Forum » Problemi človeštva » Napad psov
Napad psov

Snohman ::
Hehe.
Dokazi o (ne)uspešni prevzgoji psov se izgubijo v pisarni Senice, katera je uredila, da so se psi vrnili nazaj lastniku.
Čeprav je bilo danes jasno povedano, da pritožba na odločitev o usmrtitvi psov NE zadrži izvršbe. To piše tudi na odločbi, ki jo je najbrž dobil Baričevič. En klic, pa je stvar rešena.
Ja, tako. Če ne plačam kazni ker vozim prehitro, pritožba ne zadrži izvršbe in v primeru neplačila, se mi suvereno usedejo na račun.
Ampak v tej državi so nekateri bolj enaki od drugih. Tisti moj prvi post, kjer sem povezal pikice, sploh ni v ničemer zgrešil.
Včasih sem se smejal USS Nimitzu, da ima strahove pred komunisti.
Pa je vse res! No, niso naglas komunisti, vemo pa kam spadajo.
Pax man, kaj pa zdaj?
Dokazi o (ne)uspešni prevzgoji psov se izgubijo v pisarni Senice, katera je uredila, da so se psi vrnili nazaj lastniku.
Čeprav je bilo danes jasno povedano, da pritožba na odločitev o usmrtitvi psov NE zadrži izvršbe. To piše tudi na odločbi, ki jo je najbrž dobil Baričevič. En klic, pa je stvar rešena.
Ja, tako. Če ne plačam kazni ker vozim prehitro, pritožba ne zadrži izvršbe in v primeru neplačila, se mi suvereno usedejo na račun.
Ampak v tej državi so nekateri bolj enaki od drugih. Tisti moj prvi post, kjer sem povezal pikice, sploh ni v ničemer zgrešil.
Včasih sem se smejal USS Nimitzu, da ima strahove pred komunisti.

Pa je vse res! No, niso naglas komunisti, vemo pa kam spadajo.
Pax man, kaj pa zdaj?

Ramon dekers ::
djordjevic je izjavil:
Ponavljam, 'skrbni vzreditelj'. Pameten človek kajpak od takega 'vzreditelja' psa ne bo kupil. Ker pa je pri nas v grdi navadi, da se kupi raje psa za 200 evrov (ob tem jih napizdijo še, da pes ni dobil rodovnika, ker je peti v leglu, recimo, ali pa si izmislijo kakšen drug trik), kot da bi se dalo malo več in kupilo pravo stvar, smo, kjer smo.
pameten človek vzame psa mešanca, po možnosti z zlatim prinašalcem, labradorcem, nemškim ovčarjem.in raje odšteje ta denar namesto rdovonika za veterinarja in kvalitetno hrano!

djordjevic ::
Mhm, za veterinarja, ki ga boš obiskoval na tri tedne, ker ima pes alergijo na vse živo, da krivega ugriza sploh ne omenjamo. Smo si doma pred zdaj že kar nekaj leti kupili pamet, ko smo na tak način kupili 'labradorca brez papirjev'. Starši so zmetali zanj denarja že na kupe, najina rodovniška kokeršpanjelka pa (tok-tok po lesu) doslej razen rednih cepljenj in občasnega čiščenja žleze nima težav. Pa da ne bo pomote - tudi rodovniški pes lahko faše marsikaj, ampak je verjetno tudi kaj vredno, če veš, da imata oba starša bodočega psa narejen teste oči, kolkov in še česa, kar je znano, da se pri pasmi rado okvari. Ampak ne, glavno, da si največji car, če kupiš psa brez kakršnihkoli papirjev, po možnosti mešanca priznanih pasem!

