» »

Študenti

Študenti

1
2
»

rezator ::

Pegaz je izjavil:

St0rmgod je izjavil:

@Pegaz rad bi te vidu kk odklanju bi ti pomoč staršev, če nebi meu štipendije. ;)

Brez štipendije zaslužim dovolj, če je ne bi mel pač ne bi mel veliko prihrankov sedaj.

Večina študentov se ne more preživeti samih, to je očitno. Jaz sem pristal v takem poslu (oz. sem si ga izbral), kjer se to da. Zdi se mi pa edino pošteno do staršev, da bi vsak študent zaslužil vsaj nekaj denarja sam. Saj ni treba tega delati med letom, sej počitnice so dolge in da se dobit kar nekaj keša v tem času. Alternativa, ki je pa še boljša, je pa da si bolj priden med letom in si prislužiš štipendijo, zoisovo ali pa od kakšne firme.

Problem je predvsem v tistih študentih, ki ali skos kadijo travo in iščejo, kje bodo dobili še bolj kvalitetno, ali igrajo cele dneve igrice ali pa skos gledajo serije. Taki potem zabluzijo na faksih, delajo seveda nič, fotr in mama pa plačujeta za njihovo zajebancijo, ne da bi vedela kaj se dogaja. Je pa iz take situacije, ko si enkrat not, težko prit ven. Moraš past na dno.



Ne nabijaj in posplošuj. Sam ne delam nič skozi študijsko leto, enostavno nimam časa, da bi delau. Hodim na faks, delam za faks in treniram aikido, to je več ali manj to kaj delam ko sem v LJ. Letos nisem bil na žurki še 1x kaj sem v Lj. 23 let in 4 letnik faksa. Mam tak faks, kjer morem bit večino faksa prisoten, tako da delat na ta račun nebi mogel da nebi hodil na faks. Sstarši in stari starši me finančno podpirajo, če nebi lahko pozabim na moj hobi. Mesečni odhodek: 120e stanovanje, 60 e stroški za stanovanje, 35 e aikido mesečna članarina, 7,5 e vlak 2x tedensko in na koncu je treba še jest. Staršem in starim staršem sem zelo hvaležen.

Dokaz da tvoja teorija ne drži je še moj cimer. Pavzira 1. letnik, ne žura ne kadi trave, in spoh ne pije alkohola. 5x tedensko trenira boks (državni prvak), nekaj hodi na faks ker pavzira in lani mu ni zneslo da bi naredil faks, ker se mu so vaje križale z treningi boksa (ugibaj kaj je izbral). Kako naj tak človek potem še dela zdraven? Ti ga bi poimenoval zabušant ali zajebant? Oba sva brez štependije. Cojzovo je pa v danasnih časih teško pridobiti, razen če jo imaš še iz gimnazije.

Vendar ne pravim, da takšnih o katerih ti pišeš ni. Jih je kar veliko takšnih.
Some people feel the rain. Others just get wet.

IceIceBaby ::

technolog, očitno je precej odvisno od odnosa, ki ga imaš s starši. Napisal si "jemlješ", kar nakazuje na en zajedalski odnos. Jaz sem bil vzgojen tako, da si v družini pač delimo in pomagamo.

Z besedami moje mame; Žepnine sem dobil toliko, kot mi je po njenem pripadalo za šolanje in nekaj luksuza, ostalo je pa moja stvar. Tega zneska nista pogojevala z mojimi dohodki. Če sem bil dovolj iznajdljiv in sposoben, da sem si zagotovil zoisovo in solidno plačano delo me pač nista kaznovala z odvzemom žepnine.

technolog ::

Edinček ali se motim?

IceIceBaby ::

Motiš se

gzibret ::

@rezator

Iz tvojega posta bi lahko izločili sledeči nauk:

bodi državni prvak v boksu ali aikidu, in starši ti bodo dajali toliko denarja, da ti ne bo treba delati >:-)

Malo hudomušno rečeno ;)
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

Pegaz ::

@rezator Sej pravim, ne morejo vsi delat čez leto. Poleti je pa časa sigurno vsaj za par tednov dela. Če se hoče. Če ne dobiš dela v svojem področju, greš pač nekam drugam. Jaz sem delal v fabriki in švical ko nor. Na trenutke je pa bilo zakon in mi seveda ni nič žal.

