» »

projektor ali tv

projektor ali tv

wade ::

Torej, želim imeti čim večji zaslon in ker sem laik kar se tiče projektorjev, me zanima če se kdo tu kaj bolje spozna na njih? Kakšni so kaj stroški platna in kje se ga dobi, kakšno lečo lcd ali dlp (ok vem da mata vsaka svoje prednosti in slabosti).
Bom sploh lahko predvajal gor tv preko antene, še posebej glede na to, da bo zdej digitalni signal in če se da, je to težko nastaviti?
Iz finančnega vidika gledam da je stvar cenejša, vendar bi vseeno dal več, če bi bilo to glede na kvaliteto smiselno. Gledam pa, da je lampa čim cenejša, ko bo le to treba zamenjat.

Vidim, da so 1080p projektorji že kar poceni, recimo Optoma HD20, me pa zanima kaj je razlika med hd20 in HD200X (v ceni se kar pozna, je to čisto drug projektor ali je razlika le v regijah?)
Potem so tu še 3d projektorji, ki pa so navadim smrtnikom zaenkrat očitno dostopni le v 720p različici. Acer H5360 je eden iz med teh in je tudi zelo poceni (projektor in luč), vendar sem nekje prebral, da ta 3d velja le za igre, ne pa tudi za 3d blu-ray filme. Je to res?

Druga možnost pa je TV. Panasonic TX-P65VT20E zgleda zelo obetavno, vendar bo temu primerna tudi cena. Zaslon je kot vidim 3d, torej bi bil s tem future-proof, kar tudi išem, saj ko enkrat kupim tv, ga verjetno dolgo ne bom zamenjal... Razen če bi sedaj kupil en projektor ter počakal, da cena tako velikim tvjem pade, če se bo to sploh kdaj zgodilo glede na to, da to ni standard. 50" je recimo max, kar se tiče bolj masovne produkcije, vendar če kupim to, bom kot sem že rekel, še kar dolgo časa prikrajšan za velikost.

mgermo ::

Projektor ni za gledat tv program. To je za filme, serije in igre. Če imaš nek spodoben TV (pa ni nujno da je nojnovejši ldc ali plazma, jst sem še z Sonyevim CRT zadovoljen) go for projektor. Pa tudi platno na začetku ni nujno potrebno če imaš gladek bel zid.

Okapi ::

TV sicer lahko gledaš (moraš si nabavit zunanji sprejemnik - set-top-box - ki ga priključiš na projektor), ampak kot pravi Osvajalec, samo s projektorjem boš težko živel. Podnevi boš moral zatemnjevat sobo, če boš hotel kaj videti, pa cena žarnice na uro delovanja je visoka in se ne splača.

Tako da razmisli o kombinaciji manjšega cenejšega televizorja (recimo 42") za poročila, kvize, telenovele in kar pač običajno gledaš na tv, ter projektorja za filme, nadaljevanke in šport.

Projektor naj bo vsekakor fullHD. Glede 3D je pa zdaj zelo neugoden čas za nakup, ker šele prihajajo prvi modeli. Jaz bi vsekakor počakal vsaj pol leta, da se zadeve malo izkristalizirajo.

O.

wade ::

Ja saj en tv mam, sam je 32" (je na takem mestu postavljen, da je to max velikost) in bi ta projektor vsekakor primarno uporabljal za hd filme in serije. Za poročila je 32" dost. Problem nastane pri športu, še posebej ker poleti pride svetovno prvenstvo v nogometu, nato pa še v košarki.

Tko da bi pol kupu še tale set-top-box, sej tuki lohk pol gor priklopiš še un ta drug tv ane, k tud nima še dvb-t? Aja, a prek antene ne bo nč lepši program glede na to, da povezava s to škatlo še vedno poteka prek scarta in ne prek hdmi?

Okapi ::

Odvisno kakšen set-top-box kupiš. Načeloma glej take s hmdi. Sploh je pa odvisno, kako sedaj gledaš tv. A imaš lastno anteno, kabelsko napeljavo ali iptv?

