» »

Finančna zadeva

Finančna zadeva

FIFTIklip ::

Živjo..

Potrebujem 2500 eurov. Zakaj mislim da ni pomembno. Stvar bi odplačeval 12 mesecev. Šolo obiskujem izredno zato mesečnih prilivov seveda nimam in mi kredita ne odobrijo. Seveda se to da z porokom vendar dandanes več noben ne zaupa nobenemu kar je seveda pravilno zato ga seveda tudi ne najdem. Zanima me kakšne so možnosti če sploh so, dobit 2500 eurov v gotovini in jih mesečno vračat 12 mesecev.Denar potrebujem res krvavo.. Kakšni nasveti ?

Okapi ::

Če lahko kaj zastaviš (avto, kakšno zlatnino in podobno), se bo dalo, drugače pa brez poroka niti slučajno. Če si ne moreš sposodit od sorodnikov in prijateljev, potem si v težavah.

O.

fosil ::

Varianta bi lahko bil izredni limit, vendar ga verjetno ne boš dobil toliko.
Tako je!

tsh2 ::

jaz tudi če bi bil milijonar ti ga ne bi dal. ker je zapletanje s takimi osebki, ki krvavo rabijo denar, bolj nevarno. potem te pride pa oropat. če imaš dokaz, da rabiš za res kaj nesumljivega in če boš odplačeval obresti, potem obstaja neka možnost, da dobiš od nekega bogataša.

Če vas že zanima zakaj potrebujem denar, za en letnik šole (1000EUR) in za avto + stroške (1500EUR) da bom lahko delal prek študentskega servisa in seveda tudi obiskoval konzultacije na moji šoli katera je malo dlje od mojega prebivališča.

Nažalost mi starši že kar nekaj časa niso pripravljeni pomagat. Oče me je zapustil, mama pa je hudo bolana in je nezaposlena.

Hvala useeno za vašo pomoč.

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

NLB Študentski kredit ti dajo do 800EUR brez kakršnegakoli zavarovanja. Potem se pa probaj za čim več stvari zmenit za obročno plačevanja, vključno z šolnino.

Avenger ::

Kreditodajalcu moraš pravzaprav dokazat, da lahko kredit brez težav odplačuješ, torej brez optimizma, brez če-jev itd. Vsak, ki je v situaciji, ko krvavo rabi denar, ne glede na vsoto bo na neki točki sebe prepričal, da če si denar sposodi, ga bo lahko brez težav vračal. Tako si recimo veliki podjetniki, ki so zabredli, najamejo posojilo z obrestmi, ki so višje od dohodka v poslu, pa so še vedno prepričani, da se bo izšlo, ker bodo dobili 'tavelik posel'. Študentsko delo, jasno, ni nobena garancija, ker ga danes imaš, jutri ne. To, da si strašno delaven in karizmatičen, sprejmeš in dobiš vsako delo in si dobro plačan ni pomembno.

Opcije: dokazat, da si sposoben kredit vrnit. Kar pomeni garancija v smislu zastave (ne)premičnin, dokazilo o rednem dohodku ali pa porok. Saj v bistvu je logično..
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

WarpedGone ::

Prijatelski nasvet? Pozabi na šolo za eno leto, najdi šiht in našparaj, drugo leto pa plačaj brez kredita.
Zbogom in hvala za vse ribe

Iluvatar ::

Zakaj se pa ne vpišeš redno? Starost in zaposlitev nista ovira za redni študij, pa še zastonj je. Razen, če je zmanjkalo prostih mest. V tem primeru, ti svetujem enako kot WarpedOne, počakaj eno leto in našparaj. Glede cene izrednega študija pa se, da pogosto takole dogovorit: 1 letnik = 2 semestra, ki trajata vsak po eno leto. Se pravi delaš en letnik 2 leti. Šolnina za en letnik je 2500EUR, ki jo večinoma kasirajo takole. Polovico prvi semester, polovico drugi semester. Se pravi prvo leto 1250 in drugo leto 1250. Potem pa ti dajo še teh 1250 vsako leto na 2 obroka. Prvega ob vpisu 625EUR + stroški vpisa in drugega 625EUR po koncu zimskega semestra.
Če se ne motim ti krvavo potrebuješ 625EUR + stroški vpisnine in ne več.

