» »

Plačilo carine za obutev iz kitajske

Plačilo carine za obutev iz kitajske

ana0 ::

Rada bi naročila čevlje preko spleta. Kako je s plačilom carine, če je recimo spletna trgovina registrirana nekje v eu, čevlji pa se dobavljajo iz kitajske, ker jih tudi tam proizvajajo? Ali potem ni carine (ker je spletna trgovina tukaj) oz. Ali obstaja možnost, da ta evropska spletna trgovina naroči izdelek iz kitajske in ga pošlje direkt meni v slovenijo? Potem predpostavljam, da plačam davek jaz. Kako to, da sem na večini spletnih straneh zasledila napis "tax free" oz. "no tax fee". Kako je to mogoče? Ali zavajajo? Glede na to, da je trgovina locirana izven eu, potem pa piše "free shipping worldwide and no tax fee". Verjetno pošljejo "as a gift", čeprav to več ni uspešno, kolikor sem slišala. Zanima me, od katereaga zneska dalje se plača carina (nad 150€? )in kje, v katerem predpisu, bi lahko to jaz preverila?
Hvala!

KoMar- ::

Kako je s plačilom carine, če je recimo spletna trgovina registrirana nekje v eu, čevlji pa se dobavljajo iz kitajske, ker jih tudi tam proizvajajo?

Jo plačaš.

Ali obstaja možnost, da ta evropska spletna trgovina naroči izdelek iz kitajske in ga pošlje direkt meni v slovenijo?

To moraš pa trgovino vprašat.

Zanima me, od katereaga zneska dalje se plača carina (nad 150EUR? )in kje, v katerem predpisu, bi lahko to jaz preverila?

Tukaj: http://slo-tech.com/forum/isci/?q=carina

ana0 ::

Hvala za odgovor!
Na spletni strani Carinske uprave sem zasledila naslednje in ne razumem najbolj, pod katero točko spadajo moji čevlji, pod točko 1, kjer se carina ne plača do vrednosti 150 EUR ali pod točko 2, pod nekomercialno blago, za katero se carina ne plača do vrednosti 45 EUR? Hvala!

Plačila uvoznih dajatev so oproščene:

1. pošiljke blaga, sestavljene iz blaga zanemarljive vrednosti, ki se pošiljajo neposredne iz tretje države prejemniku v Skupnosti, do skupne vrednosti 150 evrov. Oprostitev ne velja za alkoholne pijače, parfume in toaletne vode, tobak in tobačne izdelke.
2. nekomercialno blago v majhnih pošiljkah nekomercialne narave, ki jo iz tretje države pošlje fizična oseba drugi fizični osebi, ki živi na carinskem območju Skupnosti. Pošiljka se šteje kot pošiljka nekomercialne narave, če:

* je priložnostna;
* vsebuje blago, namenjeno izključno osebni uporabi prejemnika ali njegove družine; glede na naravo in/ali količino blaga pa se vidi, da ne gre za komercialne namene;
* pošiljatelj pošlje pošiljko prejemniku brezplačno;
* skupna vrednost blaga, vključno s spodaj navedenimi izdelki, ne presega vrednosti 45 evrov.

a) Tobačni izdelki:

* 50 cigaret, ali
* 25 cigarilosov (cigar največje teže 3 gramov po kosu), ali
* 10 cigar, ali
* 50 gramov tobaka za kajenje, ali
* sorazmerna količino različnih navedenih tobačnih izdelkov.

b) Alkohol in alkoholne pijače:

* destilirane pijače in žgane pijače z alkoholno stopnjo nad 22 % vol, ali nedenaturirani etilni alkohol z več kot 80 % vol: 1 liter, ali
* destilirane pijače, žgane pijače in aperitivi z vinsko ali alkoholno osnovo, z alkoholno stopnjo največ 22 % vol: 1 liter, ali
* peneča vina, desertna vina: 1 liter, ali
* sorazmerna količina različnih navedenih alkoholnih pijač, in
* mirna vina: 2 litra.

c) 50 gramov parfuma ali 0,25 litra toaletne vode.



Če skupna vrednost pošiljke, ki jo sestavljata dva ali več predmetov, presega 45 evrov, se oprostitev odobri za tiste predmete, ki bi bili oproščeni, če bi bili uvoženi ločeno, če se vrednost posameznega predmeta ne more razdeliti.

