» »

Referendum o arbitraži

Referendum o arbitraži

««
16 / 47
»»

MadMicka ::

Kar se tiče Krivica, je bil najboljši ustavni sodnik, kar smo jih imeli. Slovenija je enostavno premajhna, da bi imeli zadostno število kvalitetnih ustavnih (ali pa npr. vrhovnih) sodnikov. Žal.

Sicer pa kot rečeno, če bo arbitražni sporazum na referendumu potrjen, ali pa ne, ne bo to imelo dejansko nobenega vpliva na nič. Lahko ostanemo doma, še bolje, če bo lepo vreme, gremo kam v naravo.

oldguy ::

Bom glasovali, in to za. Zakaj? Ker imam dovolj nakladanja nesposobne politike. Sedanja duvanja okoli "izdaje nacionalnih interesov" in "kolaboracije" so namreč naravnost žalostna. Argumente na mizo pa na sodišče. Sodišče bo odločalo, in itak odločilo tako, da se bomo oboji kislo držali. Če bo že vsa ostala zapuščina te vlade poden, vsaj drekačem, ki vas že 20 let nategujejo s floskulami okoli meje bo dala reason to shut up!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oldguy ()

Okapi ::

pahor je samo lepo rekel, da bo zavrnitev tega sporazuma imela tudi zunanjepoliticne posledice,
OK, priznati je potrebno, da je nekoliko pretiraval. Kakšnih hudo strašnih posledic zavrnitev arbitraže verjetno res ne bo imela, sigurno pa ne bodo povsem zanemarljive. Kdor se požvižga na mednarodni ugled države, in mu je tudi vseeno za gospodarsko menjavo s tujino, mu seveda to ne bo mar, če bo kaj občutil na denarnici, bodo pa tako ali tako komunajzarji krivi.

Pahor je tudi naredil hudo napako, ker je pri dogovarjanju s Hrvati soliral in izključil JJ. Ta bo seveda zato naredil vse, da arbitraža ne bo uspela, ne glede na to, kakšne posledice bo to imelo za Slovenijo. Če si on ne bo mogel pripisati zaslug za rešitev mejnega vprašanja, potem bo naredil vse, da si jih ne bo mogel nihče.

Bi bilo pa zanimivo videti, kakšni bi bili tule komentarji nekaterih, če bi JJ sporazum, točno tak, kot je sedaj, podpiral.

O.

SmeskoSnezak ::

djordjevic je izjavil:

Jao, zdaj bodo počasi Hervardi največja avtoriteta ... Sej, domoljubi, ne. Če bi se pa na nasprotni strani oglasil Klub ljubitelja Lijepe naše, pa bi rekli, da so zagamani, kradljivi nacionalisti. Svašta, res. ;((

E, ti hudic ti. Hervardi največja avtoriteta? A ti se norca delaš iz samega sebe? Od kdaj je iskanje starih virov in dejstev, ki jih nekateri dejansko poznamo, ki so jih nas učili v OŠ, domoljubnost?!? Potemtakem ste nekateri domoljubni HINAVCI,vsi ki ste pozabili, kaj so vas učili v šolah, pa ste dejansko starejši od mene (jaz šele sn na faks prišo). Bemo milo mater, ne morm se lepše izrazit :P

Dajte mal pamet vzet v roke, pa parkrat premislit obe strani, se spomnit zgodovine. Magari knjige vzemi v roko. PIRANSKI ZALIV JE ŽE OD PRAVEKOV NAŠ, moj deda in praded to veta. Tu pa neki paglavci tumijo,da naj kuj hrvati majo, kaj so ILEGALNO zasegli!! IN UPRAVNI SODNIKI SE STRINJAJO S TO IZJAVO. Kaj vam ni jasno?!?

Jaz pravim,dovolj je bilo 20 let strpnosti in diplomacije. Če je v komu kaj pravega Slovenca, bo proti Arbitražnemu sporazumu. In zakaj? Ker bo nekdo čist tretji odločal o naši meji, nekdo ki nima pojma o zgodovini in dejstvih! In se lahko konča še slabše, kot je!! Politiki pa so taki hlapci, da nočejo s temi podatki (ki jih pač zbira društvo Hervardi) niti pomignit pred Hrvaško, kaj šele mednarodnimi sodišči.

