» »

Zakaj sovražim računalnike in na sploh tehnologijo

Zakaj sovražim računalnike in na sploh tehnologijo

«
1
2

JanezMi ::

Veliko nas ima slabe izkušnje z izgubljenimi podatki in »crashi« računalnikov. Sam pa menim da je dandanašnja tehnologija izredno slaba. Slaba za človeka in slaba za dušo. Ne me narobe razumet. Nisem nekdo ki ne zna poiskat tipke za vklop na mojem računalniku. Imam kar nekaj let izkušenj iz IT področja, zato vem kaj govorim. Imam kar nekaj razlogov zakaj je tehnologija slaba. Da jih nekaj naštejem:

1. Tehnologija dela generacijsko razliko.
Do 20. Stoletja je večina delavcev delala to kar so delali njihovi starši, zato so imeli tudi skupne interese. Starš je razumel vse kaj dela njegov otrok. Veliko je to spremenila industrijska revolucija. Še tudi po drugi svetovni vojni (še posebej pri nas) je bilo koliko toliko enakosti med starši in otroci. Nekje v 80 ali 90 letih prejšnjega stoletja pa se je to vse zelo spremenilo. Danes mlajši delavci nimajo potrpežljivosti za starejše ki nimajo izkušenj z moderno tehnologijo. Mlajši so seveda to naučili kot otroci in zato jim v angleščini pravimo »digital natives«. Včasih so starejši lahko predajali izkušnje in znanje mlajšim, danes pa »starostna modrost« izgublja pomen. Zato je tudi tako veliko nespoštovanje do starejših.

2. Tehnologija je igračka za otroke
Edini razlog zakaj so otroci boljši in bolj vešči uporabe računalnika da jih jemljejo kot igrače. Najnovejši računalnik je pomembno da ima đifors 70 ultra mega hertze itd. Otrok ni strah da bodo pokvarili računalnike. Odrasle pa je. Otroci niso pametnejši od moje žene ko uporablja enkrat na teden računalnik. Mogoče znajo hitreje miško premikat, poznajo programsko opremo itd. Ampak ne vedo da je računalnik predvsem orodje. Odrasli moramo uporabljat računalnik kot orodje. Mi imamo avtoriteto, znanje itd.. Nekaj časa nazaj sem pomagal pri raziskovanju nekega varnostnega incidenta na neki osnovni šoli. Kako to nek osnovnošolec zna? Preprosto. Ima več časa. Vsak odrasel ko bi nekaj ur na dan bral o AirCracku in podobnih neumnosti bi vedel kaj dela.

3. Tehnologija se spreminja z veliko hitrostjo
Bil sem administrator za omrežje 15 let nazaj. Koliko znanja še lahko danes imam uporabnega? Če ne slediš najnovejšim trendom, ne bereš vsak dan nove teme na slashdotu ali slo-techu si zastarel. Kar je po mojem mnenju neumno. Nekateri ljudje se zelo hitro prilagodijo novim načinom, novim tehnologijam, novim razmišljam. Jaz se ne. In mislim da nisem edini. Vsak dan čutim pritisk kako bo nek mlajši šmrkavec preko študenta naredil kaj »boljše« od mene, ker pač pozna neke nove tehnologije.

4. Ljudje se vedno manj družimo
Socialna omrežja in podobno sranje postajajo vedno bolj popularna. Nekje sem slišal da ima Facebook že skoraj milijardo ljudi? (ne vem koliko je točen ta podatek) Mogoče se res nekateri super počutijo če imajo 34355 prijateljev na facebooku. Sam imam samo kakih 5 pravih prijateljev ki mi veliko bolj pomenijo kot miljon prijateljev na faceboku. Socialna omrežja, e-mail, messenger in podobne bedarije nas razčlovečijo. Človek je družabno bitje in menim da vedno potrebujemo družbo. Računalnik pa naj ostane to kar je – stroj. Saj ko sedemo za mizo in vklopimo naš računalnik, smo pravzaprav popolnoma sami…

5. Tehnologija je lahko zasvoljiva.
Pred kratkim sem prebral kako je nekdo umrl ko je bil kar nekaj dni skupaj pred računalnikom in igral World of Warcraft. Kot vsaka droga je tudi lahko zelo zasvoljivo. Tukaj bi mogoče že lahko pričakovali kakšno tožbo proti proizvajalcem takšne programske opreme.

