» »

Socialna podpora in smrt - država bo zahtevala denar nazaj

Socialna podpora in smrt - država bo zahtevala denar nazaj

Temo vidijo: vsi
««
14 / 21
»»

Pšenični ::

"fora je tudi da niso obveščali ljudi o tem, kar bi po zakonu morali! Nepoznavanje prava res škodi, samo človek ne more poznati celotnega dednega prava, upravnega prava - postopka. Vse se bo moralo porušiti, totalno do tal s parlamentom, da se lahko začne na novo. Čistka:) Kresalova bo pa takrat v Italiji čeveljčke kupovala:)"

Gre za kršenje elementarne pravice stranke v postopku. Če je država tista, ki je stranko spravila v zmoto, je odločba prav tako vprašljiva.

Dele ZUP a navajam tud zato, da se vidi da imamo dokaj dobro zakonodajo, problem je v gnilih ljudeh ki bi jo morali izvajati.

Delavcem Steklarske 5 let niso plačevali prispevkov, DURS jim pa je vse obračunal, kakor da so bili....Če pogledamo le s tega kota....z druge veje zakonodaje. Podobno je povsod.

http://www.finance.si/294466/Kdaj-bo-za...

"Bejž no."

Stranka v postopku ima svoje pravice.

Zgodovina sprememb…

Aston_11 ::

Stranka v postopku ima svoje pravice.

Sicer se strinjam s tabo.

Vendar so dejstva naslednja:

Dejstvo je, da socialne delavke ne poznajo prava. Imajo izpit iz ZUP-a, ki ga ne poznajo in ga ne uporabljajo. One delajo "življenjsko" alias mimo prava/zakonov, če je to potrebno.

Dejstvo je, da morajo stranke same poskrbeti za svoje pravice, ker drugi ne bodo zanje - kljub lepim določilom ZUP-a.

Načelo je jasno - vsak je prebral Uradni list.

Druga plat:

Koliko ljudi, ki rabijo pomoč, bi se odločilo drugače, ko bi izvedelo, da se bo pomoč odštela od njihovega premoženja po njihovi smrti? Imajo alternativo ostati brez pomoči in biti lačen ali sprejeti pomoč in preživeti. To ni nobena alternativa. To je ukrepanje v skrajni sili. Nimaš izbire.

Še nekaj:

Če si dolžan, umreš, imaš premoženje, upnik prijavi terjatev v zapuščino. Npr. posojilo za nakupa avtomobila. Terjatev se odšteje od zapuščine.

Neke pametne razlike ni.

Fake je, da prejemaš socialno pomoč, ker si kao 10 let plačeval prispevke - prispevke si plačeval za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, zdravstveno zavarovanje in za druge davke in prispevke.

Socialna pomoč ni izplen iz zavarovanja. Lahko nisi nikoli delal, pa jo boš dobil.

itd.

lexios ::

To ni nobena alternativa. To je ukrepanje v skrajni sili. Nimaš izbire.

Napaka, vsaj izbiro imaš, čeprav je 99% verjetnost, da se boš kljub temu odločil za "alternativo" v skrajni v sili...

Če si dolžan, umreš, imaš premoženje, upnik prijavi terjatev v zapuščino. Npr. posojilo za nakupa avtomobila. Terjatev se odšteje od zapuščine.

Neke pametne razlike ni.
...
Socialna pomoč ni izplen iz zavarovanja. Lahko nisi nikoli delal, pa jo boš dobil.

Fail logic! Zakaj torej sploh vplačevati? Jst zate ne bom nič plačal, pravijo, da smo v kapitalizmu! ;((

Tko kot gre komu hipotetično v nos moja nepremičnina in bi mi jo kljub vsem že plačanim prispevkom, odrekanju, davkom in stroškom državi, povrhu vsega še enkrat dodatno obdavčil, za povrh vsega pa niti to ne progresivno in bo mogoče nek podjetnik z 10 "praznimi" stanovanji v Ljubljani plačal le 2 ali 3x več davka - torej ohranjamo nepremičninski balonček; gre meni v nos to, da plačujem nekaj, do česar po novem "zakonu" ne bom niti hipotetično upravičen! WtF logic? Najpre me boš obdavču, pol boš pa zahtevu naj prodam hišo, ker je nisem sposoben vzdrževat? ;(( LOL

Gre za ločeno blagajno, to pa, žal gre v praksi za eno in isto državno malho! Ki nekje pušča, pa dvomim, da na mojem koncu...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

Ramon dekers ::

Če si dolžan, umreš, imaš premoženje, upnik prijavi terjatev v zapuščino. Npr. posojilo za nakupa avtomobila. Terjatev se odšteje od zapuščine

pa joj spet se najdete neki defektni osebki ki dajete res neumne komentarje. Pojdimo malo globlje, kje so tu v (socilani podpori) navedeni kakšne so obresti. Je to malo na oko ali kako? Kdo računa te zadeve?

Fake je, da prejemaš socialno pomoč, ker si kao 10 let plačeval prispevke - prispevke si plačeval za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, zdravstveno zavarovanje in za druge davke in prispevke.

Ja, in ta denar žre požrešna država za vzdrževanje lastnih potreb! Zdravstvo je tako v kur.. da bi bil že mrtev če ne bi bil samoplačnik! torej kje je finta?

Koliko ljudi, ki rabijo pomoč, bi se odločilo drugače, ko bi izvedelo, da se bo pomoč odštela od njihovega premoženja po njihovi smrti? Imajo alternativo ostati brez pomoči in biti lačen ali sprejeti pomoč in preživeti. To ni nobena alternativa. To je ukrepanje v skrajni sili. Nimaš izbire.

Vsaj vedo kaj jih čaka, imajo izbiro lahko vzamejo pištolo in se pokončajo, lahko iščejo boljšo službo do 65 leta (čeprav je smešno misliti da bo delavca pri 40 ih nekdo vzel v službo), ali pa pač ropa in gre v arest, in živi na račun države. Smešno koliko opcij sem ti podal

Zgodovina sprememb…

Ramon dekers je izjavil:

pa joj spet se najdete neki defektni osebki ki dajete res neumne komentarje.

thx, res globoko.

Vsaj vedo kaj jih čaka, imajo izbiro lahko vzamejo pištolo in se pokončajo

In potem ti meni o defektnih osebkih.... take a gun...

oliko ljudi, ki rabijo pomoč, bi se odločilo drugače, ko bi izvedelo, da se bo pomoč odštela od njihovega premoženja po njihovi smrti?

To te pa res briga, kaj bo po tvoji smrti. Dediči bodo dobili malo manj, so what. S sabo ne boš vzel nič. Namesto, da bi prispevali v času življenja, se jim osšteje, preden dobijo. Tisti, ki ima, ne rabi socialne pomoči. Tega res ne razumem, da bi bilo pošteno, da bi bil tisti, ki ima, bolje obravnavan od tistega, ki nima in ki res rabi za preživetje. Je pa res, da je socialna pomoč drek, ker meril na to temo nima.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aston_11 ()

thx, res globoko.

Folku ob vsem sranju, ki prihaja na dan pač že počasi preseda, ne smeš jemat osebno...

