» »

Simobil - gsm se kvari

Simobil - gsm se kvari

cebelar123 ::

Torej imam problem.
Telefon kupljen pri Simobilo Nokia Xpress music 5800, kateri je še pod grancijo sem imel do sedaj že 4x na servisu in vsakič je trajalo vsaj 3 tedne da sem ga dobil nazaj. Sedaj je spet potreben servisa in sem se odločil, da tako ne gre več naprej. A mi lahko kdo svetuje kakšen postopek naj izberem, da nekako dobim drug telefon. Jaz sem zmeraj zagovornik postopka z lepo besedo daleč prideš ampak mislim, da tistega študenta tam na šalterju ne bom prepričal z lepo besedo, saj ne vem kakšna pooblastila sploh ima pri stvari kot je zahteva novega telefona. Sem pa pripravljen iti tako daleč, da tudi tisti telefon nekomu zlomim na glavi pred kamerami in strankami, če mi bo kdo začel trditi kak se pač to dogaja itd. in da nič ne more naredit.

Upam da je kdo že imel podoben problem in ga tudi uspešno razrešil.

sajko ::

Kakšne probleme pa imaš s telefonom? Praviš, da je bil že 4x na servisu, vedno zaradi iste napake? Morda bi bilo bolje, da greš direkto do servisa za Nokio in ne preko Simobila, vsaj časovno bi verjetno prej dobil nazaj.

Lp

Telefon se je izklapljo,moral sem ga resetiravati za vsako stvar, ni vzpostavo internetne povezave, sedaj pa noče iti na pomnilniško kartico, razen če ga prej izklopim in spet vklopim in še kaj bi lahko našteval.

sajko ::

Imaš posodobljen software? so kakšne mehanske poškodbe?

Glede varjante za nov telefon pa mislim, da imaš več šans na uradnem servisu kot pri simobilu.

primozzzz ::

Sm imel podoben problem. Telefon nov, že takoj drugi dan sem ga nesel na servis. Nazaj ga dobim po 20 dneh z isto napako.. Zahtevama novega, nisem ga dobil, še enkrat poslali na servis.. Dobim "kao" popravljenega s tem da opazim, da GPS ni delal.. Grem na simobilov center znorim in splačalo se mi je, saj sem dobil novega, ki je deloval brezproblema.. Seveda mi je to vse zbil veselje do tega telefona, da sem ga prav hitro prodal..

edit: telefon sm zahteval brez tistega usran*** simobilovega softwerja, k mislim, da zlo upočasni telefon..
NI PODPISA

Zgodovina sprememb…

Posodobljen software in brez mehanskih poškodb.Saj je tako ali tako 1/4 časa bil na servisih.

jan01 ::

Nesi direktno na uraden servis -> teleray http://www.teleray.si/

St235 ::

Simobil pri tem, razen da je posrednik nima nič. Reklamacije in zamenjave ureja servis. ČE se pojavlja ista napaka, lahko uveljavljaš stvarno napako. Ravno tako ne pozabi zahtevat, da ti podaljšajo garancijo za čas, ki ga je telefon preživel na servisu oziroma če ti zamenjajo kakšno bistveno komponento potem lahko dobiš kompletno novo garancijo.

Torej če na simobilu zahtevam naj oni kot posrednik zahtevajo na željo stranke nov telefon bodo to tudi poskusili urediti?

St235 ::

če pod poskusijo narediti šteješ, da napišejo stavek - stranka zahteva nov telefon, potem ja. Več od tega pa malo dvomim. Stvarno napako bi moral uveljavljat ali prvič ko si zadevo nesel na servis (če je minilo manj kot pole leta od nakupa) ali pa moraš dokazovat, da gre ves čas za isto napako, ki jo ni moč odpraviti v garanciji.

Napaka po tisti dokumentaciji ki sem jo dobil po vsakem servisu ne izgleda, da bi bila enaka. Vsekakot pa je nekaj hudo narobe, če se je telefon že petič pokvaro. Brez najmanjše mehanske poškodbe.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ram 2 servis (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
35081971 (9881) Twixz
»

POZOR: Servis mobitela - Toptime, Simobil - stik s tekočino, uničenje telefona na ser (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

406106176 (55210) next3steps
»

Simobil, ram2 pritožba

Oddelek: Pomoč in nasveti
347177 (6112) St235
»

Servis - težave

458400 (7041) PINki
»

Garancija nokia e51 (do česa smo upravičeni) - Simobil