Forum » Loža » Do katere vrednosti ni davka in vir
Do katere vrednosti ni davka in vir
technolog ::
Da ne boste rekli, da se nisem pozanimal. Na mnogih forumih sem prebral da pri naročilih izven EU do 25€ nekje ni davka.
Zanima pa me točna vsota ter nek zanesljiv vir. Je ta znesek nek dogovor med cariniki, ali pa je to prav zakon/pravilnik? Sem googlal, pa nisem nič našel, žal.
Zanima pa me točna vsota ter nek zanesljiv vir. Je ta znesek nek dogovor med cariniki, ali pa je to prav zakon/pravilnik? Sem googlal, pa nisem nič našel, žal.
T0RN4D0 ::
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
hamax ::
Na mnogih forumih sem prebral da pri naročilih izven EU do 25€ nekje ni davka.
In zakaj si iskal po forumih namesto na carini?
Plačila DDV so oproščene:
- pošiljke neznatne vrednosti, poslane prejemniku kot pismo ali paket v skupni vrednosti do 22 evrov. Oprostitev ne velja za alkoholne pijače, tobak in tobačne izdelke ter parfume in toaletne vode
- pošiljke nekomercialnega blaga, ki jih fizična oseba s prebivališčem v tujini brezplačno pošilja fizični osebi na carinskem območju do vrednosti 45 evrov. Pošiljka se šteje kot pošiljka nekomercialne narave, če: ...
http://www.carina.gov.si/si/informacije...
edit: Pejt se solit tornado :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hamax ()
St235 ::
22€
Kje si pa iskal te famozne zakone in ureditve? Namreč če te zanima nekaj vezano na DDV pogledaš v hmmmmmm. Zakon o lovstvu? zakon o minimalni višini IQ, da še obdržiš državlanstvo?
Ker za uvoz in carinske dajatve je pristojen carinski urad, ki ne boš verjel ima svojo spletno stran na kateri v 2 minutah najdeš:
http://www.carina.gov.si/si/vprasanja_i...
je pa ta številka magično določena na podlagi konstalacije zvez, povprečnega števila dlak na cariniku in 51. člena zakona, ki se ukvarja z ne boš verjel DDV, oziroma na podlagi tega člena sprejetem pravilniku. Saj bi dal linke, pa me zanima če boš sedaj našel.
Kje si pa iskal te famozne zakone in ureditve? Namreč če te zanima nekaj vezano na DDV pogledaš v hmmmmmm. Zakon o lovstvu? zakon o minimalni višini IQ, da še obdržiš državlanstvo?
Ker za uvoz in carinske dajatve je pristojen carinski urad, ki ne boš verjel ima svojo spletno stran na kateri v 2 minutah najdeš:
http://www.carina.gov.si/si/vprasanja_i...
je pa ta številka magično določena na podlagi konstalacije zvez, povprečnega števila dlak na cariniku in 51. člena zakona, ki se ukvarja z ne boš verjel DDV, oziroma na podlagi tega člena sprejetem pravilniku. Saj bi dal linke, pa me zanima če boš sedaj našel.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
technolog ::
Sem gledal ravno na tej strani, ne boste verjeli. Pa se mi je podatek izmuznil :)
Hvala za pomoč!
Hvala za pomoč!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ebay carina iz ZDA (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 34038 (2826) | Nesta |
⊘ | CARINA ebay (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Omrežja in internet | 96491 (73356) | Tilen |
⊘ | CARINAOddelek: Loža | 3615 (2185) | Tilen |
» | Carina oz. davek na poštnino?Oddelek: Loža | 10400 (9465) | Princo22 |
» | GSM iz uvozaOddelek: Mobilne tehnologije | 9419 (7838) | Furbo |