Zakaj pa po tvojem vplačujemo socialne prispevke? Ej, ljudje imajo problem plačevat 14 centov za prostovoljna gasilska društva, ne mi s solidarnostjo! Solidarnost tule nekateri odrekajo parim upokojencem, ki se niso sposobni preživljat z lastno pokojnino, so pa tekom življenja le nekako prigarali vsaj streho nad glavo! ;(( Hvala bogu, da se tile prispevki avtomatsko trgajo od plače, veš kolk ljudi bi že zaštihal pr nas!

oprosti sam rajši vzamem pištolo in metek kot da futram državne riti zaradi pahorjevega posojila in futram državo z obrestmi!

Seveda me briga kaj bo po moji smrti, vsaj komu lahko kaj zapustim, in to ne državi!

"Dediči bodo dobili malo manj, so what."
Malo manj ali nič?!odvisno kje je hiša in koliko je bila vredna, saj veš gremo nazaj do leta 2001?in 12.000EUR kje boš že dobil ta denar? NLB?

"Tisti, ki ima, ne rabi socialne pomoči."

Get the f... off s takimi komentarji, ki so res retardirani!

gre se za moralno vprašanje, obveščanja in zavajanja ljudi, drugače pa ja, sem zato, spravimo ljudi pod šotore in kolibe, da bodo res na nuli. Naredimo kolhoze in zadruge, zraven plačujmo xxxx prispevke pa smo kje? v komununizmu. Pa ne Kitajskem, ampak tistem pravem!

Sam tudi nebi plačeval vseh teh prispevkov pa jih moram? MI razložiš zakaj?

Zgodovina sprememb…

"Dejstvo je, da socialne delavke ne poznajo prava. Imajo izpit iz ZUP-a, ki ga ne poznajo in ga ne uporabljajo. One delajo "življenjsko" alias mimo prava/zakonov, če je to potrebno.

To kar pišeš ni resno.

Dejstvo je, da morajo stranke same poskrbeti za svoje pravice, ker drugi ne bodo zanje - kljub lepim določilom ZUP-a."

Zadeva je bla sprožena politično, pač prišel je ukaz, vzel se je določen vzorec ljudi, taki ki se ne bodo upirali in bodo "dali zgled" drugim, da jim lahko država sleče še gate. Zaenkrat jih je okoli 40. Kolikor jaz vem prejemnikov pa je okrog 80.000 samo letos. In se menjajo. Kar pomeni, da je oškodovancev še več.

Stranke bojo poskrbele za svoje pravice, pri tem jim bomo pomagali po najboljši moči.

Da je uradni list, naše nacionalno berilo?

Povem vam pa še nekej, ker je vpletenih veliko, se zna zgodit da boste ravno tisti, ki zdej pozivate, na vračilo vsakega evrota socijanle pomoči, mirili folk, ki bo pogruntal za kaj se gre.

Sicer pa, številke so velike, in pravijo če mešaš po dreku-smrdi.

Zgodovina sprememb…

Tisti, ki ima, ne rabi socialne pomoči.

Pol tud pokojnine ne rabi, right?

Ko boš doumel, kam tale država tone in boš razumel zgornje vprašanje bo že prepozno! Da se razumemo, absolutno podpiram idejo, da nekdo z miljoni na bančnem računu, 3 vilami ali povprečno plačo nad nekim xxxx zneskom v celotni delovni dobi, v normalni državi nima kaj početi z državno pokojnino! Dandanašnji lahko tak kaliber poskrbi zase, brez problema! Vplačuje pa naj le, iz povsem legitimnih razlogov - bogatenje mu je omogočila družba, država... S socialnimi transferi pa je povsem druga zgodba! V normalni državi, povdarjam! Pa vam ne potegne, a? ;((

Zgodovina sprememb…

Bistven je samo moment, ko bo srednji sloj ugotovil, da ga hočejo uničit, za ceno obstanka elite, ki to nikoli ni bila, ampak so bili navadni kradljivci.
Ko bo to jasno, potem bo tud politična slika v sloveniji drugačna. Uničit ga v tej krizi in mu pobrat nepremičnine. Tud preko socijalne pomoči, ki tako ni več socijalna pomoč.

MadMicka ::

telbanc, a srednji sloj je na socialni pomoči :D dej mal se skocentriri, pa povej, kaj potem, če delavcu na minimalni plači niso plačani prispevki?

Looooooka ::

Baje da ta zakon ni nov.Da ga mamo ze od Jugoslavije ampak ga do zdej nobena vlada ni izvajala?
Ce je to res so potem vsi, ki so mel 15-20 let starse na socialni pomoci(bog ne daj da so se zmer) konkretno naj....se posebi ce so danes tudi oni na kaksni socialni ali pa se nimajo redne sluzbe(kar ob 100.000 brezposelnih sploh ni tako neverjetno).A bo pocas mladina mogla bezat v Banana republike, da jim Slovenija ne bo mogla po kaksni EU direktivi denarja z racuna pobirat?
Sj ne recem za tiste, ki so zlorabljal socialno pomoc ampak takole udarit po nedolznih je pa...ja no se v komunizmu ni blo tega.

Eee, Mici, Mici! Kako, ste raziskal kam gre razlika v centih in boste dobil onih 14 centov vrnjenih? ;((

Če smo pošteni so (višji) srednji sloj pri nas le še politiki, uni profesorji, "višje tajnice" v politični in državni administraciji, zdravniki, direktorji, podjetniki, odvetniki in še kakšni določeni visoko izobraženi kadri, 5-10% populacije, od tega kak 1% elite! Vsi ostali, se tepemo za "ukradenih" 14 centov, ki pazi, ne gredo komurkoli, niti primarno ne gredo v privatni žep! Namen: ...prispevek prostovoljnim gasilskim društvom! ;(( Je ta družba res že tako izrojena?

Vbistvu "nižjega srednjega sloja", za razliko od 90ih let, sploh nimamo več... Imamo reveže in delavce, ki se tepejo pred rdečim križem, ter delavce, ki se ne tepejo pred rdečim križem (še), jim je pa po večini jaki problem vsak še tako majhen "prostovljen" prispevek! Če misliš, da tule pokaš štose o srednjem sloju, v isti sapi pa te moti plačilo dodatne znamke 1 teden 1x na leto, pomisli še enkrat... ;(( You`r patetic!:))

Who cares right? J*b*š prispevke za delavce na minimalcu, prav maš! O čem drugem se bom tokrat vzdržal, pa lahko noč...

http://www.dnevnik.si/poslovni_dnevnik/...

Reševanje elite se nadaljuje. Za NLB ne bo noben problem najti 40 novih milijonov, za socijalo pa. To je tisto, kar opozarjamo.

"telbanc, a srednji sloj je na socialni pomoči :D dej mal se skocentriri, pa povej, kaj potem, če delavcu na minimalni plači niso plačani prispevki?"

Srednji sloj pospešeno izginja. Ko bo zmajnkalo denarja še za javni sektor, potem bo šele veselica.

