» »

Philips LCD ali LG plasma

Philips LCD ali LG plasma

sundance ::

Lep pozdrav;
Torej kupujem nov televizor in nekako sta mi tidve ponudbi še najbolj zanimivi v rangu 500-700eur:


Glede Philipsa mislim, da je še najboljše ramerje med kakovostjo, velikostjo in ceno.
Lg plasma me mogoče bolj vleče, ker za malo več denarja dobim +8inch. po drugi strani pa imam kar nekaj pomislekov, in sicer:

    TV bo 80% časa v uporabi prek PCja (predvajanje filmov, igre itd.) Glede tega najbrž ni problema, me pa zanima kaj bo če TV dlje časa ne bo predvajal slike, torej samo desktop image. Bo tu problem Z "burn in" ali je to stvar preteklosti in novejše plasme nimajo več teh problemov.
    Druga stvar je zvok, namreč plasma nima dvi izhoda. Ok ima HDMI in tudi grafična mi podpira HD ampak sprašujem zato, ker ima kolega na PC (dvi izhod) priklopljen na TV (HDMI izhod)in mu ne pradvaja zvoka iz zvočnikov na TV ampak samo prek tistih na računalniku oz. bi moral dokupiti neke kable, da bi stvar delovala.
    Zadnja stvar, kako je z današnjimi plasmami glede nastavitev. Spomnim se,da sem nekaj časa nazaj bral, da je treba na začetku šparati z osvetlitvijo itd. da se plasma uteče. Je stvar ševedno ista? Kakšna je življenska doba plasm oz. po koliko časa začnejo kontrast in barve popuščati.

    Za vse odgovore in pomoč se vam že vnaprej zahvaljujem.
)
LP

Alfonzo ::

Za prvo točko bo kr držalo za LG kokr sem jest prebral in slišal ( burn in )

In pa zadnja točka naj bi tudi držal ( govorim za omenjeni LG ).

sundance ::

Najprej opravičilo za odpiranje nove teme, sem potem našel tisto s 120 stranmi od plasem in lcd-jev.:8)
Alfonzo hvala za odgovor, čeprav ne razumem kaj točno si mislil, za prvo točko bo držalo da je problem ali da ni problem.
V bistvu je ta "burn in" ena zadnjih stvari, ki me še drži stran od nakupa tega TVja. Enostavno me malo skrbi, da ne bom kdaj npr. zaspal ob gledanju filma ali pozabil ugasniti TV ko bo desktop static image pradvajana dlje časa potem bom pa še en teden gledal isto sliko ali se moral v bigbangu boriti s trgovci za garancijo.

Še naprej se vam zahvaljujem za pomoč.

SkyEye90 ::

Imaš funkcijo na TV-ju, ki ti sliko vsake toliko časa malenkost premakne, da se temu izogneš. Sicerpa bi ti za statične slike raje priporočal LCD, boš bolj brez skrbi. Sicer pa tudi LCD ni odporen na burn-in, tudi tam se je potrebno nekoliko paziti (je pa veliko veliko manj občutljiv).

beks ::

ti kr plazmo ubod, je velikoooo boljša slika kot na lcd ali led
kok je fajn....

jazbec ::

buxl si pa res buxl

tle je lepo povedal

SkyEye90 je izjavil:

Kaj če bi raje svetovali drugim pri nakupu, komentirali svoje izdelke in v glavnem pomagali.. ne pa se tepsti med sabo kdo je pamentnejši..

Moje izkušnje: s prijateljem sva večkrat v trgovini skupaj gledala TV-je. Že nekajkrat sva naletela, da sta bila skupaj postavljena LCD Sony HX800 in Plazma LG PK350. Meni je slika na plazmi za 600evrov lepša, njemu na LCD-ju za 1500evrov. Nič nimam proti temu, mu je pač tista slika lepša in jaz bi mu priporočal LCD. Nočem pametovati v smislu 'plazma je boljša in pika'. Obe tehnologiji imata prednosti in slabosti. Če je nekomu LCD pač boljši, ima lepšo sliko, ok! Sprijaznite se, da nimate univerzalnega okusa! Nekdo ima raje žive umetne barve kot pa bolj blede in zato naravne.

