» »

chiliGreen MR1210

chiliGreen MR1210

«
1
2

drejko78 ::

Danes sem v Hoferju kupil Full HD medijski snemalnik in predvajalnik chiliGreen MR1210. Zadeva na prvi pogled deluje solidno. Ima možnost gledanja DVB-T (MPEG4) signala z možnostjo snemanja na "USB medij", predvaja medijske datoteke, lahko se priklopi na LAN (WLAN dongle je opcijski). Škatlica je izdelana lično, daljinec je povprečen, zraven je miniaturna antena in adapter za scart (adapter za In in adapter za Out).

Zadevo sem nekoliko stestiral. Brez težav (torej brez zatikanja) mi je predvajalo MKV datoteke (tudi s pretokom podatkov 12,3Mbps) in DTS zvok. Predvaja tudi DVD (kot ".img" in tudi iz mape "Video_TS"). Vse medijske datoteke iz USB diska zažene skoraj nemudoma. Preizkusil sem tudi snemanje DVB-T in zadeva deluje solidno. Zamika zvoka in slike nisem zaznal. Testirati še moram kako se zadeva obnese preko omrežja (napišem kasneje).

Zadeva ima možnost priklopa zunanjega DVD pogona (preko USB; zaenkrat ne bom testiral). Ima dva USB priklopa in možnost vstavitve spominskih kartic (klasične 4). Omogoča tudi delo z datotekami (kopiranje / brisanje). Izhod je primarni HDMI in ima možnost S/PDIF izhoda. Analognega izhoda za 5.1 zvok ni (je samo stereo).

Navodila: http://www.4shared.com/document/mb0-1vR...

Letak: http://www.4shared.com/document/pt1Mhwf...

(popravil sem povezavi)
  • spremenil: drejko78 ()

Dead_Eye ::

Tudi sam sem gledal to zadevo, pa po specifikacijah piše, da podpira samo MPEG2. Če podpira mpeg4 bi lahko bil zanimiv. Edino kar me še malo drži nazaj je možnost nadgradnje...
The one and only

AngelOfDeath ::

Po mojih informacijah ima noter Realtek RTD1283DD
edit: Slovnica

drejko78 ::

Dead_Eye je izjavil:

Tudi sam sem gledal to zadevo, pa po specifikacijah piše, da podpira samo MPEG2. Če podpira mpeg4 bi lahko bil zanimiv. Edino kar me še malo drži nazaj je možnost nadgradnje...


MPEG2 je mišljen le ta snemanja DVB-T programa oz. iz zunanjega vira.

Predvaja MPEG4 brez kakršne koli težave!

Rudolf ::

Moja ocena je nekje 8/10.

Slabosti:
- USB vhoda ob strani
- Ni komponentnega izhoda
- Počasnost pri vklopu (a še vedno precej hitreje kot kak Siol-ov Sagem)
- V paketu ni HDMI kabla, ni WiFi ključka, je pa precej neuporabna antena in celo 2 AV/SCART adapterja.
- Ni slovenskega menija.

Dobrosti:
- 2 USB vhoda
- Čitalec kartic
- DVB-T MPEG 2/4
- Kompozitni AV vhod (omogoča snemanje z analogne kamere ali VCR)
- Podpira veliko formatov; flv, mkv, mts, m2ts, iso, tiff...

Glede na to, da MR-1210 bere flv in ima denimo internetni radio prek LAN-a, je škoda, da nima še nekega web browserja. Meni v napravi je še kar razumljiv, pregleden in odziven, malo manj pregleden pa je daljinec. Kljub temu je vtis pozitiven. Žal so informacije o napravi, ki jih imaš pred nakupom, obupno slabe. Na voljo je zgolj tale PDF na strani dobavitelja, drugje piše še manj. Kljub temu, da sem cel vikend poizkušal najt nek identičen izdelek po raznih alibabah, mi tega ni uspelo. 100 evrov namreč ni več tako majhen denar in pričakoval bi kaj več podatkov od prodajalca. A z njimi Hofer notorično skopari, le da je običajno moč kaj izbrskat vsaj na straneh dobaviteljev.

MihaK76 ::

Oj

Imam eno vprasanje, mogoce kdo ve kateri WLAN dongli so kompatibilni?

LP

Miha

drejko78 ::

Kontaktiral sem proizvajalca (Nicole Oberkirsch: N.Oberkirsch@quanmax.ag) in mi je dala več podatkov o napravi še preden sem napravo kupil. Sem vprašal tudi glede WiFi. Odgovor je bil: "Yes, there is a WiFi Dongle available. Price will be € 19,90 and shipping € 6,90, so a total amount of € 26,80." Za kaj več informacij glede dongla imate naslov. Jaz sem se odločil, da ga ne potrebujem.

