» »

Kebab vs. ostala hitra hrana

Kebab vs. ostala hitra hrana

1 2
3
4

thramos ::

Hja, podoben "test" lahko napišem jaz in govorim bolj mastnem in slanem kruhu ter ostalih sestavinah v kebabu ... po moji oceni seveda. In ker vemo kakšna je sestava hamburgerja, kakšna je svinjarija šele v kebabu.

[EDIT] Sem se spomnil, z enga bilderskega foruma, kjer je lastnik enga kebaba, napisal, koliko naj bi imel kebab hranilne vrednosti:

kebab 70g OH 35gB 11gM in veliko vlaknin...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: thramos ()

Bananovec ::

technolog je izjavil:

Moj frend je delal v mc-u, pa je rekel da je to ena od najbolj čistih restavracij nasploh, higienski standardi so res strogi.

Olje se doliva, ker ga pač zmanjkuje (pomfit popije olje), in nikakor ni za 2 meseca, kečjemu za par dni, s tem da sproti filtrirajo tiste male koščke, ki se drugače "smodijo"... Roke se umivajo zelo pogosto, skratka vse je res strogo.


Olje je potrebno zamenjavati, če hočeš bolj zdravo hrano, in ne dolivati. Torej smo na istem kot če bi pržili pomfrit na 2 meseca starem olju.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

technolog ::

kebab 70g OH 35gB 11gM in veliko vlaknin...


Malo morgen :( Količina maščob in beljakovin prej obratno. Morem rečt, da si si izbral zanesliv vir - lastnika kebabđilnice...

The Player ::

No, sej ko smo pa že tok daleč pršl z temo, da smo že pri raziskovanju, bi se lahk kdo javu da posname dokumentarc ala "super size me" tema = kebab

ne sej se hecam, sam bi blo pa useen zanimiv :D

Drgač pa, a ste kdaj že jedl originaln turški kebab? Nočm delat reklame, sam lahko greste kdaj v kako turško restavracijo pa sprobate njihov kebab. V turški restavraciji v LJ Yildiz Han na Karlovški cesti. Sm že jedu tam, je dost pošten, ql ambient, prijazno gospodinjstvo, imajo pa tudi na bone (mislim, da ca 2,97EUR)
http://yildiz-han.com/?stran=strani/str...
poleg več vrst kebabov, majo pa še celo paleto ostalih jedi, če koga zanima, men osebno je blo dost ql.

9000 :: danes, 13:50:11

ne samo to, da se olje doliva, morali bi ga menjati večkrat na dan, ampak ga menjajo le 1x na teden, kar je definitivno premalo. Če pa hočeš isto olje večkrat uporabiti ga pa moraš samo 1x pa vse koščke hrane moraš odstraniti, ker potem to postane rakotvorno in potem ta ocvrta hrana postane še bolj škodljiva.

Pyr0Beast ::

Ma olje filajo z antioksidanti, kar rahlo zavira staranje. Samo zadeva se praži na 200°C+ non stop.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Gandalfar ::

v zadevi ki ima 500+ kalorij od tega same OH-je in mascobe vas skrbi kakovost olja?

Bananovec ::

Prženje olja>Akrilamid
Prekomerno uživanje OH>pomanjkanje vitamina B1 (nujno potreben za telo) in pretvorba OH v maščobe.
Pomanjkanje B1>Beri-beri
>>Prehranjevanje z enolično hrano, pretežno je to oluščeni riž in oluščena žita in njihovi izdelki
>> slabšo srce, otekanje udov, obolenje živčevja in mišičja (skeletnega)

Da bomo vedeli, o čem je govora!
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

fosil ::

U bistvu se prepirate kater drek bolj smrdi.
Itak da je oboje nezdravo.
Tako je!

Lawler_ ::

technolog je izjavil:

Ja, jem zato ker mi nek nagon tako pravi, isto kot mi pravi, da si ga moram vsaj enkrat na teden "vržt na roko". Jem zato, ker se ne počutim v redu, če imam prazen želodec.
Tudi meni bi bilo bolj kul, da mi sploh ne bi bilo treba jesti in bil cel čas lepo suh, tako pa mi nimaš kaj reči glede tega, da mi ni vseeno, kako kalorična je hrana.