Ni le temno modra barva lepa in prava, tudi svetlo zelena ima svoje privržence in ne vsiljujte mu svoje modrine :)

Dromar ::

V tem primeru ti jaz, verjetno vsem najbolj dosadn zagovornik plazme, svetujem nakup LCDja, ker statična slika za plazmo ne le da ni zdrava ampak na njej tudi slabše zgleda.
Se pa sprašujem zakaj hudiča bi hotel kdo imeti 42" oziroma celo 50" screen namesto nekega 24" monitorja za računalnik...Konec koncev je point kompa to, da sediš relativno blizu ekrana. Tak da bi osebno razmislil prej o nakupu plazme za gledanje filmov, pa vzami magari 42" inačico s HD ready resolucijo za 400EUR, na kateri bo slika vsaj za moje pojme lepše izpadla kot na LCD televiziji kar se tiče gledanja filmov in igranja konzol, za 200EUR razlike pa dokupi še nek 24" full HD monitor za računalnik

Firefly ::

SkyEye90 ::

DA. Mogoče je dovolj tudi PK350 model, v kolikor imaš 2 HDMI vhoda dovolj. Sama kvaliteta slike je čisto enaka.

sundance ::

Hvala vsem za pomoč.
Stvar je sedaj taka, da bom zelo verjetno kupil tole plasma pk350. Čakam samo še na plačo potem pa me dva dni nobeden ne spravi izpred TVja!:D
Ne hec, v bistvu ko sešteješ vse pluse in minuse se mi zdi še vedno boljša izbira. Kar se tiče tvojega odgovora dromar, nisem mislil imeti 50inch TV, ki bi ga uporabljal namesto monitorja ampak za gledanje filmov prek računalnika, igranje iger prek računalnika, in to je to. V bistvu bi imel PC pač kot hd... predvajalnik in konzolec(pes,nba...). S tem kolikor sem bral naj nebi bilo problemov, IR se najbrž bo ponavljal kdaj pa kdaj, zanima me pa koliko časa traja da izgine. No je pa nakup prek spletne trgovine kul stvar ravno zaradi dejstva da v 14dneh lahko vrnem TV ali pa ga zamenjam za lcd in bom pač v teh 14dneh videl koliko me ta IR moti.
Me pa zanima, če je kdo že osebno doma izmeril porabo te plasme ali kakšne druge predvidevam da si porabe med posameznimi firmami niso tako različne.
Zakaj sprašujem , na uradni strani LG piše mislim da 180W ali nekaj takega, potem pa berem komentarje od 150W-320W. Zasledil sem celo komentar na nekem tujem forumu, kjer je človek trdil da mu kuri 500W. Najbrž malce pretiravanje ampak vseeno, zavedam se tudi da pač bolšlja slika več elektrike ampak koliko je ena normalna številka porabe za eno normalno kakovost slike.

Lep pozdrav

SkyEye90 ::

sundance, glede IR ti povem tako: tudi mene je to skrbelo, a v treh mesecih sem ga opazi le nekajkrat, še najbolj včeraj. Prejšnji dan, ko sem nehal gledati film, sem po koncu filma pustil TV prižgano in je bila na zaslonu nekje 15min statična slika menija predvajalnika. Nato sem TV direktno ugasnil. Včeraj ko sem jo prižgal direktno na kanalu predvajalnika in ker je bil predvajalnik ugasnjen (torej ni bilo slike in zaslon je bil črn), se je videl obris menija in spodaj naslov filma :) A takoj ko sem preklopil za nekaj minut na nek X program in spet dal nazaj na kanal kjer ni signala, na črni sliki ni bilo nič več. Torej IR takoj pobriše vsaka nadaljna slika in nič ne skrbi.
Drugo, če gledam 2uri film ki ima spodaj črn rob in imam na tistem podnapise, se po končanem filmu vidi spodaj svetel pas kjer so se prikazovali, ampak le, če si nastaviš črn zaslon. Ko gre čez druga slika, ga ni več. Mene ni nikoli zmotil, kot pravim sem ga pa opazil v ekstremnih primerih, če nebi vedel ga nebi.

Glede porabe, nekje 150-200W. Ne obremenjuj se zaradi 10 evrov razlike v porabi elektrike na letni ravni.

Kot tretje, spletna trgovina je odlična izbira, sam sem naredil enako ker sem imel enake skrbi in pomisleke kot ti :) plazma še vedno krasi dnevno sobo.

S.

Dromar ::

SkyEye90 je napisal kot se spodobi. Kupi PK350, je res the best za to ceno in ti ne bo žal.

Alamar ::

zavedam se tudi da pač bolšlja slika več elektrike
:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Alamar ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plazma ali LCD televizor? (strani: 1 2 3 4151 152 153 154 )

Oddelek: Kaj kupiti
76961177918 (402289) antonija
»

Plazma, LCD električna poraba (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10654817 (43613) mojbrat
»

Plazma ali LED LCD (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5228587 (25512) gorann
»

LG 50PK350 PLAZMA TV - ali ima DVB-C?

Oddelek: Kaj kupiti
92658 (2384) whatever
»

LCD ali plazma? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
7733455 (30905) jajcar

Več podobnih tem