No grave is deep enough to keep us in chains.

djordjevic je izjavil:
Mhm, za veterinarja, ki ga boš obiskoval na tri tedne, ker ima pes alergijo na vse živo, da krivega ugriza sploh ne omenjamo. Smo si doma pred zdaj že kar nekaj leti kupili pamet, ko smo na tak način kupili 'labradorca brez papirjev'. Starši so zmetali zanj denarja že na kupe, najina rodovniška kokeršpanjelka pa (tok-tok po lesu) doslej razen rednih cepljenj in občasnega čiščenja žleze nima težav. Pa da ne bo pomote - tudi rodovniški pes lahko faše marsikaj, ampak je verjetno tudi kaj vredno, če veš, da imata oba starša bodočega psa narejen teste oči, kolkov in še česa, kar je znano, da se pri pasmi rado okvari. Ampak ne, glavno, da si največji car, če kupiš psa brez kakršnihkoli papirjev, po možnosti mešanca priznanih pasem!![]()
zopet ne govorim o pasemskih brez papirjev, temveč mešancih ala variante labradorec-nem ovčar, zlati-prinašalec-nem ovčar, vem od kje vozijo pasemske brez rodovnikov(češka, slovaška...), in potem neveš v kakšni družini je živel do 8 tedna nič nič nič.Neke male karakteristike vsaj fizične se vidijo že pri mladiču. No sam imam sedaj mešanca med zlatim prinašalcem oče je neznan:)in sem namesto 600, 700€ raje ta denar zmetal za veterinarje in kvalitetno hrano.Pa še družino sem videl kako so vzgajali psa do 8 tedna. In verjemi ali ne so mi za psa kljub temu da ni rodovniški ponujali denar ker je fenomenalno učljiv. Da pa bom psa ki bo všeč sosedom, in si dvigoval svoj ego...

Nihče ne pravi, da so mešanci butasti. Daleč od tega. Ko sem bil še majhen, smo imeli doma mešanca jazbečarja. Pes je bil bister kot žarnica. Rad bi ti samo pokazal, da forsiranje nerodovniških pasem in križanje vsevprek pač ni zaželeno - in to ravno zaradi tragičnega dogodka, o katerem debatiramo. Če hočemo vsaj približno predvideti, kakšen bo pes, je treba poznati prednike in njihovo linijo. Samo tako lahko zmanjšaš možnosti, da boš dobil mrcino, ki bo pa morda nagnjena k popadljivosti in napadalnosti. Lepo, da si spremljal rast mladiča do prevzema. Naju s punco so recimo vzreditelji pozorno preverili in izprašali o vsem živem, preden so se odločili, pazi, da psico lahko kupiva. In nisva odštela zanjo bajnih denarcev niti je nisva kupila zaradi drugih - nama je v veselje in po najboljših močeh skrbiva zato, da bi bila čim bolj socializirana, da bi čim več znal, da bi bila čim manj moteča za okolico in predvsem da bi naju dolgo razveseljevala. In kot odgovoren lastnik psa lahko samo popizdim, ko slišim kakšne pavšalne ukrepe bi zdaj kar naenkrat eni sprejemali: uvedbe davkov na pse, izgon psov iz mest, evtanazija vsega cuckovja, ker je itak samo bergla za čustveno invalidne ...

WarpedGone ::
Davek? Da se država napaja še iz tega? Nikakor, le obvezno zavarovanje "pasje odgovornosti". Po enakem principu kot je obvezno zavarovanje avtomobilske odgovornosti.
Da se žrtvam, kot je Stane Meglič, ne bo potrebno dolga leta pravdat za odškodnino in na koncu po vsej verjetnosti še ostat brez vsake odškodnine. Nek plati zavarovalnica, lastnik pa premijo.
Da se žrtvam, kot je Stane Meglič, ne bo potrebno dolga leta pravdat za odškodnino in na koncu po vsej verjetnosti še ostat brez vsake odškodnine. Nek plati zavarovalnica, lastnik pa premijo.
Zbogom in hvala za vse ribe

Sej to veš, da imajo vsi, ki imajo zavarovane hiše/stanovanje in obenem imajo pse, zavarovane tudi slednje za primer, če bi koga čavsnili?