Na drugi strani, če ti uspe denar zaslužit kako, da ti ni treba delat 9 to 5 oz. ti praktično sploh ni treba delat, toliko boljš!

@IceIceBaby Pri 100k - 200kSIT od freelancanja + štipendijo si jemal še žepnino? Zgleda že skoraj kot da bi lahko ti staršema dajal denar. :)

rezator ::

Hehe, nene nisem hotel tega reč. Ampak to, da človeku zmanjka časa da bi vse lahko delal.
Some people feel the rain. Others just get wet.

mikic007 ::

Ce imajo starsi precej denarja, res ne vidim razloga, da ne bi podpirali sicer pridnega in delavnega (karkoli ze pac dela, hobi, sport ...) mulca tudi financno. Niso vsi v povprecju in ce so si starsi privoscili ze vse, imajo avte, vikend, pocitnice veckrat na leto in vse, kar jim zapase, pa jim ostane se 500€ na mesc za otroke, hvala bogu, da jim omogocijo lagodno zivljenje.

Seveda je pa fino, ce znajo le-ti denar in delo vseeno cenit, kar je v bistvu najvecji problem, ce je prevec denarja s strani starsev obicajno.

ameba ::

22, starši mi nudijo hrano, ter plačajo mi položnico za mobitel ( 19€ ), ter 1 tank bencina, lahko bi mi nudili veliko več, vendar jih sam zaradi osebnega razmišlanja ne "izkoriščam" , ko je potrebno mi dajo denar za obutev in obleko, od babice dobim žepnino 100€ ( katero dam v večini primerov na bančni račun ), sam pa delam preko študenca in si s tem pokrijem strške za lastne bedarije ( žuranje, osebne stvari, registracija avtomobila, potovanja itd.. ). Škoda mi je trošiti denar od staršev, še posebno za alkohol.


Na leto porabim cca. 2500-3000€ ( to študentu ni težko zaslužiti, kar mi zmanjka vzamem iz bančnega računa ).


Mi je pa zanimivo, kako današnje generacije mlajših, ne spoštujejo denarja.

Me pa zanima koliko vas je takih, da vam starši nočejo dati denarja oz. ne morejo, ter kakšni so razlogi zato.

Mesar ::

Meni ga niso hotli dat ravno zato ker sem si mogo stvari sam zaslužit, da jih zaj vem spoštovat!

kondezator ::

Evo da še jst opišem svoje prihodke. Star sem 21 let in sem prvi letnik faksa(če katerega zanima zakaj šele 1. lahka vpraša). Od mame dobim na mesec 150€ + 100€ od očeta + 60€ za študenta(oče) (ločena starša). 250€ porabim za hrano(cca. 5€/dan), prevoz(10€/teden), telefon(15€) + ugodje, zabave... Ne prejemam pa štipendije(po eni strani kar vredu v primeru da faks pogrnem :).


Mejte se fajn, mejte rojstni dan vsak dan heh :D

Kona77 ::

Odhodki okrog 230/mesec(brez da si kaj privoščim; vključuje osnovne študentske zadeve); kar ostane gre enkrat na leto za dopust ali avto, oz druge nadstandardne dobrine.
Prihodki štipendija 150mesec, študentsko delo okrog 3000eur/leto, starši nič ali do 30 eur/mesec. Živim doma.

Volk| ::

Kje so pa tisti, ki vsak dan žurajo in pijejo po kafičih? Glede ne to kaj berem, si tega ne morete privoščit.
Kafiči pa so vseeno polni študentov.
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

brin4 ::

jah niso vsi študenti revni

maš take z bogatimi starši

maš take z dovolj časa (hobi faksi, ponavljajo letnik in jim je ostal samo en izpit, vpisani samo za status, ..) in volje, ki delajo enako kot redno zaposleni in imajo tudi dost dobre plače

...

Mesar ::

Ja če delaš se da mesečno kr nekaj skup spraskat :)

RockyS ::

Volk| je izjavil:

Kje so pa tisti, ki vsak dan žurajo in pijejo po kafičih? Glede ne to kaj berem, si tega ne morete privoščit.
Kafiči pa so vseeno polni študentov.