STASI ::

Je pa ena stvar pri zadevah iz Kitajske. Zna se zgoditi, da se bodo na Carini ugotovili, da je zadev ponaredek in ga bodo uničili ter tebi izstavili račun za postopek.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

ana0 ::

In kako naj vem, da so original...jaz mislim, da so,na spletni strani je originalni logotip znamke in jaz upravičeno sklepam, da gre za original. Vendar če slučajno niso... kako naj jaz to vem oz. dokažem, da nisem vedela?
Lp

STASI ::

Katera znamka pa so, če ni skrivnost?
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

thramos ::

Mene so za čevlje, ki so stali ~ 22EUR, vse uvozne dajatve prišle 10,5EUR.

ana0 ::

Čevlji so zmanke UGG in pri nas stanejo 270 EUR, prek spleta pa ponujajo originalne od 80-130 EUR. Sem naslovila na carinsko upravo vprašanje, pa so mi odgovorili, da bom plačala le 20% DDV, carine pa ne. Ampak sem si že premislila, ker sm nezaupliva glede kupovanja na daljavo, in sem jih raje naročila Božičku, naj jih prinese, je bolj ziher ;) :)

KoMar- ::

Pametno. Zelo verjetno bi iz Kitajske dobila ponaredke. Dobre ponaredke, ampak ponaredke.

Steinkauz ::

No tut pr nas je šansa >0% da dobiš ponaredek v trgovini :)

thramos ::

In praktično nihče sploh ne loči med ponaredkom in originalom ...

d0ndian ::

Ne bom odpiral nove teme, upam da se kdo javi..

Pred kakimi 14 dnevi sem za kolegico preko ebaya naročil "obutev". Zadeva je bila locirana v italiji (item location: italy).

Včeraj dobim sporočilo od DHL, da imajo mojo pošiljko iz Dubai-ja in da naj pošljem račun, slovenski naziv,..

Pišem prodajalcu (preden odprem dispute) in ta mi pravi da naj plačam, pa mi bo potem preko PayPal-a nakazal tiste stroške.

Obutev niti ni poceni (vsaj zame ne), in stroškov je za cca 70EUR (carina, anti dumping, ddv.. vsaj to pravi DHL da je potrebno plačati..).

Oglas nikjer ne navaja da se artikel nahaja izven EU ampak navaja v vseh postavkah da je iz Italije.

Kaj storiti? Če je že tu problem, kakšna je šele roba?

Kaj v primeru če pošiljko zavrnem in se kregam preko ebaya (bom vseeno moral plačat stroške carine ipd.)?

Upam da ima kdo izkušnje..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: d0ndian ()

Steinkauz ::

Ne prevzet.
Tist, da ti bo vrnu carino je bullshit pomoje.
Če mu za item location ni blo težko lagat, mu tut to ne bo.

Jst bi odprl dispute

Kolker jst vem, če zavrneš, ne plačaš carine, je pa vprašanje kako je s stroški poštnine. Sam glede na to da je prodajalc zajebu, bi jst zahteval vse nazaj

Redkvica ::

Saj nočem delati reklame, a rada bi povedala, da sem si naročila dvoje čevlje na javari.co.uk. Spletna trgovina je mislim da registrirana nekje v Beneluxu, spletna stran ima angleško domeno, čevlji so bili pa Made in Vietnam, eni pa Made in India (oboji pa znamka Hush Puppies). Paket so mi poslali iz Nemčije in je prišel v par dneh z navadno pošto(?), čeprav je bil zagroženi rok dobave ene tri tedne. Poštnine ne zaračunavajo in ker gre za pošiljko znotraj EU, tudi ne gre preko carinske pošte. Sami so mi pa k ceni pribili razliko v našem in UK DDV - je bila malenkost višja cena vidna že pri kreiranju naročila. Če kupujete ugice, se vam morda splača preveriti tudi cene na tej strani, ker sem videla, da jih tudi prodajajo. Identifikacijo za plačilo in samo plačilo lahko izvedeš preko svojega amazon računa ali pa se registriraš na javari.

OldSkul ::

Eno pravilo. Stran od taljanov na ebayju.

Steinkauz ::

To sm pozabu rečt ja.
Velik prodajalcev noče več pošiljat v italijo, verjetno pa so tut prodajalci v italiji bolj ciganski

d0ndian ::

Steinkauz: resno razmišljam o tej opciji.. Napisal sem mu, da zadevo prevzamem če mi v 1 dnevu preko PayPal-a nakaže 70EUR (kolikor je dodatnih stroškov). Če jutri ne bo nakazano, bom odprl dispute in trdno ustrajal pri svojem.

Upam da bo ratalo,..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

www.aliexpress.com

Oddelek: Kaj kupiti
256201 (1270) darkolord
»

nakup preko eBay-ja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11425975 (14046) St235

CARINA ebay (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
27095178 (72043) Tilen
»

Carina oz. davek na poštnino?

Oddelek: Loža
3910214 (9279) Princo22
»

Do katere vrednosti ni davka in vir

Oddelek: Loža
7963 (819) technolog

Več podobnih tem