6. Tehnologija nas ločuje od Boga
Tehnologija ni ničesar resničnega. Zato se toliko uporablja beseda »virtualni«. Osebni računalniki so čisto sintetični. Veliko stoletji je Njegova beseda se pisala samo z uporabo naravnih materialov kot so papir, zemlja, les, blago itd. Bog je naredil zemljo, človek jo obdeluje. Razmerje je jasno. Ni čudno da se ravno v zadnjem času razvijajo skrajne oblike liberalizma. Ljudje so ponosni da so ateisti in podobne zablode.

To je zgolj moje razmišljanje in vem da se marsikdo ne bo strinjal z menoj. Vem da pravzaprav nič ne morem naredit, da lahko le jamram na javnih forumih. Me pa zanimajo vaši odgovori, ne glede ali se strinjate z menoj ali ne.

noraguta ::

Imam kar nekaj let izkušenj iz IT področja, zato vem kaj govorim
no ja glede vse tvoje pisarije lahko rečem le ,da je skregano z zdravo pametjo (moj foter over 70 zna cenit kompjutre ), ampak tistile navedek je pa navadna laž. človek kateri ne zna poskrbet niti za backup ni nikoli DELAL v IT. vsaj zadnjih 20 let ne.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

jype ::

JanezMi> Bog je naredil zemljo

To ne drži. Zemlja je kondenzirala iz velikega oblaka plina: Nebular hypothesis @ Wikipedia

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

JayKay ::

in zaradi tega si se moral registrirat?

IceIceBaby ::

1. Tehnologija dela generacijsko razliko.


Spoštovanje dobijo tisti, ki si ga zaslužijo. Če mladi ne spoštujejo starejših je to zato, ker si a) tega ne zaslužijo, b) so otroci nevzgojeni pamži. Tehnologija nima veze s tem, da je nekdo razvajan kreten.

Poleg tega je pa generacijski preskok in napredek kvečjemu dobra stvar. Tvoje razmišljanje je kvečjemu škodljivo za družbo in zajedalsko. Čeprav so ostali bolj sposobni od tebe v določenih stvarih, bi jih rad potegnil na svoj nivo. Sick.

2. Tehnologija je igračka za otroke


Ja shit no. Dejmo otrokom pobrat vse igrače. Ti pamži nespoštljivi, kaj si pa mislijo, da se kar igrat hočjo.

3. Tehnologija se spreminja z veliko hitrostjo


Tako kot na vsakem drugem področju je treba tudi pri administraciji strežnikov spremljati trende in se izobraževati. Moj fotr je npr. veterinar, pa se vsako leto udeležuje seminarjev, bere knjige, se uči...

Boš rekel, da je veterina tudi evil, ker človek ne more na šihtu zabušavati in po srednji šoli/faxu odklopiti možgane do konca življenja?

4. Ljudje se vedno manj družimo


Link? Moje izkušnje so obratne. Prek maila in socialnih omrežji sem v stiku z znanci in prijatelji, ki jih sicer verjetno nebi nikoli videl.

Kako lahko rečeš, da tehnologija za druženje in komunikacijo preprečuje druženje?

5. Tehnologija je lahko zasvoljiva.


Če smo že pri bogu in veri. Pred kratkim sem prebral, da kar precej ljudi umre zaradi vere. Še več jih je zasvojenih in poneumljenih. A damo vero prepovedat?

