe plačal za telefon 100€ obrabnine pa imam do sedaj 34€, se pravi da mi razliko 66€ vrnejo ali se motim? Ker drugače je to čista kraja. Da ne rečem da obrabnine ni v nobenem ceniku od simobila in zato ne vem če jo sploh smejo zaračunavat, ali si lahko dandanes podjetja preprosto privoščijo vse kaj se jim zazdi?

Lp Tadej

Tilen ::

Ti jim vrneš telefon ter plačaš obrabnino 34€.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Blinkys ::

Tilen je izjavil:

Ti jim vrneš telefon ter plačaš obrabnino 34€.


A na onih 100€ pa lahko kar pozabiš?

Adrijan0 ::

Kaj bojo pa oni z usemi temi telefoni? :D

Ziga Dolhar ::

Ob razvezi pogodbe je temeljno načelo vračanja vzajemnih izpolnitev. Vse, kar je stranka pridobila od druge, mora povrniti. Kupec simobilu telefon, simobil kupcu kupnino.

Simobil bo - ne glede na svoje SPP - zelo težko utemeljil odločitev, da kupnine ne vrne oziroma ne pobota z uporabnino.
https://dolhar.si/

Bor H ::

Jst mislm da bi tukej lih pri uporabnini trzna inspekcija kej povedala. Februarja sem pri njih kupil HTC Trophy, danes hocejo da ga vrnem in placam 80€. Za njega sem dal 200€.

St235 ::

a je kdo to cako z uporabnino dejansko preveril?
Ker pravno gledano ima Žiga nedvoumno prav. Če pride do prekinitve pogodbe se mroata stranki pobotati. torej ali ti vrneš simobilu telefon oni tebi denar minus obrabnina, ali pa odplačaš svoj kredit do Simobila in obdržiš telefon.

Jaz sem dobil informacijo, da ti kupnino vrnejo, je pa en drug uproabnik v eni od tem napisal da so njemu povedali obratno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

BlueRunner ::

Ziga ima prav, vendar pa se lahko podjetje odloči "izračunati" uporabnino tako, da ta že upošteva začetno plačilo.

Če prav razumem je stvar pobota ta, da se obe strani dogovorita za vzajemno sprejemljivo rešitev. Če pa te ne dosežeta, pa je verjetno potrebno pogodbo izpolniti tako, kot je napisana. Torej najmanj odplačati vse obroke (po stari tarifi) do konca.

Potem pa ostane še vprašanje, če je lahko pogodbeno določilo po katerem lahko operater poljubno spreminja ceno ali obseg storitve, po ZVPot lahko tudi nično in kaj to potem res pomeni. ZEKom npr. predpisuje, da je potrebno pri vsaki spremembi pogodbe, to objaviti 30 dni preden začno spremembe veljati. Kar se da (s stisnjenimi zobmi) razumeti tudi kot potrdilo, da operater pogodbo lahko spreminja, če pri spremembah upošteva ta rok in možnost odhoda brez pogodbene kazni - tistih 5€ za odpoved pogodbe.

Ashrack ::

Sem napisal JAVA programcek kjer ti iz Simobil XML specifikacije izlusci in prikaze koliko minut si skupno govoril na Simobil, stacionarno ter ostala omrezja.
http://dl.dropbox.com/u/18460465/Simobi...
....

Thompic ::

Hmm na njihovi strani lahko izračunaš stroške z obrazcem (Obrazec za izračun sorazmernega dela prejete ugodnosti(odkup opreme)), če telefon obdržiš. Tam mi napiše tole: Doplačilo: ni potrebno, saj do izteka veljavnosti obstoječe pogodbe manjka 150 dni ali manj (pogodba se mi izteče 20.9.2011).

Nato sem jih še vprašal glede stroškov, pa sem dobil odgovor, da bodo ti 48,34€ (upoštevajoč včerajšnji dan)..

Čudna zmeda. Bomo videli, kakšen bo odgovor, zakaj taka razlika..

Bor H ::

150 dni pred koncem lahko vzameš nov telefon brez poplačila ostanka, ti pa prekineš pogodbo.

Lonsarg ::

150 dni pred koncem ti stroške šenkajo. Ampak samo v primeru, da se na novo za dve leti pri njih zavežeš.

St235 ::

Če se ti pogodba izteče 29.9.11 lahko mirno počakaš do tega datuma in takrat preneseš številko brez kakršnih koli zapletov/stroškov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Thompic ::

Aha tu je haklc:) Hvala za odgovore, bom pa počakal ja ;)

Ziga Dolhar ::

BR,

"pobotanje" pomeni le, da se vzajemne [istovrstne in zapadle] terjatve medsebojno "poračunajo" - torej, SiMobil ti je dolžan 400 EUR kupnine, ti si SiMobilu dolžan 300 EUR uporabnine (ali obratno). In ti je po pobotu dolžan 100 EUR oz. si mu toliko dolžan ti.

