Forum » Loža » barvanje kovin
barvanje kovin
S.Dreamliner ::
pozdravljeni,
sicer ne vem, kam ti to temo postavil, zato sem jo kar tukaj napisal. zanima me, kako se barva kovine. ok, vsak lahko vzame sprej v roke pa malo pošprica. samo jaz bi zadevo naredu dokaj obstojno pa vizualno ok. slišal sem o enih postopkih, ko je treba barvo zapeči na kovino.
moja kovina je barvana, zato predvidevam, da bi bilo treba barvo najprej odstraniti nato pa ponovno pobarvati.
zanima me, ali kdo izmed vas ve, kako pa kaj s to rečjo, oziroma, kje take stvari delajo.
LP, M.
sicer ne vem, kam ti to temo postavil, zato sem jo kar tukaj napisal. zanima me, kako se barva kovine. ok, vsak lahko vzame sprej v roke pa malo pošprica. samo jaz bi zadevo naredu dokaj obstojno pa vizualno ok. slišal sem o enih postopkih, ko je treba barvo zapeči na kovino.
moja kovina je barvana, zato predvidevam, da bi bilo treba barvo najprej odstraniti nato pa ponovno pobarvati.
zanima me, ali kdo izmed vas ve, kako pa kaj s to rečjo, oziroma, kje take stvari delajo.
LP, M.
- premaknila iz Sedem umetnosti: Looney ()
gzibret ::
Hja... Če bi rad preštrihal ograjo, moraš kovino najprej pošmirglati, pol pa nanesti 2 do 3 premaze barve za kovine.
Samo IMO to ni ravno to, kar ti hočeš.
Sicer pa bi lahko osnovni beli barvi za kovino dodal še kakšne pigmente. IMO bi to šlo....
Samo IMO to ni ravno to, kar ti hočeš.
Sicer pa bi lahko osnovni beli barvi za kovino dodal še kakšne pigmente. IMO bi to šlo....
Vse je za neki dobr!
tempoFlow ::
Če hočeš resnično obstojno barvo, potem je potrebno staro barvo najprej pobrusiti dol, nanesti osnovni lak, ki preprečuje rjavenje. Nato pride nanos barve - ponavadi s sprejem v komori. Ta barva se nato zapeče. Naknadno se zadevo ponovno polakira, kar da dodatno trdnost in obstojnost barvi. Tako nekako gre to v kakšni avto industriji (to so nam pokazali v Revozu).
Za osebno rabo pa je dovolj, da zadevo obrusiš, daš gor kakšno osnovno barvo (proti rjavenju), nato pa posprejaš. Je pa to pametno delati v suhem prostoru, kjer ni prahu, saj se le ta hitro prime na barvo.
EDIT: Vidim, da gre za okvir od puške. Če boš barval čez prejšnji nanos, se ti hitro lahko zgodi, da se bo vse skupaj začelo luščiti.
Za osebno rabo pa je dovolj, da zadevo obrusiš, daš gor kakšno osnovno barvo (proti rjavenju), nato pa posprejaš. Je pa to pametno delati v suhem prostoru, kjer ni prahu, saj se le ta hitro prime na barvo.
EDIT: Vidim, da gre za okvir od puške. Če boš barval čez prejšnji nanos, se ti hitro lahko zgodi, da se bo vse skupaj začelo luščiti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tempoFlow ()
Fave ::
Kaj točno misliš pod "okvir od puške"? Nabojnik ali po domače "saržer"?
Uglavnem se vse kar je kovine v poškarstvu bromira. Poseben postopek, pri katerem dobi kovina črno mat barvo. Bromiranja ne boš mogel izvesti sam, delajo pa to mojstri, ki imajo ustrezne priprave in znanje. Če boš poško uporabljal, ti drugega kot bromiranje ne svetujem. Če jo boš pa imel za okras, izberi črni mat spray.
Uglavnem se vse kar je kovine v poškarstvu bromira. Poseben postopek, pri katerem dobi kovina črno mat barvo. Bromiranja ne boš mogel izvesti sam, delajo pa to mojstri, ki imajo ustrezne priprave in znanje. Če boš poško uporabljal, ti drugega kot bromiranje ne svetujem. Če jo boš pa imel za okras, izberi črni mat spray.
My mind's a hyper tool that fixes everything.
Aja še to. Če puška res ni zelo zarjaveta, jo premaži z oljem pusti čez noč in izbriši. Postopek parkrat ponovi. Čim manj s šmirgl papirjem, ker je škoda uničiti kos. Če že, z zelo finim.
