Forum » Pomoč in nasveti » Nedelovanje računalnik
Nedelovanje računalnik
tomos ::
Sestavil sem PC po delih doma..
matična asus 870gx chipset evo serija
amd black edition phenom2 955
uporabljen je bil priložen hladilnik
ocz technology 2x2gb 1600mhz cl8
napajalnik xilence 750w modular
grafična: geforce gtx 460 sonic 1gb verzija
trdi disk samsung spipoint f3 500gb
ohišje: cooler master 690 II advanced
najprej ni delal disk, ki sem ga poslal na servis. tam so mi rekli da je kriv nek kontrolnik ahci oz. nekaj takega in da moram spremeniti v bios-u na IDE.
torej zanima me kaj moram spremeniti na tej sliki, da mi bo sedaj zaznalo trdi disk?
link:
torej tam nastavim na IDE. zanima pa me, kaj moram narediti še tam prvi prvi opciji-onchip sata channel? če dam disable, mi potem spodnji dve opciji odstrani in ostane samo tisto.
druga stvar pa je procesor. v bios-u sem prej pogledal temp. in vidim da je temp 43 stopinj in da dela vent z okrog 3000RPM.
pri sestavi sem imel velike težave z nameščanjem hladilnika, saj je bil nek del zvit in ga nisem mogel dobro pritrditi. fora v vsem tem je, da je proc iz avstrije in se mi ne da pošiljati tja samo zaradi hladilnika. ne vem pa če je bil termalna pasta dana gor nanj, pogledati pa ne upam, ker se bojim, da ne bom več mogel dobiti gor hladilnika. če ima kdo želje, da bi to vse kupil, mu prodam za 870€. vse dela brezhibno, le poigrati se je treba z kompom, da bi delalo vse. komp sem naročil junija. in sedaj je že skoraj konec počitnic.. hotel sem igrati igrice, zdaj pa bo tak faking šola. teh 900€ sem komaj dobil s tem, da sem hodil delat okrog. pri zoisovi sem si ves čas šparal, še mučil sem se, da sem odličen, da je imam potem skoraj 40€ več drugo leto. zdaj pa tole. najbolj mi je žal zaradi staršev, ki sta rekla, da ga niti ne potrebujem oz. če ga že mislim kupiti naj ga kupim pri nas sestavljenega. raje bi dobil ta denar nazaj pa da ga porabim za kaj bolj pametnega, saj tak doma denarja ni glih dosti. če pa je kdo iz ptuja in bi bil pripravljen pomagati osebno, oz. pozna trgovino, podjetje, ki bi mi to rešilo za nek normalen majhen denar bi bil zelo vesel, če mi poveste, kam naj se obrnem. disk pa dobim ju3 ali oa v torek z servisa in bom takrat sprobal kaj lahko naredim.
lp, zahvaljujem se za vsakršno pomoč
matična asus 870gx chipset evo serija
amd black edition phenom2 955
uporabljen je bil priložen hladilnik
ocz technology 2x2gb 1600mhz cl8
napajalnik xilence 750w modular
grafična: geforce gtx 460 sonic 1gb verzija
trdi disk samsung spipoint f3 500gb
ohišje: cooler master 690 II advanced
najprej ni delal disk, ki sem ga poslal na servis. tam so mi rekli da je kriv nek kontrolnik ahci oz. nekaj takega in da moram spremeniti v bios-u na IDE.
torej zanima me kaj moram spremeniti na tej sliki, da mi bo sedaj zaznalo trdi disk?
link:
torej tam nastavim na IDE. zanima pa me, kaj moram narediti še tam prvi prvi opciji-onchip sata channel? če dam disable, mi potem spodnji dve opciji odstrani in ostane samo tisto.
druga stvar pa je procesor. v bios-u sem prej pogledal temp. in vidim da je temp 43 stopinj in da dela vent z okrog 3000RPM.
pri sestavi sem imel velike težave z nameščanjem hladilnika, saj je bil nek del zvit in ga nisem mogel dobro pritrditi. fora v vsem tem je, da je proc iz avstrije in se mi ne da pošiljati tja samo zaradi hladilnika. ne vem pa če je bil termalna pasta dana gor nanj, pogledati pa ne upam, ker se bojim, da ne bom več mogel dobiti gor hladilnika. če ima kdo želje, da bi to vse kupil, mu prodam za 870€. vse dela brezhibno, le poigrati se je treba z kompom, da bi delalo vse. komp sem naročil junija. in sedaj je že skoraj konec počitnic.. hotel sem igrati igrice, zdaj pa bo tak faking šola. teh 900€ sem komaj dobil s tem, da sem hodil delat okrog. pri zoisovi sem si ves čas šparal, še mučil sem se, da sem odličen, da je imam potem skoraj 40€ več drugo leto. zdaj pa tole. najbolj mi je žal zaradi staršev, ki sta rekla, da ga niti ne potrebujem oz. če ga že mislim kupiti naj ga kupim pri nas sestavljenega. raje bi dobil ta denar nazaj pa da ga porabim za kaj bolj pametnega, saj tak doma denarja ni glih dosti. če pa je kdo iz ptuja in bi bil pripravljen pomagati osebno, oz. pozna trgovino, podjetje, ki bi mi to rešilo za nek normalen majhen denar bi bil zelo vesel, če mi poveste, kam naj se obrnem. disk pa dobim ju3 ali oa v torek z servisa in bom takrat sprobal kaj lahko naredim.
lp, zahvaljujem se za vsakršno pomoč
fosil ::
Kar se diska tiče moraš spremenit na IDE samo če nalagaš Win XP, če imaš win7 tega ni treba počet in mora disk delat.