Bi tebi bilo všeč da ti dam vsak dan 400g masti za pojest, če se boš pa kaj pritožil, ti bom pa rekel, da rabiš energijo, da lahko delaš. Ker po po tvoje je vseeno iz kakšnih virov dobiš tiste kalorije.

Sol telo potrebuje, vendar ne več kot 6g na dan, kolikor je povprečna priporočena vrednost. In seveda je nezdravo, če poješ 3 kebabe, vsakega po 12g soli na dan, pa naj kdorkoli reče karkoli. Da ne govorimo o nasičenih maščobah.

Tega tvojega na koncu pa ne rezumem... Je slučajno kdo rekel, da je solata najbolj nezdrava stvar pri kebabu?


Seveda potrebuje telo sol, vendar tapravo ne pa to rafinirano ki je mrtva, ki nima nobenih mineralov več in je še čist preveč jodirana. Isto je s sladkorjem, idini pravi je v tisi ki ga dobiš v naravi, ne pa ta rafiniran.

Tarzan ::

Lawler, ti bom dal jaz mrtvo sol. Bumbar. Sol je NaCl, je mrtva že po naravi in nek nategun, ki ti bo prodajal "solni cvet" ali kak čuden solni zvarek, kot nekaj najbolj zdravega, te bo pač nategnil brez vazelina. Sol je jodirana, ker je velikokrat izkopana v rudnikih, ta ne vsebuje joda, ki je v morski soli naravno prisoten. Brez dovolj joda bi bili vsi golšavi, zaradi česar kar lepo jej v normalnih količinah normalno mrtvo in jodirano sol.

Sladkor, saharoza, pa je tudi le kemijska spojina. Potegnjena je pač ven iz trsa ali iz sladkorne pese, big deal. Ne rečem, dosti bolje je jesti sadje in se mastiti še z drugimi sladkorji, ampak s samim "cukrom" ni narobe prav nič. Razen da je rahlo nezdrav, kot vse, če pretiravamo.

Najbolje, da gremo nazaj v naravo grizljat vejice in koreninice, da nas slučajno ne pobere zaradi kuhane hrane.


Kar se tiče hamburgerjev in seveda kebaba - oboje mi občasno zelo tekne, ampak s tako prehrano ne pretiravam. Enkrat do dvakrat na mesec, razen ob priliki, ko se pač človek mora prehranjevati ponoči. :) Če se bi dovolj gibali niti ne bi bilo treba gledat na vsako kalorijo, poleg tega se poje precej preveč hrane, še posebej to velja za prehranjevanje zunaj. ko si sam skuhaš je drugače, kot če mastno plačaš, potem pa dobiš majhno porcijo. Iz tega razloga so porcije večje in podobno večje tudi maščobne blazinice.

Pyr0Beast ::

Ma problem z rafiniranimi zadevami je ker nimajo zraven nič drugega. Cuker nima nobenih vitaminov ne mineralov. Enako je z olji.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Lawler_ ::

Tarzan je izjavil:

Lawler, ti bom dal jaz mrtvo sol. Bumbar. Sol je NaCl, je mrtva že po naravi in nek nategun, ki ti bo prodajal "solni cvet" ali kak čuden solni zvarek, kot nekaj najbolj zdravega, te bo pač nategnil brez vazelina. Sol je jodirana, ker je velikokrat izkopana v rudnikih, ta ne vsebuje joda, ki je v morski soli naravno prisoten. Brez dovolj joda bi bili vsi golšavi, zaradi česar kar lepo jej v normalnih količinah normalno mrtvo in jodirano sol.

Sladkor, saharoza, pa je tudi le kemijska spojina. Potegnjena je pač ven iz trsa ali iz sladkorne pese, big deal. Ne rečem, dosti bolje je jesti sadje in se mastiti še z drugimi sladkorji, ampak s samim "cukrom" ni narobe prav nič. Razen da je rahlo nezdrav, kot vse, če pretiravamo.

Najbolje, da gremo nazaj v naravo grizljat vejice in koreninice, da nas slučajno ne pobere zaradi kuhane hrane.