6. Tehnologija nas ločuje od Boga


Tega sploh ne bom komentiral, ampak pojasni tvoj pogled na stvari. Predlagam, da moliš k bogu, da prepove PCje. Glede na to, da je vsemogočen bo sigurno ukrepal. Če čez par dni ne bo rezultatov se pa zamisli malo v kaj verjameš.

technolog ::

OK... Šesta točka je malo bosa... Za to ti jo bom popravil:

Tehnologija nas ločuje od samih sebe (kar pa ni nujno slabo oz. je relativno).

Double_J ::

To ne drži. Zemlja je kondenzirala iz velikega oblaka plina


Bog je naredil velik oblak plina...;)
Dve šivanki...

jype ::

Bogi... Kaj je pa takega pojedel?

guest #44 ::

To kar mene že tri dni napihuje jebemu mater!




Oh what is this....a thread...a stupid thread!

Rad bi le dodal...starši morejo vzgajat otroke ne pa jih prepuščat samemu sebi, pa naj si bo za računalnikom, stripi, televizijo ali knjigami.

noraguta ::

mi navš ti kej sral tle po osončju , slučajno!
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

subby ::

Od šestih točk, je smiselna samo peta. Vse ostale so čisto OK stvari, še posebej šesta! Le tako, da zatremo religijo, bomo kot civilizacija nekaj dosegli. Brez nevernikov, bi bila tehnologija še vedno... uhm... NIKJER. Vsi bi samo čakali, da se nekaj zgodi.

To, da tehnologija hitro napreduje tako hitro, ti bi morda bilo celo v korist... Počakaš, da kakšen mlad, pameten um naredi časovni stroj in potem odpotuješ v srednji vek, ko je bila religija na višku in si je bil greh umivati "Njegovo" zemljo.

In vendar se vrti!

Matako ::

Medgeneracijska razlika je preprosto splet okoliščin in ne neka objektivna ovira. Ravno zadnjič sem opazil, da moja mama resno obvlada trenutno popularno HW-SW sceno (vidimo se občasno). Izgleda, da predvsem na račun tega, da se veliko ukvarja s fotografijo ipd. V bistvu ne gleda na računalnike z nobenih strahospoštovanjem, ko ga je zaslediti pri komu, ji je dokaj kul orodje - relativno zapleteno, sicer, samo še vedno orodje. Zahteva neko znanje za uporabo, samo nič takega in zlahka delaš kompromise - ni ti treba vedeti vsega.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Pyr0Beast ::

Hja. Kakor jaz trenutno dojemam.

Cena računalnika ni samo cena mašine;

Imaš tu še net, pa potem obvezno rabiš router in bohnedaj da pozabiš na backup. Potem še kakšen USB ključek prav pride ... etc :)




Spoštovanje dobijo tisti, ki si ga zaslužijo. Če mladi ne spoštujejo starejših je to zato, ker si a) tega ne zaslužijo, b) so otroci nevzgojeni pamži. Tehnologija nima veze s tem, da je nekdo razvajan kreten.


Se strinjam :)


Tehnologija nas ločuje od samih sebe (kar pa ni nujno slabo oz. je relativno).

No, tehnologija nas tudi povezuje.

Forumi in IRC klienti so samo rezultat tega, da je 'internet' dobil 'možgane'. Tako je v vsaki stvari, ki se jo uporablja.
In ljudje samo migriramo iz ene na drugo stvar.
Ulični čvek je zamenjal twitter. Oglasna deska facebook, ipd ...

Nič bistveno se ni spremenilo.

Samo mentaliteta je ostala zadaj in folk se še vedno boji uporabljati računalnika. Mladi teh zadržkov nimajo.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

gulfstream ::

1. Tehnologija dela generacijsko razliko.

2. Tehnologija je igračka za otroke

Marsikaj je odvisno od volje do učenja. Dedek si je pri 75 letih omislil PC. Je bilo kar zabavno, ko smo ga učili dvoklika na miški, ampak zdaj, po dveh letih in računalnškem tečaju neverjetno dobro obvlada stvar za svoja leta. Zna urejat dokumente, slike, klepeta po skypu, pošilja maile, brska po netu...ni da ni.

