» »

Kateri router?

Kateri router?

«
1
2

alex32 ::

Zanima me kakšen kvaliteten router priporocate (znamko oz. model)? Imel bom ADSL linijo, tri neodvisne(fizicno locene) pc, uporabljal bom P2P programe, pri slednjem vidm najvecji problem zaradi omejitve preklopov (max.256). Opcija izvedbe routerja iz starega pc-ja ne pride v postev.
Hvala za odgovore. LP, Alex

Wox ::

Če P2P in ne PC router, potem CISCO SOHO 91. Podpira QoS, če to ne bo zadosti pa še dotatno ciscovo programje. Edini problem se mi zdi ta, da je zadeva precej draga (okoli 80K) in v končni fazi deluje isto kot Freesco, ki z omrežnimi karticami, starim PCjem in kabli ne stane več kot 20K.

perci ::

Ma kaksen Cisco neki...sej ni ISP ;). Ti lepo kupi kakega D-link, SMC Level, Planet ali kaj takega podobnega poceni. Samo pazi, eni se radi pregrevajo.

Cokolesnik ::

Jaz imam D-LINK DI-604, pa je bil 14 tisoc SIT. Clovek bi mislil, da bo slo malo denarja za malo muzike, a sem z njim zadovoljen in ga imam nastavljenega za vse mogoce zadeve. Sicer se segreva, a ga to ne moti. :)
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

lopov ::

V BigBangu na Rudniku pri Leclercu imajo 4-portni D-Link router z osnovnim firewallom za dobrih 10.000 SIT. Oznake ne vem, sam se mi je zdel kar spodoben. Zal sem imel slab dan pa sem ga dal nazaj na polico. Ce ostane kaj denarja od dopusta, potem pa ... :)

Samson ::

Probaj z digitusom...Montaza na steno mozna, tako da ti se stena malce pripomore k hlajenju.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

RookY ::

Ali imajo ti cenejši routerji možnost nastavljanja bandwidtha za posamezno mašino?
Juhu juhu spet bom bruhu

perci ::

Ne.

Wox ::

Ma sej sem jaz tudi mislil, da so tile routerji pod 50K SIT vredu. Pred kakim pol letom smo si trije sosedje omislili omrežje in ADSL - komfortni. Smo kr neki router nabavli - Planet za 17K. In je vse super delalo super, dokler ni sosed pognal eMulo. Surfanje je blo podobno "hitro" kot na starem 28kbit/s modemu. Pol je drugi sosed zagnal še Kazaa-o, jaz pa SoulSeek pa se je vse skupaj ustavilo. No pol smo sprobali še z nekaterimi drugimi routerji (k sreči mam frenda, ki dela v rač. štacuni). MIslim da so bli Level One 1403, D-Link DI-604, SMC 7004 pa so po približno po eni uri delovanja eMule samo na enem računalniku vsi po vrsti pokleknili. Edini router, ki je delal brez problema z eMulo na enem, Kazaao na drugem in SoulSeekom na tretjem računalniku je bil Cisco. Ma sej maš tudi SMC in D-link routerje , ki podpirajo QoS, samo so to zadeve, ki stanejo nad 60K. Zdaj uporabljamo PC router (Freesco) - 200MHz Pentium 32MB RAM in 4 mrežne kartice. Zadeva rula.

alex32 ::

Zdej sem v dilemi? A D-Link DI-604 res ne zmore Emule, Edonkey?
A ti cokolosenik to uporabljas?

V res skrajnem primeru grem na Frescoo, 80k za router pa nemilsim dat:).

LP

perci ::

Viharnik: Ne vem kaj si ti počel, ampak mula in kazaa čist lepo delajo (še nikoli mi ni pokleknil) prek teh routerjev (meni konkretno prek smc 7004ABR), samo nastavitve moraš porihtat.

svejk ::

torej jaz uporabljam level one 1402 al neki tazga pa nimam problemov, pa gor sucem emule, pa kazaa pa se 3 compjutre mam gor pa ni nobenih problemov. cena pa je okrog 20k sit.

Cokolesnik ::

>> Alex32: uporabljam vse mogoče in prepričan si lahko, da sem občutljiv na (ne)delovanje strojne opreme ne glede na namen, zato tudi od svojega routerja tako pričakujem in sem z njim zadovoljen. Prepričan sem, da bi bil tudi ti.

Če dostop do interneta uporablja več ljudi (in ti ljudje npr. uporabljajo P2P programe), potem je najbolj elegantna rešitev ta, da vsak pri sebi nastavi omejitve prometa tako, da ne bo prihajalo do 100 odstotne obremenitve povezave s strani enega ali dveh uporabnikov. UL kapaciteto kaj hitro namreč lahko "požre" že en uporabnik v omrežju, vemo pa, da "zabasan" UL povrh vsega povzroča še težave tudi z DL kapaciteto (princip delovanja internetnega protokola pač).
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

alex32 ::

Cokolesnik, se zadnje uprasanje, torej ce nabavim D-Link DI-604, je pol mozno omejiti prenose na posemeznem PC?

flipflop ::

Kateri router pa priporocate za kabelski internet?

perci ::

alex: S takim routerjem se prometa omejevati ne da.

