» »

Garancija stola

Garancija stola

JebatGa ::

Pozdravljeni. Da povem mojo zgodbo. Lani poleti sem kupil stol za 250 evrov. Na internetni strani je pisalo 2 leti garancije. Zdaj po 14 mesecih uporabe se je mehanizem za fiksiranje stola pokvaril. En trenutek je delal naslednji ne več. Stol je bil 14 mesecev v istem fiksiranem položaju. Na podjetju sem poizvedoval kako je sedaj z garancijo. Tam stol še vedno oglašujejo z dveletno garancijo. Rekli so mi da velja garancija samo 12 mesecev od datuma nakupa in da sem stol verjetno uničil jaz sam z nenehnim premikanjem tistega mehanizma in da bi mi popravilo zaračunali. Sedaj me zanima če kdo ve ali lahko jaz to podjetje prijavim kakšni inšpekciji zaradi napačnega oglaševanja. 2 letna garancija je bila velik delež pri odločitvi nabave stola. Hvala lepa vsem za kakršnekoli odgovore.

logout ::

Vzami stol, priloži garancijski list, na katerem piše, da je garancijska doba dve leti in vse skupaj dostavi v trgovino, kjer si kupil. Fino je, da ti dajo pisno potrdilo, da so stol vzeli v popravilo in zrave še dopisano, kaj je narobe. Ti predtem doma natančno poslikaj in shrani slike, ti znajo priti prav.

L.p., Kloko

logout je izjavil:

Vzami stol, priloži garancijski list, na katerem piše, da je garancijska doba dve leti in vse skupaj dostavi v trgovino, kjer si kupil. Fino je, da ti dajo pisno potrdilo, da so stol vzeli v popravilo in zrave še dopisano, kaj je narobe. Ti predtem doma natančno poslikaj in shrani slike, ti znajo priti prav.

L.p., Kloko

2 letna garancijska doba piše samo na internetu, zaradi česar sem stol tudi kupil. Na računu piše 12 mesecev. Sprašujem samo če se lahko tako napačno oglaševanje prijavi kakšni inšpekciji.

Edit: Za garancijo na računu sem opazil šele ko sem ga odnesel v popravilo. Prej sploh nisem pogledal, da se bi lahko pritožil prej. Vem bedak sem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JebatGa ()

TOP ::

Ja to ne bo štelo,ker velja tisto kar piše na računu,oziroma garancijskem listu.

TOP je izjavil:

Ja to ne bo štelo,ker velja tisto kar piše na računu,oziroma garancijskem listu.

Vem da šteje to kar piše na računu. Zanima me ali jih lahko prijavim na kakšno inšpekcijsko službo zaradi napačnega oglaševanja. Imam maile v katerih sem poizvedoval če ima stol res 2 letno garancijo in so mi zagotovili da jo ima in sedaj mi pravijo da ima stol samo 12 mesečno garancijo.

WarpedGone ::

Ja, tole smrdi po zavajanju. Kr hitro mejl na inšpekcijo.
Pozabi na uno društvo o varstvu potrošnikov. Oni so sam megla.
Zbogom in hvala za vse ribe

tony1 ::

Torej je na netu napisana 2-letna garancija, in si ti stol tudi kupil preko interneta?

Sprintaj spletno stran, napiši kaj je problem na papir in z računom vred vse skupaj predaj tržnemu inšpektoratu. Pa jih naj fajn na gobec kresnejo!

tony1 je izjavil:

Torej je na netu napisana 2-letna garancija, in si ti stol tudi kupil preko interneta?

Sprintaj spletno stran, napiši kaj je problem na papir in z računom vred vse skupaj predaj tržnemu inšpektoratu. Pa jih naj fajn na gobec kresnejo!

Potem jih lahko prijavim tržnemu inšpektorju. Hvala samo to me je zanimalo.

WarpedGone ::

To lahko vedno, ko ti je kaj sumljivo.
Če si preveč paranoičen, ti bo že inšpektor to povedal.
V tvojem primeru pa gre za čisti nateg - lažno oglaševanje.

Dokler ne plačaš namreč ne dobiš računa v roke, na katerem piše garancijski rok. Stvar je ekvivalent stvarni napaki - dali so ti nekaj drugega kot pa si plačal.
Zbogom in hvala za vse ribe

Vikking ::

JebatGa je izjavil:

TOP je izjavil:

Vem da šteje to kar piše na računu. Zanima me ali jih lahko prijavim na kakšno inšpekcijsko službo zaradi napačnega oglaševanja. Imam maile v katerih sem poizvedoval če ima stol res 2 letno garancijo in so mi zagotovili da jo ima in sedaj mi pravijo da ima stol samo 12 mesečno garancijo.

Pošlji mejl sem: http://www.uvp.gov.si/ so dokaj ustrežljivi in ponavadi kar hitro tudi odgovorijo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Garancija, 45 dni, nov izdelek (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
22641553 (17078) Furbo
»

Garancija pri spletnem trgovcu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11514648 (12320) kratos
»

Garancija

Oddelek: Loža
373709 (2635) Šimpanz
»

Garancija iz tujine

Oddelek: Loža
81314 (1113) damjan1980
»

me na servisu acord d.o.o zavajajo?