Meni se USB ob strani ne zdi tako slabo, saj nimam namena gledat stvari preko USB temveč preko LAN (btw: zadeva deluje enkratno - predvajam datoteke na naslednji način: iz računalnika gre preko WLAN do routerja in preko LAN do naprave in ni nikakršnih težav). Počasnost pri vklopu odtehta dejstvo, da potem dela vse ostalo zelo hitro. Komponentnega izhoda jaz ne potrebujem (potrebujem le HDMI in možnost priklopa na SCART, ko bom kam šel). HDMI kabel pa skoraj nikjer ni vključen v "paket", pa spet ni tako zelo drag. WiFi ključek je tudi marsikje opcijski (tako da ne vidim razloga za razburjanje), antena pa mi omogoča 7 kanalov (sicer pa imam IPTV in zato nimam zunanje antene). Manjkajoč slovenski meni je res slabost, vendar le za starejše (ki pa ponavadi teh reči ne kupujejo). Pri tehniki mene osebno slovenski izrazi motijo. Browser niti najmanj ni potreben (kdor ga ima ga ponavadi ne uporablja - prezamudno delo).

Moja ocena je 9/10 ;-)

badabim ::

Zanima me, če je mogoče odpraviti črne robove ob gledanju filmov, ki so ožji od 16:9 in kako.

Je napravo še mogoče kupiti v Sloveniji, v lokalnem Hoferju je ni več?

Predvaja zunanje in notranje podnapise?

drejko78 ::

Črni rob filmov se (načeloma) ne da odpraviti, ker gre za drugačen format (primarno za kinodvorane). Osebno ne vidim smisla, da bi se to počelo (npr. Pan Scan).

Poglej v drug Hofer ... mislim, da ga drugje ne boš dobil, razen če ga bo proizvajalec posebej prodajal (trenutno ga nima med izdelki za prodajo). Jaz sem bil ob 8h pred vhodom in smo bili že trije za nakup predvajalnika. Vprašanje koliko jih dobij v posamezni poslovalnici ... Se zgodi, da če jih kje ne prodajo, da jih po tem pošljejo tja kjer so takoj pošli.

Prikazuje pa notranje in zunanje podnapise. Če niso podnapisi "zapečeni" kot so pri DVD-ju (kot slika ali Video_TS) jih ni mogoče prilagajati. Sicer pa je možno izbirati obliko podnapisov (barva, velikost, postavitev, regija (mi smo npr. vključeni v CE). Zunanji podnapisi morajo biti identični datoteki, ki jo predvajaš.

badabim ::

drjko78, hvala za odgovor.

Čudi me dejstvo, da mnoge črni robovi ne motijo - večina tv kanalov skuša oddajati filme brez robov. Takrat je informacije na zaslon (pikslov/screen) največ.

AngelOfDeath ::

v lokalnem hoferju pri nas še je vedno na voljo
edit: Slovnica

drejko78 ::

badabim je izjavil:

drjko78, hvala za odgovor.

Čudi me dejstvo, da mnoge črni robovi ne motijo - večina tv kanalov skuša oddajati filme brez robov. Takrat je informacije na zaslon (pikslov/screen) največ.


Format za kinodvorane je 1.85:1 ali 2.39:1 (16:9 pa je nekako 1.77:1). To pomeni, da sta tista formata ožja in to pomeni da na 16:9 TV vidiš črne robove ... nimaš kej ;-)

Alexius Heristalski ::

Ali pa sliko odrežejo in vidiš manj. Napredne televizije to počnejo čedalje manj.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

Rudolf ::

@drejko78

S stvarmi, ki sem jih naštel je takole; jaz gledam bolj na to, kaj bi izdelek naredilo zares dober, kot pa na to, kaj ponuja konkurenca. Slednje je koristno zgolj za primerjavo cen. Če živiš v kaki vukojebini, kjer po novem lovi le zunanja antena, bo tista priložena v paketu dobra kvečjemu za nabadanje računov. USB ob strani je še manj praktičen kot USB zadaj. Ponavadi imaš tako napravo v kakem regalu ob TV-ju in si omejen s širino ter višino. Pri meni se npr. drenjajo VCR, Sagemov komunikator, DVD in zdaj še MR. Če večina tega deluje, niti ni potrebno zakurit peči.
Vsi tisti mali dodatki, ki ponavadi manjkajo, stvar občutno podražijo, ker brez njih težko gre.
Pohvalno je, da si dobil odgovor dobavitelja. Jaz se s tem niti ne trudim, ker običajno le zgubljaš čas. Me pa zanima, kaj bi za čisto desetko dodal ti?

drejko78 ::

Za čisto desetko bi imel še notranji disk (npr. s funkcijo NAS) in možnost gledanja IPTV programov ;-)

adrmr ::

Ali ta naprava podpira tudi DVB-C (Kabelska) dekodiranje signala? Potem bi bil tudi zame zanimiv nakup, ker predvidevam da bodo v parih letih tudi kabelske TV šle na digitalno tehniko (kjer še niso).