Tito, mi ti se ne kunemo. Ti se kuneš nam, ker smo ti ostali zvesti...si verjetno govorijo naši slamnati politiki. :))

Resno, pobje,čeprav ste verjetno vsi starejši od mene. Pamet v roke, pa se focnite, če vam spomin peša :P
@ Pusti soncu v srce... @

PIRANSKI ZALIV JE ŽE OD PRAVEKOV NAŠ, moj deda in praded to veta.
Toti štajerski Lahi že vedo, čigav je bil:P

O.

Moj praded ni lih z štajerske, pa dobro. Če en Okapi tak pravi, že ve bolše ko pa celotna moja familija...

serious, go to bed! :P

Ko boš pa ponosn ratal na svoje prednike, se pa komot oglasi pri nas na kozarčku! ;)

PIRANSKI ZALIV JE ŽE OD PRAVEKOV NAŠ, moj deda in praded to veta.

Ja, ja. Piranski zaliv trenutno ni naš (tvoj? moj? Sanaderjev?). Da ga bomo kdaj celega dobili, je pa podobno utopično kot da bo Srbija kdaj dobila nazaj Kosovo.

What is done, is done. Nima smisla jokat za preteklostjo.

Zgodovina sprememb…

Kakšna preteklost neki? A tebi je 18 let SAMOSTOJNE DRŽAVE Slovenije z JURISDIKCIJO NAD LASTNIM OZEMLJEM preteklost? Človek božji, wake up and smell the coffe! :)

To je sama politika, politične igre in zapravljanje NAŠEGA DENARJA...

Moj praded ni lih z štajerske, pa dobro.
Seveda ni. Če je bil Piranski zaliv njegov, potem je Lah.

O.

Okapi je izjavil:

Moj praded ni lih z štajerske, pa dobro.
Seveda ni. Če je bil Piranski zaliv njegov, potem je Lah.

O.

Prej kak Šavrin, če se že hočeš it besedne igre :))

In da resnično nekdo, ki to bere, si ne misli, kakšne nebuloze tvezim. Evo vam priznanje lastne vlade, da ne izvajajo , to kar bi morali in se ne trudijo vzpostaviti prejšne stanje.

"Sedanji status quo Sloveniji ni naklonjen, saj skuša Hrvaška po 25. 6. 1991 na več delih meje preko enostranskih dejanj uveljaviti novo stanje na terenu in si posledično enostransko prisvajati slovensko ozemlje. Še več, tudi slovenski organi dejansko ne izvajajo oblasti v celotnem Piranskem zalivu in do točke T5, pa tudi na drugih območjih, ki so bila pod jurisdikcijo Slovenije na dan 25. 6. 1991."
vir: http://www.vlada.si/si/teme_in_projekti...

Kakšna preteklost neki? A tebi je 18 let SAMOSTOJNE DRŽAVE Slovenije z JURISDIKCIJO NAD LASTNIM OZEMLJEM preteklost? Človek božji, wake up and smell the coffe! :)

Ajde, odgovori na naslednje:
1. Misliš, da razlika med sredinsko črto ali črto ob obali Savudrije res pomeni, da je treba gnjavit ljudi z izdajalci in kolaboranti, se kregat 20 let med sabo ter vsako poletje ustvarjat kvazi-incidente? Govorimo o par sto kvadratih morja.
2. Misliš, da direktni izhod na odprto morje zares pomeni toliko? Pri tem ne pozabit, da izhoda ni, pa če ima Slovenija cel zaliv, ali pa celo Istro. Zaradi stanja na jugu Hrvaške, pač...
3. Glede na to, da v arbitražnem sporazumu piše, da se upošteva stanje l. 91, misliš, da MP Plovanija ne bo šel zugrunt na dan sprejema razsodbe?
4. Se bo, vkolikor zavrnemo arbitražo, v doglednem času pokazala realna možnost da dobimo celo Savudrijo (ker le tako bo cel piranski zaliv naš)?
5. Se bo, vkolikor zavrnemo arbitražo, v doglednem času pokazala realna možnost da dobimo ozemlje do Mirne?
6. Se bo, vkolikor zavrnemo arbitražo, v doglednem času pokazala realna možnost, da dobimo bistveno več ozemlja na kopnem, kot je današnje stanje?