Vikking ::

Če imaš res takšne težave kot si opisal, potem se čimprej obrni na center za socialno delo v tvojem kraju. Morajo ti pomagati najti neko rešitev, sploh glede šolanja.
Če te zavrnejo ne obupat, kontaktiraš s pismon ali s telefonskim klicem ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve. Konec koncev če to ne zaleže, oz. ne dobiš nobenega odgovora pa lahko kontaktiraš medije.

Za avtomobil pa ne dregat kamor ni treba. Če imaš težave tudi s prevozom do šole, potem ti bo socialna služba pomagala pri nakupu vozovnice za javni prevoz. Kar se tiče avtomobila pa takoj izbij iz glave.

St235 ::

Kredit brez jamstva, boš dobil sam ood kakih sumljivih osebkov z fleksibilnimi obrestnimi merami. Kot so ti že predlagali se obrni na center za socialno delo in pa direktno na faks. Dostikrat se da dogovorit za plačevanje šolnine po obrokih, kar bi bilo praktično enako kot če dobiš kredit. Avto si izbi iz glave, ker razen če živiš v ne vem kakšnih Rovtah bo javni prevoz vedno ceneje.

Blazz ::

za študentski kredit ne potrebuješ mesečnih prilivov, rabiš pa poroka.

Drgač pa glede avta: lihkar smo prodal super voznega daewoo lanosa l.99 za 300 eur. + recmo registracija (katero lahko po mesečnih obrokih plačuješ) te torej pride tm 400 eur dons in pol po 50 eur vsak mesec za registracijo če ne še manj... 1500 eur res ne rabš za en avto kupt...

AnubisOfDoom ::

Avto je za moje pojme luksuz. Malo kaksen sosolec ima ze svoj avto. Obstajajo tudi avtobusi in vlaki, ki so cist v redu za prevoz do sole in nazaj

opeter ::

Aljo, sicer se popolnoma strinjam z napisam, ampak kaj pa narediti v primeru, da živiš v kraju, kjer niti prave avtobusne postaje nimajo?
Železniška povezava pa je znanstvena fantastika.

Vzdževanje avta in bencin je dolgoročno res zelo drago, ampak če nimaš druge možnosti ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

detroit ::

mam feeling da večina ki trobi da je avto luksuz sedi 2 metra od šihta in 1.5 metra od faksa.
Nismo vsi dobili študentskih domov in ne žvivimo vsi zravn faksa/šihta.
Skero

algo ::

Men se zdi da je avtor teme falot. Tko kot so že ostali omenili, avto se dobi za dosti manj kot 1500EUR, še posebaj glede na dejstvo, da baje nimaš denarja. Letnik šolanja pa tudi dvomim, da stane 1000EUR, ker koliko je meni znano se že za 2000EUR težko kaj dobi... Veliko je pa takšnih študijev, ki stanejo 3000EUR+. Vse kaže na to, da si en navaden prevarant ali pa imaš poleg suše v denarnici tudi sušo v glavi, da hočeš avto za 1500EUR. :)).

Iluvatar ::

Pravi avto + stroški. Če dobi avto za 500EUR in ga zavaruje za 450EUR (mlad voznik, nobenih bonifikacij, ao+) je že na 950EUR, potem mu ostane 550EUR za tankanje, servisiranje ipd...
To je odvisno od tega kaj vse človek razume pod stroške.
Meni se tudi zdi vse skupaj malo čudno, sploh ker ni kake štipendije, glede na opisan socialni položaj (brez očeta, bolna mati). To bi moralo biti vsaj za republiško štipendijo...

poweroff ::

Šolnine lahko znašajo krepko nad 1k. Na faksu so ponavadi okrog 3500 EUR.
sudo poweroff

AnubisOfDoom ::

detroit... Zivim dost dalec od faksa in nikol ne bom razumel ljudi moje starosti (20-25), zakaj rabijo svoj avto. Z vlakom se do LJ da prit dosti hitreje in ceneje, pravtako pa se da kam odpraviti tudi pes...

Se strinjam, avto je udoben in marsikdo si ne predstavlja zivljenja brez njega, ce pa si v "tezki" financni situaciji pa je o avtu razmisljati milo receno bedarija. Nisem v taki situaciji, pa o nakupu avta niti malo ne razmisljam in tudi se ne nameravam nekaj casa.

