» »

WiFi in izbira kanala

WiFi in izbira kanala

Pesimist ::

Prebral sem ta clanek in zvedo da so v bistvu samo 3 čisti kanali.
http://www.geekzone.co.nz/inquisitor/29...

To sicer razumem. Ni pa nikjer razlozeno kako izbrati pravi kanal.
Ce imas ruter na dolocenem mestu in tam zazna samo 3 druga omrezja. 2x kanal 2 in 1x kanal 11. Potem bi bil pravi kanal za mene kanal 7 kateri se sicer overlapa z 11, vendar samo 1 AP.

Problem nastane ko je laptop dve sobi dalje. Tam pa je izpostavljen cisto drugim wifi spotam in razlicni zmesnjavi, kaj se tice kanalov.

Jaz se moram ozirat na kaj tocno? Na laptop ali ruter, da izberem pravi kanal, sej za obojno najti prostega je mission impossible na 2.5Ghz spectru.

Potem se pa transmit power.
Cim vec dam, tem bolj poglavito postaja moje omrezje ter istocasno producira vec šuma, kar spet negativno vpliva?

Trenutno imam na WD tv Live 34 quality sledec po tomato. To je v bistvu najvec kaj sem kdaj koli videl. WD tv live je samo cca 3 metre od ruterja in vmes ena tanka betonska stena.

Laptop 2 sobi dalje pa zelo trpi. Zadnje case dosega pod 10 quality vse do 6 navzdol in povezava pogosto tudi pada.

Ali je boljse imeti zadevo na N ali G ce je vec networkov v dosegu?
  • spremenilo: Pesimist ()

popster ::

Ali je boljse imeti zadevo na N ali G ce je vec networkov v dosegu?

tukaj lahko pogledaš primerjavo dosega med N in G

sicer pa vseekakor nastavi na tem nižji bitrate; kanal oziroma frekvenco pa ki je kar najbolj neobremenjena

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: popster ()

Pesimist ::

nic kaj pametnega ne pove ta link. Jaz vem da ima N vecji rang kot G. Vem pa ne ce povzroca vecje interference zaradi tega. Prejsni G singal recimo ne pride do soseda njegov pa ne do mene. Zdaj pa ce oba vklopima N se delno overlapa signal. Kaj to pomeni za mene in moj laptop? Ce sem v tistem delu ko se overlapa je signal slabi, ce sem pa v delu ko se ne overlapa pa je singal boljsi ali nima veze in ce se overlapa je vseeno kje se nahajam in dobivam enake motnje?

Ker logicno bi bilo da se oziram na Laptop v moji situaciji in ignoriram Ruter sam ter kanale v njegovi okolici in izberem tisti najbol prosti na tocki ki se lapop nahaja. Al kaj. Ceprav v tej situaciji ze ruter sam singal skoz interference posilja, tako da nemore bog ve kak dober priti do laptopa.
Jau to je sranje v blokih pac, ker tolko networkov ko zadnjo leto sprejemam tam je ze res kar dosti. Se kolega ko je v hisi in okrog njega bloki ma polno te nesnage okrog.

Zato sem razmisljal o nabavi Linksysa E3000 da bi uporabljal 5Ghz spekter za WD TV live, ta stari NETgear 3500L bi pa uporabo kot wireless bridge za Laptop.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

BigSexy ::

Če ti vsi klienti podpirajo N standard, nastavi N (mixed modi so crap, če iščeš performance). Kanal je vseeno kateri izbereš, ker enkrat bo določen frej, drugič bo zaseden, tako da lahko pustiš tut na auto sense. Če ti v stanovanju slabo lovi signal, razmisli o boljši mrežni kartici za laptop, ker na tistih 100m2 more delat BP.

Kar se tiče streamanja preko wifi na WDTV za obične zadeve (xvid, dvd, tudi HD 720p vsebine) ne bi smelo bit problemov, pri 1080p pa se mu lahko zaleti občasno, če nimaš res dobrih pogojev (testirano na wndr3700 na 5ghz bandu), tako da premisli, če se ti splača investirat samo za to. Kabel nažalost precej boljše opravlja svojo nalogo.
To Infinity And Beyond !

Pesimist ::

Tukaj je vec faktorjev. Prvo nimam ruterja v centru stanovanja kot bi bilo to verjetno normalno ampak cisto na eku, dostirkat stoji obesalnik perila med laptopom in ruterjem, laptop ze sam od sebe obicajno dol pada tak da tudi ce WD z kablom resim se bo laptop vedno problem.
Laptopu lahko kupim bolso externo mrezno? Nazalost performance WDTVja tudi degenerira pri 720p filmih kadar je laptop online in kaki 360p videjo pozene.

Je pa res da bi mogo vsej 150EUR dati zato hehe. Jau bom se vido. En ruter bom takaltak mogo nabavit. Zaj pa ce enga dobrega za 100 ali slabega TPlinka az 50€. Ni neke vlke razlike. Netgear 3700 me je pac zajebo zaj ker ma atheros chipset. Jaz pa rabim tomato sej na dd wrt nevem ce dela vse.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wd TV Live (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Zvok in slika
1173212597 (56060) scipascapa
»

n 150Mbps ~5MBps (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
566049 (4649) b3D_950
»

Kateri ROUTER za cim večjo hitrostjo prenosa (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7021756 (15957) broken/link
»

Ojačanje dometa in kakovosti Wi-Fi signala

Oddelek: Omrežja in internet
2013695 (13068) 123_meni
»

Siol TV brezžično do prenosnika

Oddelek: Omrežja in internet
3110124 (6913) trnvpeti

Več podobnih tem