Forum » Zvok in slika » vlc in t2 na račnalniku
vlc in t2 na račnalniku
simoncek ::
Sem že gledal preko forumov samo ne najdem pametnega odgovora. Nekoč sem že testiral t2 tv na računalniku in je delalo brez problemov. Sedaj pa nikakor ne dobim zvoka in slike.
Ip naslov imam 192.168.3.130 in maska 255.255.0.0
Drugega nisem rabil. Preko bandwith monitor vidim da podatke sprejemam.
VLC sem nastavil omeržne nastavitve UDP port 5000, MTU 1500, pa označil sem force IPv4
in pod IPv4 multicast output interface address sem vpisal ip mrežne 192.168.3.130
Ker ne najdem odgovora me zanima če je imel še do drug podobne probleme in kako jih je rešil. Imam pa vlc 1.1.5 in winXP.
Kakšen predog????
LP!
Simon
Ip naslov imam 192.168.3.130 in maska 255.255.0.0
Drugega nisem rabil. Preko bandwith monitor vidim da podatke sprejemam.
VLC sem nastavil omeržne nastavitve UDP port 5000, MTU 1500, pa označil sem force IPv4
in pod IPv4 multicast output interface address sem vpisal ip mrežne 192.168.3.130
Ker ne najdem odgovora me zanima če je imel še do drug podobne probleme in kako jih je rešil. Imam pa vlc 1.1.5 in winXP.
Kakšen predog????
LP!
Simon
simoncek
Nikonja ::
Prvo dal si IP od lokalne mreže kaj nam nič ne pomaga in pomeni da imaš ruter vmes, tko da prvo povej kateri ruter imaš ker mogoče nisi vključil multicast opcijo v njem in zaradi tega ti ne dela.
Povej še ali si na t2 optiki ali vdsl, in na koncu povej kakšen računalnik imaš pol pa ti mogoče negdo pomaga !
lp
Povej še ali si na t2 optiki ali vdsl, in na koncu povej kakšen računalnik imaš pol pa ti mogoče negdo pomaga !
lp
simoncek ::
Imam priklopljeno direkt iz modema. Imam pa vdsl. Računalnik pa je vseeno zadosti zmogljiv za predvajanje. Saj je to že vse delovalo pred parimi leti. Pogedal sem si tudi video tehnodrom z jonasom ki opisuje kako prikopit.
Edino kar je, da ne vem če mora biti kabel crosover. Ker imam 5 m kabla sem ga snel iz stb vmesnika in priklopil na drugo mrežno kartico.
Razmišljam če manjka kakšen dodatek pri XP-jih.
Edino kar je, da ne vem če mora biti kabel crosover. Ker imam 5 m kabla sem ga snel iz stb vmesnika in priklopil na drugo mrežno kartico.
Razmišljam če manjka kakšen dodatek pri XP-jih.
simoncek
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: simoncek ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Instalacija UDPxy na DD-WRTOddelek: Operacijski sistemi | 10412 (3831) | bimmer-mb |
» | T-2 IPTV na računalniku - pomočOddelek: Omrežja in internet | 15225 (5167) | DennisDee |
» | SiOL TV na PC - Windows 7 (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 25047 (9206) | slitkx |
» | Siol TV <-> client za PC, etc... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 107230 (23597) | jurre |
» | IPTV na PC: STB vs. VLC (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Omrežja in internet | 127617 (51817) | Looooooka |