Mimogrede - prispevek sem napisal le zaradi tega, ker so nekateri uporabniki omenjali, da jim niso vrnili kupnine za telefonski aparat.

Če jim je "res niso", potem to "ni kul". Prav mogoče pa je, da so znesek že upoštevali in ga odšteli iz uporabnine. (Čez palec rečeno bo uporabnina za telefon za 2 leti zagotovo višja od prodajne cene telefona.)
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

nevone ::

Po neki zdravi kmečki pameti bi človek pričakoval, da je pogodbo treba spoštovati (če seveda nima protizakonitih elementov).

Če je simobil v paketu z vezavo dopušča povišanje cene, potem ni kaj, tako smo se strinjali.

Ampak bilo bi pa seveda korektno, če bi bila pogodba takšna, da z vezavo se simobil zaveže, da cene ne bo spreminjal.

Zdej pa, če simobil špekulira, in si na račun bolj ugodne pogodbe zanj, povečuje svoje prihodke, smo si pa še vedno sami krivi, saj smo se s pogoji strinjali.

Tudi simobil bo plačal ceno za svoje špekulacije z odhodom strank, pri čemer pa si bo seveda izračunal kakšen osip se mu pri določenih pogojih še vedno splača.

Tu ni dobrih vil, ki bi skrbele, da bo potrošnik vedno iztržil maksimalno. Oba potrošnik in ponudnik v končni fazi skrbita le zase.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

mr1two ::

Ah, jaz sem se že odločil- podražitve naj si le imajo(odgovor na mojo pritožbo je bil v stilu: "Saj nismo že zelo dolgo časa podražali storitev" -> ja, po mojem bi mogli prej še kaj pocenit kot pa dvignit, kljukci), jaz drugam nesem svoj denar.
Zadnje čase telefona ne porabim tolko kot sem ga v preteklosti. Zamenjava je zame sledeča-> tušmobil, tistih 200 neomejenih al kaj imajo že. V sili dokupiš zdraven še paket 200 enot za 5 evrov in sem na takšni ceni kot sem bil do sedaj pri simobilu- približno.

nevone ::

in sem na takšni ceni kot sem bil do sedaj pri simobilu- približno.


In za isto ceno boš menjal operaterja? Se pravi boš fural užaljenost in ne čisto preračunljivost. Sicer čisto tvoja stvar, samo ja pa zanimiv efekt.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

bluefish ::

Napisal je "v sili".

Utk ::

nevone je izjavil:

in sem na takšni ceni kot sem bil do sedaj pri simobilu- približno.


In za isto ceno boš menjal operaterja? Se pravi boš fural užaljenost in ne čisto preračunljivost. Sicer čisto tvoja stvar, samo ja pa zanimiv efekt.

o+ nevone

Jasno, ker Simobilu več ne gre zaupat, da ne bo pri naslednji vezavi dvignil ceno iz 13 na 20. Morda niti Tušmobilu ne gre, ampak to je morda, pri Simobilu je ziher. Simobil se je podražil za 30-50%. To ni neka mala spremembica...ampak cela pizdarija.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

gendale ::

jasno da te vsako podjetje hoče nategnit

njihov cilj je maksimalni zaslužek za lastnike

darkolord ::

Če jim je "res niso", potem to "ni kul". Prav mogoče pa je, da so znesek že upoštevali in ga odšteli iz uporabnine.
Izgleda da tistega zneska ne upoštevajo. Če si pred enim tednom kupil iPhone z vezavo za 600 eur in ga vrneš, jim po njihovem izračunu moraš doplačati še 45 eur...

BlueRunner ::

Če jim je "res niso", potem to "ni kul". Prav mogoče pa je, da so znesek že upoštevali in ga odšteli iz uporabnine.

Tukaj bi bila bistvena transparentnost. Pri Mobitelu je bilo pred letom dni tako, da najprej uproabnine sploh niso imeli na ceniku, šele po pritožbi so objavili cenik z njeno navedbo.

Sam bi tako čez palec rekel, da začetne cene niso niti pod razno upoštevali. Verjetno pa se lahko vedno naknadno izmišljujejo, da dejansko so jo upoštevalo. Verjetno se bi iz tega dalo narediti pritožbo, vendar pa znova sledi vprašanje kako bodo to videli na TIRS-u.

