Forum » Pomoč in nasveti » internet počasen, porazdelitev hitrosti interneta - WORK network
internet počasen, porazdelitev hitrosti interneta - WORK network
boula ::
dober dan :)
Še eno zanimivo vprašanje imam..
Živim v Studentski residenci, in zadnje čase je internet nenormalno pocasen... downoad nekje 10 kbs upload 2kbps... in se sprasujem ce je mogoče mozno z kaksnim programom izboljsati internetno povezavo... morda vsi ene torente pobirajo ali pa je kdo ze prej pogruntal kasn programček, da njemu najhitreje dela internet...
a obstaja torej program s katerim bi si lahko uporabljam večji pretok interneta? kot da si rezerviram...
dostopa do ruterja nimam in po moje ne bi niti dovolili uporabljat...
kaj lahko naredim v tej smeri?
sprasujem se:
kako sploh se to porazdeli, a se vedno deli na st uporabniku in vsakemu pripada toliko in toliko ...? a to ureja program ali naključno....
sigurno obstaja nekaj.....
hvala za nasvete
Še eno zanimivo vprašanje imam..
Živim v Studentski residenci, in zadnje čase je internet nenormalno pocasen... downoad nekje 10 kbs upload 2kbps... in se sprasujem ce je mogoče mozno z kaksnim programom izboljsati internetno povezavo... morda vsi ene torente pobirajo ali pa je kdo ze prej pogruntal kasn programček, da njemu najhitreje dela internet...
a obstaja torej program s katerim bi si lahko uporabljam večji pretok interneta? kot da si rezerviram...
dostopa do ruterja nimam in po moje ne bi niti dovolili uporabljat...
kaj lahko naredim v tej smeri?
sprasujem se:
kako sploh se to porazdeli, a se vedno deli na st uporabniku in vsakemu pripada toliko in toliko ...? a to ureja program ali naključno....
sigurno obstaja nekaj.....
hvala za nasvete
bom se malo pocakal.... morda je vprasanje res pretezko za vsakega... pa moremo pocakat enga struckota da pride mimo :) :)
mislim da bi dober odgovor marsikomu koristil več kot dobro
mislim da bi dober odgovor marsikomu koristil več kot dobro
overlord_tm ::
Brez dostopa do routerja ne bos nic naredil ... lahko pa zatezis adminu, naj QoS vklopi.
Ce imate kak boljsi router, se da tudi za vsakega uporabnika nastavit, koliko mu pripada. Ampak fiksna nastavitev je zelo neumn, ker recimo ob 3h ponoci, ko je samo se en na internetu, nevem zakaj mu nebi pripadala cela linija. Pac, fiksna porazdelitev bandwidtha ima za posledico slabo izkoriscenost.
Ce imate kak boljsi router, se da tudi za vsakega uporabnika nastavit, koliko mu pripada. Ampak fiksna nastavitev je zelo neumn, ker recimo ob 3h ponoci, ko je samo se en na internetu, nevem zakaj mu nebi pripadala cela linija. Pac, fiksna porazdelitev bandwidtha ima za posledico slabo izkoriscenost.
aha en strucko ze tuki :)
dobro jutro :) jaz nisem niti spat sel k se tolko mučim glede tega... tacas sem si nasel par stvari za pohitritev firefoxa interneta itd
samo to nima veze z izkore iscanjem celotne linije ki je po moje kar 10 MB/s. tam okol.. meni pa maks pobira 300 KB/s
torej je v večini primerov tako da ni fiksno določeno...
samo kdo ima potem lahko več.. tisti ki prej zažene utorrent al kako se to rasporeja
a da bi na kaksen poseben način "vdrl v nastavitve routerja" ali s kasnim programom drugim zmanjsal oz sebi povecal internet pipico zagotovo ni mozno kljub milijonim programom???
tenx
dobro jutro :) jaz nisem niti spat sel k se tolko mučim glede tega... tacas sem si nasel par stvari za pohitritev firefoxa interneta itd
samo to nima veze z izkore iscanjem celotne linije ki je po moje kar 10 MB/s. tam okol.. meni pa maks pobira 300 KB/s
torej je v večini primerov tako da ni fiksno določeno...
samo kdo ima potem lahko več.. tisti ki prej zažene utorrent al kako se to rasporeja
a da bi na kaksen poseben način "vdrl v nastavitve routerja" ali s kasnim programom drugim zmanjsal oz sebi povecal internet pipico zagotovo ni mozno kljub milijonim programom???
tenx
A z studentsko residenco mislis studentske domove?
Ker 300 kB/s je kar solidna hitrost. Si preprican da locis med byte in bit? 10 MB/s (bajtov) linija je 100 Mb/s (bitov). Taka hitrost te pride pri T-2 recimo 50eur na mesec. In moras imeti to sreco da je do hise napeljana optika, ker po bakru ne gredo take hitrosti.