Jaz bi še bil proti arbitraži, če bi imeli po l. 91 Slovenci kako močno pogajalsko izhodišče. Pa smo edinega, t.i. dimnik, veselo vrgli skozi okno zaradi notranjepolitičnih interesov...

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

SmeskoSnezak: Zakaj torej misliš, da gremo na arbitražo, brihta? Ker Hrvatom sami ne moremo dopovedati, kje je meja. Argumente na mizo, pa naj odloči tretji.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Mogoče bo vama dvema, brihtnežema, bolje odgovoril France Bučar... kar pridno si preberita intervju, ki lepo opisuje obnašanje naše nonšalantne politike. (če sn pravilno uporabo izraz)

http://www.rtvslo.si/slovenija/bucar-za...

Pa veselo branje vsem, ki so Za ta brezvezni sporazum.

Bob Rock ::

Od kdaj je iskanje starih virov in dejstev, ki jih nekateri dejansko poznamo, ki so jih nas učili v OŠ, domoljubnost?!? Potemtakem ste nekateri domoljubni HINAVCI,vsi ki ste pozabili, kaj so vas učili v šolah, pa ste dejansko starejši od mene (jaz šele sn na faks prišo).

Nas so v osnovni soli ucili tudi da je 5/0 = 0

Newsflash. Bučar JE BIL del te politike.

oldguy je izjavil:

Ajde, odgovori na naslednje:
1. Misliš, da razlika med sredinsko črto ali črto ob obali Savudrije res pomeni, da je treba gnjavit ljudi z izdajalci in kolaboranti, se kregat 20 let med sabo ter vsako poletje ustvarjat kvazi-incidente? Govorimo o par sto kvadratih morja.
--- Kakšni izdajalci? Prej strpneži in nestrpneži. Noben se ne krega 20 let, to se samo tako vidi iz enega kvazi-političnega pogleda. Da si nabirajo politične točke, naredijo pa čisto nič. Kvečjemu izraz hlapec bi jaz uporabil.
2. Misliš, da direktni izhod na odprto morje zares pomeni toliko? Pri tem ne pozabit, da izhoda ni, pa če ima Slovenija cel zaliv, ali pa celo Istro. Zaradi stanja na jugu Hrvaške, pač...
--- Kako izhoda ni, če pa ga imamo že od nekdaj? Moraš razumeti, kar je bilo in kar se počne že butastih 20 let. Enostranska gonja po premaknitvi meje nekam, kjer ne more biti!
3. Glede na to, da v arbitražnem sporazumu piše, da se upošteva stanje l. 91, misliš, da MP Plovanija ne bo šel zugrunt na dan sprejema razsodbe?
---To stanje Hrvati ne upoštevajo, zato tudi težko govoriti o tem, da bi to "pisanje" nam koristilo.Prej škodovalo, ker v 20 letih nismo mogli dobit nazaj tistega, kar je pravnomočno naše.
4. Se bo, vkolikor zavrnemo arbitražo, v doglednem času pokazala realna možnost da dobimo celo Savudrijo (ker le tako bo cel piranski zaliv naš)?
---Jaz verjamem, da se bo. Ampak, dogleden čas... ta čas gre mimo in če se bomo še naprej obnašali strpno in hlapčevsko, ne bo nikoli, kot bi moralo biti, čeprav vlada sama priznava, da nekaj ne štima. Naj pošlje policijo tja, kjer imamo jurisdikcijo, kjer hrvati mislijo, da jo imajo. Dajmo zapreti mejne policiste, ker že leta stojijo, kjer ne smejo in nimajo pravice stati.
5. Se bo, vkolikor zavrnemo arbitražo, v doglednem času pokazala realna možnost da dobimo ozemlje do Mirne?
---glej zgornji odgovor
6. Se bo, vkolikor zavrnemo arbitražo, v doglednem času pokazala realna možnost, da dobimo bistveno več ozemlja na kopnem, kot je današnje stanje?
---Pridobiti moramo le teh 1318hektarjev , ki so pravnomočno že od nekdaj naši! V nadalne , glej spet zgornji odgovor!
Jaz bi še bil proti arbitraži, če bi imeli po l. 91 Slovenci kako močno pogajalsko izhodišče. Pa smo edinega, t.i. dimnik, veselo vrgli skozi okno zaradi notranjepolitičnih interesov...