no prvi problem je ker tega nihče ne nadzoruje, kako so dejansko parjeni oziroma vsaj premalo. Sicer pa kot sem omenil buldoga nevem zakaj je tu prišlo do takšne spremembe, če so ga vedno križali samo z rodovniškimi. Poglej si dokumentarec.jah kljub temu da sem vzel mešanca, sam hotel videti družino (bilo je nezaželjeno leglo) vsak dan so se z njimi ukvarjali tako kot z otroci.tako da tu skoraj nisem mogel zgrešiti. Kar se tiče ukrepov, po možnosti še vsakemu psu nagobčnik se tudi meni zdi totalna bedarija. Sicer se pa tu marsikdo ne zaveda kolikšna je cena psa vodnika ki pomaga slepim. takšen pes stane od 5.000€ do 10.000€.

Double_J ::
Baričevič uradno sploh ni bil lastnik psov, torej ni šanse da bi jih dobil?
Dve šivanki...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Double_J ()

Glede na to, da gre praktično za živega robota, se mi cena sploh ne zdi pretirana.

WarpedGone je izjavil:
Davek? Da se država napaja še iz tega? Nikakor, le obvezno zavarovanje "pasje odgovornosti". Po enakem principu kot je obvezno zavarovanje avtomobilske odgovornosti.
aja potem bo država morala spremeniti kaj na vursu, po mojem subjektivnem mnenju 70% psov ni niti čipiranih!v takem primeru kot je bil beričevič pa bi bila pravda tako ali drugače!

Sej to veš, da imajo vsi, ki imajo zavarovane hiše/stanovanje in obenem imajo pse, zavarovane tudi slednje za primer, če bi koga čavsnili?
Potem pa še razloži, zakaj je Meglič še vedno brez odškodnine. Al je bil Baričevič v nezavarovani hiši?
aja potem bo država morala spremeniti kaj na vursu, po mojem subjektivnem mnenju 70% psov ni niti čipiranih!v takem primeru kot je bil beričevič pa bi bila pravda tako ali drugače!
Obvezna registracija lastništva in tablica (čip) je seveda nujna logična posledica.

Ob prvem cepljenju za steklino dobi pes čip, če ga nima že iz legla ven (ob cepljenju proti parvovirozi ali čemu podobnemu).
Pobaraj na sodišče, zakaj se tako dolgo vleče. Dejstvo je, da sodi k zavarovanju hiše tudi zavarovanje za psa za primer poškodbe koga tretjega.
Pobaraj na sodišče, zakaj se tako dolgo vleče. Dejstvo je, da sodi k zavarovanju hiše tudi zavarovanje za psa za primer poškodbe koga tretjega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: djordjevic ()

dzinks63 ::
Nekaj krije že stanovanjska zavarovalna polica.
Če pes ugrizne koga drugega, je po stanovanjski polici iz naslova odgovornosti krito do 20% od zneska za izračun dajatve zavarovalnice, navedenega v polici.
Sam nosiš tudi 10% od dajatve zavarovalnice in najmanj 62 EUR.
Ne krije škod, ki jih pretrpi zavarovanec njegov zakonec in otroci ter ostale osebe, ki žive z zavarovancem v skupnem gospodinjatvu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dzinks63 ()

djordjevic je izjavil:
Ob prvem cepljenju za steklino dobi pes čip, če ga nima že iz legla ven (ob cepljenju proti parvovirozi ali čemu podobnemu).
to pa ne drži!prvo cepljenje pri meni ni bilo za steklino, za steklino je bilo ko je bil pes 3 ali 4 mesece star(ker naj bi bilo premočno cepivo). Tistih 70% jih neda sploh cepiti proti steklini, kdor pa ga že da cepiti, ga tudi čipira.

To morda velja dokler se ugriz zgodi v hiši. Če ti pes pogrize soseda pred hišo al pa nekje na sprehodu - sorry, polica tega ne krije več.
Pobaraj na sodišče, zakaj se tako dolgo vleče.
Če je nekaj zavarovano, to zavarovalnica izplača brez vpletanja sodišča. Očitno mešaš meglo.

