» »

Rabljen Land Rover

Rabljen Land Rover

borča ::

Pozdravljeni. Zanima me, kako so kaj rabljeni terenci? Gledal sem Land Roverje do 5000€. Prosim za kakšen nasvet, mnenje, grajo...
Hvala LP.

msjr ::

Raje ne Land Roverja, sodelavec ga je imel (Freelander) in se je konstantno kvaril. Mogoče od landroverja kakšen res star model (Defender, mogoče Discovery).

Drugače je s starimi terenci tako, da pogledaš s katerimi se vozijo po afriki: Toyota Land Cruiser, Toyota 4-Runner in podobne zadeve. Če bi jaz kupoval bi pogledal razen Toyote še kakšnega Jeep-a, Subaru forester, mogoče še Mitsubishi pajero.

So pa to neudobni avtomobili, ki ogromno požrejo. Če ga res rabiš za teren potem ja, če pa je bolj ko SUV pa definitivno ne.

Mipe ::

Imam par roverjev na prodaj, rabljena in nekoliko prašna, eden (Spirit) je obtičal, drugi (Opportunity) še deluje.





;)

IceIceBaby ::

Freelanderji so bili znani kot eni najbolj nezanesljivih avtomobilov sploh. Sicer ni slab avto, ampak sigurno bodo slej kot prej problemi z njim. Po terenu pa tudi ne blesti. Ne priporočam.

Defender je druga zgodba. Tam gre težko sploh kaj narobe, ker načeloma ni nič na njem :) Defender je hardcore terenc. Recimo, notranjost je narejena tako, da jo lahko opereš z wapom itd.

Povej najprej kaj točno iščeš. Katere modele, kakšen letnik.

dzinks63 ::

Če iščeš pravega terenca, pač takega da te zanesljivo pripelje na skoraj vsak cilj, potem je Defender prava stvar, praktično neuničljiv, saj je nadgradnja iz aluminija, pobarvan z barvo za barvanje avionov. Po cestah afrike in drugod (ene par se jih še pri nas najde) so v dnevni uporabi tudi čez 30-40let stara vozila.

Mipe ::

Vprašanje je, za kaj ga rabi. Če gre za statusni simbol, potem bo najbrž hotel kakega "hudega" terenca, da mu bodo kocine na prsih stale. Če pa ga rabi za aktualno rabo, npr. delo v gozdu na hribu ali skalnatem terenu kot je Kras, potem bo Defender najbrž res dobra izbira.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

borča ::

Tako je. Uporabljal bi ga za vsakodnevno vožnjo po cesti. 70 km na dan. Čez vikend bi ga pa uporabljal za v gozd. Hobi mi je Airsoft in imamo terene po pohorju, halozah in še kje. Dosti denarja pa tudi nebi dal za njega, ker bi bil drugi avto pri hiši. Statusnega simbola pa ne potrebujem. Fajn je, da lahko peljem otroke v šolo in vrtec in se ne prehladijo.

PacificBlue ::

Vrži oko še na Hyundai Galloper. Z Land roverji nimam izkušenj, sem pa dosti vozil galloperja(2.5 TDi) in je zelo spodoben terenc,,močan in obvlada različne terene.Porabo ima tam okoli 12 litrov pozimi in 10-11 litov poleti, seveda tudi odvisno od načina vožnje.Ima abs,centralno zaklepanje,el pomik stekel, vgrajen termometer,altimeter,naklonmeter..

JayKay ::

za offroad je še najbolj cheap Lada Riva. če jo seveda še kje najdeš...

mtosev ::

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Buggy ::

verjetno si zelel napisati Lada Niva, ker Riva je limuzina. Sem pa tudi jaz od par amaterskih offroadarjev slisal veliko lepega o zmogljivostih Nive na terenu.

bluefish ::

Se spomnim prizora iz let nazaj, ko je nekdo z Nivo iz sranja vlekel nekega drugega novejšega terenca. Priceless.

overlord_tm ::

Ista scena lani na Islandiji. Ob preckanju reke je range rover (dosti nov) obstal v vodi, seveda je pomagala lada :)

Drugace pa opazovanja z Islandije. prevladujejo predelani defenderji in toyote land cruserji.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avtomobili s trpežnim podvozjem (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
27567212 (59661) krneki0001
»

Poceni terenc (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9320886 (17460) krneki0001
»

Terenci in nebodigatreba "sorodniki"

Oddelek: Loža
216479 (5759) krneki0001
»

NCAP - Crash testi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12214931 (12997) Fizikalko
»

testi terencev na netu?

Oddelek: Loža
212617 (2343) Izak

Več podobnih tem