Na leto(šolsko) grem na 2 študentska žura to pa je vse. Ven hodim med vikendi, v povprečju 2x na mesec. Zapravim od 20-50€.

Na kavico pa grem vsak dan, ker sem odvisen :\ Še dobro da ne kadim.

;-) ::

Jaz imam 70€ preživnine, 170 štipendije, 180€ od drugot, bencin zastonj.

Čez mesec ni big deal prit, še vsak mesec kupim/prodam/menjam kakih 5-10 (včasih tud 15) telefonov, (pre)prodam kako stvar ali 2 (nič nelegalnega), pomagam na firmi.

Nimam praktično nobenih stroškov razen: telefonija, hrana in pijača zunaj & cunje.
Zanimivo je da vedno ko dobim izpisek iz banke mi ni jasno kak hudiča je blo tolk prilivov a konec meseca je denarnica suha in gremo od začetka :)

ameba ::

Volk| je izjavil:

Kje so pa tisti, ki vsak dan žurajo in pijejo po kafičih? Glede ne to kaj berem, si tega ne morete privoščit.
Kafiči pa so vseeno polni študentov.




Kava je 1,20€ cigareti pa 2,50-3,20€. Če vsak dan 2 kavi je to okol 70€ na mesec, čiki te pridejo okol 30€. Kak vikend greš vn se napiješ je to 50€.
200€ gre zato da lahko "živiš" čez mesec. To si vsak lahko privošči oz. dajo starši.

Sam tiste starše ki otrokom ne dajo ničesar ( ampak lahko dajo če bi hotl, ne tiste, ki nimajo ), tretiram kot zaostale za časom. Pomembno je kako je otroka vzgojil in če bo spoštoval denar, ne pa da bo s tem če mu ne dajo denarja postal "normalen" lol. Normalen si če si socialen in da greš vn, da se lahko zabavaš, ne pa da te starši onemogočajo, kvečjemu izpadeš čudak.


Moji mesečni strošek je 200-250€, pa ne kadim in ne pijem kave. Res pa je da ne šparam ampak uživam, ter si privoščim stvari in tisto kar pridelam preko študenca tudi zagonim, to počne tudi večina mojih prijateljev, nekateri imajo zaledje staršev, tako da si še več privoščijo oz. ne delajo toliko. Šparat bom začel, ko bom imel redni šiht. 5 let šparanja, da si bom omogočil kredit in si kupil stanovanje ( s partnerko seveda ). V najemniško stanovanje ne grem pod nobenim pogojem, ker je to stran metanje denarja in bedarija.

D3m ::

LOL. Če mu ne daš denar si zaostal za časom??? Se ti zajebavaš :))
|HP EliteBook|R5 6650U|

RockyS ::

Zgleda si nisi prebral celotnega odstavka.

para! ::

Odvisno od tega kako so vzgojeni in navajeni starši. Če so vajeni bolj gorenjskega
življenja, se pravi "kava pa sok se pije doma, ne v gostiln", potem je jasno, da se zna to prenest naprej, čeprav je neumno. Če pa so starši vajeni vsaj malo uživat, pa bojo, imho, to potrebo razumeli tudi pri otroku.

Predvsem pa bi starši študentov morali vedeti, da so lahko zelo srečni, da nimamo šolnin in tako praktično nimajo stroškov, poleg tega gre lahko otrok delat. Marsikater starš tako misli, da je ubil dve muhi na en mah: "dobi delovne navade pa še faks nardi". Ja, malo morgen, pri resnih faksih enostavno ni časa, da bi delal karkoli resnega.

lp
Death before dishonor!

D3m ::

Morali bi uvesti šolnine. Just for the fun of it.
|HP EliteBook|R5 6650U|

ameba ::

D3m je izjavil:

LOL. Če mu ne daš denar si zaostal za časom??? Se ti zajebavaš :))



Ne resno sm mislu.