Zgodovina sprememb…

Tear_DR0P ::

Ni dolžnost drćave, da te obveščajo o zakonih. To je dejstvo.

huh? dolžnost države je, da te obvešča o vseh spremembah zakonodaje, zato se izdaja uradni list - te pa ne more prisilit da ti spremljaš
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Mr.B ::

Fantje, če smatrate da so moji odgovori retardirani, si začnite brati kakšno nemško zakonodajo, Angleško zakonodajo.. LAhko pa tudi kakšno francosko.....
Da nekateri tam tudi dobijo 160EUR socialne pomoči, samo povprečna plača je krepo 2x višja. Nismo v socializmu, in ostalih kvazi za ljudi državi, imamo Kapitalizem in banana republiko.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

http://www.pozareport.si/?Id=posli&View...

Ja to da smo banana republika, je zdaj že jasno...Na vseh področjih. Sicer je tukaj še en primer, kako se dela z državnim denarjem, medtem ko se bo reveže stiskalo za vsak cent...

Pšenični je izjavil:

"Dejstvo je, da socialne delavke ne poznajo prava. Imajo izpit iz ZUP-a, ki ga ne poznajo in ga ne uporabljajo. One delajo "življenjsko" alias mimo prava/zakonov, če je to potrebno.

To kar pišeš ni resno.

Sem 1 leto delal na CSD-ju. Iz prve roke postavljena trditev. Preverjena. Boj se socialnih delavk, ko pride do uporabe prava. Boj se. Niso pravnice in ni prav, da se ukvarjajo s pravom. Namen njihovega študija je bil drugačen. To bi morale biti terenske delavke in na terenu pomagati ljudem. Na pa ZUP - koji ZUP. Še imele ga niso, kaj šele da bi ga odprle.

"Sem 1 leto delal na CSD-ju. Iz prve roke postavljena trditev. Preverjena. Boj se socialnih delavk, ko pride do uporabe prava. Boj se. Niso pravnice in ni prav, da se ukvarjajo s pravom. Namen njihovega študija je bil drugačen. To bi morale biti terenske delavke in na terenu pomagati ljudem. Na pa ZUP - koji ZUP. Še imele ga niso, kaj šele da bi ga odprle."

Sej do neke mere imaš prav ampak gre za resno zadevo, katere posledice bodo dalnosežne. Občutili jih bodo zanamci. Z nepremičninami pa se bo itak spet okoristil ozek krog ljudi. Tisti ki bojo pri koritu.

lexios je izjavil:

Tisti, ki ima, ne rabi socialne pomoči.

Pol tud pokojnine ne rabi, right?

Ko boš doumel, kam tale država tone;((

Že zdavnaj sem doumel, sem namreč v prvih linijah, kar se tega tiče. Imam takojšen feedback - s terena.

Zaradi tega je moj pogled realen - takega ga tudi predstavljam.

Predstavljam situacijo tako, kot je. Tako, kot bi morala biti, prepuščam ostalim Nostradamusom.

Glede pokojnine in socialne pomoči - eno so jabolka, drugo so hruške. Različne pravne podlage.

Realen pogled je, da se šteje, da je UL obvezno čtivo. Zelo pomembno dejstvo. Tega ne gre ignorirati z idejo, da mora organ poznati pravo in da mora seznanjati stranke s pravicami. Kaj pa če tega ne bo storil? Evo, takoj sledi davek na nevednost. Tisti, ki misli, da ni obvezno čtivo, si je sam kriv. Sam naj poskrbi za svojo (ne)vednost. Je konec ujčkanja iz vrtca. Okrog nas so sami predatorji in pri tem eni naivno mislite, da se bo vsak ukvarjal z tistimi, ki nimajo pojma, kot da so dojenčki. My ass. Omislite si raje družinskega odvetnika.

Ob tej obsežnosti zakonodaje, ki se vseskozi spreminja, je iluzorno pričakovati, da bodo organi poznali celotno zakonodajo. Iluzorno. Vsak pozna svoje področje (če ga), vendar je to premalo.

Dejstvo je, da CSD ne pozna prava. Tisti, ki misli drugače, je naiven.

Pšenični je izjavil:

"Sem 1 leto delal na CSD-ju. Iz prve roke postavljena trditev. Preverjena. Boj se socialnih delavk, ko pride do uporabe prava. Boj se. Niso pravnice in ni prav, da se ukvarjajo s pravom. Namen njihovega študija je bil drugačen. To bi morale biti terenske delavke in na terenu pomagati ljudem. Na pa ZUP - koji ZUP. Še imele ga niso, kaj šele da bi ga odprle."

Sej do neke mere imaš prav ampak gre za resno zadevo, katere posledice bodo dalnosežne. Občutili jih bodo zanamci. Z nepremičninami pa se bo itak spet okoristil ozek krog ljudi. Tisti ki bojo pri koritu.

Posledice občutimo že mi...

Glede korita - kot vedno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aston_11 ()

Zaradi tega je moj pogled realen - takega ga tudi predstavljam.
Predstavljam situacijo tako, kot je. Tako, kot bi morala biti...

Žal! In maš prav, napisal sicer nisi nič drugega kot to na kar sem ciljal sam ali že Mr.B na prejšnji strani! Vprašanje je le, če ti "slovenska realnost" tudi deluje ok, sprejemaš realno situacijo za edino možno in pravilno?; kar iz zgornjih komentarjev ni jasno oz. kvečjemu, na trenutke deluješ, kot da se kot opazovalec v prvih vrstah, strinjaš s socialnim sistemom kot ga imamo, kot ga uvajamo in da je to edina prava opcija... Preber si še 1x Mr.B-jeva zadnja posta, pol pa še Mickinega!:)) To sploh ni več vprašanje o "Nostradamiusih", prej je to vprašanje o "ovcah"!;)

Zgodovina sprememb…

lexios, če kaka stvar ni jasna, lahko kar vprašaš. telbanc je trdil, da se skuša srednji sloj uničiti tudi na ta način, da se zahteva vračilo socialne pomoči. To je seveda navadna neumnost. Srednji sloj pač ne rabi socialne pomoči, sicer ne bi bil srednji sloj, temveč kvečjemu nižji sloj. Torej se srednjega sloja vračilo socialne pomoči ne tiče, kvečjemu jim je posredno v korist, saj lahko zaradi tega teoretično manj plačujejo v državno blagajno.

Česa še ne razumeš? Dejstva, da kljub neplačilu prispevkov delavec na minimalni plači ni oškodovan? Morda pa te motijo tisti centi pri t.i. "gasilski znamki", kjer gre za očitno kršitev zakona, ko davčno breme namesto vlade določi gasilska zveza sama. Če te ne moti par centov, te bo mogoče na stotine tisočev EUR, ki jih na ta način pošta in gasilska zveza nezakonito pridobita od vseh nas - uporabnikov poštnih storitev.

Kot rečeno, vprašaj, povej kaj točno ne razumeš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMicka ()

Torej se srednjega sloja vračilo socialne pomoči ne tiče, kvečjemu jim je posredno v korist, saj lahko zaradi tega teoretično manj plačujejo v državno blagajno.

Ja, dobesedno teoretično in pri teoriji ostane! Kaj pa tebi ni jasno?;)

telbanc je trdil, da se skuša srednji sloj uničiti tudi na ta način, da se zahteva vračilo socialne pomoči. To je seveda navadna neumnost. Srednji sloj pač ne rabi socialne pomoči, sicer ne bi bil srednji sloj, temveč kvečjemu nižji sloj.