Pogledal navodila, omenja se samo DVB-T :-(. Ker sta standarda podobna, je mogoče kdo probal na pripeljat (digitalni) kabelski signal v škatlo - me zanima če stvar dela ali ne?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: adrmr ()

Alexius Heristalski ::

Nima in ne dela, ti lahko povem brez preizkusa.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Shotky ::

Tudi jaz sem kupil omenjeno napravo, moram reči da sem zelo zadovoljen.
Imam pa en problem: z AP-jem je povezana je v brezžično domače omrežje.
Na računalnike z XP-ji se poveže čisto normalno, niti slučajno pa mi ne uspe taisto na win7, sem poizkušal vse mogoče? Mogoče je gdo rešil ta problem in bi mi hotel pmagati.
LP
Shotky

P.S.
vpraša za uporabniško ime in geslo, in ko jih vnesem javi LOGON ERROR.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Shotky ()

bukev ::

uporabi tole navodilo:
1. Navigate to the following location in the registry editor (search regedit in the start button).
MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Lsa\
2. On the right side, double-click on 'everyoneincludesanonymous' and change the 'Value data' from '0' to '1'
3. Double-click on 'NoLmHash' and change the 'Value data' from '1' to '0'
4. Navigate to the following location in the registry editor:
MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\LanManSe rver\Param eters
5. Double-click on 'restrictnullsessaccess' and change the 'Value data' from '1' to '0'
6. Close the registry editor
potem moraš pa še določiti diske -mape ki jih deliš
lp

Shotky ::

Sem naredil kot piše, sedaj pridem not vidim sredstva v skupni rabi, ko pa izberem recimo d: pa ista pesem, zopet uporabniško ime in geslo ki nikoli nista pravilna

lp

mAsA ::

@Shotky, kateri usb-Wifi ključ pa dela s tem predvajalnikom, ker sem probal tistega od siola in SMC, pa nobeden ni delal (no SSid... ali nekaj takega)?

lp
mAsA
AMD Athlon(tm) 1700+@1.47 GHz, K7T266 Pro, DDR 512 Ram,
ATI Radeon 8500, 60+120GB HD, LG 775FT

Shotky ::

Nimam ključka. Na lan port sem priklopil acess point, ta pa je konfiguriran kot odjemalec (Client) v brezžičnem omrežju.

lp

bukev ::

potem si verjetno pomanjkljivo sheral diske - mape.
poizkusi tako:
desni klik na disk
skupna raba - klik na dodatna skupna raba
v oknu (lastnosti) daš zadevo v skupno rabo in dodaš uporabnika everyone.
nato v istem oknu klikneš zavihek varnost in uporabniku everyone dodeliš pravice - vsaj branje

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bukev ()

Shotky ::

ne deluje, nisem si mislil da so win 7 taka packarija

Shotky ::

w win7 se moraš logirat z geslom, potem deluje vse, če pa imaš geslo izklopljeno tako da se računalnik lepo prižge sam od sebe, pa se lahko j...š sto ur.

Hvala za nasvete

LP

bukev ::

Shotky - ni čisto res. sicer nimam chilly ampak egreat, vendar je dostop do PC ista figa.
moj egreat predvaja vsebine z vseh treh računalnikov, ki so v domači mreži.
družinski je Win 7, stari družinski je XP, (oba se vklopita brez vpisovanja gesel) in hčerin prenosnik - Vista z vklopom pod geslom.
egreat predvaja vse vsebine deljenih map brez vpisovanja kakršnihkoli gesel - tudi z viste, ki ima geselni vklop.
lp

Shotky ::

hmm, pol pa nevem, meni ni uspelo niti s pomočjo nasvetov.
sedaj ko imam win7 pod geslom pa deluje.
raje bi seveda da bi bilo po starem ( brez gesla ), če ima gdo idejo bi lepo prosil.

lp

k4vz0024 ::

Ali predvaja format ts?

Je možno predvajati posneto z 1.5 x hitrostjo z zvokom?