Zgodovina sprememb…

iluvatar, zavarovanje in registracijo se lahko plačuje po obrokih brez problema. tko da ne sanjaj o 450 eur za zavarovanje...prej o 50 eur na mesec

System ::

Aljo saj imaš nekako prav za njegovo situacijo. Ampak ne potrebujejo vsi avta samo zato, da se peljejo v šolo. Nekateri imajo že družine pri tej starosti in je tudi veliko več obveznosti. Tako, da avto tudi ni nek blazen strošek za vzdrževanje in je vsekakor boljši od javnih prevozov. Je pa res, da če ne potrebuješ avta in uporabljaš prevoz samo do šole in nazaj je pa to avtobus ali pa vlak. Mi je pa malo hecno, kako se ta meja "samostojnosti" z veliko hitrostjo viša, skoraj da več ne srečaš družine z starši pod 30. 8-)

Senitel ::

AnubisOfDoom je izjavil:

detroit... Zivim dost dalec od faksa in nikol ne bom razumel ljudi moje starosti (20-25), zakaj rabijo svoj avto. Z vlakom se do LJ da prit dosti hitreje in ceneje, pravtako pa se da kam odpraviti tudi pes...

Samo tko mal za vmes.
Jaz sem doma točno 20km zračne linije od ljubega centra naše prestolnice. Kaj praviš koliko avtobusov pelje na dan v Ljubljano in nazaj?

Aljosa.k ::

AnubisOfDoom je izjavil:

Zivim dost dalec od faksa in nikol ne bom razumel ljudi moje starosti (20-25), zakaj rabijo svoj avto. Z vlakom se do LJ da prit dosti hitreje in ceneje, pravtako pa se da kam odpraviti tudi pes...

Nekateri ste smešni, ko omenjate, da je avto luksuz. Pri 22ih je avto (svojega imam že 3leta) zame potreba, da lahko pridem iz točke A v točko B. Imam slabih 1000€ vredno seat cordobo, ki sem jo sam kupil, pisana in zavarovana je name, vlagam zgolj in samo svoj lastni denar vanjo. Se pravi bencin + ostali stroški. Vem, da komu ni vredna nič, meni pa je, ker sem jo sam kupil in jo zato tudi res pazim.

Razumem tiste v mestu, ki imate use na razpolago, kjer avto res nima nekega pomena. Res pa ne razumem tistih, ki nekako zviška gledate na te, ki imamo avto. Ne moreš ljudi kategorizirat, da od 20-25 pa ne potrebujejo avta. Za v 16km oddaljeno mesto naj se vozim z busom, ki pelje 3krat v celem dnevu v eno smer? ;)

Moje mnenje je tako. Če res živiš v bolj odročnemu kraju, si prej ali slej primoran se voziti z lastnim prevoznim sredstvom oz. si sposodiš od staršev. Pa vendarle, tudi ne moreš večno starše pri 25ih prosjačiti za avto. Eno leto se odrečeš morju, šparaš in na koncu maš nekaj svojega. Sej če tko pogledaš. Tudi od doma se boš mogu enkrat odselit in se postaviti na svoje lastne noge, ker tudi mama ti ne bo večno prala in kuhala. :)

Okej, zašel malo s teme. Se bomo pa s tem najvrjetneje usi strinjali: najprej šola/faks, potem pa ostali "luksuzi".

detroit ::

Iz mojga sele pele avtobus ene 4x na dan, torej ustanem ob 4.30 da bom ob 8h v lj začel lahk delat...hmm not. Za vsakega normalnega človeka je to nenormalno. 4ure preživet na postaji al pa avtobusu/vlaku medtem ko je z avtom vožnja tja in nazaj 1h
Skero

Hvala usem za odgovore in nasvete, o tvoji izjavi algo pa raje nebi saj se nočem spuščat na tvoj nivo razmišljanja...

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Študentsko življenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
5619587 (15137) K3kec
»

Avto,denar,položnice (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12320850 (17623) trancer01
»

Hitra železniška povezava LJ - KR (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
37742574 (31952) jest10
»

Študenti (strani: 1 2 )

9416814 (13212) para!
»

Jast študent, hočem pa luksuz za majhen denar. (strani: 1 2 3 )

14628255 (24807) Tear_DR0P

Več podobnih tem