Cokolesnik ::

>> Alex32: ne, tega ne omogoca. Tega ni pricakovati pri routerjih v nizjem cenovnem razredu, ceprav dopuscam izjeme, saj trga routerjev ne poznam 100 odstotno. Kot sem ze napisal, je resitev v dogovorjeni uporabi kapacitete povezave med uporabniki. V eni od prejsnjih tem smo tudi pisali o programu NetLimiter, ki je primeren tudi za tiste, ki se izgovarjajo na nezmoznost nastavljanja max. hitrosti njihovih spletnih orodij.

>> flipflop: moje priporocilo velja tako za adsl, kot tudi kabelski dostop. Vecina routerjev namrec podpira obe tehnologiji.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

alex32 ::

Torej, resitev je sledeca, D-Link DI-604 in NetLimiter. Hvala vsem za pomoč. LP

CaqKa ::

čisto mimogrede... meni je di604 pred par dnevi crkno... :)

flip flop... mislim da ni razlik med routerji za kabl net ali pa za adsl.
aha... beri temo o firmwareju za dotični router... sem napisal kaj dela in kaj ne. :)

alex32: z tem routerjem se ne da štelat bandwidtha posameznim ljudem... lahko pa jim porte zapreš, lahko jim onemogogočiš popolnoma dostop do posamezne domene. recimo www.slo-tech.com. na koncu pa lahko še en računalnik nastaviš da je imun na vse nastavitve in ga daš enostavno v DMZ mode.
če bi se ti ljubljo lahko recimo ostalim zapreš porte za mulo... vendar imajo oni še vedno možnost da grejo na drugi port šerat...
sam sicer s seko nisem imel nekih večjih problemov okrog BWja, pa imam le 128 kbps ulja...
aja glede onega netlimitera... če hočeš da bo lepo špilalo ga moreš dat na vsako mašino posebej, kar pa bo malo bedno nadzorovat.... torej da si nebo vsak po svoje nastavil in si kdaj odprl download :) najbolje da pregledaš F@H temo na slotechu, pa si pogledaš kako se zadevo skrije... kolegom pa pač rečeš da jim internet 'inštaliraš'>:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

flipflop ::

CaqKa: a pred tem je delal bp? Pa sej mas garancijo?

CaqKa ::

Magla ::

Alex32 zakaj pa kao ni dobra 486dx mama plata pa ena stara kišta z dvema mrežnima karticama 10Mb/s, 16 RAM-a ????? Mislm ful ceneje se da skoz pridt pa zadeva bi rabla sam disketno enoto 1.44 ker bi si gor naložu kvajestvem recimo linuxrouter - k se ga da najdt na coyote.linux.com

sicer sam njisem probu sam me glih tko firbec matra... k bi prou isto stvar si rad zrihtau...
Baje so routerji v USA daleč cenejši in jih zato tut furajo... v EU pa jim cena zraste - pa sploh ne vidm prednosti...
mogoče pa kj ne vem...enlajten me
:)

alex32 ::

Magla: 486 router z cisco mi ne pirde v postev, ker nimam pol fizicnega dostopa do njega, pac taka situcija, plus sosed noce met skoz przganega pc, zarad morebitnega pozara etc ...

v mojem primeru, pride v postev D LINK. Sem pa bral tud teste rousterjev v PC magazine, kjer je omenjeni zelo dobro ocenjen in editor choice dobil ...

Frame ::

Ma kupi Level One Ro:) uter,enostavne nastavitve + zelo ugodna cena!!!:D

alex32 ::

Frame: vidm da so problemi neki z D-link. Bom vzel raje Level OneFBR-1402TX.
Kje je zelo ugodna cena in kolk? :\

svejk ::

jaz sem ga najugodneje dobil mimovrste.domenca.com in sicer okol 20k sit se mi zdi. pa dobr dela...

DSmidgy ::

Nobenih problemov ni z D-Linkovim routerjem. Klikn kle za test.

Jest sem ga dons kupu in vse dela (vključno z mulo). Dal sem pa 14 jurjou.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DSmidgy ()

Magla ::

ja se pravi če se odločim za routera pol
je D-Linkov model cenejši
Level OneFBR-1402TX pa za cca 8K dražji...

a pa se da pri Level OneFBR-1402TX :

* ročno nastavljat port za edonkey se pravi na port 4662
* ip hosting spremenit na static (da ni zaklenjen na dynamic)
* da se ne "sesuva" povezava če je več povezav


ali je pri mlacomu L-ONE ROUTER 4X10/100 ADSL pol en slabši model... al gre za isto zadevco kokt na mimovrste.domenca.com...cena mi je pr mlacomu boljša sej je sam 15,5K

Se pravi kaj je s tem D-linkom k ma itak najugodnejšo ceno...