Podpira 2 TB diske?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: k4vz0024 ()

Shotky ::

Podpira FAT in NTFS, disk razdeli na particije primerne velikosti.
Podpira:AVI,MKV,TS,TP,TRP,M2TS,MPH,MP4,M4V,MOV,VOB,ISO,IFO,DAT,WMV,ASF,RM,RMVB,FLV video formate
podpira 1.5 in 2 x hitrost predvajanja z zvokom
lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Shotky ()

k4vz0024 ::

Hvala.

Pa pri kreiranju particij obstoječe podatke ohrani?


Ker če jih ne bi jih sam ustvaril, zato me zanima koliko so velike?

Lp

k4vz0024 ::

Kako se nastavi EPG za SLO1 in SLO2?

Za TV 3 pa deluje EPG normalno.

V info vrstici so naslovi oddaj za SLO1 in SLO2, ko pa pritisnem EPG pa jih ni.

Tx

k4vz0024 ::

Povezal sem z LAN kablom. Kaj je treba nastaviti da zazna LAN povezavo?

k4vz0024 ::

Kabel fuč. Je kdo našel slovenske radijske postaje?

Pesimist ::

Shotky je izjavil:

w win7 se moraš logirat z geslom, potem deluje vse, če pa imaš geslo izklopljeno tako da se računalnik lepo prižge sam od sebe, pa se lahko j...š sto ur.

Hvala za nasvete

LP


Sej lahko nastavis da se racunalnik autologina.
http://www.windows7news.com/2009/02/01/...

In da se strinjam. Windows 7 so definitivno packarija.
Jaz imam WDTV live in identicni problem z network sheri. Zankrat sem po WDjevih navodilah sel ki govorijo da je najvecji problem z omrezenimi medija playeri Windowsove 7 homegroupe. Tako da so predlagali da se omrezje prestavi iz Home na work ker tam ni homegroup.
Sledil sem navodilom, vendar se nemorem sprobati, ker nisem doma.

http://tinyurl.com/29j2u9g
Zadnji dve tocki.
Sharing a Folder on Windows 7
Allowing a Folder To Be Shared On Windows 7

princim ni samo za WD Live ampak na splosno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

k4vz0024 ::

Mogoče kdo ve, kako spremeniti kvaliteto snemanja?
Sem poskusil spremeniti iz SP v LP, pa je tisto območje sivo.

bukev ::

pesimist,
zadnji link, predzadnja vrstica je pravilen, ampak nepopoln postopek.
V istem oknu, kjer je zavihek sharing, imaš tudi zavihek security.
v tem zavihku moraš skoraj ponoviti postopek kot je za sharing - tudi tu moraš dodati uporabnika everyone!

Pesimist ::

Hm jaz sem stestiral zdaj mojo zadevo in mi deluje po zgornjem postopku. Edino kaj sem dodatno naredo pa mogoce ni omenjeno zgoraj je to da sem kreiral en novi User Account z passwordom. Drugace pa zaenrkat deluje brez blema.
V security mam dodanega userja. Verjetno sem to ze prej naredil, ker sem vse zivo sprobaval.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Shotky ::

Tudi jaz sem uspel vse nastaviti, za geslo me vpraša samo pri prvi povezavi do določene mape v skupni rabi, in ko se enkrat prijaviš jo doda med priljubljene potem gesla ne zahteva več.

Eflod ::

Pozdravljeni
Tudi jaz sem kupil ta Chiligreen mediabox v Hoferju. Poskušal sem po navodilih ki so v slovenščini in nemščini nastaviti starševsko kodo o kateri govorijo navodila, pa sploh ne najdem menuja za to. Tudi snemanje enega DVB-T programa in gledanje drugega nikakor ne gre (kar pa v navodilih piše, da lahko). Ali kaj ne znam, napačno berem navodila, ... Ali je mogoče za področje Austrije, Madzarske in SLO drug Firmware... Če kdo kaj ve naj napiše prosim.

k4vz0024 ::

Alexius Heristalski ::

Jaz mislim, da spreminjanje kakovosti snemanja ni možno, ker naprava zajema tisto, kar dobi in tega ne prekodira. To ni tako kot pri starih snemalnikih, ki so zajemali analogni signal in ga sami prekodirali v digitalno obliko (MPEG-2, da je bilo kompatibilno s standardom DVD), tam si seveda lahko izbiral kakovost. Tu pa niti ni potrebe, ker je posnetek že v digitalni obliki.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Shotky ::

Naložil sem nov FW deluje BP.

k4vz0024 ::

Kaj deluje bp?

Kaj je izboljšano?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: k4vz0024 ()

k4vz0024 ::

Je mogoče z updajtom izboljšan zvok pri 1.5 x predvajanju?