Ce si pa v studentu, recimo v rozni, potem je pa druga zgodba.
Ena moznost je, ce se razumete, da si zinstalirate netlimiterja na komp. Tak programcek pac omeji hitrost dostopa do interneta. Ampak prej al slej bodo zaceli ljudje goljufat :p
Za kakrsnokoli drugo moznost, razen da zatezis tistemu ko ima router cez ne vem.
Ker 300 kB/s je kar solidna hitrost. Si preprican da locis med byte in bit? 10 MB/s (bajtov) linija je 100 Mb/s (bitov). Taka hitrost te pride pri T-2 recimo 50eur na mesec. In moras imeti to sreco da je do hise napeljana optika, ker po bakru ne gredo take hitrosti.
Ce si pa v studentu, recimo v rozni, potem je pa druga zgodba.
Ena moznost je, ce se razumete, da si zinstalirate netlimiterja na komp. Tak programcek pac omeji hitrost dostopa do interneta. Ampak prej al slej bodo zaceli ljudje goljufat :p
Za kakrsnokoli drugo moznost, razen da zatezis tistemu ko ima router cez ne vem.
oj :)
bom si zdaj malo ogledal ta programcek...
ja saj pravim 300 je maximalno . ampak to takrat kot danes ko vsi spijo in imam skoraj vse zase :) pac hočem pocedat da je linija dobra samo ful uporabnikov in pol mi odpira internetno stran povprecno 40 sekund na stran, kar je ful. nekje 5 do 10 kb na sekundo kaze test :)
no kar take programcke za goljufat iscem :)
bom si zdaj malo ogledal ta programcek...
ja saj pravim 300 je maximalno . ampak to takrat kot danes ko vsi spijo in imam skoraj vse zase :) pac hočem pocedat da je linija dobra samo ful uporabnikov in pol mi odpira internetno stran povprecno 40 sekund na stran, kar je ful. nekje 5 do 10 kb na sekundo kaze test :)
no kar take programcke za goljufat iscem :)
ta net limiter je prov res limiter... ko sm to nalozil mi niti okna ni vec odprlo je ze tacas pokazalo ne morem odpreti ...
in mislim da deluje bolj znotraj ene enote ne pa celotnega omrezja da bi goljufalo in kej vzelo k meni internetne povezave... ampak bolj aplikacijam konfiguriras koliko katera lahko zavzame...
in mislim da deluje bolj znotraj ene enote ne pa celotnega omrezja da bi goljufalo in kej vzelo k meni internetne povezave... ampak bolj aplikacijam konfiguriras koliko katera lahko zavzame...
Aja, mogoce nisem bil dovolj jasen. mislil sem da si vsi nalozite netlimiterja, in sami sebi omejite internet. Ampak kot sem ze povedal, ni veliko moznosti da se boste drzali tega. To je bolj utopicna ideja.
Programov, ki bi ti omogocali dobiti vecjo hitrost ni. Kaksen bi bil potem smisel da imas 100Mb/s paket, ko bi lahko kupil 1Mb/s in ga spremenil s programom :)
Programov, ki bi ti omogocali dobiti vecjo hitrost ni. Kaksen bi bil potem smisel da imas 100Mb/s paket, ko bi lahko kupil 1Mb/s in ga spremenil s programom :)
mogoce tud mene niste razumel
studentski dom ima nabavljeno recimo okoli 10 MB na sekund
zaradi drugih userjev in ne vem kerih razlogov vse... dela vsaj zame in za svojga cimra lahko povem, cez dan internetna povezava samo nekaj kb na sekundo do 10 20 največ...
to je fora
studentski dom ima nabavljeno recimo okoli 10 MB na sekund
zaradi drugih userjev in ne vem kerih razlogov vse... dela vsaj zame in za svojga cimra lahko povem, cez dan internetna povezava samo nekaj kb na sekundo do 10 20 največ...
to je fora
Daedalus ::
Študenti so (kjer je dostop urejen) kr lepo na 100Mbit linijah. Večina ljudi pol navdušeno freeloada na mreži in ubogi router pol ne prenese več DDOS-a s strani uporabnikov. Nekega pametnega nadzora pa itak ni, pol pa je tak.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
c00L3r ::
Razporejanje hitrosti interneta se da nastavit na roterju. Pa še tega ne podpirajo vsi routerji. Iz tvojega računalnika ne boš mogel nič spremenit.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Merjenje hitrosti downloada/uploada (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Omrežja in internet | 388980 (5538) | dussan |
» | Telia in Cisco potegnila 120Gbps internetno linijo za DreamHack (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 14135 (11172) | CvEtKo |
» | internet v študentu... SEKA (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5883 (3606) | zee |
» | Kabelski in adsl internet pohvale in pritožbe (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Omrežja in internet | 26220 (15931) | Jakka |
» | Kateri router? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5462 (4192) | plavko61 |