» »

POVEZAVA- a obstaja convertor za pretvorit analogni signal(VGA) v digitalni(DVI)

POVEZAVA- a obstaja convertor za pretvorit analogni signal(VGA) v digitalni(DVI)

easyrider3 ::

Rad bi imel povezan računalnik z LCD televizorjem in zaenkrat imam lahko samo preko VGA kabla in na ločljivosti 800x600 ker eidino tako imam lahko sliko čez cel ekran,čeprav grafična kartica podpira tud več kot 1920x1080 vsaj tako kaže v računalniku,kjer si resulucijo za monitor nastavljaš. Drugače pa imam neko starejšo ATI 9000 64mb grafično kartico in ima edino izhod za VGA in S-video priklop. Včasih tudi preko računalnika gledam-streamam kakšen šport v živo in bi rad imel čim boljšo sliko samo kako bi potem lahko do TV pripeljal digitalni signal?Verjetno bi najbolje bilo kupit grafično kartico ki vse to podpira in kolko pa kaj stane taka kartica? A je signal preko HDMI boljši kot preko DVI,ker nekateri pravijo da je ista slika edino da preko HDMI imaš še zvok.

shinko ::

analogno-digitalni pretvorniki obstajajo, vendar so dragi (mislim da okrog 100EUR), tako da se ti bolj splača kupit novo grafično ki ima dvi (če ne rabiš zvoka iz tv) oz hdmi. Kvaliteta je pri obojem enaka. Glede na to da imaš precej staro grafično, poglej kakšen imaš procesor, da ne bo nova grafa overkill.

easyrider3 ::

Imam starejši računalnik in je procesor AMD 2000+ 1660Mhz.Drugač pa če grem v nabavo za grafično a piše kje zraven nje kolko mora bit močan procesor itd... Verjetno bi nazadnje moral menjat še ploščo pa procesor,če bi hotel imet grafično z HDMI izhodom. Sem že enkrat nekaj gledal in bi me menda nekje stalo: grafična okrog 80 Eur isto tolko plošča procesor pa ne vem.

videc ::

Poskusi s kakšno grafično, ki ima DVI izhod. Dobijo se tudi rabljene, za ne preveč denarja.

easyrider3 ::

Bom pogledal in upam da bo tud zraven kaj omenjeno na kakšno osnovno ploščo se da vgradit in kakšen procesor mora biti

ganimed ::

Poglej tole: LINK
Imam nekaj zelo podobnega, ker ima pasivno hlajenje, je tudi zelo tiha. TV lahko gledaš brez težav. Tako, da ti ni potrebno zamenjati kar tričetrt računalnika, posebmo ker ti verjetno stari AMD še vedno služi odlično, tako kot meni.

easyrider3 ::

Kaj pa praviš na tolelo kartico,pa še HDMI ima izhod.Za takšen denar je najceneje kar sem našel,čeprav so dosti cenejše kartice z PCI vodilom

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1963564268 (3597) anjica
»

trije monitorji na en računalnik

Oddelek: Zvok in slika
486783 (6035) Janac
»

Kakovost DVI HDMI kablov in vpliv na sliko (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5523273 (14577) al3n
»

Grafična z HDMI-jem?

Oddelek: Strojna oprema
91576 (1230) franci
»

Razlika med HDMI in Pb,Pr,Y priklopom??

Oddelek: Zvok in slika
93502 (3144) Vens

Več podobnih tem