D3m ::

Mene so naučili, pa čeprav so imeli denar, naj sam poiščem vir prihodkov.
Še preden sem dopolnil 18.let

PS. za kake nujne stvari so mi pomagali, drugače so mi pa vedno naprej metali, da moram postati samostojen. In ne vedno misliti na starše.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

Mesar ::

D3m je izjavil:

Mene so naučili, pa čeprav so imeli denar, naj sam poiščem vir prihodkov.
Še preden sem dopolnil 18.let

PS. za kake nujne stvari so mi pomagali, drugače so mi pa vedno naprej metali, da moram postati samostojen. In ne vedno misliti na starše.


Te je to kdaj omejevalo? Občutno.. ?

D3m ::

Pa niti ne. Pač si nisem nič privoščil, prvi PC sem si kupil pri 18.letih (željo sem imel že pri 11.letih), ko sem delal med šolskimi počitnicami oz. vse počitnice, ki so bile več kot teden sem izkoristil za delo na črno ali preko napotnice ali zrihtal drugim napotnice z 10% zaslužkom.
Isto leto sem naredil tudi izpit za avto, cca. 150.000 - 200.000 tolarjev, naredil sem ga v prve, ker drugače nisem imel več na računu.

Iskanje prve zaposlitve je bilo težko, cca. leto in pol sem delal v kamnoseštvu na črno (delovna doba se ne prizna), po tem sem šel prostovoljno v vojsko (zaradi priznane delovne dobe 4 mesece) po vojski sem dobil delo komisionarja v BTCju (delal sem 3 mesece) nato sem šel za poštarja, zelo naporno delo (delal sem 3 mesece) po pošti se mi je nasmehnila sreča in sem dobil službo pri privat firmi ki se ukvarja s prodajo merilne tehnike in kartonske embalaže za avtomobilsko industrijo, tukaj zdaj delam že 4 leta.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

ameba ::

Torej te je omejevalo, nisi hodil ven žurat, nisi ničesar doživel, nič si nisi privoščil.
Meni so moji vse omogočl do 18ga leta ( takrat sem začel delat ).

Vglavnem, vsak starš mora dati otroku toliko žepnine, da bo normalno preživel otroštvo oz. najstniška leta, tisti ki to ne naredijo so zame čudni.

Pa če bom kdaj zelo uspešen mi nebo problem kupiti otroku stanovanje, avto za normalen začetek življenja.

Mesar ::

diavolo, to pa je pretiravanje v drugo smer, zakaj bi potem tak otrok kaj delal, malo se ti bo bogega naredil pa mu boš vse ti kupil/plačal. Da ne govorim o tem, da boš po možnosti še ob tem gledal kako dela s stvarmi kot svinja z mehom.

D3m ::

ameba je izjavil:

Torej te je omejevalo, nisi hodil ven žurat, nisi ničesar doživel, nič si nisi privoščil.
Meni so moji vse omogočl do 18ga leta ( takrat sem začel delat ).

Vglavnem, vsak starš mora dati otroku toliko žepnine, da bo normalno preživel otroštvo oz. najstniška leta, tisti ki to ne naredijo so zame čudni.

Pa če bom kdaj zelo uspešen mi nebo problem kupiti otroku stanovanje, avto za normalen začetek življenja.


Sem bolj samotarske narave in me "žuranje" ni zanimalo. Ven sem hodil če je bilo kaj dinarja pa še to v kino, kjer sem najbolj užival.

Pozneje po 18.letu in nekaj svojih financ sem probal "žurat" ampak me je motil folk oz. kolegi (če jim sploh lahko tako rečem) ki več ali manj niso imeli svojih prihodkov (starši so jim prispevali za zabave) njihovo obnašanje do drugih in bližnjih prijateljev je temeljilo na zavisti, hinavščini, zahrbtnemu žaljenju, izkoriščanju itd.

Primer: Ko sem si pri 22 letih privoščil "skoraj" novega VW golfa 5 (prevoženih cca 30.000 km) sem jih veliko okrog prevažal (na žuranje okolica Domžale - Ljubljana) in nikoli dobil za nafto ali kakršno kilo drugačno pomoč, celo izsiljevali so me za denar, na koncu sem vse "odjebal".
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

Volk| ::

D3m je izjavil:


Primer: Ko sem si pri 22 letih privoščil "skoraj" novega VW golfa 5 (prevoženih cca 30.000 km) sem jih veliko okrog prevažal (na žuranje okolica Domžale - Ljubljana) in nikoli dobil za nafto ali kakršno kilo drugačno pomoč, celo izsiljevali so me za denar, na koncu sem vse "odjebal".