O.

wade ::

Zaenkrat anteno, premišljujem tud o iptv.

A potem je tale optoma dobra izbira? Zdej neki velik denarja ne mislm dat glede na to, da prihajajo 3d projektorji, katerega tudi hočem (en 3d film je ravno danes prišel ven :D). Čakati pa tudi ni smiselno, razen če bi poleti kupil panasonica, ampak 5kEUR se mi pa vseeno zdi preveč za tv. Ampak če se to ne bo pocenil, potem tud ni druzga...

Okapi ::

en 3d film je ravno danes prišel ven
Monsters vs. Aliens?

Optoma je čisto OK.

Drugače pa, če imaš anteno, si lahko, dokler še analogno oddajajo, pomagaš s čisto navadnim videorekorderjem, ki ga prek scarta ali video-out priključiš na projektor, za digitalno pa, kot rečeno, nabaviš digitalni sprejemnik. Če boš šel na iptv, boš pa vse potrebno dobil zraven.

O.

wade ::

Okapi je izjavil:

en 3d film je ravno danes prišel ven
Monsters vs. Aliens?


Ja :D (čeprov sem se zmotu, 22ga sem mislu in ne danes)

Glede projektorja, je optoma best value, al se da dobit še kej bolšga za podoben denar?

Okapi ::

Hja, to boš pa moral sam zguglati. Jaz ne poznam vse najnovejše ponudbe, ampak kakšne hude razlike v enakem cenovnem razredu ni, ne glede na to, kaj vzameš. Jaz imam pod stropom enega od prvih fullHD Epsonov in sem čisto zadovoljen z njim. Svoje čase so bili Mitsubishiji best value (ampak se pri nas niso dobili), a so še vedno, pa ne vem.

O.

Filip8 ::

pozdravljeni, da ne odpiram nove teme imam malo težavo. kupil sel alfawise x3200 projektor, dela na kompu in dela na siol boxu, ok, zadovoljen. ker pa imam še laptop hp elitebook 2570p, sem pa hotel povezati še z njem. na siol box ter komp sem povezal z hdmi, laptop pa tega nima, ima pa sicer VGA ter displayport. kupil sem adapter display port-hdmi, ampak čez ne pride signal, ne najdem na laptopu, da bi zaznal povezavo z zunanjim monitorjem. je možno, da je port crknil? mi ne preostane drugega, kot kupit še vga-hdmi adapter oz. vga v hdmi kabel?

matobeli ::

Možno je da imaš single mode DP.
https://www.exhibitedge.com/how-to-conn...

Filip8 ::

torej če je single, mi ne preostane drugega kot uporabljat vga

JocJOC ::

Preden karkoli kupuješ preveri če imaš projeciranje pravilno naštimano (Windows tipka + P), torej podvoji/zrcali. Da nimaš "samo zaslon računalnika".

matobeli ::

Filip8 je izjavil:

torej če je single, mi ne preostane drugega kot uporabljat vga


Ali pa nabavit aktivni DP->HDMI pretvornik

Filip8 ::

ampak sem pogledal, ni single, ker ima 2 + zravn dp

Filip8 ::

je možno, da je šel display port k vragu, ali pa da sem kupil, slab adapter ane?

Filip8 ::

dobil vga kabl in dela. zdej pa če je zaslon 1366x768 in jzt predvajam ne vem recimo 1080p na vlc-ju, kaj bom dobil iz projektorja?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Projektor: kaj kupiti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38368822 (1711) matobeli
»

HDMI kabel ne deluje (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
808760 (6712) deejay2
»

priporočite projektor in platno

Oddelek: Zvok in slika
4011061 (8160) gorann
»

Projektorji LCD HD itd... (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
729593 (6494) Alfonzo
»

3D očala iz gardalanda

Oddelek: Pomoč in nasveti
102669 (2465) BluPhenix

Več podobnih tem