» »

2comp>switch>mreza>adsl

2comp>switch>mreza>adsl

usb2.0 ::

ze dostikrat opevana tema, vendar vseeno nisem nasel tistega kar isčem...
Zanima me naslednje, kupil sem 5 portni switch, na ta switch imam priklopljen ADSL, ter 2 računalnika, z enim že surfam po netu, z drugim imam pa tezave...Zanima me, kaj je najbolj enostavno, na oba dva pcja namestiti siol ADSL, ali kako drugače, na zivce mi gre ze pocasi, da siolov program...Vem, da obstaja ze v samih xpjih neka povezava, vendar sem si 2 dni nazaj poinstaliral xpje, zato tega se ne znam...Rad bi, oziroma vem, da obstaja taka povezava, da ko prides v xpje, si ze povezan, kako se to naredi, da ti ni treba vsakič klikat na povezavo...

Drug problem je mreža, kako nej potem nastavim še mrežo, v win98, bi mi blo to enostavno, v xpjih, pa se nikakor ne znajdem...Katere protokole rabim, TCP/IP, NETBUI, še kaj drugega?

Hvala!

Dami ::

Čisto vseeno je keri client maš inštaliran kr sta obe mašini čist neodvisni. Js uporablam xpjev client kr se mi zdi bolš. Odločitev je tvoja. Da maš stalno ne vem kako se nardi. Js pač za vsako 'pokličem' na siol:D.
Glede mreže. Ne rabiš nič dodatnega sranja inštalirat. Pri namestitvi xpjev te tak vpraša kaj češ met pa daš typical. Pol pa maš v winsih pod My network places ikonco 'set up home or small office network' wizard in mu slediš. Simpl k pasulj.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Chessman ::

Če uporabljaš xp-je program za povezavo je zelo preprosto računalnik prepričati da se avtomatsko poveže. Vse kar moraš narediti je da daš ikono za povezavo v startup. V lastnostih pa si nastaviš da te ne sprašuje za uporabnika in geslo. Še lepša rešitev je da si narediš še to da se xp-ji avtomatsko logirajo.
V tem primeru lahko zjutraj vklopiš mašino, se odpraviš na WC ko se vrneš imaš mašino zagnano in že prijavljeno na internet. Praktično tudi zato če od drugje dostopaš do svoje mašine, pa si jo pozabil prižgat. Zato lahko še babico prosiš naj stisne tisti veliki gumb na mašini in zadeva je urejena.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1782553969 (2238) Kroos
»

clarkconnect rabim poomoč pri inštaliranju! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Operacijski sistemi
23016107 (7646) Gapi
»

Povezava 2 Rač. preko switcha

Oddelek: Programska oprema
371751 (1439) nimus
»

pocasni zagon winXP

Oddelek: Operacijski sistemi
312353 (1808) Lunik
»

Adsl vprašanja

Oddelek: Omrežja in internet
332291 (1735) Vrvy

Več podobnih tem