Takih je večina "prijateljev".
tudi sam to doživljam...doker imajo koristi si ok, ko pa ne, pa si najslabši. Tedaj se pokaže kdo je res prijatelj pa kdo ne.
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

RockyS ::

Uf vidim, da sem v dobrem krogu prijateljev, tisti ki vozi ne rabi plačevat pijače.

IceIceBaby ::

diavolo, to pa je pretiravanje v drugo smer, zakaj bi potem tak otrok kaj delal, malo se ti bo bogega naredil pa mu boš vse ti kupil/plačal. Da ne govorim o tem, da boš po možnosti še ob tem gledal kako dela s stvarmi kot svinja z mehom.


Zato, ker denar ni edini cilj v življenju. Ker ljudje delajo tudi zaradi lastnega veselja, izzivov, samoizpopolnjevanja...

Po tvoji logiki bi otroci bogatašev bili največju luzerji na svetu, večinoma pa so ravno takšni ljudje potem največji hard workerji in nadaljujejo tradicijo uspešnih staršev.

Jaz imam podobno mnenje kot diavolo. Če si starši lahko privoščijo računalnik pri 11. letih pa otroka "silijo", da si ga sam kupi šele pri 18. je to velika škoda. Sicer nikogar ne obsojam, vzgoja otrok je precej občutljiva tema in vsak se mora sam odločiti, kako bo vzgajal svoje otroke.

Jaz svojem otroku privoščim vse kar je možno že zdaj, ko je dojenček. Že zdaj dajem na stran jurja na mesec, da bo imela za študij, če ji bo kdaj v interesu kak Ivy league faks ali kaj podobnega. Če ji šola ne bo dišala pa tega denarja sigurno ne bom vzel in ga zapravil za sebe. To je pač sklad za otroka, in dobila ga bo ne glede na to, kakšne dohodke bo imela.

ameba ::

Mesar je izjavil:

diavolo, to pa je pretiravanje v drugo smer, zakaj bi potem tak otrok kaj delal, malo se ti bo bogega naredil pa mu boš vse ti kupil/plačal. Da ne govorim o tem, da boš po možnosti še ob tem gledal kako dela s stvarmi kot svinja z mehom.



Nene to kar ti govoriš je razvajenost :-) Jst bom svojmu otroku omogoču, te malenkosti ki sem jih tudi sam dozivljal, kar se tiče materialnih zadev, si bo pa mogu sam zsluzt oz. pol jst pol ON. Pomembno je, da ko bo odrastu da bo pošten, dober človek, da bo razumel da denar ni samo kos papirja.

D3m, ti si žal v taki družbi, ki si je nihče ne želi. Zato pa imam tudi sam 2 dobra prijatelja ostali so pa pač "prijatelji", ker se preveč obremenjuje z ljudmi okoli sebe ne pa sami s sabo in kako bi sebe izpopolnil, samo gledajo in opravljajo, lej ta ma pa to, pa tist, pa un itd .... Samo žalostno je da je večina takih ljudi, ki imajo povprečne starše, tisti, ki imajo premožne starše so normalno vzgojeni, vsaj kar se moje družbe in znancev tiče. Tako, da po eni strani, če si bogat in uspešen je več moćnosti da se bo tvoj otrok osebnostno bolje ravzil, kot pa nekdo, ki prihaja iz normalne družine.

thramos ::

IceIceBaby je izjavil:

Po tvoji logiki bi otroci bogatašev bili največju luzerji na svetu, večinoma pa so ravno takšni ljudje potem največji hard workerji in nadaljujejo tradicijo uspešnih staršev.


Če so otroci bogatašev, še ne pomeni nujno, da so razvajenčki, ki so dobili vse kar so želeli.