Kar se tiče hamburgerjev in seveda kebaba - oboje mi občasno zelo tekne, ampak s tako prehrano ne pretiravam. Enkrat do dvakrat na mesec, razen ob priliki, ko se pač človek mora prehranjevati ponoči. :) Če se bi dovolj gibali niti ne bi bilo treba gledat na vsako kalorijo, poleg tega se poje precej preveč hrane, še posebej to velja za prehranjevanje zunaj. ko si sam skuhaš je drugače, kot če mastno plačaš, potem pa dobiš majhno porcijo. Iz tega razloga so porcije večje in podobno večje tudi maščobne blazinice.


Joda dodajajo čist preveč. Vse mora biti v ravnovestju.

Arto ::

Pyr0Beast je izjavil:

Ma problem z rafiniranimi zadevami je ker nimajo zraven nič drugega. Cuker nima nobenih vitaminov ne mineralov. Enako je z olji.


Kakšne vitamine in minerale ma pa nerafiniran cukr?

Lawler_ ::

Arto je izjavil:

Pyr0Beast je izjavil:

Ma problem z rafiniranimi zadevami je ker nimajo zraven nič drugega. Cuker nima nobenih vitaminov ne mineralov. Enako je z olji.


Kakšne vitamine in minerale ma pa nerafiniran cukr?


krom, kalcij, magnezij, kobalt in drugi

Avenger ::

Kar najdeš v Billington sladkorjih. Jaz sicer ne uporabljam nobenega sladkorja, ampak dokler sem ga je bil ta pravi. Maš tud različne verzije, najmanj popularen je seveda najmanj rafinirani, ki je pravzaprav kristalizirana melasa, ampak to je to, kar se mineralov tiče.

Od soli je pa najboljša himalajska, dobiš povsod.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

BigWhale ::

gzibret je izjavil:

> Maš kkšne podatke o sestavi kebabov?

Okušanje mojega jezika :) Gre pa za kebab na Celovški (okrepčevalnica Jagoda). Za Mc imam v mislih cheeseburger ali pa bigmac (torej brez pomfrija, ki je itak katastrofa od katastrofe... čiste kalorije + sol + olje)


Tvoj jezik ni vreden pol pizde mrzle vode pri ugotavljanju sestave hrane. Kaj sele pri kaksnem ugotavljanju koliko je cesa v hrani. En okus lahko tako mocno zamaskira drug okus, da se ti niti sanja ne. Ves zakaj so marsikateri kosmici (corn flakes) hrustljavi? Zaradi soli! Cez to sol je pa dano toliko cukra, da je ne cutis.

Tudi razlik med enostavnimi sladkorji in bolj kompleksnimi sladkorji ti ne bos okusil z jezikom.

BigWhale ::

Ah, kar se pa tice higiene, umivanja rok in nevem cesa se vse.

Paranoja pred raznimi bakterijami in prekomerno 'razkuzevanje' je lahko slabse kot nek zdrav odnos do vsega skupaj.

Ne glede na restavracijo, povsod se bo dogajalo, da bodo kuharji hrano prijemali z rokami in dokler ni kaksne resne okuzbe ni to noben problem.

The Player ::

dobra alternativa sladkorju je agavin sirup ;)

Lawler_ ::

Najboljš je sadje, tam je čist naraven sladkor, tak kot mora bit.

gzibret ::

BW - začni uporabljat svoj okus in voh.

> Tudi razlik med enostavnimi sladkorji in bolj kompleksnimi sladkorji ti ne bos okusil z jezikom.

No, tale stavek vse pove, koliko v resnici veš o teh zadevah.

> En okus lahko tako mocno zamaskira drug okus, da se ti niti sanja ne.

Ni res. Lahko mi natreseš 10 biljk v čaj, pa ti bom vseeno lahko v grobem lahko povedal sestavo. Pogoj je, da nisem prehlajen seveda...
Vse je za neki dobr!

Lion29 ::

gzibret.... dej ne naklkadaj.... ce ti bom dal zraven aromaticni vinski kis ne bos vedel kaj je drugega not

in nimajo vsi enako razvitih brboncic
Frontend UI/UX developer

gzibret ::

Ti bom pa povedal, kaj se je namakalo v kisu.

Pa daj ne ti nakladat... itak, če mi boš postregel 75% H2SO4 z začimbami ne bom pogruntal, kaj je še zraven. Isto velja za sol.