Tudi tvoj umotvor je neumnost! Zadeve so še kako povezane! S socialnimi transferi res ne vplivaš na srednji sloj direktno, vplivaš pa še kako posredno!

Lahko se samo vprašaš kako v neki družbi srednji sloj sploh nastane? Bistveno vprašanje! Iz elite, ki degradira? ;(( In kaj dolgoročno dosežeš z "socialnimi" krediti pri nižjem sloju, "ki nekaj ima" in mu to vzameš ali ga omejuješ... Kje ti vidiš srednji sloj ob takšni politiki in vodenju države čez 20 let? Pejd mal na izlet v kakšno "zafurano" državo v tem kontekstu, priporočam Ukrajino ali Rusijo! ;(( Treba je "gledat" iz širšega zornega kota in "mislit" še malce dlje od tega kaj bo DANES ali JUTRI za kosilo...

Srednji sloj ima nepremičnino? Elita ima več nepremičnin? Po "definiciji" najbrž, ane? Beri moj komentar o obdavčenju zgoraj oz. o predlogu obdavčenja... Še en aspekt, ki na prvi pogled nima nobene povezave s srednjim slojem ali socialnimi transferi! ;((

Se nisi nikoli vprašal zakaj Slovenija po 20 letih še vedno nima prostega, svobodnega trga? Vseskup je skoraj en močno reguliran monopol... Boš najbrž trdil da ni res? ;(( Ko zakonodajna in pravna oblast ne funkcionirata, je še bolj kot sam neoliberalistični model svobodnega trga oz. države (ki se fiktivno samoregulira;((), problematičen "liberalističen" model trga oz. države, reguliran s strani... Gre za kompleksen sistem, ki ga je tako treba tudi jemati! Nekdo si pač ne želi prepiha, sam si ga najbrž tudi ne bi, v njegovi koži! ;((

Osebno se mi bruha ob spodnjih biserih, ki predstavljajo zakondajno in izvršno oblast v naši državi:

...izjava osebe l. 1999:
Vsaka velika svinjarija še ni kaznjivo dejanje!

...izjava iste osebe l. 2010:
...če bi lumpe lovili in jih prejeli, bi bilo drugače!

Mogoče izvzeto izven konteksta, a ne me jebat, kar naenkrat ni odgovoren nihče! Pol pa bereš podobne cvetke in umotvore še na forumih, s strani navadnih ovc (?)... ;((

V branje...

Ali epska izjava:
..."klic kaže vse znake korupcije, a ne gre za kaznivo dejanje!"

Kaj ima vse to s socialnimi transferji ali srednjim slojem? Na prvi pogled nič, res je! ;((

No, če se imaš za delavca na minimalcu te še nekako razumem, še posebno, da ti je onih par centov po osebi za gasilce problematičnih...

Zgodovina sprememb…

Vidm, da samo nakladaš. Jaz povem, da pač na srednji sloj vračilo socialne pomoči ne more vplivati, ti pa začneš nakladat o tem, kako in od kje nastane srednji sloj. Pa pol neki naklada o svobodnem trgu. Pa o parih centih. Glih pri teh parih centov bi lahko šlo za t.i. class action. Veliko število ljudi je oškodovano za drobiž. Podobno kot je bilo v zadnjem času npr. pri elektriki za par EUR in pri dvigih na bankomatih pri nematičnih bankah. Dej prvo še mal knjige vzem v roko, pol se pa spet oglas.

No, ajde nakladam... Še mal razmisl, še posebej o tem od kje neki državi srednji sloj; mogoče pa ne gre le za nakladanje, floskule, demagodijo ali bullshit!;)

Tole z elektriko ali tole z gasilci sta dve različni, povsem ločeni zadevi. Zdj, če jih ti ne ločiš, tvoj problem...

Zgodovina sprememb…

"lexios, če kaka stvar ni jasna, lahko kar vprašaš. telbanc je trdil, da se skuša srednji sloj uničiti tudi na ta način, da se zahteva vračilo socialne pomoči. To je seveda navadna neumnost. Srednji sloj pač ne rabi socialne pomoči, sicer ne bi bil srednji sloj, temveč kvečjemu nižji sloj. Torej se srednjega sloja vračilo socialne pomoči ne tiče, kvečjemu jim je posredno v korist, saj lahko zaradi tega teoretično manj plačujejo v državno blagajno."

Srednji sloj bo v tej krizi prevzel glavnino udarca. Srednji sloj se začne z ljudmi, ki imajo kakšno nepremičnino. In veliko takih je izgubilo službo. Zdej porabljajo rezervo, služb ni na vidiku. Čez dve leti, jih bo en kup na socijali, in vsi bojo dobili plombo na nepremičnino. Tako se tlakuje pot v revščino.

Bo pa premosorazmerno z plombiranjem nepremičnin rastla jeza proti vladajoči nomenklaturi. Sej ljudje niso glupi. Podjetja zaradi poznanstev dolgujejo 300 milijonov prispevkov, pa se noben ne zgane. Znani so primeri čistilnih servisov v Ljubjani, ko se prispevkov ni plačevalo zadnjih 7 let. Itd.

Problem bo tud, ker se bodo ljudje v stiski začeli obnašati povsem drugače. Pred seboj bodo imeli nedelovanje pravne države in možnost, da mu za kruh in mleko zaplombirajo nepremičnino. Pač več bo kriminala, veliko več. Ponoči ne bo več za iti na cesto. Problem je ker bomo vsi želi, kar teli levičarji sejejo.

Nekateri pač ne vidite sprememb, ki jih bo prinesel ta zakon, ki začne veljati konec junija 2011.

Mam tud občutek, da se marsikomu že kolca po desni vladi.

Zgodovina sprememb…

k4vz0024 ::

Ja, grški scenarij se zdi neizogiben. Vprašanje časa...ura tiktaka.

lexios in pri "gasilski" zadevi in pri "elektriki" gre za podobno zadevo - veliko stevilo oskodovancev za drobiz, zaradi katerega se posamznikom ne splaca vlagati tozbe. V obeh primerih je na eni strani tudi bogato podjetje - elekto podjetja oz. posta. Gasilska drustva ne dobijo niti polovico zneska, ostalo pobase posta za rezijske stroske. Zdej pa ti razloz, v cem je bistvena razlika, kot pravis.

:|
Česa še ne razumeš? Dejstva, da kljub neplačilu prispevkov delavec na minimalni plači ni oškodovan?
:| Lapsus osebe, ki ne vidi dlje v prihodnost od dolžine svojega onega.

lexios :, pozanimaj se od kje je bil osnovni kapital NFD holdingu, tisti mož je drobiž...
In da strinjam se stabo: slovenija nima odprtega trga ima monopol omejenih ljud, ki nimajo pojma kaj je ekonomija, in kako se preživi... Primer so gradbinci, samo še čakam kakšno veleumno izjavo Pahoraj, da res nebi preživeli.