Tale "ni kul", pa se bi lahko saniral s kakšnim dopolnilom v kakšnem zakonu. Bi bilo potrebno potuhtati, pa se bi verjetno našel recept, ki bi zahteval večjo transparentnost.

Oh, pa hvala za pojasnilo kaj je pobot - predvidevam, da v kontekstu OZ-a.

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

nevone je izjavil:

in sem na takšni ceni kot sem bil do sedaj pri simobilu- približno.


In za isto ceno boš menjal operaterja? Se pravi boš fural užaljenost in ne čisto preračunljivost. Sicer čisto tvoja stvar, samo ja pa zanimiv efekt.

o+ nevone

Četudi ostane cena ista, gre za princip. Treba jim je pokazat, da se uporabnik ne pusti kar tako na suho nategovat. In ja, tudi v tem je nekaj preračunljivosti - če bo enako ravnal še dovolj velik X uporabnikov, bo podjetje naslednjič pošteno premislilo, preden bo šlo v debilne podražitve, kot je zadnja (predvsem pa mislim na uvedbo stroška upravljanja s številko). Skratka, če hočemo, da nas bodo kdaj tretirali kot kritične potrošnike, je treba, kot bi se slikovito izrazil bivši džabest financminister, 'poslovati z nogami'.

edit: typo
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zgodovina sprememb…

nevone ::

Samo ali ni pri vsem skupaj zanimivo to, da ima Mobitel, ki je najdražji in je tudi podražil pakete, največ uporabnikov, in jih bo tudi po vsej verjetnosti največ imel še naprej?

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

MobitelR ::

Povzetek:
Enostavno le odstopite od ponudbe in s tem uveljvljate 3. opcijo, ki vam jo omogoča ZAKON!

DEJSTVA:

1. Uporabnik razume dve možnosti, ki jih je ponudil SiMobil kot sankcijo, ki nastopi ob spremembi pogodbe.
2. 108. člen Splošnih pogojev omogoča uporabniku, da brez sankcij odstopi od pogodbe.

3. Spremembo pogojev je naredil SiMobil in ne uporabnik, zato ne gre za "prenehanje pogodbe pred izpolnitvijo pogojev, pod katerimi je naročnik (in/ali katera koli tretja oseba) te ugodnosti pridobil". Zato uporabnik ni zavezan plačati "vse razlike v cenah in škodo, kot da ugodnosti po naročniški pogodbi in/ali iz drugega naslova ne bi obstajale oz. kot da jih naročnik (in/ali katera koli tretja oseba) sploh ne bi pridobil.". Torej po tej točki, bi moral Simobil ponuditi vsem uporabnikom možnost, da izkoristijo svoje pakete do poteka pogodbe brzed odatnih stroškov, nato pa jim šele lahko zaračunal nove stroške, če uporabnik osten pri Simobilu.

4. V splošnih pogojih, se le v 108. členu, le omenjajo SANKCIJE. Te sankcije niso nikjer v splošnih pogojih difinirane oz. ni navedka, da bi jih kje drugje opredelili. Zato lahko smatramo, da gre za PRAVNO NAPAKO, ki je definirana v 490.členu ZAKONA O OBLIGACIJSKIH RAZMERJIH.

5. Iz 490. člena tudi izhaja, da ima STRANKA (torej kupec mobilenga aparata) pravico, da "če pa je kupčeva pravica zmanjšana ali omejena, sme kupec po svoji izbiri odstopiti od pogodbe ali zahtevati sorazmerno znižanje kupnine". Hkrati pa SiMObil pozablja, da je sam "prekinil" obstoječo pogodbo in s tem povzročil uporabniku škodo, kot jo tudi definira isti člen v tretji alineji, ki pa jo mora poravnati.
6. Uporabnik pa ni SiMobilu naredil nobene škode z odstopom od pogodbe, saj ima do "odstopa" pravico in je to v skladu s slovensko zakonodajo in splošnimi pogoji. (beri 2. točko).

DODATNA RAZLAGA:
Hkrati bi izpostavil,še zadnjo alinejo 490.člena, da noben od uporabnikov ni pričakoval ali vedel za omenjeno zvišanje OB sklenitvi pogodbe, zato je uporabnik upravičen do odškodnine. Torej, bi moral SiMobil plačati uporabniku škodo, ki jo je povzročil uporabniku in ne obratno!

Še najbolj pa je pomemben del 2. alineje, kjer je omenjeno da" sme kupec po svoji izbiri odstopiti od pogodbe". TOREJ IMATE PRAVICO, DA ODSTOPITE OD POGODBE! Pazite, pri tem, da navedete, da ODSTOPATE in ne PRENEHATE pogodbo.

