» »

eBay in pošiljanje v tujino?

eBay in pošiljanje v tujino?

WinsuckeR ::

Zdravo!

Ker sem po dolgem iskanju po googlu dokončno izgubil živce, sem se odločil, da vprašam še na slo-techu (več kot očitno).
Torej:

Kako najceneje izvozit določen predmet (LCD od prenosnika) worldwide?
Prečekiral sem že pošto slovenije, vendar 35 dodatnih EUR samo za pošiljanje mi verjetno nebi noben plačal (cena za ZDA). Na ostalih dostavnih službah, pa ali so cene čez 120Eur na paket-ali pa sploh niso zmožni delujočega kalkulatorja.

Kakeršnekoli izkušnje? Ideje?

fosil ::

Tukaj že teče debata o tem.
Tako je!

#000000 ::

Pošiljaj samo po evropi, pa še to je drago, ker drugače ne boš preko ebay prodal ničesar, pač ravno zaradi visoke poštnine nisi konkurenčen, ti češ met recimo za display 100 evrov + 35 poštnine, a istega dobiš za 100 + free poštnina od kitajca. Pa e pejt pol prodajo na ebayu, da ne omenjam embalaže ker tak zaslon je zelo občutljiva zadeva sam ne vaga skoraj nič ampak ko ga spakiraš in zaščitiš vidiš da plačuješ poštnino samo za peno in karton :)

Dej rajš oglas stran kakega slovenskega brezplačnega oglasnika kot je diler recimo, boš prej prodal pa manj te bo glava bolela, edino ne boš dobil tolk kot bi na ebayu, ampak kar boš več dobil tam ti bo popapala pošta slovenije :)

Yohan del Sud ::

Ima ta nad mano prav. Velike zadeve ne pijejo poštnih stroškov. Kak dvd-je, manjše knjige in manjše računalniške komponente gredo, ampak profit je tudi tu vprašljiv. Primarni trg za povprečnega slovenca na svetovnem ebayu so bolj kake redke in iskane zadeve, kjer itak ni trga doma. Recimo, če se ti skriva kaka redka konzola iz začetka 80-ih v omari, znaš lepo pridet skozi. Ali pa prečeši dedovo zbirko lp-jev.
www.strancar.com

opeter ::

Jaz sem že prodal kar nekaj težjih stvari (beri: do 50 kg), predvsem v nemčijo in VB, vse pa sem pošiljal preko GLS. Do zdaj sem še vedno prišel skozi z 30 evri.

Poštnino pa sem za tujce dal vedno na minimum in nekako poskušal zadevo zaračunati v končno ceno (da ne bom jaz imel izgube). Pri enem predmetu (A3 skener) sem vseeno imel izgubo 40 evrov, ampak jebat ga.
To je pač tisti riziko.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

overlord_tm ::

Glede postnine, DPD je verjetno najcenejsi za Nemcijo.

nezas ::

Živjo!

Tudi jaz bi imela vprašanje, vendar nočem odpirat nove teme, glede na to, da je moje vprašanje mogoče malce mimo. Prek ebaya sem kupila že kar nekaj stvari, zdaj pa sem se odločila tudi prodati, predvsem obleke :)
Zadeva mi je precej jasna, ne razumem pa zadev okrog pošt. Čeprav na ebayu upošteva ko izberem recimo Royal Mail second class standard, jaz ne morem v Sloveniji oddati pošiljke prek te pošte, je tako? Če pa bi hotela preko gls* pošiljat, pa na ebayu ne morem izbrati te opcije. kako je s tem? ali kar obkljukam nekaj, da bo delalo, nato pa paket vseeno pošljem preko gls?

hvala za pomoč pa se vnaprej opravičujem tistemu, ki se mu bo zdelo neumno vprašanje :)

Neža

*ali priporočate kaj drugega?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nezas ()

Alamar ::

Gor malo višje imaš temo vse o ebayu, ki jo prelistaj in boš veliko novega zvedela. Drugače pa izbereš "economy delivery from outside UK", če prodajaš na angleškem ebayu. Stvari težke do 2kg pošlješ kot navadno prednostno ali priporočeno prednostno pismo. Stvari nad to težo pa kot paket.
Na strani pošte imaš kalkulator
http://wpo.posta.si/IzracunPostnine/

nezas ::

Aha OK, najlepša hvala


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4106 107 108 109 )

Oddelek: Kaj kupiti
5439947760 (1499) mtosev
»

Kako poslati izdelke z vgrajenimi baterijami po pošti

Oddelek: Loža
324985 (2173) Kuscar
»

ebay prodaja- plačam za pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
3412862 (8189) Pentium
»

Pošiljanje paketov v tujino (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6339531 (21920) darkolord
»

Kako kupiti tole :) (prek ebaya)

Oddelek: Kaj kupiti
282445 (1846) OZZY

Več podobnih tem