V bistvu opažam, da velik delež ljudi ne zna dovolj dobro uporabljati svojih čutil. En lep primer iz morja.... joj, kako je voda lepa... v resnici pa smrdi po kanalizaciji, ampak folk tega ne opazi. In ko povem, mi rečejo, da sem nor... dokler jim ne poiščem cevi, od koder prihaja smrad.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

Lion29 ::

gzibret: lahko ti dam 10 razlicnih cajev 1dcl in v vsakega dotocim zraven 1dcl kisa pa v 90% ne bos ugotovil kateri caj je!

in to ti je poskusal pvoedat, da nekatera zivila mocno zamaskirajo okus in v bistvu ne ces, da ima zraven toliko cukra ali toliko soli
Frontend UI/UX developer

Karaya 52 ::

Ahjoj smo aklih! Food naciji, šport naciji, bi vse zavili v celofan. Francozi veljajo za suhe in tudi so, pa je njihova hrana na prvi pogled precej bolj "junky" od naše, bolj mastna pa še manj se gibljejo od Slovencev. Sir in rdeče vino, to je to. :)

BigWhale ::

gzibret je izjavil:

BW - začni uporabljat svoj okus in voh.

> Tudi razlik med enostavnimi sladkorji in bolj kompleksnimi sladkorji ti ne bos okusil z jezikom.

No, tale stavek vse pove, koliko v resnici veš o teh zadevah.


Torej, najprej podpri svojo trditev s cim bolj konkretnim, potem me pa obtozuj kaj vem in cesa ne vem. Recimo kak peer reviewed double blind test slascic, ki so jih sladkali na eni strani s sukrozo na drugi strani pa s HFCS. In so testni primerki ugotovili nesporno razliko.

gzibret je izjavil:

Ni res. Lahko mi natreseš 10 biljk v čaj, pa ti bom vseeno lahko v grobem lahko povedal sestavo. Pogoj je, da nisem prehlajen seveda...


A svoj superhero kostum ze imas narejen? ;>

Pyr0Beast ::

Torej, najprej podpri svojo trditev s cim bolj konkretnim, potem me pa obtozuj kaj vem in cesa ne vem. Recimo kak peer reviewed double blind test slascic, ki so jih sladkali na eni strani s sukrozo na drugi strani pa s HFCS. In so testni primerki ugotovili nesporno razliko.

Razliko med glukozo in HFCS se da zaznati. Druga je pač toliko bolj sladka, da je to neverjetno.
Pravtako med glukozo in njenim polimerom - lesom.

gzibret: lahko ti dam 10 razlicnih cajev 1dcl in v vsakega dotocim zraven 1dcl kisa pa v 90% ne bos ugotovil kateri caj je!

Slabo zate da piješ čaj s kisom, ampak razliko med metinim in kakšnim gozdni sadeži čajem bi zaznal. Seveda pod pogojem da je enak (alkoholni, hehe?) kis.

Pa da mi daš zraven kozarec čistega kisa za 'taro'.

Živil ki so 'plehka' in kjer dominira samo cuker ali sol ali poper oz. kakšna druga zelo pekoča začimba ali pa da začutim notri kaki 'ekstrakt kvasa' se načeloma izogibam.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

gzibret ::

Ja sej.... kdo pa pije čaj s kisom. Tudi kebab ne vem glih, če se ga vlaga v kis za ozimnico. Nisem še slišal za kaj takega.

BW - za peer review double blind poskus okušanja slaščic pojdi v kakšno nobel slaščičarno (ali pa čokoladno hišo) in se usedi blizu skupine žensk in poslušaj ter si zapisuj.
Vse je za neki dobr!

Gandalfar ::

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Excellent link!

Lion29 ::

Res super branje! zelo zanimivo... nisem pricakoval takih rezultatov... je pa dejansko vse logicno!

kul
Frontend UI/UX developer

Balandeque ::

Kdor kaj doma kuha, vlaga ipd., mu je bilo že prej jasno. Saj domače meso, klobase tudi lahko začnejo plesneti, če se jih ne suši v pravih razmerah. Zato se pa to dela pozimi, ko je zrak suh.