IceIceBaby ::

Saj noben ne govori o razvajanju. Precej manj premožnih staršev pošteno razvaja svoje otroke, ne vem, če je to neposredno povezano z materialnim stanjem.

Če otroku daš žepnino, da gre lahko kdaj na kak žur ali s frendi v kino to ni ravno razvajanje. Enako velja za nakup računalnika, tenis loparja, opremo za razne krožke...

Od kolega punca je bila tipičen primer "stiskaških" staršev. Fotr je imel doma parkiran nov avto za skoraj 30k, pri hiši si je uredil bazen in kotiček za sebe itd. Punca pa za na fax ni dobila niti eura. S takšnim odnosom IMHO ne vplivaš pozitivno na razvoj osebnosti in odnos do denarja.

Mesar ::

Pretiravanje v nobeno smer ni dobro, ampak ej, vsak evro za na fax sem si jaz tudi mogo sam zaslužit.

Arto ::

Ne razumem, zakaj ti starši, sploh če si lahko privoščijo, ne bi omogočili kolikor toliko udobne srednje šole in študija. Saj greš med počitnicami delat, da si lahko kaj večjega privoščiš, ampak tistih nekaj manj kot 100€ na mesec pa res ni nobeno razvajanje. To je ravno toliko, da greš lahko malo ven s kolegi, kar je precej ključnega pomena, sploh v srednji šoli.

D3m ::

D3m, ti si žal v taki družbi, ki si je nihče ne želi. Zato pa imam tudi sam 2 dobra prijatelja ostali so pa pač "prijatelji", ker se preveč obremenjuje z ljudmi okoli sebe ne pa sami s sabo in kako bi sebe izpopolnil, samo gledajo in opravljajo, lej ta ma pa to, pa tist, pa un itd .... Samo žalostno je da je večina takih ljudi, ki imajo povprečne starše, tisti, ki imajo premožne starše so normalno vzgojeni, vsaj kar se moje družbe in znancev tiče. Tako, da po eni strani, če si bogat in uspešen je več moćnosti da se bo tvoj otrok osebnostno bolje ravzil, kot pa nekdo, ki prihaja iz normalne družine.


Kaki družbi? Te družbe ni več to je bilo cca. 4 leta nazaj. :D Ostala sta mi dva prijatelja, en ima družino ,drugi dela na polno v programiranju, vidimo se bolj malo a smo uspešni vsak po svoje.
Mojemu fotru škrtosti ne zamerim, če me je pač hotel naučiti naj poiščem svoj denar za luksuz. :D

PS.

Še internet sem sam zrihtal v bajti, ko sva se zmenila da bo telefonija prepisal name. :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

ameba ::

No na koncu je pomembno to, da si dober človek in če je to staršem uspelo, potem sta pravilno vzgajala.
Tudi če si v mladosti kaj zamudil, to še zmeraj lahko nadoknadiš :-)

St235 ::

meni so starši vedno dali dovolj za normalno prežievtje (malca, karto za avtobus/bencin do šole, na faksu stanovanje in boni) nikoli pa mi niso financiral luksuza. Tako sem v sredni šoli delal vsa poletja, da sem si zaslužil za svoj avto, med tem ko izpit sem dobil palačan in podobno. Vedno sem vedel, da če bom denar dobil, če sem rabil , ob enem pa da če želim kaj več moram za to vložit določen trud. Nikoli v življenju me niso vprašali kako zapravljam denar, ki sem ga zaslužil, pa naj si je blo to žuranje ali potovanja ali kaj tretjega.

Primer: Ko sem si pri 22 letih privoščil "skoraj" novega VW golfa 5 (prevoženih cca 30.000 km) sem jih veliko okrog prevažal (na žuranje okolica Domžale - Ljubljana) in nikoli dobil za nafto ali kakršno kilo drugačno pomoč, celo izsiljevali so me za denar, na koncu sem vse "odjebal".

