Forum » Problemi človeštva » The Betrayal by Technology: A Portrait of Jacques Ellul [DOCU]
The Betrayal by Technology: A Portrait of Jacques Ellul [DOCU]
guest #44 ::
http://topdocumentaryfilms.com/betrayal...
RIP you old man. Jacques naj bi bil eden izmed pionirjev zelenega ekstremizma, zato ni čisto običen street zelenec, ampak ševedno v zablodi IMO.
Točke interesa, ki jih govorec načne:
1. Tehnologija manjša odgovornost ("Če jez poči...kdo je odgovoren?)
2. Tehnologija zmanjšuje refleksijo preteklih izkušenj in jo nadomešča z refleksom ("Če voziš 160kmh nimaš časa za razmišljat o drugih stvareh")
3. "Večja moč, zahteva tudi večjo umsko sposobnost...kar ni nujno za vsakega"
4. "Technologi razmišljajo telo ozko"
5. Tehnologija ustvarja nezdravo socialno okolje (Mesta)
6. Tehnologija zahteva večjo (navidezno) neodvisnost...neodvisnost povzroča osamljenost
7. Zaradi tehnologije smo pripravljeni oddati realno neodvisnost za varstvo, ki ga nudi tehnologija.
8. Tehnologija olajša manipuliranje z mišljenjem ljudi
--------------------------------------------------------------
No mislim, da za večino točk imam že svoje protiargumente, da slišimo vaše.
To end on a light note:
Stric očitno ni še srečal Tomija66
Pa seveda ni mišljeno kot žaljivka.
RIP you old man. Jacques naj bi bil eden izmed pionirjev zelenega ekstremizma, zato ni čisto običen street zelenec, ampak ševedno v zablodi IMO.
Točke interesa, ki jih govorec načne:
1. Tehnologija manjša odgovornost ("Če jez poči...kdo je odgovoren?)
2. Tehnologija zmanjšuje refleksijo preteklih izkušenj in jo nadomešča z refleksom ("Če voziš 160kmh nimaš časa za razmišljat o drugih stvareh")
3. "Večja moč, zahteva tudi večjo umsko sposobnost...kar ni nujno za vsakega"
4. "Technologi razmišljajo telo ozko"
5. Tehnologija ustvarja nezdravo socialno okolje (Mesta)
6. Tehnologija zahteva večjo (navidezno) neodvisnost...neodvisnost povzroča osamljenost
7. Zaradi tehnologije smo pripravljeni oddati realno neodvisnost za varstvo, ki ga nudi tehnologija.
8. Tehnologija olajša manipuliranje z mišljenjem ljudi
--------------------------------------------------------------
No mislim, da za večino točk imam že svoje protiargumente, da slišimo vaše.
To end on a light note:
Stric očitno ni še srečal Tomija66
Pa seveda ni mišljeno kot žaljivka.
- spremenilo: guest #44 ()
donfilipo ::
Tole ni tako enostavna siledžijska reč. In zmerjanje z zeleni, levi itd. je treba že vnaprej preprečiti z: 'proklete pičke ne zmerjajte'
Tehnologija enostavno rapidno pospešuje razvoj človeštva. Po moje ga pa zaenkrat zelo malo šofira. V tej stopnji je odgovoren šofer, to so vlade, politiki in za njimi 'inteligentsia'.
Ne bi ravno rekel, da so vsi ti neki dobri šoferji. Po moji oceni so zabiti (pomeni ozko omejeni:) ko telegraf štanga, kar bodo krvavo plačali rosno mladi in zanamci.
Rok trajanja moje generacije se bo do večjih in nezadržnih pizdarij iztekel
Mladim pa polagam na srce eno misel, ki je nisem slišal od tegale Jacqua, ampak saj vemo, sorodne misli se po memih selijo bliskovito. In tudi redundantno nastajajo! Vedno znova v rahlih izboljšavah.
Ostre specialnosti, ki danes večini zagotavljajo kruh in preživetje, pospremljana z splošno butavostjo je za človeštvo smrtno nevarna reč!!!
To se vidi danes jasno. Sama tehnologija pa je samo katalizator, ali pospeševalec. Tehnologija je esenca napredka. Pospešek. Brez nje NE GRE! Temu pravzaprav nihče niti ne oporeka. Vsi modri misleci samo trdijo, da so brzine in bodoči pospeški postali rahlo nevarni, če ne vemo točno kateri in kakšni ovinki nas čakajo!!! To je osnovno svarilo!
In če kdo to dojame kot upor proti tehnologiji, kot roussojevstvo, kot nazaj k naravi, kot mit o plemenitem divjaku, je pač samo obrnil eno sofistično prezentacijo proti drugi!
Tehnologija dejansko je vedno nevarnejša, mi pa nismo temu ekvivalentno modrejši in previdnejši! To se danes že jasno vidi!
Tehnologija enostavno rapidno pospešuje razvoj človeštva. Po moje ga pa zaenkrat zelo malo šofira. V tej stopnji je odgovoren šofer, to so vlade, politiki in za njimi 'inteligentsia'.
Ne bi ravno rekel, da so vsi ti neki dobri šoferji. Po moji oceni so zabiti (pomeni ozko omejeni:) ko telegraf štanga, kar bodo krvavo plačali rosno mladi in zanamci.
Rok trajanja moje generacije se bo do večjih in nezadržnih pizdarij iztekel
Mladim pa polagam na srce eno misel, ki je nisem slišal od tegale Jacqua, ampak saj vemo, sorodne misli se po memih selijo bliskovito. In tudi redundantno nastajajo! Vedno znova v rahlih izboljšavah.
Ostre specialnosti, ki danes večini zagotavljajo kruh in preživetje, pospremljana z splošno butavostjo je za človeštvo smrtno nevarna reč!!!
To se vidi danes jasno. Sama tehnologija pa je samo katalizator, ali pospeševalec. Tehnologija je esenca napredka. Pospešek. Brez nje NE GRE! Temu pravzaprav nihče niti ne oporeka. Vsi modri misleci samo trdijo, da so brzine in bodoči pospeški postali rahlo nevarni, če ne vemo točno kateri in kakšni ovinki nas čakajo!!! To je osnovno svarilo!
In če kdo to dojame kot upor proti tehnologiji, kot roussojevstvo, kot nazaj k naravi, kot mit o plemenitem divjaku, je pač samo obrnil eno sofistično prezentacijo proti drugi!
Tehnologija dejansko je vedno nevarnejša, mi pa nismo temu ekvivalentno modrejši in previdnejši! To se danes že jasno vidi!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell
becomes revolutionary act. Orwell
guest #44 ::
@Don
Zadnja trditev mi je še posebej všeč.
Sam i'm wondering, če lahko malo razširiš slednjo:
Zadnja trditev mi je še posebej všeč.
Sam i'm wondering, če lahko malo razširiš slednjo:
Ostre specialnosti, ki danes večini zagotavljajo kruh in preživetje, pospremljana z splošno butavostjo je za človeštvo smrtno nevarna reč!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google: naši avtomobili v 11 nesrečah, nikdar krivi (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 35139 (26430) | AndrejO |
» | Evolucija pri ljudeh (strani: 1 2 3 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 21166 (19011) | jype |
» | Zeitgeist slovenija organizira predstavitev The Venus Project v Sloveniji (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15678 (13073) | Croc_X |
» | Ali je tehnološki razvoj napredek ali nazadovanje (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 37356 (33553) | SomethingEls |
» | Umrl nobelovec dr. Norman Ernest Borlaug (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 7331 (6027) | Thomas |