Jaz pa sem proti arbitraži, ker se moramo podrejati nekomu tretjemo in to brez zgodovinskih in mednarodnih dejstev, kjer črno na belem piše, kakšno je bilo stanje in kakšno je. V 20 letih naša vladani pridobila nazaj tisto, kar je rightfully naše. Mislim, da bo tudi to arbitrar upošteval, zato sem še toliko bolj proti tej arbitraži. Postavlja naš v slabši položaj že od začetka.

djordjevic je izjavil:

Newsflash. Bučar JE BIL del te politike.

Who cares. Lepo je napisal, to kar si jaz in mnogi mislimo o sami arbitraži. Da je brezvezna!

Zgodovina sprememb…

Jaz pa sem proti arbitraži, ker se moramo podrejati nekomu tretjemo in to brez zgodovinskih in mednarodnih dejstev, kjer črno na belem piše, kakšno je bilo stanje in kakšno je. V 20 letih naša vlada ni pridobila nazaj tisto, kar je rightfully naše. Mislim, da bo tudi to arbitrar upošteval, zato sem še toliko bolj proti tej arbitraži. Postavlja naš v slabši položaj že od začetka.

Ja, in kaj pri "vsi enostranski dokumenti in dejanja po 25.6.1991 so nični" ti ni jasno?

Glede Bučarja pa lahko rečem le, da so bili absolutno največji kiksi narejeni ravno takrat, ko je bil on na oblasti. Sicer nanj delno gledam kot na pozitivca, a se mi zdi, da se mu malce kisa na stara leta. Brezzvezen je namreč onile njegov intervju. Ker argumentov v njem pač ni.

Zgodovina sprememb…

oldguy je izjavil:

Jaz pa sem proti arbitraži, ker se moramo podrejati nekomu tretjemo in to brez zgodovinskih in mednarodnih dejstev, kjer črno na belem piše, kakšno je bilo stanje in kakšno je. V 20 letih naša vlada ni pridobila nazaj tisto, kar je rightfully naše. Mislim, da bo tudi to arbitrar upošteval, zato sem še toliko bolj proti tej arbitraži. Postavlja naš v slabši položaj že od začetka.

Ja, in kaj pri "vsi enostranski dokumenti in dejanja po 25.6.1991 so nični" ti ni jasno?

Nični so že zdaj. Zakaj moramo neko arbitražo potemtakem sploh imeti? Zakaj referendum za arbitražo? Postavljaš sebi in nam napačna vprašanja. Nični so zato, ker lahko brez neke arbitraže, gre naša policija tja in zahteva povrnitev stanja. BREZ ARBITRAŽE!! Kaj vam pri tem ni jasno, me čudi zaboga.

Nični so zato, ker lahko brez neke arbitraže, gre naša policija tja in zahteva povrnitev stanja. BREZ ARBITRAŽE!! Kaj vam pri tem ni jasno, me čudi zaboga.

Ker na ta način ne bomo ničesar dosegli. Oz. vse kar bomo dosegli, bo to, da bo čez 20 let obveljal status quo. Boš zaprl vse lastnike zaselkov, ki ti ne bodo hoteli plačevat davkov, saj živijo v RH? Boš kupil rusko topnjačo in jo postavil na sredo Piranskega zaliva ter streljal, ko bo treba? Boš šel v Novigrad postavljat havbice?

Ja, res, tako pokončno držo rabimo. Mhm...