Kaj pa upokojnci, ne tisti, ki so upokojeni zaradi zdravstvenih vzrokov, ampak dejanski upokojenci z nepremičninami, ki imajo minimalne pokojnine, kaj te ne spadajo v isti sklop ? Ej a se zavedate, da v sloveniji v zadnjih 10+ letih ni bil zgrajen dom upokojencev državnega izvora. A veste koliko pride klasični komercialni dom upokojencev ? ne boste verjeli 1000EUR in več, za nepokretne pa 1600EUR in več na mesečni ravni. Hm za koliko let planirate biti s prodajo nepremičnine v domu upokojencev ?

Zakon je posledica Slovenske izjeme, ker če grejo uporabiti Nemški zakon, bodo imeli namesto enega dva problema reševanja socilane problematike, to pa vsaj v statistiki ni moč prekriti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mr.B ()

Heh, ti je res treba vsako stvar 5x povedat, pa še vedno ne zaleže in ne znaš mal razmislt, tko da ti je treba pol vsako stvar še 5x razlagat? :P Sem prepričan, da ti bom tole še enkrat razlagal...

Žal, se moram strinjat z Mr.B, pa nočem sklepat prehitrih zaključkov al koga žalit. Niti te ne poznam, mogoče pa imam le predsodke... Prove me wrong! >:D

Nimam nič proti preganjanju "lopovov" in pomoči oškodovancem za drobiž, če bi le to počel ali vsaj zagovarjal konsistentno... Še malce višje zgoraj trdiš:

Česa še ne razumeš? Dejstva, da kljub neplačilu prispevkov delavec na minimalni plači ni oškodovan?

;(( Pa ti bom tkole odgovoru: Česa ne razumeš? Da za teh 14 centov nihče ni bil dejansko oškodovan, denar pa je vsaj delno šel za dobro vseh? Gre za par centov, 1x letno! Najbrž jih na letni ravni vsaka gospodinja, ki hodi v trgovino pusti na blagajni vsaj 10x več... Problem teh gasilcev in PS je le v tem, da so "kekci", za razliko od organiziranega kriminala...

Kje je razlika? Za začetek razmisli o vsotah za katero so bili oškodovani posamezniki, par centov ob nakupu dodatne znamke 1 teden 1x v letu (...baje so zakonsko določen znesek dvignili še za par centov, brez privoljenja vlade in v tem je ves problem?) vs. par evrov višji zneski mesečno, obvezna položnica na dom (brez kakršne koli osnove!)! ČE se ne strinjam s prvim, ne plačam - počakam še en teden, če pošiljka ni res nujna! Sicer pač reskiram teh j** par centov... Če se ne strinjam z drugim, ne plačam, naslednjič spet ne plačam... - na koncu mi lahko samo še elektriko odklopijo, po vsej verjetnosti me čaka še izterjava ali tožba! Makes no difference? ;(( Ok, s pravnega stališča za ozkogledne mogoče...

Kot drugo, gre pri elektro in bančnih nategih za tipično kartelno dogovarjanje, monopolni nateg stranke!? Razlika gre najbrž v privatni žep, pazi v obeh primerih gre za državna ali privat podjetja (in ne za prostovoljna društva, ki nudijo storitve na nekomericalni osnovi ali brez rednega vira dohodka, če hočeš...); stroški dobave energije ali bančništva pa se dejansko najbrž niso zvišali sorazmerno dvigu cene in je ta zgolj posledica dogovora - od tu osnova za izpodbijanje...? Lahko temu rečemo "davek", "trošarina", "kraja"? Brez problema! ;((

Trdiš, da ni razlike:
- prispevek (ob nakupu znamke, h kateremu te nihče ne sili), ki ga financiramo vsi državljani prostovoljnim gasilskim društvom, 1x letno in imamo od tega korist vsi? Par f*** centov/person!
- povišanje cene električne energije, položnica vsak mesec, kot posledica kartelnega dogovora in imajo od tega korist zgolj in samo posvečeni? ...znesek na moji položnici je tudi do par eurov nižji ob cca. enaki porabi!

Makes no difference, ay? Pravno formalno vse isti k., ay ajj jajjjjjj? ;((

Tko bom reku, prav je, da se preveri, če gre zadeva res v pravi žep! Če gre pa teh par centov za prostovoljna gasilska društva komu v nos, pa ne vem kaj še čakamo! Rešitev je očitno privatizacija in položnica po pogašenem požaru, ali pa mogoče pred... Bo bolj ziher! ;((

Zgodovina sprememb…

http://24ur.com/clanki-spored/nlb-v-rde...

Denar je le za posvečene.

Sedaj še spisek, ali je to tajan, tipa Ultra, NFD, Sava, Merkur, Gradbinci tako in počez...

lexios, se pravi, ne pošiljaš pošte en teden, pa ni problema. Prav, potem pa mirne duše lahko rečemo, malce špari pri elektriki, pa boš hitro notr tisto razliko prnesu. Tolk o prvi tvoji namišljeni razliki.

In potem kot drugo razliko navedeš še kartelno dogovarjanje brez kakršnegakoli zaključka. Ja, a če se pošta in gasilska zveza dogovorita za nezakonit dvig cen, kako pa temu rečeš, morda prijateljsko dogovarjanje?

In na koncu pod tretjo točko nekako križaš nepregledno prvi dve in zopet nič pametnega ne poveš. Pa da ti jaz povem; na vsak način bi bilo za potrošnike ceneje in za gasilska društva (in rdeč križ itd.) bolj blagodejno, če bi jim država dala par centov od dohodnine namesto, da se pri razno raznih "znamkah in tednih" financira predvsem pošto, ki je tako ali tako podjetje z velikim profitom.

No, boš še kej povedal?

hehe nekateri bedniki, res ne veste kako je če ostaneš brez službe, malo še počakajte boste hitro lahko na socialni pomoči!

Človek nebi rekel da je služb še pa še, kot so včasih govorili pojdi v gradbeništvo, gostinstvo, povsod se išče. No tega že davno ni več.

In tudi če je že nekdo od leta 2001 ali nazaj brez službe to ne pomeni nič zakaj? Če razmišljamo logično je bil lahko takrat že +40 kar je zelo težko dobiti pri teh leti službo. Torej oče je imel socialno podporo, žena je delala (minimalca) oče umre, sinu in ženi pa zaplenijo hiško? ja fenomenalno. No na preverjenu so povedali da je bila država CELO TAKO DOBRA da mu je zamrznila to "posojilo".

Tisti ko pa nimate kaj izgubiti živite v podnajemniške stanovanju, toliko da je dober avto, benz, kruh in žur, iz dneva v dan se Vam pa fučka.

korito ostaja vse bolj prazno, prasci pa vse bolj požrešni!

Moris, potrebno bo preklopiti, nismo v socializmu, socialni državi ali ti zame jaz zate, socialni dialog, ....čeprav je take zgodbe lepo narodu govoriti, in narod lepo to z veseljem sprejema. Pač enako kot patetika, sej drugi pa nebi naredili nič boljše....
Ljudje je potrebno brcniti, da se premaknejo, dokler pa ti dobiš nekaj, pa ti ni potrebe nič narediti, potem je pač kot je. Res da se mnoge stvari ne da rešiti tako da odrežeš, toda če nimaš dolgoročne vizije, in prelagaš na poznejše rodove, in smatraš da je socialni dialog z minimalno plačo prava pot, potem ti jaz kaj drugega ne morem pomagati. Če si mlad in sočustvuješ z ljudmi, ki delajo za minimalno plačo Moris, res upam, da boš tako mislil tudi ćez 20 let, ko boš za taiste ljudji plačeval poleg pokojnine še socialno pomoč.