Je pa res da je zelo odprte glave, kar marsikdo pri teh letih ni.

5. Tehnologija je lahko zasvoljiva.

Povej mi za eno stvar, ki te ne more zasvojiti. Eni so pač zasvojeni z WoW, eni z alkoholom, eni z seksom, eni z... nevem, ribolovom? Verjetno se najde kdo :D

6. Tehnologija nas ločuje od Boga

Mogoče. Libijce, tunizijce in egipčane pa ločuje od diktatorjev. 3:0 za facebook.

dela ::

JanezMi je izjavil:


1. Tehnologija dela generacijsko razliko.
Včasih so starejši lahko predajali izkušnje in znanje mlajšim, danes pa »starostna modrost« izgublja pomen. Zato je tudi tako veliko nespoštovanje do starejših.


Glavna naloga tehnologije ni ohranjanje vseh generacij na isti ravni. Tehnologija je vzela monopol informacij iz rok starejših. Zdaj, ko se lahko vse informacije preveri v minuti, se je pač izkazalo, da je "starostna modrost" v 80% sestavljena iz prežvečenih vraževernih floskul in strahu pred spremembami - takšna "modrost" si spoštovanja nikdar ni zaslužila, a včasih ni bilo izbire.

JanezMi je izjavil:


2. Tehnologija je igračka za otroke


Z igranjem se veliko naučiš.

JanezMi je izjavil:


3. Tehnologija se spreminja z veliko hitrostjo
Nekateri ljudje se zelo hitro prilagodijo novim načinom, novim tehnologijam, novim razmišljam. Jaz se ne. In mislim da nisem edini. Vsak dan čutim pritisk kako bo nek mlajši šmrkavec preko študenta naredil kaj »boljše« od mene, ker pač pozna neke nove tehnologije.


Tako je tudi prav. Glavna naloga tehnologije ni zagotavljanje dela starejšim. Jaz tudi vsak dan čutim pritisk, da bo nekdo drug zasedel moje delovno mesto, samo zato, ker je raje študiral, medtem ko sem jaz lenaril.

JanezMi je izjavil:


4. Ljudje se vedno manj družimo


Drži. Kje piše, da bi se morali več?

JanezMi je izjavil:


5. Tehnologija je lahko zasvoljiva.
Tukaj bi mogoče že lahko pričakovali kakšno tožbo proti proizvajalcem takšne programske opreme.


Alkohol je lahko zasvojljiv, marsikdo se na cesti ubije zaradi alkohola (gotovo več ljudi kot zaradi programske opreme). Tukaj bi mogoče pričakovali nekoliko več tožb proti proizvajalcem alkoholnih pijač.

JanezMi je izjavil:

6. Tehnologija nas ločuje od Boga
Tehnologija ni ničesar resničnega.


Bog tudi ni ravno resničen.

commissar ::

Pokesjte se!

Kako si upate povzdigniti svoj glas zoper Božjo voljo? Vaša nerazumna obsedenost s tehnologijo vas je iztrgala iz Božjih rok in vas podala na pot gorja in trpljenja. Vrzite se na kolena in prosite odpuščanja za vsa vaša dejanja in misli proti Njegovi volji.

keworkian ::

Lahko bi preprosto rekel, da je sedaj tehnologija tako napredna, da so nekateri ljudje ratali popolni lenuhi ne delajo nič na sebi in širijo svoj assholism. Ne da se jim it v trgovino in rajše vse naročijo online, "nimajo" časa ker drugače bojo zamudili update na facebook. Če grejo na sprehod se zapeljejo z avtom do McDonaldsa. Besede "spiritualno" ne razumejo ampak verjamejo, da kar vidijo je res in kar ne vidijo ni res.

jype ::

Lahko bi preprosto rekel to in se motil, da.

