» »

Prosim za par informacij o DVB-T

Prosim za par informacij o DVB-T

bauci ::

1. ali ima TV, ki ima možnost sprejemanja MPEG-4 tudi MPEG-2? Sprašujem zato, ker sem blizu HR meje in me zanima ali bom lahko spremljal tudi digitalni HR signal.
2. če ima TV možnost sprejema obeh formatov ali bo TV vse programe avtomatsko odkril ali bo za spremljanje HR programov treba nastaviti na TV državo HR?
3. ali se lahko pojavijo kakšne motnje pri sprejemu DVB-T - kockanje in podobno. Pred tremi dnevi sem namreč kupil LCD, ki je našel digitalne programe (multipleks A - RTV in ostalo), danes je pa malo kockalo, napisalo "sprejem samo podatkov" in potem "ni signala". Po klicu na RTV(dežurna služba oddajnikov in zvez) so mi zatrdili, da je pri njih vse OK (le zakaj me to spominja na SIOL tehnično pomoč?) pri meni pa tema.
Hvala za odgovore, Bauci

KoMar- ::

1. Da.
2. Pomoje odvisno od TVja.
3. Seveda, kocke so, če je preslab signal. Pa ni treba na RTV klicat, če bo kockalo... brezžična televizija je namreč bolj zanesljiva od IPTV, no nekako logično, ker oddajajo samo svoje kanale. Poštimaj anteno raje ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

bauci ::

Hvala za odgovor.
Hecno je to, da sem dva dni lahko spremljal digitalni signal brez vklopljene antene (imam samo sobno anteno) in slika je bila za moje pojme fantastična. Danes pa kocke in tema in tudi vklopljena sobna antena nič ne pomaga. Vidim pa direktno brez ovir oddajnik na Trdinovem vrhu. Hr programov pa TV ne zazna.

Zvezdica27 ::

lp,

skoraj 100% dvb-t mpeg 4 (SLO) dekoder zna dekodirati tudi mpeg 2 (CRO) signal. Preveri nastavitve, poizkusi ročno poiskati (ali CRO sploh oddaja s tega oddajnika? Ima HTV zraven svojega?)

zz

sajko ::

Za kocke se ne sekerat, ker tudi na Nanosu, kjer imajo RTV oddajnik imajo kocke :)

Okapi ::

1) Da.
2) Da. Vsak televizor bi moral odkriti vse programe, ne glede na vrsto kodiranja.
3) Da, motnje se lahko pojavijo recimo ob močnem dežju, sneženju. Pomemben je tudi položaj antene, pa še kaj bi se našlo, kar vpliva na sprejem.

O.

kremenko1 ::

Sobna antena ni najboljša izbira za kvaliteten sprejem signala. Če pa že z njo hočeš dobiti HR programe, moraš na TV-ju iti na ročno iskanje,nastaviti na kanal kjer oddajajo HR mux ,ter s premikanje antene poiskati signal.In še nekaj, pri dig.signalu je bolj kot jakost signala pomembna kvaliteta (ojačevalec v sob.ant.pa ponavadi ne pripomore k boljši kvaliteti).Iz lastnih izkušen vem, da sem s sobno ant.dobil SLO programe z občasnim kockanjem, ko pa sem nabavil ˝pravo˝ anteno sem dobil SLO+HR brez kockanja.
Upam, da sem vsaj malenkost pomagal


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prvi televizijski kanal v ločljivosti 4K (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
12635311 (30406) M-XXXX
»

Katera programska oprema za DVB-T mpeg4 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
27564714 (22422) k4vz0024
»

DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
26956410 (33122) Alexius Heristalski
»

vgrajen DVB-T sprejemnik

Oddelek: Zvok in slika
399343 (6251) Alexius Heristalski
»

Stare televizije bodo zastarele (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14611324 (7784) AngelOfDeath

Več podobnih tem