Aljaz1980 ::

ki delajo za minimalno plačo

socialno pomoč

pokojnine

Nagradno vprašanje, tega v evropskih razvitih državah ni ?

Za minimalno plačo je edino problem izkoriščanje delodajalcev, da delavcem ki so že sedaj na njih usilijo kakšna zmanjšanja, ker vejo da drugega dela ne bodo našli.
Mislim pa da minimalna plača se bo odpravila sama od sebe, saj mladga kadra ne bodo našli za takšno plačilo.
Razen če gre vse v maloro in bo večina slo prstala na minimalnih plačah, vsaj tisti ki bodo imeli normalna delovna mesta.

Če si mlad in sočustvuješ z ljudmi, ki delajo za minimalno plačo Moris, res upam, da boš tako mislil tudi ćez 20 let, ko boš za taiste ljudji plačeval poleg pokojnine še socialno pomoč.
Za tebe je ne bom ali se ji boš odrekel(mislim pokojnino)?:))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Aljaz1980 ()

Pa da ti jaz povem; na vsak način bi bilo za potrošnike ceneje in za gasilska društva (in rdeč križ itd.) bolj blagodejno, če bi jim država dala par centov od dohodnine namesto, da se pri razno raznih "znamkah in tednih" financira predvsem pošto, ki je tako ali tako podjetje z velikim profitom.

No, boš še kej povedal?

Sam še tole, ker se sicer tale "off topic", omenjen just to prove my point, lahko vleče v nedogled!

Se strinjam z zgoraj napisanim, kar sem omenu - preverit, če se zadeva steče v pravi žep, a namen odpiranja te tematike žal ni bil takšen, da bi ugotavljali dobre alternative financiranja prostovoljnih gasilskih društev, malce celo tudi dvomim, da je srž problema bil preverjanje v kateri žep se steka denar - o tem ste zgolj špekulirali, problem je pač onih par centov, nekdo tule je "pravnik", "birokrat" ali "uradnik" pa se je obesu na zakonska določila - ko bi se le v vseh primerih tako postopalo, ne le ko gre za 4 cente... Sj razumem, gre se za princip, ane? ;((

Kje je ta isti princip v spodnji izjavi?

heh, ne znese tko daleč, da bi ugotovil, da je nekdo v tem primeru bil oškodovan za vsaj enak ali krepko višji znesek kot pri znamkah? Ugani kdo...

"Radovednost", kot se temu reče v takšnih primerih... >:D Najbrž nekdo ob nakupu znamke ni imel dodatnega drobiža s sabo, pa je postal "radoveden"! ;(( Kot si reku, "pri davkih se vse neha", ane? In ti bi pol zakon, ki ti trga direkt od dohodnine? ;(( Tu se resnost te debate konča...

Še s "socialnim, pokojninskim, zavarovalniškim davkom" imamo probleme, plačujemo, da nam lahko kradejo, in ti navijaš za nov davek? Pa ne me J**t? :)) Resno? Let me guess, obdavču bi lastnike nevemčesa in ta davek pretopil v prispevek gasilcom? :)) Zakaj bi sicer plačevali še nekaj, česar ne rabimo? ;(( hehe

Prav, potem pa mirne duše lahko rečemo, malce špari pri elektriki, pa boš hitro notr tisto razliko prnesu. Tolk o prvi tvoji namišljeni razliki.

Ti sploh živiš v Sloveniji al si sam obračunavaš elektriko? 14 centov razlike na letni ravni vs. par evrov na mesečni...

Resda ne gre za veliko denarja, mogoče upoštevajoč dobro milijardo poštnih pošiljk v domačem prometu na letni ravni, bi to na tedenski ravni in upoštvajoč 4 cente razlike zneslo v povprečju tam slabega jurja EUR. Ampak, mene zadeva zanima že iz radovednosti. Verjetno ne smemo pustiti, da tam nekdo na gasilski zvezi ali pa pošti dvigne davke, pa čeprav za malenkost, pa čeprav morda z dobrimi nameni, češ, strošek izdelave znamk se je dvignil in se tako izognejo "nepotrebni" birokraciji. Pri davkih se vse neha

Znese krepko več, ampak sj si v drugem šusu bolj "pravilno" računal... Vpraš se koliko plačaš birokracijo, da požene svoje kolesje, mogoče pa bi naredili študijo in simulacije, zaposlili novo "tajnico", izvedli anketiranje, še kak referendum... :)) heh he, pa bi razlika mogoče znesla krepko več? :)) Dost heca!

Treba bo preklopit logiko, kot pravi Mr.B, a problem pomojem v tem primeru sploh ni toliko v "kapitalizmu", tudi v kapitalizmu so še kako dobrodošle mehke oblike "socializma", tak sistem bolje funkcionira. Za primer vzemi US Of A... Problem je v tem, da se nam sesuva gospodarstvo in pravna država, medtem ko se na to opominja "kekce" ala "gasilce" ali delavce, o velikih in organiziranih združbah "molčimo" oz. jim z izjavami kot so zgornji umotvori o ne-oškodovancih držimo štango... ;(( Lepo je tole zadel BR v sosednji temi o "izumitelji in država":

Sam bi državne servise razdelil v tri bistvene kategorije. Naj mi oprostijo tisti, ki so to že storili pred menoj, pa za njih ne vem.

* Kategorija temeljnih servisov, ki se jih mora financirati za vsako ceno.
Sem spadajo zakonodajni organi, sodni organi, varnostne in obveščevalne službe ter organi nadzora. Ti so tisti, ki konstituirajo pravno državo preko preko ustvarjanja zakonodaje, nadzorovanja njenega izvrševanja in sankcioniranja odkritih kršitev. Brez delovanja teh IMHO ni možno na noben način govoriti o "servisu države".

* Kategorija bistvenih podpornih servisov.

Sem spadajo tisti podporni servisi, ki neposredno omogočajo delovanje temeljnih servisov. Če je recimo delo temeljnega servisa to, da likovca ujame, mu dokaže kanivo dejanje in ga pospravi na hladno, je seveda ta "hlad" nekje vzpostaviti, ga vzdrževati in upravljati. Zaporniki pač ne morejo voditi lastnega zapora. To pa so hkrati že servisi, kjer se lahko začno iskati razlike med različnimi smermi razmišljanja. Neko stvar se lahko rešuje tako ali drugače. Nek efekt se lahko doseže dražje ali pa ceneje. Nek podporni servis je dejansko potreben, nekatere pa morda lahko tudi ukinemo ali pa združimo z drugimi... Prostor za tehtne izboljšave.

* Kategorija "lepo bi bilo, če ..."

