Forum » Programska oprema » full hd movie mi "štekajo"
full hd movie mi "štekajo"
zonzi ::
živjo! za predvajanje filmov uporabljam htpc z konfiguracijo windows 7, Mainboard Socket-AM3 ASUS M4A89GTD PRO/USB3, CPU AMD Athlon II X4 635, 2,90GHz, WD 1,5TB 7200 64MB SATA2/300 GREEN WD15EARS. htpc je z hdmi povezan z reciverjem in reciver z lcd-jem. filme predvajam z xbmc-jem. problem je v tem, ker nekateri hd rip moviji malo štekajo (ne tečejo gladko). ima mogoče kdo kakšno rešitev glede tega. glede na konfiguracjo htpc-ja se mi zdi da bi filmi morali delat gladko brez problema.
hvala za pomoč.
lp
hvala za pomoč.
lp
zavajon ::
Če štekajo samo nekateri, drugi z isto resolucijo in audio kodekom pa ne, potem ni problem v HW ali SW, ampak v ripih. Preveri, kako so ripi kodirani, uporaben programček za to je MediaInfo: http://mediainfo.sourceforge.net/sl.
Nato poskusi s kakšnim drugim playerjem, npr mpc-hc, wmp, ...
Pa spremljaj porabo cpu med predvajanjem. Če ti kuri čez 60%, potem ni OK. V tem primeru poskusi z Core AVC kodekom.
Lahko pa tudi preveriš, kako ti dela, če prilkopiš hdmi direkt na TV, da izločiš morebiten vpliv recieverja.
Nato poskusi s kakšnim drugim playerjem, npr mpc-hc, wmp, ...
Pa spremljaj porabo cpu med predvajanjem. Če ti kuri čez 60%, potem ni OK. V tem primeru poskusi z Core AVC kodekom.
Lahko pa tudi preveriš, kako ti dela, če prilkopiš hdmi direkt na TV, da izločiš morebiten vpliv recieverja.
Rippy ::
Grafična kartica je precej pomembna za predvajanje HD filmov...vem, da sem imel težave na prenosniku s ATI grafično zaradi gonilnikov, zadevo sem sicer uredil.
Sicer pa je rip ponavadi bolj sistemsko zahteven, ker je zadeva kompresirana.
Sicer pa je rip ponavadi bolj sistemsko zahteven, ker je zadeva kompresirana.
T-h-o-r ::
živjo! za predvajanje filmov uporabljam htpc z konfiguracijo windows 7, Mainboard Socket-AM3 ASUS M4A89GTD PRO/USB3, CPU AMD Athlon II X4 635, 2,90GHz, WD 1,5TB 7200 64MB SATA2/300 GREEN WD15EARS. htpc je z hdmi povezan z reciverjem in reciver z lcd-jem. filme predvajam z xbmc-jem. problem je v tem, ker nekateri hd rip moviji malo štekajo (ne tečejo gladko). ima mogoče kdo kakšno rešitev glede tega. glede na konfiguracjo htpc-ja se mi zdi da bi filmi morali delat gladko brez problema.
hvala za pomoč.
lp
napisal si vse, razen kakšno grafično maš :D
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
if we no longer are interested in being civilized?
detroit ::
eh ja instalirej klite codec pack pa mora da dela, tudi men ni dokler nism pač nametu ta bloat gor:)
Skero
grafina kartica je inegrirana na osnovni plošči (ATI Radeon HD 4290). ime sem tudi klite codec pack pa se je dogajalo isto. na prenosniku, ki je pa slabša mašina, z istimi kodeki tečejo filmi gladko brez problema. procesor se tudi ne matra dela na manj kot 30%! naprimer avatar ki je full hd rip, film zasede 15gb mi pa dela brez problemov.
hvala za odgovore
lp
hvala za odgovore
lp
Rippy ::
Težava je nekje v gonilnikih za grafično. Posodobi jih in če se situacija ne popravi si pomagaj s google, če je kdo imel podobno težavo s to ali podobno grafično. Kot rečeno sem jo imel ampak se ne spomnem več, kaj sem naredil. Vem samo, da sem dve uri zgubil :)
zavajon ::
Ponekod na netu dobiš tudi nasvet, da odinštaliraš vso navlako od kodekov, nato pa inštaliraš le tiste, katere rabiš.
Kaj rabiš, pa gotovo ve stric Google ;)
Kaj rabiš, pa gotovo ve stric Google ;)
za prdvajanje uporabljam xbmc, ki uporablja svoje kodeke. tako, da nimam naloženih nobenih kodekov. bom probal še z posodobitvijo grafične.
hvala za nasvete
hvala za nasvete
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HTPC (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Kaj kupiti | 57890 (34615) | Netrunner |
» | HTPC - Gradnja domačega kina kaj kupiti?Oddelek: Zvok in slika | 9690 (9094) | Blindeye |
» | HTPC sestava in programska oprema (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Zvok in slika | 60331 (22397) | umexteacher |
» | HD codec (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 17402 (10287) | GrimReaper |
» | Grafa s poporo za HD video in poceni (ne tako nov) računalnikOddelek: Strojna oprema | 1618 (1618) | boris22 |