Po mojem mnenju, je Simobilova ponudba v nasprotju z Zakonom o obligacijskih razmerjih in njihovimi Splošnimi pogoji.



Splošni pogoji SiMobil: 108. člen in 83.člen
108.člen Če naročnik s predlaganimi spremembami ne
soglaša, lahko naročnik v tem istem roku (tj. v tridesetih dneh pred uveljavitvijo
sprememb) brez odpovednega roka in brez sankcije odstopiti od naročniške
pogodbe s pisno odstopno izjavo, poslano priporočeno po pošti na Si.mobilov
naslov.

83. Če na podlagi naročniške pogodbe in/ali iz drugega naslova naročniku
(in/ali kateri koli tretji osebi) pripadajo katere koli ugodnosti, pogojene
z veljavnostjo oz. določenim trajanjem naročniške pogodbe (npr.: nakup
telefonskega aparata in druge opreme po znižani ceni ipd.), in če naročniška
pogodba preneha veljati pred izpolnitvijo pogojev, pod katerimi je naročnik
(in/ali katera koli tretja oseba) te ugodnosti pridobil, je dolžan naročnik Si.mobilu
plačati vse razlike v cenah in škodo, kot da ugodnosti po naročniški pogodbi in/ali iz
drugega naslova ne bi obstajale oz. kot da jih naročnik (in/ali katera koli tretja oseba)
sploh ne bi pridobil.

Povezava do Splošnih pogojev SiMObil: TUKAJ


Povezava do obligacijskega zakonika: 490.člen, Uradno prečiščeno besedilo!: TUKAJ

Jaz nisem pravnik, vendar Zakon in Splošne pogoje pa znam prebrat ;)

djordjevic ::

Kaj te vem. Prenehanje pogodbe / odstop od pogodbe? Ni to bolj tomejto tomato varianta?
No grave is deep enough to keep us in chains.

Utk ::

Pa sej ni Simobil nikdar zanikal, da smeš brez sankcij odstopit od pogodbe zaradi spremenjenih pogojev.
Kako se boš rešil vezave je pa drug problem.

nevone ::

Torej po tej točki, bi moral Simobil ponuditi vsem uporabnikom možnost, da izkoristijo svoje pakete do poteka pogodbe brzed odatnih stroškov, nato pa jim šele lahko zaračunal nove stroške, če uporabnik osten pri Simobilu.


Mislim, da Simobil ni nikoli ponujal fiksno ceno naročnine, tudi za vezavo ne.

Ampak dodatna storitev, ki jo namerava dodatno zaračunavati kot posebno postavko, pa je sprememba pogojev, zaradi katere imaš po moje pravico odstopiti od pogodbe brez penalov.

Jaz sem eno pravdo z njimi na račun spremembe paketa že dobila. To je bilo takrat, ko so neomejen paket za internet omejili in začeli dodatno zaračunavat po prekoračitvi. So mi naračunali par 100 eur na mesec. No potem so mi znesek v celoti povrnili. Pritožila sem se pa na APEK.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

BlueRunner ::

Poskusi, ampak težko boš dokazala, da se odplačilo vrednosti aparata, k čemer si se zavezala s podpisom posebnega papirja, tretira, da so to "penali". Pogodbena kazen je na ceniku neka druga postavka in ta ti je na podlagi citiranega zakona res odpisana.

Ugodnost se morda res ne sliši kot kredit, vendar pa ima zelo podobne lastnosti.

luli ::

Lahko pa se poskusi na drug način.

Simobil ob prekinitvi pogodbe s strani stranke zaračuna manipulativne stroške. Je možno zaradi razdrtja pogodbe tudi njim naračunati stroške? Drugače pač tega ni možno jemati kot pogodbo med enakovrednima strankama.

Ko se z mobilnim operaterjem sklene pogodbeno razmerje stranka podpiše pogodbo. Kako to, je možno "spremeniti" pogodbo, brez nove signature?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: luli ()

nevone ::

Poskusi, ampak težko boš dokazala, da se odplačilo vrednosti aparata, k čemer si se zavezala s podpisom posebnega papirja, tretira, da so to "penali".


No v tem primeru se jaz ne bom pritožila. Samo razmišljam.

Jaz mislim, da lahko tisti, ki smo vezani usporavamo dodatni postavki in dodatni zaračunljivi storitvi.

Če omogočajo dodatno storitev vsem, ne glede na dogovorjeno, potem naj to obračunajo v naročnini, ki jo temu primerno lahko tudi zvišajo.

