» »

Računalnik mi šteka

Računalnik mi šteka

TurboAljo ::

Am, nisem vedel kam naj vprašam, ker sem nov na portalu in bi potreboval pomoč. Računalnik se mi zadnje dni čudno obnaša in bi potreboval vašo pomoč! P

V zadnjih dveh dneh se mi na računalniku dogaja en shit, katerega ne razumem. Včasih ko delam in iščem kaj po netu, mi na trenutke miška zašteka in nasplošno dela čudno komp. Največji problem pa je pri igricah, ko grem v njih in hočem igrati preko neta z kolegi. Naenkrat mi začne štekati igrica, onemogočeno mi je igranje, tudi zvok kolegov na teamspeakov šteka in pa v igrici se mi vse ponavlja po 2x, zvok komentatorja se ponavlja in enostavno lagira kot noro. Zanimivo je tudi, da preden grem v komp, imam normalen ping in ms, ko pa pride iz njega, pa skokovito in prav nagravžno naraste.. 100ms, 90 pinga itd..

Med iskanjem sem videl med procesi, da se je izredno povečal "odvzem" svchosta.exe, ki se je podvojil in imam 12-15 odprtih opcij, potem pa še posamezni jemljejo po 50.000K in mi na trenutke jemljejo polovico rama.

Preizkusil sem že vse, skenirat komp(sem našel nekih 6 infiltracij :lol: ), potegnil dol razne searcherje in programe. Prosim za pomoč! Hvala!

amigo_no1 ::

Kakšne imaš temperature komponent (cpu, vga) ?

st0jko ::

Ne nalagaj preveč "random" sranja iz neta. Glede na omenjen svchot proces sklepam, da imaš težave z gonilniki. Začni z odstranjevanjem le teh in ponovno namestitvijo najnovejših verzij, iz uradnih strani proizvajalcev komponent.

Še prej pa upoštevaj zgornji nasvet in preveri temperature. Mogoče je treba samo očistit hladilnike, ker se z časom zelo zasvinjajo z prahom.
keks?

TurboAljo ::

@Amigo_no1

 CPU in VGA

CPU in VGA



Pa tu je zdaj že tako, da je komp prižgan malce več ur:D

@Stojko, sem že potegnil nov driver za grafično. Je pa tudi res, da vedno updajtam samo Adobe, kakšno Javo, drugo pa itak ne. Windows update sem pred kratkim, pa mi vrgel ven, da ni originalen in veste naprej.. Drugače bom pa tudi očistil, čeprav ne slišim nekega zvoka, je res da ga sedaj že več mesecev nisem očistil..:D

Mi pa je zdaj nov driver spremenil malce črke in popačil slike na spletnih straneh..

Zgodovina sprememb…

Xserces ::

AUX ... 122 stopinj :)
vsekakor je za tvoj procesor v idle 50+ stopin prevec!

najbolje bi blo nardit spucaj komp, formateri in si gor nasmem nek AV in ne downloadaj nevem kaj vse iz neta in potem bi se mogoce vedl al je software al hardware
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962579164 (18493) Dominator
»

Call of Duty serija - pomoč in nasveti. (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Igre
35674056 (16822) tropico2078
»

Računalnik se ugasne med igranjem igric! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
577610 (4482) engelman
»

windowsi zmrzujejo!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
454029 (3401) bmatko

Več podobnih tem