Mr.B ::

Fantje, glejte če imate pred sabo meglo, pač jo imate. Arbitraža itd, ni nikoli bila namenjena za ovce. No namenjen je da ovce komunicirajo med sabo, o nečem, ko nikakor nimajo ideje ne o čem ne zakaj se gre. To je megla, da se vi ovce ukvarjate s problemi, ki nimajo nikakršnega pomena na 99.99999999999% prebivalcev, tako Slovenije in Hrvaške. Uporablja se za odvračanje pozornosti, o neobstoju izhodnih strategij, kaj šele vhodnih vazelinskih strategij. O čem se pogovarjate oziroma o čem se boste pogovarjali še cca dva meseca, namesto da bi se pogovarjali o problemih, ki se dejansko sedaj zadaj rešujejo,katere se jih vi zavedate, ampak a ni lažje govoriti o arbitraži, kot pa nekaj realnih problemov, kako bomo imeli kruh na mizi, kako bomo odplačali danes dolg 2000EUR / na prebivalca, itd...
Dejte no, govorite o nepomembnem izhodu na morje, saj kot prvo Plinski terminal se bo gradil zaradi delavcev, ki bodo v Trstu zaradi Zadrske(HR) luke, ki jo gradijo Ameri zgubili delo, in ti delavci bodo rabili delo, kar jim bo terminal tudi omogočil, saj so kvalifikacije oziroma prekvalifikacije delavcem trenutnih profilov, relativno lahke. Kolji k Vas zanima meja na Morju, saj ko bo Šengenska meja, me res boli K, kje dejansko poteka meja, to samo kaže na to, da se Slovenci, kaj šele Ljubljančani počutijo svoje utesnjenosti. Koji k, vas zanima Slovensko ribištvo, ko kao imamo ful veliko ribiško industrijo povezano s temi ribiči, uf sej res, vse je že propadlo, pa ne zaradi nedoločene meje, in koji K se od vas ni vprašal pri teh tisočih ping pongih na tem forumu, oziroma na temo, kaj se določa v Krškem in odpadkih, in še manj za tistih nekaj vasi....Ma dejte ukvarjate se s stvarmi, ki so nepomembne, tudi turizem nima nikakršne veze z mejo na odprtem morju, saj nimajo naši Slovenčki, niti ideje, kaj je Turizem, kaj šele program, ki bo vračal turiste nazaj za vedno daljši čas. Itd...

No boste pa lahko letos, ko boste šli na HR, imeli sabo papir, kjer boste obkrožili DA, Smo za arbitražo, ter še vaš podpis, pa boste, lepo sklonjeno povprašali, če lahko vstopite na HR:P
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

oldguy je izjavil:

Nični so zato, ker lahko brez neke arbitraže, gre naša policija tja in zahteva povrnitev stanja. BREZ ARBITRAŽE!! Kaj vam pri tem ni jasno, me čudi zaboga.

Ker na ta način ne bomo ničesar dosegli. Oz. vse kar bomo dosegli, bo to, da bo čez 20 let obveljal status quo. Boš zaprl vse lastnike zaselkov, ki ti ne bodo hoteli plačevat davkov, saj živijo v RH? Boš kupil rusko topnjačo in jo postavil na sredo Piranskega zaliva ter streljal, ko bo treba? Boš šel v Novigrad postavljat havbice?

Ja, res, tako pokončno držo rabimo. Mhm...

Ti bom kar vrnil milo za drago.

Takšno hlapčevsko držo rabimo, kot jo izražaš, seveda! Točno! Tako je! ... Za hlapce rojeni, je nekdo napisal, strinjam se. :P

Takšno hlapčevsko držo rabimo, kot jo izražaš, seveda! Točno! Tako je! ... Za hlapce rojeni, je nekdo napisal, strinjam se. :P

Če te preganja Cankar v spanju, jaz nisem kriv.

Argumentov, skratka, ne ti ne Bučar, še manj pa kak Rupel (ki je prototip Hlapca), nimate. Zajebali vse, zdaj so pa generali. Torej še vedno ostajam pri svojem.

Zgodovina sprememb…

oldguy je izjavil:

Če te preganja Cankar v spanju, jaz nisem kriv.

Argumentov, skratka, ne ti ne Bučar, še manj pa kak Rupel (ki je prototip Hlapca), nimate. Zajebali vse, zdaj so pa generali. Torej še vedno ostajam pri svojem.