Shotky ::

k4vz0024 je izjavil:

Je mogoče z updajtom izboljšan zvok pri 1.5 x predvajanju?

Kaj pa je narobe?
Pri meni je vredu

k4vz0024 ::

Zvok pri 1.5 x hitrosti ima odmev in je plitek.

Eflod ::

Pozdravljeni ponovno

Zhavaljuem se g. k4vz0024 za odgovor in link do novega FW. FirmWare sem naložil po navodilih, vendar me novi FW ni prepričal. Posodobljen je le izbor jezika (sedaj je lahko menu v SLO jeziku) in dodan je menu za iskanje multimedijskih datotek. Še vedno ni menuja v sistemskih nastavitvah za starševsko kodo (zaklepanje vsebin, programov,...) Sprememba načina oz. kakovosti snemanja v časovnem načinu (scedual recording) ni možna. Ne strinjam se, da je sprememba kakovosti snemanja nepotrebna kot namiguje g.Alexius Heristalski - mogoče pa želim določeno oddajo imeti posneto v HQ načini/formatu. Poleg tega pa sem prisiljan gledati program, ki ga snemam (no lahko tudi ugasnem TV); ni možno snemanje enega programa in istočasno gledanje drugega. Ne v takojšnem snemanju (na pritisk na tipko REC), niti ne na snemanje po urniku. To funkcijo podpira večino DVB-T pretvornikov, ki imajo možnost snemanja (cena od 35 - do 60 EUR). Iz navodil je videti, da obstoja še novejši FW, saj so v navodilih tudi slike zaslonov.
G. drejko78 je že kontaktiral z dobaviteljem (višje zgoraj na forumu), pa bi prosil nekoga, če to deklico povpraša, zakaj je za Slovenijo ta FW dovolj dober oz. če imajo kje kaj bolj sodobnega, da bo naprava vsaj približno ponudila tisto, kar so ponujali in kar smo tudi plačali z nakupom. Saj bi sam, pa Švabščine sploh ne obvladujem, z Angleščino sem pa bolj tako, tako. Za karkoli novega in za trud kogarkoli že vnaprej hvala...

012 ::

Tudi sam sem nadgradil SW ,ceprav sem prej z njim bil zadovoljen,sedaj pa sem malo manj.Prej sem si programsko listo lahko spreminjal po mojih zeljah,da sem si nastavil npr na gumb 1 SLO1 ,na 2 SLO2... Sedaj z novim SW to ni vec mogoce. Na 1 mi je dal RAI1 ,na 2 mi je dal RAI2....Slovenske programe mi je dal na steviko 411 in naprej. Umes mi je pustil zelo veliko praznih mest ki jih sploh ni zasedel,tako naprimer sploh nimam programa 4,5,6...
Na enem drugem forumu mi je poznavalec sprejemnikov in DTT in SAT tehnike svetoval naj izklopim funkcijo LCN. Ampak jaz te funkcije pri tem sprejemniku na dobim in si na zalost nemorem urediti programske liste. Pa ne bom hudica moral utipkat 411 da bo obrnil na SLO1 ,ce sem pa navajen imeti Slo programe na prvih 10 tipkah.
Ce kdo ve odgovor prosim za pomoc,ker drugace jim ga nesem spet nazaj v trgovino,saj je trenutno zame neuporaben.

Shotky ::

Meni je poslovodja v Hoferju zagotovil da tisti ki ni zadovoljen z izdelkom le tega lahko vrne najkasneje v roku dveh mesecev in pri tem dobi povrnjen celoten znesek nakupa aparata v gotovini.
Sicer pa sem jaz osebno z kupljenim zadovoljen saj DVB-t aparati v podobnem cenovnem razredu nimajo niti polovico toliko funkcij in podpore za multimedijo.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Shotky ()

k4vz0024 ::

Pa je možen downgrade?

Za ta denar je odličen, kljub pomanjkljivostmi. Vmesnik je lep in nikakor cenen. Ponuja precej. Če bi ga dodelali bi bil fantastičen.

012, na tiso verzijo, za katero sem dal link?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: k4vz0024 ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Usb port na lcd tv lg (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
392103399 (43843) kitka77
»

digitalni sprejemnik

Oddelek: Zvok in slika
329011 (6556) 6151
»

DVB-T mpeg/4 snemalnik

Oddelek: Zvok in slika
458051 (4876) stefp
»

DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
26956660 (33372) Alexius Heristalski
»

TV Star T1000 - DVB-T in media predvajalnik

Oddelek: Zvok in slika
309278 (7642) asterix2000

Več podobnih tem