Forum » Loža » Ima kdo izkušnje z diba.si?
Ima kdo izkušnje z diba.si?
akterrr ::
Ima kdo denar naložen na diba račun? Kako je zadovoljen? Kolikšna je garancija za vložen denar, če sploh kaj (država jamči za 20.000€ depozita velja to tudi za varčevalni račun?)? Kako je z odprtjem? Ke kaj stroškov, koliko časa traja, da se vse uredi? Je denar pri diba na varnem ali je že prišlo do kraj?
#000000 ::
Če taka stran kot je spletna banka nima ene pisarne in ene telefonske cifre pol veš kako jih boš dobil ko bo tvoj denar poniknil.
Mal se poigraj s črkami, in dobiš odgovor ODBI
Mal se poigraj s črkami, in dobiš odgovor ODBI
akterrr ::
Imajo eno pisarno in eno telefonsko številko :) Me pa ta njihova stran vsekakor ni prepričala, ker mi deluje precej amatersko Verjetno bom denar kar položil na Abanko, kjer imajo letni pripis obresti Ma kriza je s temi obrestmi na varčevalnih računih in tudi na depozitih, ker so tko mizerne.
Oni nimajo nobene pisarne, ima jo zveza bank tralalala. + s težko muko se dokoplješ do tega podatka. Ponavadi ima vsaka spletna stran med kontakti napisan sedež, telefonsko in email ter kako ime človeka katerega lahko tam dobiš. Tukaj pa ni ničesar drugega kot kako fejst obresti boš dobil AKO :)
823483 ::
Oče ima že nekaj časa račun pri njih in je zadovoljen. Je pa res, da izgledajo skrajno sumljivi. Ampak vse naj bi bilo OK, gre pa za nek projekt zveze avstrijskih bank ali nekaj takega.
metalc ::
Diba je blagovna znamka, za katero stoji Zveza bank (nekaj podobnega kot BankaIn ter Banka Koper), to je združenje več avstrijsko-koroških hranilnic (posojilnic), ki so jih že kdaj ustanovili koroški Slovenci (in osebno malo dvomim, da bi Avstrijci kar mirno gledali morebitno Udbino pranje denarja, kot se je dogajalo v Italiji). Pri Banki Slovenije si oglej, za katere storitve so jim dali dovoljenje (za šifrant klikni na vrhu tabele) in zanje tudi velja državno jamstvo.
To je blo bolj v hecu rečeno. Me ne zanima kake šifrante imajo in kdo jim je dovolil da poslujejo, firmi ki poskrbi da sem obveščen samo o oh in sploh hudi njihovi ponudbi, ob tem pa se ne potrudi dat malo več podatkov o sebi, takim ne samo da ne bi dal denarja, ampak bi jih dal takoj v block listo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()
Ziga Dolhar ::
V sedmih sekundah od pristanka na www.diba.si sem priklikal na PodruĹžnica Ljubljana - zvezabank.com.
Kaj - konkretno - vas še zanima?
Kaj - konkretno - vas še zanima?
https://dolhar.si/
OK. Dans bom naredu lepši banner in ti ga pošljem na mail, v pondelk zjutri pa ti trčečim korakom na banko in mi nakaž 20.000 evrov da ti jih oplemenitim :)
metalc ::
Če malo poklikaš, se najde tudi info o jamstvu, velja avstrijski zakon, ki jamči do 100.000€.
Sicer sam imam račun in gor manjši del portfelja za "vsak primer", če bi se nenadoma zgodilo kaj nepredvidenega in bi v roku nekaj dni potreboval denar, ki je tam pač obrestovan malček boljše kot na TRR ali v nogavici. No, v treh letih mi niso še nič ukradli. in poleg obresti sem dobil še ene par manjših darilc (čokolada, USB ključek....).
Poslovanje te ne stane (skoraj) nič. Potrebuješ mobilni telefon in delujoč email in kajpak internet (saj gre vendar za spletno banko ) in pa obvezno račun pri "običajni" banki. Kolikor se spomnim, na prijavni strani izpolniš svoje podatke, po emailu in SMS dobiš dve verifikacijski kodi, ko ju vneseš, se ti zgenerira predizpolnjena pristopna izjava. To sprintaš (torej te košta ene dva lista in nekaj tonerja ), odneseš na katerokoli pošto, kjer jim pokažeš še osebni dokument in davčno in to je to. Čez par dni ti po pošti pošljejo še z njihove strani podpisano pogodbo, št. računa in lahko začneš varčevati. A ja, vsake toliko časa imajo neke promocije, če jim zrihtaš komitenta, imata nekaj časa oba malo višje obresti.