Jaz sem si pri 18 kupil 10 let staro škodo favorit, pa sem vedno bil za šoferja in nikoli niti pomislil nisem, da bi od kogarkoli zahteval denar za bencin ali pijačo, kaj šele kakršno koli drugo pomoč. Je pa res, da sem vozil zato ker sem hotel, ne zato ker bi moral svoj ego nahranit na dejstvu da imam svoj avto in bi me morali pobožje častiti zaradi tega. Ne vem točno kakšne prijatelje ima kdo, ampak pri meni materialne danosti nikoli niso igrale vloge. To so ljudje s katerimi sem se imel in se še vedno imam veselje se družit in mi na kraj pameti ni padlo računat kolk bencina sem porabil in kdo je na vrsti za rundo plačat.

D3m ::

Tudi jaz nisem zahteval. Toliko uslug s prevozom kolikor sem jim jaz dajal, bi bilo pošteno vsaj kdaj prispevati za dizel A N.

Pa če bi dali vsaj enkrat bi mi bilo cool.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

figula ::

ameba je izjavil:


Tudi če si v mladosti kaj zamudil, to še zmeraj lahko nadoknadiš :-)


Kaj točno pomeni, da si nekaj v mladosti zamudil? Kaj sploh lahko zamudiš?
Zamudiš avtobus, zamudiš rok za vpis na faks, zamudiš ... Ampak zares - dokler si živ, ne zamujaš nič. Vedno bodo nove priložnosti, drugačne, boljše, slabša, saj je vseeno. Vsega se na da izvedeti, doživeti, preizkusiti, izkusiti, čutiti, pa če imaš 20 življenj in ves denar sveta na razpolago.

Mogoče sem malo alergična na tale izraz, saj je bila moja hčerka med odraščanjem tudi silno zaskrbljena, da bo kaj "zamudila". Mene je bilo pa na smrt strah, kam vse se bo zaradi "zamujanja" podala. Eh, samo da smo to fazo prerasli :)

para! ::

Kaj točno pomeni, da si nekaj v mladosti zamudil? Kaj sploh lahko zamudiš?

Jah, poleg vlaka, tudi veliko priložnosti, ki se ne vrnejo, ali pa se vrnejo kasneje, ko jih je težje realizirat. Probaj hčerko, v kolikor je že odrasla, našuntat da postane vrhunska športnica (se pravi z vrhunskimi rezultati). Enjoy the show, watch her fail.

lp
Death before dishonor!

St235 ::

D3m je izjavil:

Tudi jaz nisem zahteval. Toliko uslug s prevozom kolikor sem jim jaz dajal, bi bilo pošteno vsaj kdaj prispevati za dizel A N.

Pa če bi dali vsaj enkrat bi mi bilo cool.


točno o tem govorim, to da sem vozil nisem gledal na uslugo, niti nisem pomislil, da bi morali karkoli prispevat. Sem pa čpeljal zato ker sem mel avto ostali pa ne. Pri drugem smo pa poleti čevape pekli, ker je mel velik v rt in žar, pri tretjem smo pa pozimi ping pong nabijal, ker je mel mizo, nekdo tretji je bil pa pač zraven ,ker ni mel nič (razen sebe) posebnega. Pa nikol ni nobeden (vsaj zase lahko to jamčim) razmišljal, da bi kdo komu moral kaj plačat. In to je bistvena razlika. Ne vem, mogoče sem jaz tist, ki je čuden ampak pri ljudeh katere sedaj poznam 20 let in več so take stvari irelavantne in si nikol nismo preračunaval kolk je kdo dal. Pa naj bo v obliki bencina, pijače ali česa tretjega.

para! ::

Tudi jaz nisem zahteval. Toliko uslug s prevozom kolikor sem jim jaz dajal, bi bilo pošteno vsaj kdaj prispevati za dizel A N.

Tvoje mišljenje je verjetno zgolj posledica tega, da si vzgojen v okolju, kjer si moral 7 let šparat za PC, čeprav si bil star 11 in kot tak sploh delat nisi smel.

lp
Death before dishonor!
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Štipendija (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Šola
1917471139 (10867) History
»

Plačevanje preživnine (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11240726 (21364) bambam20
»

Nasvet, 19 let star pa 140€/mesec, prepuščen sebi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
669267 (7378) Unknown_001
»

Jast študent, hočem pa luksuz za majhen denar. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14626600 (23152) Tear_DR0P
»

Zepnina (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1228485 (5290) krneki0001

Več podobnih tem