» »

Kakšna se vam zdi Ati Radeon 9000 pro 64 mb?

Kakšna se vam zdi Ati Radeon 9000 pro 64 mb?

mare ::

Kupujem grafično kartico za okrog 30k.Na forumu sem dobil nasvet naj si kupim Radeon 9000pro 64 Mb.Zanima me mnenje kašna se vam zdi ta kartica?
Kako ste z njo zadovoljni?
Kašne so njene dobre in slabe lastnosti?
Ali je dovolj dobra za najnovejše igre in divx filme?
Od katerega proizvajalca je najboljša?

Drugače imam:
-athlon xp 2000
-256 ram ddr 2700
-epox 8k5a2+

Hvala!!:)
  • premaknilo: bastadu ()

AlienGT ::

Dodaj še 10k več ter vzemi raje Geforce4 Ti4200. Razlika bo več kot očitna, pa tudi dlje časa ti bo služila.

Marjan_2 ::

Jaz mam rajši Radeona, maš TV izhod in vhod + ATI je znan po boljši kvaliteti slike (čeprav je Nvidia že tok napredovala, da ta razlika v bistvu ni več tko opazna, ampak vseen :P)

Aja, pa še ene 12 jurjev je cenejši, na hitrosti pa zgubiš samo ene 10% al tam nekje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Marjan_2 ()

urosbe ::

>TV izhod in vhod
?! Ne razumem. TV izhod zastopim kaj je, kaj pa naj bi bil vhod (zajem videa?), sej nima TV tunerja ali kakšnega chipa, ki bi bil za MPG kodiranje ali kej podobnega.

LP! Uroš

Marjan_2 ::

Kot je meni znano, lahko z ATI kartico gledaš TV na računalniku... če temu ni tako, potem sorry...

Sej bi pogledal, kjer to piše, pa se mi ne da, sem len :P

brandy ::

Tekartice imajo TVOut, kar pomeni, da z njimi televizije ne mores gledat. Lahko pa npr. zavrtis film na racunalniku in si ga ogledas na TV. Prav tako lahko TV uporabis kot monitor. To pa je tudi vse.

Heisenberg ::

jaz sem kartico kupil pred dobrim tednom pri mmmmm :D a dela mi sele od vcerja, ker mi ni delala na moji plati dokler nisem nadgradil BIOSa....
sedaj deluje brezhibno in moram rect da je prov carska
druge igre zal nimam razen need for speed hot persuit 2 za primerjavo lahko pa recem da tole igram v max resuluciji in ne cuka niti malo ko se vozim z najhitrejsim mercedezom >:D
tudi TVout sem probal - odlicno
imel sem edino probleme s prilozenimi programi, zato sem jih raje zbrisal in instaliral samo gonilnike......

koncna ocena 4/5 a zame osebno totalno 5/5

lp

Big_Al ::

ATI Radeon 9000VIVO (Video In Video Out) - Video Out ne rabi komentarja. Video in pa pomeni točno to "VIDEO IN!!!". Saj ne rabiš tunerja za to. Komot priklopiš kakšen analog video source - kamera, VHS videorekorder in podobno. Zajema pa v polni PAL kvaliteti. Dokaj solidna low budget zadeva.

[MYTiX] ::

Meni dela kartica super na 600Mhz in 400MB rama. Pri sestrični ki pa ima 1800+XP dela še bolj specialno. Jaz ti jo priporočam.En moj friend ima Ti4200 in razlike proti mojmi compi s Radeonom nism opazu ne pr NFS:HP2 in niti pri FIFI 2003. Ima pa 1,3Ghz Durona. Proti setričinem compu pa absolutno zmaga sestričina grafika , verjetno je kriv proc.

Moja sestrična in jast pa imava oba od Gigabyta.In je stala 130 €

Zgodovina sprememb…

• spremenil: [MYTiX] ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962590061 (29390) Dominator
»

kupujem grafično kartico...katero?

Oddelek: Kaj kupiti
141395 (1074) rkb2
»

Video-Out/Video-In (VIVO)

Oddelek: Strojna oprema
91743 (1506) Janes
»

Katero grafično kupiti do 30k?! (strani: 1 2 3 )

1398485 (6727) js
»

kupujem novo mašino

362044 (1266) bond007

Več podobnih tem