CaqKa ::

em tak mimogrede.. jaz sem bil danes v powerplusu ... pa so imeli tega level one routerja za 12ksit
čisto mimogrede...
aja pa alex32... jaz nisem reko da so problemi z temi routerji ampak da je moj crknil.. kar je pa še zdaleč od tega da so z njimi problemi... sem pač imel mogoče bad luck ko sem škatlo izbiral.
nevem zakaj je to enim v navadi da kr rečejo da ko nekomu nekaj crkne da je tista stvar zanič... tak mimogree.. še vedno se odločam za nakup ibm trdih diskov... ne zato ker jih je toliko crknilo, ampak zato ker pač vem da jih nek določen odstotek pač more crknit.

alex32 ::

Iskal sem se kak performance test za Level One pa nisem najdu.
Hmm, D-LINK pa povsod v testih visoke ocene. Pa cenejsi je, ma, upam da ne dobim lih tist procent skart v roke.
LP

perci ::

A to je pol ta model D-linka ki je v Big Bangu za 10 jurjev, according to lopov?
Mislim, sej D-link verjetno nima več 4 portnih modelov?

Cokolesnik ::

Tale D-linkov DI-604 ima 4 portni switch in glede na ceno se mi zdi zelo primeren za družinsko uporabo.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Frame ::

Ma najceneje boš dobil Level One pri Chiptrade iz MB.So zastopniki za Level One.Pošiljajo tudi po pošti.Router je pa tudi 4 portni!8-)

Red_Mamba ::

jst mam BenQ router, mam 3 compe na njega priklopljene. Dela DL brez problema tudi kadar vsi trije dol vlečemo. Cena je bla 22k. Jst sem zadovoljen z njim. Ima tudi osnovni firewall. Pregrevanja ne pozna. Po 24h delovanja komaj čutiš da se je malo segrel :D Res odlična stvarca

Frame ::

Eto level one router stane okol 12k pa je zakon:))

simonchelo ::

Jest nimam routerja, mam pa dva PCja, pa me zanima, če se da kako jih obadva prklopt na ADSL, ne z routerjem.

svejk ::

seveda se da priklopit, ce mas dinamicen ip se da. in sicer preberi si na slo-techu članek

CaqKa ::

perci: ja dlink ime dva različna modela 604 routerja
ameriškega in evropskega... ameriški ima več featurjev.
pa firmware ameriškega ne dela na evropskem.

perci ::

Hmmm, predvidevam, da imajo v BigBangu evropskega?!

CaqKa ::

ej ti bi lahko šel za jasno vidca :D

perci ::

:D

Cokolesnik ::

No, Evropejci so se malce prebudili in dali novejši firmware ven, kot je tisti, ki je naložen na routerju iz Bigbanga (slednji je precej okrnjen), tako da se da z novim firmwarom lepo nastavljati kakšno izmenjavo datotek z mircem ter ostalimi kom. programi, pa še kaj, o čemer sem že pisal...
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

alex32 ::

Iscem pa netu, pa ne najdem na ceniku. Kje je mogoce dobiti router D-LINK DI-604 v slo trgovinah?

flipflop ::

Poglej v tej temi,pa boš našel.

Kako dolgo in kje si pa iskal? Z najdi.si sem TOLE našel v nekaj sekundah.:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

boom-bar ::

Kup Level One router k je čist kul pa men vse laufa
Legalizirajte mehke droge!!!

svejk ::

a je ze kdo probal pri level one firmware nadgradit?

alex32 ::

Flip Flop, sem cist spregledal, hvala.

r5r ::

Kateri router-ji(beri: ne racunalniki) imajo ukaze iptables, ipchains oz. podpirajo nek firewall in imajo prijavo npr ssh, telnet, www ? za configure. :D
And it makes me wonder.

OmegaBlue ::

Da se še jest pridružim debati, kateri router izmed telih kle bi bilo najbolje kupit tko za domačo uporabo (beri 3 računalnike).

Fala za odgovore :D
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Uporabnik ::

enega izmed najcenejših dveh

jst sm kupu level one, čeprav bi se morda sedaj odločil drugače.. npr. če bi izvedel kolk konekšnov podpira corega
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri router priporočate

Oddelek: Omrežja in internet
393919 (2344) Mesar
»

Katerega od teh 4 routerjev naj vzamem?

Oddelek: Kaj kupiti
303244 (2221) malinavc
»

Tezave z routerjem LevelONE FBR-1405TX

Oddelek: Omrežja in internet
233612 (3013) Caligula
»

Kateri router ?

Oddelek: Kaj kupiti
121620 (1393) Shkorc
»

Ah ja... router

Oddelek: Kaj kupiti
121913 (1652) Cokolesnik

Več podobnih tem