Meni ne pravit, da nimam argumentov,ker moji argumenti so jasni kot beli dan! Če pa ne znaš niti malo z svojo glavo razmisliti o lastni Slovenski zgodovini, pa sram te bilo! Še mene ima, da bi se sramoval sonarodnjakov, pa nisn tak tip človeka. ;)

p.s.:Vlada je napisala, da so si Hrvati prisvojili našo zemljo. A kaj dela? Nek referendum za neko arbitražo piše, namesto, da bi jih že postavili na svojo mesto, kamor spadajo. To ti je policijska država.Seveda, ja... in pol svizec zavije ...

Zgodovina sprememb…

SmeskoSnezak, Dej povej mi, ko bo šengenska meja s HR, kako bo že to.

SmeskoSnezak: Ti kar pojdi na referendum veselo obkrožit NE, čez nekaj let, ko boš malo starejši in boš izgubil tisti izraženi brezpogojni (in deloma iracionalni) patriotski kompleks, ti bo jasno, o čem je danes govora. Ne o tem, kar bi moralo biti 'po pravem' naše, ne o tem, kar si želimo, ne o tem, kar bi nam 'prasci Hrvati itak morali dati', temveč o tem, kar se v trenutni situaciji da stvarno doseči. Pravično mejo v mejnem sporu s sosedi, kjer se bosta morali obe strani najbrž čemu odreči, bosta pa na drugi strani tudi vsaka nekaj pridobili. In spor bo razrešen za vse večne čase.

Preveč si optimističn, to me moti. Pa raje sn patriotski in domoljub, kot pa strpnež in hlapec, vsaj po besedah nekaterih tukaj gor (in navidezni kregariji, ki jo imamo, hehe)

Če mi kdo vzame MOJO denarnico in reče, da je njegova, ga bom z veseljem podučil, da je moja in se je nima kaj za dotikat. Ne bom nobene arbitraže iskal in vmesnih poti, da zadovoljim še njegov ego. Butasto razmišljate eni, saj pravim.

Zgodovina sprememb…

Realen, dragi Smesko, realen. Če v 20 letih nismo bili zmožni (in ja, tu so v polni meri zavozile vse vlade doslej) izvrševati suverenih pravic nad lastnim ozemljem, kako kaniš to izpeljati sedaj? Vsi poskusi so se doslej klavrno končali. Bomo poslali na Dragonjo specialce in Valuke? E, jebat ga, zaradi nesposobnih politikantov se jaz streljati ne mislim. Niti pod razno. Če pa resnično misliš, da bi se poskus 'vrnitve na svoje' končal kako drugače, si rahlo naiven, dečko dragi.

Daedalus ::

Če mi kdo vzame MOJO denarnico in reče, da je njegova, ga bom z veseljem podučil, da je moja in se je nima kaj za dotikat. Ne bom nobene arbitraže iskal in vmesnih poti, da zadovoljim še njegov ego. Butasto razmišljate eni, saj pravim.

Problem je samo v tem, ker ni jasno, koliko je tista tvoj denarnica - tvoja. Pol pa rabiš sodnika, da to pove. Lahko se sicer stepeš, sam to ni optimalna rešitev.

Pa predvsem beri post nad mojim. Maš dve variante. Rešiti to po mednarodno uveljavljenem modelu. Al pa še naprej ribarit v kalnem.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Daedalus je izjavil:

Problem je samo v tem, ker ni jasno, koliko je tista tvoj denarnica - tvoja. Pol pa rabiš sodnika, da to pove. Lahko se sicer stepeš, sam to ni optimalna rešitev.

Pa predvsem beri post nad mojim. Maš dve variante. Rešiti to po mednarodno uveljavljenem modelu. Al pa še naprej ribarit v kalnem.

Težava je v tem, ker še nikoli niso šli po načelu pravičnosti, odkar obstajajo. Če razumeš mojo dilemo. Jaz sem takoj za arbitražo, ampak pod pogojem, da se še pred tem vzpostavi stanje iz leta 91. Torej, vrne celoten zaliv, zaselki, etc. in da začne slovenska policija izvajati poostren nadzor na meji.