Pyr0Beast ::

keworkian je izjavil:

Lahko bi preprosto rekel, da je sedaj tehnologija tako napredna, da so nekateri ljudje ratali popolni lenuhi ne delajo nič na sebi in širijo svoj assholism. Ne da se jim it v trgovino in rajše vse naročijo online, "nimajo" časa ker drugače bojo zamudili update na facebook. Če grejo na sprehod se zapeljejo z avtom do McDonaldsa. Besede "spiritualno" ne razumejo ampak verjamejo, da kar vidijo je res in kar ne vidijo ni res.



No, saj je vera popolnoma enaka platforma za kaj takega. Podpira lenobo - ne spodbuja razmišljanja ampak samo jamranje in spokoritve.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Kenpachi ::

tl;dr: Butthurt. Tehnologija se razvija, meni se ji ne ljubi sledit. OK. Move along people, nothing to see here.
Zaraki Kenpachi.

Starodavni ::

Najprej ko sem bral temo, sem se strinjal s kar dosti točkami. Ampak potem ko je avtor omenil zadnjo 6. točko, pa se je vse lepo podrlo.

Avtor dejansko hoče, da opustimo vse tehnologije in se vrnemo v čas srednjega veka.

In mnoge od teh točk niso problemi tehnologij, ampak problemi človeka, njegove psihe, socialnosti, celo družbe same.

Ti problemi pa so stari kot človeštvo, le tehnologija in religija menjavata plašče po potrebi.

opeter ::

6. Tehnologija nas ločuje od Boga

Od Boga nas ločuje prevsem sledeče: pokvarjeni in korumpirani kardinali ter pedofilski škofi in župniki, ne smemo pa pozabiti dolgočasnih ceremonij in kantate na mašah ... edini, recimo temu "kolikor toliko" pametni del je tisti, ki je na sredini maše (homilija), kjer župnik pove svoje mnenje*.

* V tem primeru župnik pove svoje poglede na lokalne probleme, v večini primerov se samo pritožuje, namesto, da bi imeli neke vrste skupnega/skupinskega pogovora kot to lahko vidimo v nekaterih ameriških filmih pri mašah. Skratka kot neke vrste društvo alkoholikov ipd. V mislih nimam neke terapije, ampak bolj to, da si pogovarjali. Da bi bil župnik bolj "dostopen".

Tudi pri nas je v zadnjih letih vse večji problem, da je vse manj ljudi pri nedeljski maši, ki postajajo vse bolj sam sebi namen. Zakaj?

1.) Mladih maše ne zanimajo. Zakaj bi jih? Saj se maše že več stoletij niso spremenile. Cerkev jim žal ne ponudi nobene alternative proti današnjemu materialnemu svetu, saj je tudi sama močno materialno orientirana. Saj, kako pa bi drugače delovala? Od prispevkov tistih (večine brezposelnih), ki hodijo k maši?

2.) K maši hodijo predvsem starejši ljudje, pa še ti le tisti, ki niso bolni oz. lahko sami hodijo. In tega bo vse manj. Mladi iz mlajših generacij ne bodo hodili niti toliko kot smo hodili mi, tridesetletniki (ali starejši). Kot sem že v prvi točki napisal: razni naučeni stavki tipa "Verujem v enega Boga" (Credo) ipd. kaj dosti današnjim ljudem ne pomenijo.

3.) cerkev so mora modernizirati in to na več področjih (ampak za to se moralo korenito spremeniti, ne samo v generacijskem smislu).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

keworkian ::

Pyr0Beast je izjavil:

keworkian je izjavil:

Lahko bi preprosto rekel, da je sedaj tehnologija tako napredna, da so nekateri ljudje ratali popolni lenuhi ne delajo nič na sebi in širijo svoj assholism. Ne da se jim it v trgovino in rajše vse naročijo online, "nimajo" časa ker drugače bojo zamudili update na facebook. Če grejo na sprehod se zapeljejo z avtom do McDonaldsa. Besede "spiritualno" ne razumejo ampak verjamejo, da kar vidijo je res in kar ne vidijo ni res.



