Forum » Zvok in slika » DVB-C in Siol IPTV
DVB-C in Siol IPTV
galaxy10 ::
Imam SIOL IPTV na optiki. Večno vprašanje. Kako se znebiti dodatne škatle (Siol-ov SAGEM stb) oziroma dveh daljincev?
Zasledil sem, da je možno IPTV spremljat mimo settopboxa, če tv podpira DVB-C. Na kakšen način je to (če je sploh) možno?
Zasledil sem, da je možno IPTV spremljat mimo settopboxa, če tv podpira DVB-C. Na kakšen način je to (če je sploh) možno?
bartmatej ::
Če imaš optiko lahko naročiš Telekomovo kabelsko TV
http://www.siol.net/televizija/kabelska...
LP Matej
http://www.siol.net/televizija/kabelska...
LP Matej
Ted ::
DVB-C je digital video broadcast for cable networks - digitalna kabelski, ki jo pri nas trži Telemach.
IPTV je način kako operaterji predvsem preko telefonskih omrežij uporabnikom ponujajo (vsaj Telekom) zanič sliko... Tehnologiji nista kompatibilni, IPTV kot standard ne obstaja in iz strani proizvajalcev televizorjev zaenkrat ni pričakovati podpore ali vgradnje IPTV tunerjev na TV-je...
Dokler imaš SiolTV ali Amistv ali T-2 TV se ne boš znebil STB-ja.
IPTV je način kako operaterji predvsem preko telefonskih omrežij uporabnikom ponujajo (vsaj Telekom) zanič sliko... Tehnologiji nista kompatibilni, IPTV kot standard ne obstaja in iz strani proizvajalcev televizorjev zaenkrat ni pričakovati podpore ali vgradnje IPTV tunerjev na TV-je...
Dokler imaš SiolTV ali Amistv ali T-2 TV se ne boš znebil STB-ja.
Mah...
bbenci2 ::
Tako je. STB-ja se lahko samo znebiš z ustreznim TV-jem, če imaš DVB-C, DVB-T in zdaj po novem tudi DVB-S. Nikakor pa se ne moreš znebiti STB-ja za IPTV. Takšnih TV-jev še zaenkrat ni. IP TV se da spremljati tudi z računalnikom in ustreznim multimedisjkim predvajalnikom. Ampak s tem ne izgubiš dodatnega daljinca
C-Tech 5000 HD Combo Plus, Sony Bravia KDL 37V5500, Sony Bravia KDL-40W4000
Toroidal T90, Opticum 4100C
Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick
AndrejS ::
DVB-C, DVB-T in zdaj po novem tudi DVB-S Tako je če si 16 let bil zamrzjen
DVB-S: @ Wikipedia
DVB-S is the original Digital Video Broadcasting forward error coding and modulation standard for satellite television and dates from 1994, .....
DVB-S: @ Wikipedia
DVB-S is the original Digital Video Broadcasting forward error coding and modulation standard for satellite television and dates from 1994, .....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AndrejS ()
bbenci2 ::
Ne vem, kdo bi naj bil zamrznjen. Ampak kakor je meni znano so se lani pojavili TV-ji z vgrajenim DVB-C, ki so cenovno dostopni. Zdaj, če so se pojavili že pred 16-timi leti, tega pa žal ne vem.
C-Tech 5000 HD Combo Plus, Sony Bravia KDL 37V5500, Sony Bravia KDL-40W4000
telexdell ::
@Galaxy10
Nabavi si univerzalni daljinec (sam imam Harmony). Porabil sem mogoče urco časa, da sem ga sprogramiral. Sedaj mi ob pritisku na vklop vklopi TV in komunikator in TV prestavi na ustrezen HDMI vhod. Ob pritisku na tipko izklop pa seveda izključi obe škatli. Komande za programe delajo na komunikator, komande za sliko in zvok na TV...
Tako dejansko sploh ne opazim, da gledam sliko preko dveh škatel.
Nabavi si univerzalni daljinec (sam imam Harmony). Porabil sem mogoče urco časa, da sem ga sprogramiral. Sedaj mi ob pritisku na vklop vklopi TV in komunikator in TV prestavi na ustrezen HDMI vhod. Ob pritisku na tipko izklop pa seveda izključi obe škatli. Komande za programe delajo na komunikator, komande za sliko in zvok na TV...
Tako dejansko sploh ne opazim, da gledam sliko preko dveh škatel.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IP ali kabelska TVOddelek: Zvok in slika | 6348 (4637) | Konlov |
» | Vgrajen DVB-T/DVB-C/DVB-S2 vs. zunanje napraveOddelek: Kaj kupiti | 2656 (2518) | OldSkul |
» | vgrajen DVB-T sprejemnikOddelek: Zvok in slika | 9522 (6430) | Alexius Heristalski |
» | DVB-C kateri ponudnik?Oddelek: Zvok in slika | 1993 (1716) | Sc0ut |
» | DVB-C Tuner (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 26070 (22638) | icek |