Da pa propagirajo dvoevrsko podražitev, zraven ti pa vsilijo neko plačljivo storitev za 10 eur je pa mimo dobrih poslovnih manir.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Bor H ::

luli: v pogodbi si se vezal na naročniški paket nikjer pa ne piše njegove cene

luli ::

Da ampak spremenili so se pogoji.

Bor H ::

Cene naročnine nisi podpisal.

bili_39a ::

Bor H je izjavil:

Cene naročnine nisi podpisal.


V nos nam gredo v glavnem manipulativni stroški številke, al karkoli že pomeni tistih 9,xx na leto.

To mislim, da tudi ni skladno s smernicami EU, ki ne podpira ravno zaračunavanja storitev, ki bi jih stranka morebiti lahko uporabila.

To mi gre na živce. Mislim, da bom šel kar na simpl račun z osnovnim internetom. Kličem tako malo, tistih 200 MB za 8€ pa bo dovolj. Če le še za to storitev ne bom doplačal tistih 10 €.

Ziga Dolhar ::

Sladki Jezus. Da ne bi kdo MobitelR-jevega izvajanja o "pravni napaki" preveč resno jemal ...

(Obenem ne gre prezreti, da gre za sveže registriranega uporabnika in do tega trenutka njegov edini prispevek.)
https://dolhar.si/

SmeskoSnezak ::

Ziga Dolhar je izjavil:

Sladki Jezus. Da ne bi kdo MobitelR-jevega izvajanja o "pravni napaki" preveč resno jemal ...

(Obenem ne gre prezreti, da gre za sveže registriranega uporabnika in do tega trenutka njegov edini prispevek.)

Potem pa ti razloži kako in kaj glede točnega postopka, itd. :)
@ Pusti soncu v srce... @

Lonsarg ::

No sej na reakcijo o podražitvi Džabest je bil malo hujši odzvi kot tole, če se prav spomnim:)
Po pravici povadano sm za teh par EUR mislil da ne bo tok jambranja, res ne heh.

Meni je Mobitel zaradi spremembe džabesta dvignil ceno iz 15EUR na 28EUR, je pa res da takrat so mel neke tožbe glede cenovnega dumpinga, pa je bil prisiljen nekaj naredit.

Blinkys ::

Jaz sem za to da se odpre en bančni račun in vsak nakaže, če želi oz. je zmožen, kakšen € in se potem gre do enega solidnega odvetnika! Pa da dejansko pol vidimo, če je kaj v nesoglasju z zakonom oz. pogodbo, ki smo jo podpisali.

Grey ::

Država naj postavi stolpe po Sloveniji in naredi neprofitno GPRS omrežje. Mobilni internet za vse!

Tilen ::

GPRS? :S
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Grey ::

Tilen je izjavil:

GPRS? :S

3G, 4G, LTE whatever...you get the point.

St235 ::

UVP je podal svoje mnenje o zadevi:
http://www.uvp.gov.si/nc/si/splosno/cns...

kot smo že v tej debati ugotovili. Sama podražitev ni sporna. Je pa sporno nadomestilo. Zdaj pa čim več pritožb na TIRS poslat pa mogoče se kaj zgodi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Master_Yoda ::

Grey je izjavil:

Država naj postavi stolpe po Sloveniji in naredi neprofitno GPRS omrežje. Mobilni internet za vse!



Telekom je v lasti drzave, Mobitel pa v Telekomovi, tako da je drzava postavila stolpe, zdaj pa mastno kasira.

modelno1 ::

bili_39a je izjavil:

To mislim, da tudi ni skladno s smernicami EU, ki ne podpira ravno zaračunavanja storitev, ki bi jih stranka morebiti lahko uporabila.


Verjetno ni v nasprotju s smernicami EU, glede na to, da vsaj A1 in Orange v Avstriji zaračunavata podoben pavšal, le da 19,90 eur na leto. Če Avstrijcem ni uspelo skenslat tega, dvomim, da bo nam ...
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Vanadium ::

Je že kdo danes vrnil telefon in prekinil pogodbo? Baje od danes naprej lahko vrneš telefon in dobiš kupnino nazaj :|
««
6 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mobitel vs. Simobil (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
14034768 (19872) Veron
»

Veliki problemi z nategunskim Tušmobilom (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
30058189 (46704) Lonsarg
»

Džabest od jutri 19€ in samo 100MB vključenega prenosa (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
674218221 (185681) šernk
»

Mobitel bo podražil in spremenil naročniške pakete (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
22460763 (52890) nekikr

Več podobnih tem