Jaz sem komaj odvadil ženo tlačiti stvari v hladilnik v tesno zaprtih plastičnih vrečkah. Ne vem od kod nam ta navada, ampak solata se bo 2x dlje ohranila v papirnatem škrniclju, takem, kot so nam ga včasih dali na tržnici, kot pa v plastiki. Oni papir zadrži ravno prav vlage, da reč ne ovene, obenem pa ne začne gniti.

Bi pa na koncu še spomnil na izjavo pokojnega slovenskega nutricionista dr. Dražigosta Pokorna, ki je dejal, da McDonalds sodi med povsem priporočljivo hrano. Najbolj, ker sta njen izvor in priprava nadzorovana. Ampak pod pogojem, da jo kombiniramo z nekaj zelenjave in sadja. Nekako tako, no.

Torej, go for big country burger, pa še eno solatko zraven.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Pšenični ::

"Bi pa na koncu še spomnil na izjavo pokojnega slovenskega nutricionista dr. Dražigosta Pokorna, ki je dejal, da McDonalds sodi med povsem priporočljivo hrano. Najbolj, ker sta njen izvor in priprava nadzorovana. Ampak pod pogojem, da jo kombiniramo z nekaj zelenjave in sadja. Nekako tako, no.

Torej, go for big country burger, pa še eno solatko zraven."

S tem se je popolnoma za strinjat.

Glede priprave kebaba in njegovega izvora pri nas pa nisem tako prepričan, da je vse v redu. Sicer se mi zdi, da ima kebab čuden vonj.
Ni ga čez hamburger.

Iz Žurnala še tole.

http://www.zurnal24.si/slovenija/najpre...

Precej znan afera. Kebab in golob...

Zgodovina sprememb…

Pyr0Beast ::

Precej znan afera. Kebab in golob...



Bolj bi me skrbelo, če bi golob od tistega kebaba mrknil na licu mesta :)

Sam maca ne maram ravno zaradi slabega okusa. Mi je boljši domač pomfri, na debelo rezan, malce 'poležan' da se pokuha in serviran s svežim paradajzom :)
Soli pa treba nič :)


Itak je mc solidna hrana. Sam bi jo postavil nad kebabom in verjetno tudi nad burekom.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

No, kar se higiene tice je McDonald's pri nas ena izmed redkih restavracij kjer sanitarni inspektorji dobivajo negativne vzorce s testiranj. :)

Gregor P ::

A pa jih kar samo dobivajo in se ti lepo kopičijo, kje v kakšni pisarni nekega birokrata, ali inšpekcije tudi ustrezno ukrepajo in imajo dosedaj v McDonaldsu zaradi tega že "nadpovprečne" higienske razmere v primerjavi z ostalimi, kjer očitno inšpekcija preverja malo manj?:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

Pyr0Beast ::

Negativne vzorce ?
Česa ?
Kontaminacije hrane z MO ?

Seveda če je vse predelano.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

hendriks ::

Pyr0Beast je izjavil:


Itak je mc solidna hrana. Sam bi jo postavil nad kebabom in verjetno tudi nad burekom.


Solidna med junkfoodom ja, vendar daleč od polnovrednodne. 1x mesečno prav paše, če ne zaradi drugega
zaradi psihe.

Pyr0Beast ::

Tudi v gostilnah ne boš dobil kaj mnogo boljšega. Sploh kar se juh tiče, notri moke toliko da verjeti ne moreš :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

BigWhale ::

Gregor P je izjavil:

A pa jih kar samo dobivajo in se ti lepo kopičijo, kje v kakšni pisarni nekega birokrata, ali inšpekcije tudi ustrezno ukrepajo in imajo dosedaj v McDonaldsu zaradi tega že "nadpovprečne" higienske razmere v primerjavi z ostalimi, kjer očitno inšpekcija preverja malo manj?:|


Ja, ja. Zarota na vsakem koraku. No funny thing je to, da poznam inspektorico, ki je precej dobra druzinska prijateljica in ki je doticne preglede izvajala.

Glede na razmere v drugih restavracijah je v McD verjetno res nadpovprecno cisto.


Pyr0Beast je izjavil:

Negativne vzorce ?
Česa ?
Kontaminacije hrane z MO ?
Seveda če je vse predelano.