>>Vsi poskusi so se doslej klavrno končali.
Kakšni poskusi? Sploh jih ni bilo.

Call me naive, samo mislim, da ljudje v uniformah (HR policisti) bi raje mirno odšli iz položajev, če bi začeli z suverenim nadzorom našega ozemlja. Policisti/ljudje, se ne bodo pobili med sabo za teh nekaj hektarjev. Kvečjemu se gredo to vojno politiki obeh vpletenih strani. Povprašaj malo ljudi, ki živijo na in pri meji. ;)

Bučar ga tudi biksa. Pravi, da "če pristanemo na stališče, da velja stanje na dan 25. junija 1991, potem ni potrebna nobena arbitraža in noben sporazum s Hrvaško, ampak samo ugotovitveni postopek in konec".

A ugotovitveni postopek, kot temu pravi, bi pa kdo speljal? Sami, tako kot zadnjih 20 let? Ni važno ime, važna je vsebina. Pač sosednji državi morata doreči točno mejo. Če pa ne zmoreta, pa hočeš nočeš, v končni fazi morata prepustiti odločitev nekomu tretjemu.

SmeskoSnezak, a ti bi pa na sporna področja poslal slovenske policiste, ker bi hrvaški bi se itak 100% umaknili. Pa tudi, če se nebi, ko bi naši dvakrat ustrelili, bi oni itak 100% zbežali? Ker je itak pravica na naši strani in ker smo bili zmeri znani kot dobri vojaki? A ne, bučman.

Kakšna sporna področja? Zakaj že z besedami dajete pravico hrvatom biti, kjer že 20 let ne bi smeli ?!? Vidiš, že mentaliteta in vaše besede me motijo. Ker se sami postavljate v nek podrejen položaj. :)

Itak, da sn bučman. Če sn pa slovenc kot ti in ostali, heheh :P

Nihče ne daje nikakršne pravice Hrvaški, da bi okupirala Slovenijo, kar je itak neumnost. Gotovo pa so problematični npr. posamezni zaselki, kjer so do leta 1991 elektriko dobavljali s Hrvaške, gradbena dovoljenja so dobili v Sloveniji, ipd.

Ampak, ne moreš danes z orožjem pregnati hrvaških policistov. Kaj bi rekel SmeskoSnezak, če bi npr. Hrvaška vojska zavzela Sv. Gero oz. Trdinov vrh, za katerega so Hrvatje sveto prepričani, da je njihov?

Mimogrede, da se ne bomo samo kregali, takole je videti najbolj odštekan (in AFAIK povsem nesporen) del slovensko-hrvaške meje.

O.

Double_J ::

Dve šivanki...

http://www.rtvslo.si/slovenija/bucar-za...

Berite otroci, berite...;)

Jebote, preden druge brat pošiljaš, pometi pred svojim pragom. Isti link je bil objavljen cca. 10 postov nazaj. ;)

Zgodovina sprememb…

No zdej si pa razkril en resen problem ki ga opažam, da je preveč veliko postov, da bi jih dnevno vse prebiral... samo v Z&T ni teh težav.
Dve šivanki...

k4vz0024 ::

Če ima Bučar prav, je končni cilj Hrvaške okupacija cele Slovenije.....:(

Ne EU nas bo okupirala:))

Mah, Bučarju se je na stara leta očitno skisalo. Taki stari modreci so najbolj nevarni.

O.

Zanimiv članek je tudi v današnji Sobotni prilogi Dela - Kako do odprtega morja?
http://www.delo.si/tiskanocs/pdf/201005...

O.

Vajenc ::

SmeskoSnezak je izjavil:

Kakšna sporna področja? Zakaj že z besedami dajete pravico hrvatom biti, kjer že 20 let ne bi smeli ?!? Vidiš, že mentaliteta in vaše besede me motijo. Ker se sami postavljate v nek podrejen položaj. :)
Itak, da sn bučman. Če sn pa slovenc kot ti in ostali, heheh :P

Ti bom jaz predstavil tipično slovensko mentaliteto.