Morda najbolj blesava kategorija ampak hkrati tudi kategorija, kjer se bijejo največje ideološke bitke. To je kategorija, kjer država poskuša dosegati neko višje dobro, ali pa se temu odreče in ta denar vrne nazaj državljanom (oziroma ga sploh ne pobere). Sem spada vse od subvencioniranega šolstva do subvencioniranih plemenskih bikov. Tukaj se po eni strani skirvajo razvojni potenciali države, če jih znamo kolektivno vpreči in izkoristiti, hkrati pa je to kloaka klientelizma in parcialnega razmetavanja denarja prijateljem in somišljenikom.

Moje opažanje je, da je naša lokalna politika v tem trenutku pripravljena varčevati na prvi in drugi kategoriji servisov, ne želi pa se vtikati v tretjo kategorijo, pa čeprav je ta še najmanj pomembna. Še posebej pa se ne želi vtikati v tiste dele tretje kategorije, ki služijo t.i. napajanju iz državnih jasli.

Moja teza je, da se mora za vsako ceno zaščititi financiranje prve kategorije storitev, saj njeno slabše delovanje že pomeni začetek razpada pravne države, ki je edina varovalka pred de facto razpadom demokratične države z odprtim trgom (ne prostim, odprtim!).

S čimer se strinjam, s to razliko, da bi v primeru, da 1. in 2. kategorija funkcionirata vsaj 99%, 3. ni več tako problematična, da bi se o njej razpravljalo tako kot se na forumih danes...

Bom tu nehal, ker po tvojem spet nakladam... V tem primeru niti ne nadaljuj z "offtopic"! ;)

Zgodovina sprememb…

GregaG87, mi boš sporočil, kdaj ti smatraš da je potrebno narediti konec utvaram socialnega dialoga minimalne plače ?
Morda sedaj, ko je zmanjkalo ti. Komunističnega denarja, ko bo dejansko potrebno po cca 20 letih začeti delati, in štartati z bistveno bistveno bistveno bistveno slabšo osnovo kot leta 91.

res je slabša osnova kot leta 91, se nebi mogel bolj strinjati. Pa gremo delati za pest riža

"Prvo pismo Sebatjana Jeretiča predsedniku vlade Borutu Pahorju:

Dragi predsednik,

Prek posrednikov sem prejel tvoje grožnje.

Ker sem te dobro poznal, se seveda ne morem bati. Četudi si ranjen in maščevalen, mi z največjo stopnjo zlobe ne moreš prizadejati desetino gorja, ki mi ga je v zadnjih dveh letih od naše zmage povzročila tvoja Simona. S svojim blatenjem in klevetanjem. S svojimi lažmi in grožnjami tistim, ki bi lahko sodelovali z mano.
Ko sem po zmagi hotel za pol ure govoriti s tabo, sem ti hotel povedati dvoje. Prvič, da se vračam domov, da rešim zakon, saj sva bila z ženo na tem, da se ločiva. In oprosti, ker sem izbral družino namesto tebe.
In drugič, da bom naredil svoje podjetje, ker sem zavrnil, da bi sodeloval v organiziranem plenjenju države, k čemur so me nagovarjali tvoji najtesnejši. Še isti dan, ko sem zavrnil ponujeno mesto v Modri celici tvojega prijatelja Andraža Vehovarja, še isti večer se je začelo sistematično blatenje.
Hotel sem le skromno delati. Na področju, na katerem sem najboljši v državi. Samo to. Pa mi tvoji niso pustili pri miru. Še zdaj stežka dojamem, da si lahko kupil vse laži. Še zdaj težko razumem, da ne znaš oceniti človeka.
Pa sem bil dve leti tiho. Se še spomniš, na kateri točki sva nehala komunicirati? Ko sem rekel, da bo Simona največje zlo te vlade in si me besen poklical na raport v svoj kabinet. Pa vama nisem zameril. Ne, smilila sta se mi. Pahnili smo vaju v zgodovinsko vlogo, ki ji pač nista bila kos. Dali smo ti zgodovinsko priložnost, pa si jo zavozil. In pri tem zavozil tudi stranko. Oprosti, ker smo zmagali.
Kaj pa si imel v mislih, ko si rekel, da boš sprožil povračilne ukrepe? Boš poslal kriminaliste name in me dal zapreti? Mi boš vzel državljanstvo? Kaj??? Mi boš prepovedal delati v Sloveniji? Bom pač več časa preživel v tujini. Vsekakor bom preživel.
Za konec te prosim za nasvet. Kaj moram narediti, da bom lahko brez tvojih groženj izražal svoja stališča? Bo lažje, če izstopim iz naše stranke? Moram zapustiti državo in iz tujine komentirati politično življenje v soji domovini? Prosim, povej.
Zato, ker ne mislim več molčati. Ker ne morem več gledati te komedije. Praviš, da počneš stvari, vredne moža. Veš, kaj je vredno moža? Priznati, da nisi kos nalogi. To bi bilo res možato dejanje. Vem, da je težko. Vem, da ti ego ne dovoli priznati kaj takega.
Ni se me treba bati in mi groziti. Nimam nobenih ambicij, da bi posegel v procese, ki se dogajajo v stranki. Zato ker v naši stranki ne vidim več nobenega potenciala, nobenega izziva. Ne vsebinskega, programskega, ne rezultatskega.
Zmaga v Piranu ni imela nobene zveze s tabo in nacionalno stranko. Nobenih ambicij ni, da bi stopili na nacionalno raven. Zmagali smo za Petra. Ker je izjemen človek in politik. Če si boš vzel čas, da ga spoznaš, boš tudi ti to ugotovil.
Prosim te le nekaj. Če se že hočeš maščevati, se osredotoči name. Pusti moje prijatelje na miru in jih ne kaznuj zaradi tvojega odnosa do mene.

Tvoj najbolj zvesti kritik,
Sebastjan

Drugo pismo

Ko je prišlo pismo v javnost, je Jeretič napisal še eno pismo, v katerem izraža razočaranje nad tem, da je prišla prva izpoved v roke tudi tistim, ki jim pismo ni bilo namenjeno.

Dragi predsednik,

V prejšnjem pismu (ki so ga dobili tudi tisti, ki jim ni bilo namenjeno) sem ti opisal moje čustveno doživetje zadnjih dveh let, sedaj pa bi ti povedal še nekaj racionalnega.

V tej situaciji je edina možnost, da se skoncentriraš, postaviš na noge, okrepiš svojo ekipo z operativci in zaključiš ta mandat.

Dogajanje v državi je katastrofa. Birokratski aparat melje življenje in nobena politika mu ne pride do živega. Država je teren. Države ni mogoče voditi iz kabinetov. Nimaš pravih ljudi za to nalogo.

Stanje v stranki je še huje. Od moje izjave me kličejo ljudje, ki mislijo, da se dela alternativa. Nobene alternative ni. Preprosto zbrihtaj se in uredi stvari. In ne pozabi, da je to tvoja stranka in da je ni treba trpinčiti zaradi domnevno nove politike.

Mene osebno ne zanima ne stranka ne nacionalna politika. Samo delati hočem to, kar znam. Če bom moral, bom pač šel v tujino. A bolje bi bilo, če me preprosto pustite na miru. In nobena paranoja ni potrebna. Ne razumem sedanjega strahu.