No, saj je verska skupnost popolnoma enaka platforma za kaj takega. Podpira lenobo - ne spodbuja razmišljanja ampak samo jamranje in spokoritve.


Fix'd.

Zgodovina sprememb…

Pyr0Beast ::

Fixed indeed ! :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

zee ::

Avtorju teme predlagam, da se preseli nekam v tretji svet, kjer smrdljivih racunalnikov ali tehnologije.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

IceIceBaby ::

Od Boga nas ločuje prevsem sledeče: pokvarjeni in korumpirani kardinali ter pedofilski škofi in župniki, ne smemo pa pozabiti dolgočasnih ceremonij in kantate na mašah ... edini, recimo temu "kolikor toliko" pametni del je tisti, ki je na sredini maše (homilija), kjer župnik pove svoje mnenje*.


No ja...poleg tega, da je bog plod domišljije :) Ampak če pozabimo na to, da se pogovarjamo o pravljicah potem ima tole kar si napisal smisel.

blue ::

tehnologija te lahko poveže z bogom... Samo najt ga moraš :)

Recimo tukaj ima svoj facebook profil

keworkian ::

IceIceBaby je izjavil:

Od Boga nas ločuje prevsem sledeče: pokvarjeni in korumpirani kardinali ter pedofilski škofi in župniki, ne smemo pa pozabiti dolgočasnih ceremonij in kantate na mašah ... edini, recimo temu "kolikor toliko" pametni del je tisti, ki je na sredini maše (homilija), kjer župnik pove svoje mnenje*.


No ja...poleg tega, da je bog plod domišljije :) Ampak če pozabimo na to, da se pogovarjamo o pravljicah potem ima tole kar si napisal smisel.


Ja itak, tako kot so se pravile pravljice o tem kako je Zemlja ravna in se Sonce vrti okrog nas.

Simko ::

zee je izjavil:

Avtorju teme predlagam, da se preseli nekam v tretji svet, kjer smrdljivih racunalnikov ali tehnologije.


Tudi v tretjem svetu imajo radi tehnologijo. ;)

gruntfürmich ::

kake debate, LOL.
če sklepam po mišljenju, vidim zares neumnega človeka, ki ne razume, koliko stvari je sploh omogočil in pocenil računalnik. da ne rečem da je olajšal delo marsikomu; no, če si starokopiten kmet ti mogoče ni.

če pa gledam starejše ljudi, ki se težje privadijo kompa, pa se mi zdi da je to samo odpor in nasprotovanje, ne pa neka dejanska nezmožnost naučiti se delati na računalniku.
ker isto opažam pri sebi glede kuhanja; u biti se nočem naučiti kuhati, ne da ne bi bil sposoben se...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

dukedl ::

hmm..pa se opazil, da je tipo samo vrgu kost in jo zdej vsi ostali glodate?
niti enkrat se ni javil, da bi kej komentiral :)

no ja, mogoče bo zvečer kej napisu :p
lp dukedl

Mordecai ::

Starost te daje. Postaneš nostalgičen, od naprav pričakuješ, da bodo delovale 517.4 let, iščeš boga in potoval bi rad. ;)

T-h-o-r ::

in ta tema je še vedno v problemi človeštva?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

opeter ::

Saj v nekem smislu je to problem človeštva. Ker če se bo ta pogled na stvari razširil, se nam slabo piše.
Ali pa tonemo nekako proti modernemu srednjemu veku?

En film, ki se ga splača pogledat (ko bo v kinih), že zaradi futuristične tematike vere:
http://www.imdb.com/title/tt0822847/
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

guest #44 ::

Ne, se ne splača ga gledat, glede na trailer je totalno sranje.