Janez>Arbitraža je za strahopetce, ki želijo Hrvatom predati slovensko zemljo. Arbitri bodo itak glasovali v prid Hrvatom, ker imajo Hrvati lepše morje in več izseljencev po svetu kot mi ...
Borut>Ma ne, ni tako. Želimo, da nekdo tretji reši te dvostransko nerešljive probleme.
Janez>Butelj, izdajalec, ničvrednež ... TRST JE NAŠ!, ... ampak nas Anglija ni marala ...
Borut>...
Hrvati>Naka se donese odluku od strane arbitara ako hoču, u svakom slučaju svi znaju od koga je ova zemlja!
Arbitri>What should we do?! Hmm, Slovenes think they will lose anyway, anyhow and anywhere, so ...
Janez>Ma dejte po sredini, da bo končno Borut vidu kak butelj je bil!!!
Arbitri>O.K.
Borut>wtf
Janez>A sm ti reku kako bo?!!

vsaka podobnost v imenih je zgolj naključna
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

BlueRunner ::

Okapi je izjavil:

Mah, Bučarju se je na stara leta očitno skisalo. Taki stari modreci so najbolj nevarni.

Dvomim, da se mu je skisalo. Oziroma samo to, da ima takšno mnenje, kot ga ima, še ne pomeni, da mu je skisalo.

Nekateri (tudi sam sem med njimi) menimo, da je arbitraža smiselna, ker s pogajanji (z ali pa brez mediatorja) nismo nikamor prišli. Bučar pa po drugi strani meni, da se dejansko sploh nismo nikoli zares pogajali. Bilo je nekaj srečanj. Bila je mešana delovna komisija, ki se je ukinila, na izsledke pa se je pozabilo. Bilo je nekaj poskusov, nikoli pa ni bilo resničnih pogajanj, kjer se bi pogajalce dobesedno zaprlo in ne izpustilo, dokler ne bi dejansko imeli predloga.

Kakor, da smo imeli vsa pogajanja do sedaj s figo v žepu.

Morda je vse, kar želi Bučar reči samo to, da svojega dela s pogajanji še nismo opravili oziroma ne moremo reči, da smo s pogajanji sploh resno poskusili. Torej arbitraža, kot izhod v sili, sploh še ni upravičena.

Vprašanje zame (pa morda še za koga) pa je: ali je to res?

Torej res daleč od tega, da bi človeku kar nenadoma "skisalo". Prej bi rekel, da je skisalo kakšnemu T. Hribarju, ki je tokrat res zabredel v zase čudne vode in pozabil na nekaj lastnih načel.

Zgodovina sprememb…

Sem pa zelo zaskrbljen, če smo v "vojnem stanju". Potem je treba sklicati mirovno konferenco in urediti mejo.

Utk ::

Čisto možno, da pravih pogajanj ni blo. Ampak to bi lahko Bučar povedal že 5-10 let nazaj, ne pa zdaj. Jaz se dobro spomnem, da je Tuđman večkrat jasno in glasno povedal, da Sloveniji dostop do odprtega morja pripada in to sploh ni sporno, na kak način točno se mormo pa še zmenit. Od takrat do zdaj ni blo nobenga napredka.

Dovolj dober argument proti je že to, da Pahor vodi to stvar. A kdo lahko resno zaupa Pahorju, pa saj je vendar jasno, da ga bodo zdriblali in nategnili. A vam ni to jasno že iz domače arene?
Dve šivanki...

Utk ::

Pahorja vsaj ne držijo za jajca kot vse ostale.

Poslano: 15.05.2010 20:22:36 | odgovori Pošlji zasebno sporočilo Pahorja vsaj ne držijo za jajca kot vse ostale.

Toda Pahor je naiven.....
««
16 / 47
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izzid arbitraže ter izbira arbitra

Oddelek: Problemi človeštva
277382 (6596) mojsterleo
»

Ustavno sodišče, politika in meja s Hrvaško

81553 (1435) mojsterleo
»

Osimski sporazum (strani: 1 2 3 )

10312704 (10902) jype
»

Rehnov predlog o SLO-HR arbitraži (strani: 1 2 )

726894 (5229) Karaya 52

Več podobnih tem