Sebastjan Jeretič"

Iz dela-današnjega.... Vidi se da smo totalno u k... Dogaja pa se ravno to, kar smo vsi govorili. Da kradejo ko srake, Male ljudi bi pa za pest riža spravili ob stanovanje....

Valvoline ::

Zaposleni v javnem sektorju-državni paraziti so tut po eni strani socijalni paraziti.Med brezposelne osebe ki prejemajo socijalno podporo in umetno nepotrebno zaposlene državne parazite jaz osebno ne vidim nobene razlike,le znesek na trr.
Lahka bi njim tut premoženje pobral.
:)

Zgodovina sprememb…

Karaya 52 ::

Ti že veš kdo so paraziti ko pa vsak teden tankaš kurilca.

lexios, se pravi, ti nimaš pojma, kdo je odškodovan, če niso plačani prispevki od minimalne plače? Nič hudega. Glede na sistem, ki ga imamo, so oškodovane "obvezne blagajne" oz. v končni fazi državni proračun oz. država. Zdej, če gre podjetje v stečaj, so v prvi vrsti oškodovani upniki (lastniki le redko). Upnik pa je lahko podjetje, fizična oseba, med katere spadajo tudi delavci, ali pa država. No, ni nobenega razloga, da bi točili solze, če je namesto fizične osebe - delavca - oškodovana država. Država ima namreč bistveno več dohodkov in lahko v primerjavi z večino zaposlenih lažje prenese delni izpad prihodkov v obliki prispevkov. Si razumu, kar sm povedu, al rabiš še dodatna pojasnila?

p.s.: Valvoline, ma kje ti najdeš "socijalno"? Če se ti zdi kaka beseda problematična, jo preveri npr. na
http://bos.zrc-sazu.si/sskj.html
Pa to, da ti ne vidiš razlike med "umetno zaposlenimi" in nezaposlenimi, še ne pomeni, da razlike ni. Če človek ima službo, pa
čeprav bore malo dela, se to vendarle pozna in na njegovem dostojanstvu in na njegovih prihodkih.

cebelar123 ::

Pesimist je izjavil:

In avti? Te bodo cigani koncno izumrli.
Vbistvu zdaj en cigan vmre in zapufa celo familjo petnajstih otrok.

oz ta drugi se vsej z audijem nebo vozo. Podporo tak imajo vsi. :)

Ti pa si hudo pameten, kdaj je pa te cigan mel kako hudo premožensko vrednost. Polovica jih živi v socialnih stanovanjih katera niso njihova.

lexios, se pravi, ti nimaš pojma, kdo je odškodovan, če niso plačani prispevki od minimalne plače? Nič hudega. Glede na sistem, ki ga imamo, so oškodovane "obvezne blagajne" oz. v končni fazi državni proračun oz. država.

No, zdj pa še razmisl kdo je država, v "končni fazi" in od kje naši državi "dohodki"... Ali po domače, kdo bo plačal!? Bo šlo zdj? Če ne, začni brati na začetku... Jst pojasnil o tem ne potrebujem, še posebno ne od tebe! ;)

No, ni nobenega razloga, da bi točili solze, če je namesto fizične osebe - delavca - oškodovana država.

V prihodnje pa vsaj mal razmisl kaj pišeš, no, preden streljaš kozle... :))

Zgodovina sprememb…

ceelar123, veš da družina, kjer dva delata za minimalca in imata dva šoloobvezna otroka, pa ne spadata v depriviligirano skupnost, nimata pogojev dobiti socialno stanovanje, ker vsak lenuh, ki mu zaradi države ni potrebno delati, dobi le tega prednostno.

No, lexios, si sposoben sestaviti skupaj dva stavka po vsebini? Kdo plača upniku, ki je prikrajšan v okviru stečajnega postopka? Nihče! Ne glede na to, kdo je upnik. Ampak, upnik, ki ima veliko, lažje prenese "izpad dohodka" kot tisti, ki ima malo. Kaj od tega ne razumeš?

"Pa to, da ti ne vidiš razlike med "umetno zaposlenimi" in nezaposlenimi, še ne pomeni, da razlike ni. Če človek ima službo."

Torej v praksi ni razlike. Teoretično je pa to kar si ti povedal res.

"lexios, se pravi, ti nimaš pojma, kdo je odškodovan, če niso plačani prispevki od minimalne plače? Nič hudega. Glede na sistem, ki ga imamo, so oškodovane "obvezne blagajne" oz. v končni fazi državni proračun oz. država. Zdej, če gre podjetje v stečaj, so v prvi vrsti oškodovani upniki (lastniki le redko). Upnik pa je lahko podjetje, fizična oseba, med katere spadajo tudi delavci, ali pa država. No, ni nobenega razloga, da bi točili solze, če je namesto fizične osebe - delavca - oškodovana država. Država ima namreč bistveno več dohodkov in lahko v primerjavi z večino zaposlenih lažje prenese delni izpad prihodkov v obliki prispevkov. Si razumu, kar sm povedu, al rabiš še dodatna pojasnila?"

U mejduš si ti pameten. In če podjetje ne plačuje 5 - 10 let prispevkov? Potem se ji res fučka, dobesedno jebe, ker če bi se ji šlo za prispevke potem se pošlje tja (v podjetje) nadzor, kontrolo, inšpekcijske službo, da se zadeve poravnajo ali pa se podjetje zapre že takoj če pač ni sposobno poravnavati obveznosti. In živi na dolgovih tako kot 99.9 slovenskih podjetij!

Mi tonemo kot opice...Sicer malo off, kako the fuck bo ljubljanskemu županu pomagalo 5 podžupanov, kako lahko 1 svetnik dobi od 400 do 500 EUR mesečnega prihodka za delo gretja riti. Pomislimo samo koliko EUR gre za vodenje 1 male
občine. Ma to je grozno, sami odžiralci v sistemu. Koliko časa še.

Mici, razumem, da lepo obračaš besede in si še malo prej govoril/a o oškodovanih državljanih ob nakupu poštne znamke, kar lahko neposredno občutiš na lastni denarnici, ni pa problem pošiljat raznih firm v stečaj, ko so vzroki za to predvsem lastninjenja in neodgovorna politika lastnikov ter menedžerjev, saj se kot rečeno "izpad dohodka" kolektivno razprši! Great! ;(( In "ni nobenega razloga, da bi točili solze, če je namesto fizične osebe - delavca - oškodovana država!" S povdarkom na oškodovana! ;(( Država, t.j. neko fiktivno pravljično bitje, "ki ima veliko, lažje prenese "izpad dohodka", kot tisti, ki ima malo..." Logika, ki mi pove vse! Konec!

Kolk stavkov?>:D

cebelar123 ::

A lahko pred smrtjo prepišeš premoženje in se tako izogneš temu hinavskemu zakonu?
««
14 / 21
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Vračanje prejete denarne socialne pomoči za časa življenja (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
810243428 (172781) Mr.B
»

Socialna pomoč in plomba na nepremičnino (strani: 1 2 3 )

13030440 (26607) Alubadar
»

Vracanje socialne pomoci

418080 (6427) jalovec09
»

Izguba zaposlitve

479743 (8144) Pithlit
»

Socialna pomoč še vedno sramotnih 229 evrov (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

32580673 (71847) jype

Več podobnih tem