Saj ne testirajo samo hrane. Sicer pa, daj poglej tisti zgornji link, ki ga je Gandalfar prilimal.

energetik ::

technolog je izjavil:

Kje se da v ljubljani poceni jest (na bon), pa da bi blo še zdravo povrh?

Kupi študent futr (recimo extra mix v Mečkatorju) - mešanica vse sorte oreščkov, rozin, brusnic. Dobiš 250g za okol 2€. Zelo energetsko in hkrati zdravo. Tko namesto kakšnega kebaba kdaj.

Pyr0Beast ::


Saj ne testirajo samo hrane. Sicer pa, daj poglej tisti zgornji link, ki ga je Gandalfar prilimal.

In kaj ma tisti link veze s tem ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

BigWhale ::

Pyr0Beast je izjavil:


Saj ne testirajo samo hrane. Sicer pa, daj poglej tisti zgornji link, ki ga je Gandalfar prilimal.

In kaj ma tisti link veze s tem ?


Da se plesen zaredi tako na 'domaci' hrani kot tudi na 'sterilni predelani umetni mcdonalds' hrani, ce so pravi pogoji za to.

Lion29 ::

maja, mislim, da je bil point tistega clanka ravno v drugi stvari :D da je mit, da ima mcdonalds notri tolko aditivov, da mcburger tudi po 10-ih in vec letih ne razpade, le mit in nic drugega
Frontend UI/UX developer

Tear_DR0P ::

In kaj ma tisti link veze s tem ?

tisti link vam pokaže razlikomed kakovostnim mcdonalds mesom in "lokalni mesar" mesom. Meso iz mcdonaldsa je pravo meso, ki s sušenjem ni zgubilo veliko volumna, doma narejen mesni polpet se je pa blazno skrčil, kerje meso prepojeno z vodo, da je malce težje in se več zasluži na njem :)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Pyr0Beast ::

BigWhale je izjavil:

Pyr0Beast je izjavil:


Saj ne testirajo samo hrane. Sicer pa, daj poglej tisti zgornji link, ki ga je Gandalfar prilimal.

In kaj ma tisti link veze s tem ?


Da se plesen zaredi tako na 'domaci' hrani kot tudi na 'sterilni predelani umetni mcdonalds' hrani, ce so pravi pogoji za to.


Torej absolutno nima veze.

MO ni ker je hrana tako obdelana, termična obdelava pa to. Vsa kontaminacija pa se ponavadi zgodi ko zadeva stoji na toplem in vlažnem.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

fosil ::

tisti link vam pokaže razlikomed kakovostnim mcdonalds mesom in "lokalni mesar" mesom. Meso iz mcdonaldsa je pravo meso, ki s sušenjem ni zgubilo veliko volumna, doma narejen mesni polpet se je pa blazno skrčil, kerje meso prepojeno z vodo, da je malce težje in se več zasluži na njem :)

Meso je sestavljeno pretežno iz vode. In če se v par tednih nič ne posuši je to čudno.
Tako je!

boogie_xlr ::

Najboljša je tista, ko Jamie Oliver skuša prepričat otroke, da ne bi jedl nagecov.

Arto ::

energetik je izjavil:

technolog je izjavil:

Kje se da v ljubljani poceni jest (na bon), pa da bi blo še zdravo povrh?

Kupi študent futr (recimo extra mix v Mečkatorju) - mešanica vse sorte oreščkov, rozin, brusnic. Dobiš 250g za okol 2€. Zelo energetsko in hkrati zdravo. Tko namesto kakšnega kebaba kdaj.


Prekomerno uživanje oreščkov bojda ni preveč zravo za želodec.

Gandalfar ::

koliko pa je priporocljivo?

izbrisiracun ::

Tej orehi so dokaj mastni. Če si bilder so v redu, za sedet na riti pa ne rabiš ravno "rocket fuel", je dovolj neosvinčen 98(sport muesli,polnozrnati kosmiči).
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zajtrk (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
43235799 (7204) SmeskoSnezak
»

Burger king v btc (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Loža
958139707 (15712) BigWhale
»

Nobel Kebab (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30121227 (7673) Mare2
»

Hitra prehrana (anketa)

Oddelek: Loža
405064 (4222) LitralSM
»

Mc'Donalds (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Loža
770110895 (84955) Spock83

Več podobnih tem