Pyr0Beast ::

Saj v nekem smislu je to problem človeštva. Ker če se bo ta pogled na stvari razširil, se nam slabo piše.
Ali pa tonemo nekako proti modernemu srednjemu veku?

Jup. Stagniramo. Tehnologijo bremzajo starostniki ki jim ni čisto jasno o čem se zadeva gre.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

feryz ::

Naš tamau, ki trenutno noče in ne hodi k veronauku, je zadnjič pribil, da bo drugo leto zagotovo hodil tja.
Želi namreč k obhajilu in za sveti dar prejeti DS ali PSP, odvisno kakšne volje bo takrat.
Potem bo spet šprical RKC do birme.
Nazoren prikaz sožitja vere in tehnologije skozi oči šestletnega mulca.

PrimozR ::

Ma kupi mu tist PSP/DS, mu vsaj ne bo treba poslušati cerkvenega crapa. Win-win situacija.

Pyr0Beast ::

To je to. Itak nimaš izbire :))
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

aco111 ::

Preprosto povedano ... vse si oblikujemo sami =).

Nekateri pravijo, da tehnologija poneumlja ljudi. Ljudje se sami sebe poneumljajo, spravljajo v depresijo, ... . Psiha marsikaj počne. Vsak posameznik pri sebi odloča, kaj bo naredil s svojim lajfom, drugače pa slej ko prej se vse vrne ... :).

Zakaj siliti mladega k veri, pa tak dalje, da vrjame v boga, pa tako dalje? Naj vsak sam pri sebi vidi, v kaj bo vrjel, v kaj pa ne, ni tako?
Če bi res obstajala neka "velika sila" (rečmo bog), zakaj dovoljuje vojne? Zakaj dovoljuje lakoto, ...? Preprosto povedano ... ne obstaja, ali pa se dela blesavega lool.

Mah ludeki, uživajte lajf, koristite tehnologijo za uživanje, poučevanje, ... ne pa za slabe stvari. Bodite optimistični, veseli, ljubite se, sexajte, ... :D. Le enkrat se živi :).

Lp. Allesandro.
Don't worry be happy :)

guest #44 ::

Sej jz sem optimističen za prihodnost.

Ampak, če malo pogledamo. Kdo nam trenutno ustvarja vso tehnologijo? Generacije pred 1990, ne? Kdo je učil to generacijo...prejšnje generacije. Prejšnje generacije se men zdi so imele večjo željo po ustvarjanju kot današnje, takrat je blo relativno pomanjkanje napram danes, zato je človeka sililo v delo.

A je možno, da je nekje nek tipping point ko se prekine ta "tradicionalna" gonja po ustvarjanju in človek se le še predaja entertainmentu?

Damo eno analogijo, ki delno karikira ta problem. Kmetovanje je po industrijski revoluciji postalo vedno več domena zgolj nekaj specialistov, večina prebivalstva pa je pozabla kako se kmetuje. Hence, če izginejo tej pridelovalci we're kinda fucked.
Isto lahko rečemo za ostalo industrijo. Se bo nekoč večina prebivalstva tako oddaljila do nekih osnovnih principov ustvarjanja, da v primeru če bodo ti specialisti izginili, bomo hudo najebali?

Je treba delat, pravijo ta stari. Kaj če se bomo odvadili delat?

PrimozR ::

subby je izjavil:

Od šestih točk, je smiselna samo peta.

Hočeš reči nesmiselna? Igre uporabljaš na lastno odgovornost. Če bomo začeli tožariti SW firme lahko začnemo tožariti še proizvajalce čikov in lokalne drug dealerje. Potem pa proizvajalce avtomobilov, ker se v nesrečah ljudje z njimi ubijajo. And the list goes on and on and on and...

blue je izjavil:

tehnologija te lahko poveže z bogom... Samo najt ga moraš :)

Recimo tukaj ima svoj facebook profil

Jezus != Bog. Splošna razgledanost pa to...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

Mavrik ::

Lepo prosim da se offtopic verska debata o troedinosti tu neha.
The truth is rarely pure and never simple.