Edit: typo
Edit: typo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Fave ()
puška je moderna. M16. je kovinska. kopito je sircer plastično, ostalo je pa kovinsko. ne vem postopkov, zato pa sprašujem. rad bi jo pobarval v kamo barve. videl sem jih od kolegov in bi rad to tudi jaz naredil.
Aha, torej ni zarjavela, itd. Potem površino dobro razmasti in pusti, da se posuši. Nato vzemi spreje ustreznih barv in jo pošpricaj kot pač hočeš. Spreji naj bodo mat. Vendar, če nisi vešč sprajanja se tega nikar ne loti sam, ker bo na koncu vse skupaj en zmazek.
Če se boš vseeno odločil narediti sam, ti svetujem, da prej potreniraš na lesu, kartonu, kovinski cevi, ...
Če se boš vseeno odločil narediti sam, ti svetujem, da prej potreniraš na lesu, kartonu, kovinski cevi, ...
#000000 ::
fave
Briniranje je pravilno.
Brom oz. čaj za njim pa so stregli v JNA
Uglavnem se vse kar je kovine v poškarstvu bromira.
Briniranje je pravilno.
Brom oz. čaj za njim pa so stregli v JNA
Najbrž res, ja. Izraz poznam samo skozi pogovor in zato ne vem kako se točno črkuje.
O bromu in JNA sem pa tudi slišal...:)
O bromu in JNA sem pa tudi slišal...:)
Okapi ::
Fave, v pogovoru si slišal bruniranje. Briniranje je sicer pravilen slovenski izraz, ampak majstri vsi po vrsti govorijo bruniranje in celo v Wikipediji je geslo napačno.
Bruniranje @ Wikipedia
O.
Bruniranje @ Wikipedia
O.
a pol lahko bi lahko teoretično šel s spreji preko barve?
sem dobu nekej, k barvajo airsoft puške. bom dal tja pobarvat...
sem dobu nekej, k barvajo airsoft puške. bom dal tja pobarvat...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: S.Dreamliner ()
IceIceBaby ::
Lahko barvaš čez star nanos barve. Samo napjprej jo obrusi s finim, vodobrusnim papirjem (cca 800), potem DOBRO očisti z nitro razredčilom potem pa še enkrat očisti s sredstvom za odstranjevanje maščob (podobna embalaža kot nitro).
ok. samo veš kako je. tega jaz nisem še počel, zato bom zadevo kar prepustil, da bo tako narejeno, kot je treba. drugače pa hvala za nasvete.
LP, M.
LP, M.
Camlek13 ::
jaz bi rad pobarval feltne od skuterja, in prosim da mi poveste kako bi to naredil so iz kovine in že barvane ali bi moral barvo odstraniti in nanesti novo ali kako naj to storim ????
temameseca ::
Najdi najbližega mojstra, ki se ukvarja z peskanjem. On ti v 5 minutah odstrani vso barvo in vse ostale dodatke, ki so na kovini, potem pa še isti dan prebarvaj z barvo za kovinske podlage (s sprejem ali s kompresorjem). Nanosa barve naj bosta dva. Kasneje naneseš tudi plast laka.
Namesto peskanja lahko uporabiš tudi lavacol, čeprav je prvi način bolj efektiven, slednji pa cenejši.
Priporočam ti, da platišče raje odneseš k ličarju, ki bo zadevo poštimal kot se šika. Ko se prvič sam ukvarjaš s barvanjem rado kaj hitro nekje zalomi (barva steče itd..).
Namesto peskanja lahko uporabiš tudi lavacol, čeprav je prvi način bolj efektiven, slednji pa cenejši.
Priporočam ti, da platišče raje odneseš k ličarju, ki bo zadevo poštimal kot se šika. Ko se prvič sam ukvarjaš s barvanjem rado kaj hitro nekje zalomi (barva steče itd..).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: temameseca ()
Camlek13 ::
temameseca je izjavil:
Najdi najbližega mojstra, ki se ukvarja z peskanjem. On ti v 5 minutah odstrani vso barvo in vse ostale dodatke, ki so na kovini, potem pa še isti dan prebarvaj z barvo za kovinske podlage (s sprejem ali s kompresorjem). Nanosa barve naj bosta dva. Kasneje naneseš tudi plast laka.
hvala ti za nasvete
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Barvanje BMX kolesaOddelek: Šport | 6877 (6380) | SkIDiver |
» | Zaščita barve ohišja. Kateri zaščitni lak je najboljši?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1761 (1600) | balocom |
» | Barvanje ohišjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1897 (1271) | kitara8 |
» | Barvanje ohišja v drugo barvoOddelek: Strojna oprema | 969 (901) | Bones |
» | Sušenje barveOddelek: Loža | 4515 (4296) | Orchestra |