Forum » Zvok in slika » Adapter DVI2HDMI z druge grafične
Adapter DVI2HDMI z druge grafične
20sdfj093f ::
Zdravo,
imam grafično X550, ki nima podpore za HDMI in torej nima lastne zvočne kartice, ki bi bila zroutana na DVI port.
DVI signal želim peljati na TV prek HDMI kabla. Imam na voljo en DVI-HDMI adapter, katerega izvor je neznan (mislim, da je prišel z neko novo grafično, ki ima podporo za audio prek HDMI).
Ali lahko s tem adapterjem kakorkoli poškodujem mojo grafično? Ali pa je varno, da ga uporabim za DVI-HDMI na moji grafični?
Kot sem gledal pinout DVI porta, ni nekih ločenih audio kanalov, temveč zgolj šest diferencialnih data portov (+clock +I2C +5V +analog). Tako da sklepam, da je na HW nivoju zadeva enaka, pa če ima grafična kartica podporo za audio ali pa ne...?
Hvala za pomoč
LP
imam grafično X550, ki nima podpore za HDMI in torej nima lastne zvočne kartice, ki bi bila zroutana na DVI port.
DVI signal želim peljati na TV prek HDMI kabla. Imam na voljo en DVI-HDMI adapter, katerega izvor je neznan (mislim, da je prišel z neko novo grafično, ki ima podporo za audio prek HDMI).
Ali lahko s tem adapterjem kakorkoli poškodujem mojo grafično? Ali pa je varno, da ga uporabim za DVI-HDMI na moji grafični?
Kot sem gledal pinout DVI porta, ni nekih ločenih audio kanalov, temveč zgolj šest diferencialnih data portov (+clock +I2C +5V +analog). Tako da sklepam, da je na HW nivoju zadeva enaka, pa če ima grafična kartica podporo za audio ali pa ne...?
Hvala za pomoč
LP
- spremenil: 20sdfj093f ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Zvok in slika | 585793 (25122) | Dominator |
» | Nova grafična kaj ? Po nakupu novega monitorja nepredvidene težave z resolucijoOddelek: Kaj kupiti | 2375 (1827) | mat xxl |
» | Iz grafične kartice pride samo slika brez zvoka.Oddelek: Zvok in slika | 2338 (2124) | damirez |
» | Kako dobiti zvok iz prenosnika na receiverOddelek: Zvok in slika | 5320 (4588) | Primoz7 |
» | DVI vs VGAOddelek: Zvok in slika | 4729 (4224) | KoMar- |