Tilen ::

JanezMi je izjavil:


5. Tehnologija je lahko zasvoljiva.
Pred kratkim sem prebral kako je nekdo umrl ko je bil kar nekaj dni skupaj pred računalnikom in igral World of Warcraft. Kot vsaka droga je tudi lahko zelo zasvoljivo. Tukaj bi mogoče že lahko pričakovali kakšno tožbo proti proizvajalcem takšne programske opreme.


You have played for over an hour, please take a break.

ali

You have played for x hours. Please take a break for your health.


Takšna sporočila dobivaš v vseh sodobnih MMO.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Pyr0Beast ::

Please is not enough. Minimum suspend za določeno število ur.

MMORPG-ji nimajo pavz, to je jeba, cel server bi moral iti dol za pol ure vsake 2 ure
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

PrimozR ::

Špil/server/ponudnik, ki bi to implementiral, bi bankrotiral. As simple as that. Tako nekako kot če bi neki firmi čikov uspelo doseči, da bi ljudem prodali samo 5 škatlic na teden. Ljudje bi enostavno posegli po konkurenci.

Pyr0Beast ::

Um. Zakaj se česa takega ne obveže tudi konkurence ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

gzibret ::

Tehnologija nas loči od boga? Hmmm.... Ni videt, da bi varuhi vere kaj silno zavračali tehnologijo ;)

http://www.rkc.si/
http://www.biblija.net/biblija.cgi?lang...
http://www.vatican.va/
http://www.sv-nikolaj.org/
http://www.jezuiti.si/
http://zupnije.rkc.si/
http://www.spovednica.com/

itd itd....
Vse je za neki dobr!

Gandalfar ::

Pyr0Beast je izjavil:

Please is not enough. Minimum suspend za določeno število ur.

MMORPG-ji nimajo pavz, to je jeba, cel server bi moral iti dol za pol ure vsake 2 ure


A daj no. Sej zato pa imas resting bonuse.

Vajenc ::

1. Tehnologija dela generacijsko razliko.
2. Tehnologija je igračka za otroke
3. Tehnologija se spreminja z veliko hitrostjo

Hvala bogu, da je tako.
1. Nič hudega, če kak zares star ne zastopi zakaj se njive ne orje več z volom in plugom.
2. V današnjem času bi bilo otroci zdologočaseni brez igric, ker dandanes otroci ne vodijo več bosi vola čez njivo. Ti rečeš wordu orodje, otrok pa elektronskemu šahu igrica.
3. Morda prehitro zate in zame, za nekoga, ki je bolj ambiciozen pa je to na roke pisano.

4. Ljudje se vedno manj družimo
5. Tehnologija je lahko zasvoljiva.

Se strinjam. Imo sta točki 4 in 5 močno soodvisni.

6. Tehnologija nas ločuje od Boga

Tehnologija nas ločuje od vsega živega.

Bog je naredil zemljo, človek jo obdeluje. Razmerje je jasno.

Zemlja je del narave in kot tako jo obdeluje vse živo. Kdo jo obdela več, je verjetno tudi stvar tehnologije ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Veliki tehnološki preskoki - kdaj spet? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
30030968 (23666) dronyx
»

Google: naši avtomobili v 11 nesrečah, nikdar krivi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7433057 (24348) AndrejO
»

Algoritmi pravilno napovedali večino prejemnikov oskarjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
8611744 (8744) 7982884e
»

Verjamete v boga? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
42366886 (60967) Marilyn
»

Ali je tehnološki razvoj napredek ali nazadovanje (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
21234465 (30662) SomethingEls

Več podobnih tem