» »

Problem z prenosnim racunalnikom

Problem z prenosnim racunalnikom

poki ::

Imam prenosni racunalnik hp Compaq nx6110 peoblrm pa je ta, da ko naložim gonilnike za grafično se mi okolje windowsov noče pokazati pokaže samo tiste črte ki kazejo da se nalagajo potem pa crn ekran. Če pa gonilnike izbrišem pa deluje vse vredu razen tega da ni gonilnikov.

Hardstyle ::

Torej downlodaj nove/novejše gonilnike oz. poglej na netu za buge.

grofsi ::

Pozdravljeni,

Bi si kar sposodu temo in sicer prijateljica mi je prinesla prensonik hp Compaq nx6110 s sledečim problemom:
- nikakor se ne da pridet v sistem. Naloženi so win xp (ne ve ali SP3).
Ko se računalnik prižge se pojavi črn ekran in možnost izbire safe mode,... . katerokoli izberem se začne nalagat nato pa za trenutek - delček sekunde pokaže blue screen in spet črn ekran z izbiro safe mode,.. .
Vem da je najlažje naložit sistem na novo a vendar so na disku določeni podatki katere bi rada imela nazaj :o) in ti se nahajajo v mapi moji dokumenti. Disk sem probal vzet vn sam takega konektorja na katerega bi ga lahko priključil nimam :(.
A ima gdo kakšno idejo kako zadevi pridet do konca brez formatiranja?

Hvala na hitrem odgovoru in pomoči.

lp

krneki007 ::

potegni si dol hiren boot cd,nastavi v biosu boot from CD in zaženi prenosnik z vstavljenim cdjem.Izberi mini xp in počakaj par minut.Po potrebi prenesi podatke preko mreže ali USB diska/ključka in ponovno naloži sistem.Mogoče bi bilo najprej za pregledat disk za napake....

lp

@krneki007
Hvala..pravkar se disk pregleduje v biosu..bom pa še probal tako kot si rekel in poročal.. :)

@krneki007
...disk OK, rami OK, sedaj sem zagnal hirens boot cd nastavil tako kot si rekel in sem v explorerju od comp. Samo mi javlja da C:\is not accessible :( the file or directory is corrupted and unreadble ... a je še kakšna možnost da bi prišel do mape moji dokumenti? :)

hvala in lp,

krneki007 ::

zaženi ga z windows xp cdjem in nato izberi recovery console.Izberi pravo inštalacijo windowsov (ponavadi 1 ) in vpiši administratorsko geslo.Potem pa še chkdsk /r in počakaš,da pride do konca

@krneki007

...rašil vse hvala ti še enkrat..sm pa rešil kr s programčkom recovery data back ki je del hirens ..
..hvala še enkrat..

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

črn ekran / ne pokaže se namizje Windowsov (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8811608 (6943) solatko
»

Problem pri zagonu - HP Compaq nx6110

Oddelek: Pomoč in nasveti
211428 (1316) solatko
»

Odkupuje kdo pokvarjene prenosnike?

Oddelek: Kaj kupiti
82310 (1051) duff
»

Težava Windows7