Ko imaš račun, ti nadaljnje stroške predstavljajo le še bančne provizije za nakazovanje nanj (odvisno od banke), kakšnih vodenj računa ipd. pa ne zaračunavajo. Če še nimaš priznanega digitalnega certifikata (SIGEN, NLB, Pošta, ....), boš nekaj stroškov imel tudi s tem (ampak valjda boš v tem primeru vzel brezplačni SIGEN ), ko hočeš dvigniti denar, ti pa častijo za nakazilo z njihovega računa. Nakažeš si ga lahko le na en TRR (ki ga navedeš ob odprtju ali pozneje spremeniš), torej če ti že kdo vdre vanj, ne more kaj dosti več, kot denar nakazati tebi .
Zaenkrat imajo samo varčevalne račune (kjer lahko denar dvigneš kadarkoli), pred kratkim so uvedli tudi depozite, ni pa ostalih bančnih storitev, npr. plačevanja položnic itd.
Sicer sam imam račun in gor manjši del portfelja za "vsak primer", če bi se nenadoma zgodilo kaj nepredvidenega in bi v roku nekaj dni potreboval denar, ki je tam pač obrestovan malček boljše kot na TRR ali v nogavici. No, v treh letih mi niso še nič ukradli. in poleg obresti sem dobil še ene par manjših darilc (čokolada, USB ključek....).
Poslovanje te ne stane (skoraj) nič. Potrebuješ mobilni telefon in delujoč email in kajpak internet (saj gre vendar za spletno banko ) in pa obvezno račun pri "običajni" banki. Kolikor se spomnim, na prijavni strani izpolniš svoje podatke, po emailu in SMS dobiš dve verifikacijski kodi, ko ju vneseš, se ti zgenerira predizpolnjena pristopna izjava. To sprintaš (torej te košta ene dva lista in nekaj tonerja ), odneseš na katerokoli pošto, kjer jim pokažeš še osebni dokument in davčno in to je to. Čez par dni ti po pošti pošljejo še z njihove strani podpisano pogodbo, št. računa in lahko začneš varčevati. A ja, vsake toliko časa imajo neke promocije, če jim zrihtaš komitenta, imata nekaj časa oba malo višje obresti.
Ko imaš račun, ti nadaljnje stroške predstavljajo le še bančne provizije za nakazovanje nanj (odvisno od banke), kakšnih vodenj računa ipd. pa ne zaračunavajo. Če še nimaš priznanega digitalnega certifikata (SIGEN, NLB, Pošta, ....), boš nekaj stroškov imel tudi s tem (ampak valjda boš v tem primeru vzel brezplačni SIGEN ), ko hočeš dvigniti denar, ti pa častijo za nakazilo z njihovega računa. Nakažeš si ga lahko le na en TRR (ki ga navedeš ob odprtju ali pozneje spremeniš), torej če ti že kdo vdre vanj, ne more kaj dosti več, kot denar nakazati tebi .
Zaenkrat imajo samo varčevalne račune (kjer lahko denar dvigneš kadarkoli), pred kratkim so uvedli tudi depozite, ni pa ostalih bančnih storitev, npr. plačevanja položnic itd.
dux ::
Jaz imam Dibo kakšne 2 leti in nobenih težav. Denar je bil vedno na tekočem računu v nekaj urah.
Upanje je v nasih odlocitvah
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Depozit - katera banka ima najvišje obresti? (strani: 1 2 3 4 … 13 14 15 16 )Oddelek: Loža | 172501 (830) | energetik |
» | Katera banka? (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 168533 (605) | Rias Gremory |
» | Katera je najugodnješa banka v Sloveniji (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 30160 (24525) | šernk |
» | Dobra izbira banke za spletno bančništvoOddelek: Loža | 16474 (14328) | ...:TOMI:... |
» | Varčevalni račun z najvišjo obrestno mero?Oddelek: Loža | 8857 (7016) | Gjurisic |