Kar se prodaje tiče, pa boš največ dobil če prodaš stvari po delih.
Kar se prodaje tiče, pa boš največ dobil če prodaš stvari po delih.
Tako je!
Mitch ::
On Chip SATA channel pusti kar vklopljen ker to so SATA porti vgrajeni v vezno čipovje (chipset). Kot je rekel že fosil, če inštaliraš XPje potem mora biti SATA kontroler v Legacy IDE načinu. Za Visto in Sedmico pa to ni potrebno.
Kar se pa tiče temperature procesorja se mi zdi OK, ker je v BIOSu vedno večja kot v Windowsih. Razlog za to je v varčnih tehnologijah, ki jih uporabljajo sodobni operacijski sistemi (AMD Cool&Quiet, Intel C1E, Speed Step, itd).
Če si se res odločil, da ne potrebuješ tegale PCja ti svetujem, da ga sam oz. s pomočjo katerega znanca spraviš v delujoče stanje in ga prodaš kateremu sorodniku ali prijatelju. Tako boš največ iztržil za njega...
Kar se pa tiče temperature procesorja se mi zdi OK, ker je v BIOSu vedno večja kot v Windowsih. Razlog za to je v varčnih tehnologijah, ki jih uporabljajo sodobni operacijski sistemi (AMD Cool&Quiet, Intel C1E, Speed Step, itd).
Če si se res odločil, da ne potrebuješ tegale PCja ti svetujem, da ga sam oz. s pomočjo katerega znanca spraviš v delujoče stanje in ga prodaš kateremu sorodniku ali prijatelju. Tako boš največ iztržil za njega...
definitivno je bil disk pokvarjen.. kot sem napisal že kaka 2 tedna nazaj je disk škrtal, pa ker je bilo to vedno na začetku in je potem utihnilo sem si mislil da je to pač normalno. prejle sem šel do treh različnih servisov in vsi so potrdili, da je pokvarjen. zakaj mi je torej AGT lagal in so rekli da z diskom ni nič narobe in da so ga celo stestirali. sem dal gor identičen disk od kolega in tega je sedaj spoznalo.. torej kaj moram narediti da dobim pri AGT svoj denar nazaj? zagrozim z inšpekcijo ali kaj? dejstvo je da sem zaradi njih izgubil skoraj 3 tedne da sem dokončno sestavil komp. sedaj pa tole.. denar pa hočem nazaj, ker sem danes vzel nov disk.
zdaj drug problem je ta, da mi cpu-z pri procu napiše, da je to amd phenom2 x4 955... potem zgoraj pa piše da je x3 755 pa tudi spodaj mi piše 3 cores 3 threads. coretemp mi ne pokaže temperatur pa nevem zakaj. niti nevem kakšne so. ohišje je zelo dobro hlajeno. je za proc možno da se eno jedro kar tako izključi, da špara elektriko ali kako? proc je iz avstrije in bi moral pošiljati nazaj kar pa je veliko sranje.
lp in hvala za odgovore(prejšnje in bodoče)
zdaj drug problem je ta, da mi cpu-z pri procu napiše, da je to amd phenom2 x4 955... potem zgoraj pa piše da je x3 755 pa tudi spodaj mi piše 3 cores 3 threads. coretemp mi ne pokaže temperatur pa nevem zakaj. niti nevem kakšne so. ohišje je zelo dobro hlajeno. je za proc možno da se eno jedro kar tako izključi, da špara elektriko ali kako? proc je iz avstrije in bi moral pošiljati nazaj kar pa je veliko sranje.
lp in hvala za odgovore(prejšnje in bodoče)
fosil ::
Če je bil disk že nov pokvarjen lahko uveljavljaš stvarno napako (in ne garancije) in pri stvarni napaki lahko zahtevaš denar nazaj.
Tako je!
aha torej jih bom poklical in se zmenil z njimi. kaj pa če bodo rekli da sem ga jaz kao "uničil"? videl sem, da je na tem foromu bilo nekaj oseb, ki so jih oni prepričevali da so oni krivi za to da jim stvari ne delajo. enemu recimo ni delal usb ključek in so mu pač govorili, da definitivno dela in da pač on ne ve kaj mora narediti.
torej če mi bodo rekli da nočejo vrniti denarja jim zagrozim z inšpekcijo ali kako?
torej če mi bodo rekli da nočejo vrniti denarja jim zagrozim z inšpekcijo ali kako?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | napaka HDD diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 3509 (3001) | Grega255 |
» | 45 dnevni garancijski rok, ista napakaOddelek: Pomoč in nasveti | 6976 (5519) | Seljak |
» | spletna trgovina solo.si (strani: 1 2 3 4 … 13 14 15 16 )Oddelek: Kaj kupiti | 120493 (51834) | r3dkv1c4 |
» | Ali je disk nov? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6001 (4411) | Pyr0Beast |
» | kaj sledi po 45 dneh od uveljavitve garancije? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4903 (3679) | cpu |