Če razumem Megličev primer, on civilno toži lastnika psov, torej pokojnika (ali celo pokojnico?). Nič ne mešam megle. Po zavarovalni polici bi gotovo moral nekaj dobiti. O tistih dobrih sto tisočakih pa odloča sodišče. Če se motim, se vnaprej posipavam s pepelom.

Pšenični ::
"Takoj po tragičnem dogodku, ko so bulmastifi Atlas, Atos in Joy 2. februarja na domačem dvorišču raztrgali lastnika Sašo Baričeviča, so se pojavili namigi, da so bile živali spolno zlorabljene. Po neuradnih informacijah naj bi prvi izvidi patoanatomske preiskave, opravljene na Nacionalnem veterinarskem inštitutu, res kazali na spremembe na anusih vseh treh bulmastifov, pri Atosu naj bi bil anus celo odprt."
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/...
No zgleda, da bo še kej.
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/...
No zgleda, da bo še kej.

Če pa levičarski Dnevnik piči cenzuro. Ali ne? Zdaj pa res ne vem več ...

Pšenični ::
"Če pa levičarski Dnevnik piči cenzuro. Ali ne? Zdaj pa res ne vem več ..."
Heh, tudi meni ni več jasno. Da oni tole objavijo.

d0rK ::
Nisem vsga bral ker je debilizmov prevec.
Ampak en mozen ukrep proti nepazljivim nakupom je striktna prepoved nerodovniskih psov. Rodovniski psi stanejo blizu jurja po mladicu... Tisti ki jih gojijo, razne matoše, in se prodajajo po bolhi pa stotak, dva, morda tri. Menim, da bodo ljudje bolj razmislili o psu, ce bo le-ta resen nakup. Pa se psom se bo bolje godilo, ce se jih ne bo štepalo.
Ampak en mozen ukrep proti nepazljivim nakupom je striktna prepoved nerodovniskih psov. Rodovniski psi stanejo blizu jurja po mladicu... Tisti ki jih gojijo, razne matoše, in se prodajajo po bolhi pa stotak, dva, morda tri. Menim, da bodo ljudje bolj razmislili o psu, ce bo le-ta resen nakup. Pa se psom se bo bolje godilo, ce se jih ne bo štepalo.

Normalno. Pes ni kos pohištva, ki ga vržeš proč, če ne štima. Ko kupujemo avte, bi se metali na trepalnice za vsaki evro in nam problem odšteti deset ali več deset tisoč evrov in to običajno za večkrat krajšo dobo, kot imamo potem doma enega psa. Samo za primerjavo: avto - 5 let - 15k EUR proti pes - 16 let - 800EUR. Any questions?

Looooooka ::
En manjsi problem.
SMo mel v zadnjih letih tud clanke o rodovniskih psih...clovek ma rodovniske pse in dela na tem, da bo prodal cim vec mladicev.Oskrba pa taka kot za mesanca.
Aja...pa teli bulmastifi so mel tud rodovnik kokr vem.
Na konc dneva ni vazno a mas mesanca al pa rodovniskega psa(i mean pes z rodovnikom....pa je pac pasma, ki jo ze par 100 let uporabljajo za lov to je 3x bl nevarno kot kerkol mesanc s ceste).
Resitev je cist simple.
Obvezni nagobcniki...ce pelje kdo psa ven brez naj se mu da TAKOJ najmanj 200 EUR kazni.Napacno parkiranje je 100 eur pa zaradi tega ni noben drug voznik krvav(pustmo tist 0,001% izjem, kjer se nekdo zaleti v tak avto).
Ce pes raztrga drugega psa....usmrtitev.TAKOJ.Brez kakrsne moznosti pritozbe.Ej klinc....ce pes ugrizne katerga kol cloveka brez razloga(drazenje je zame cist dobr razlog, da ti pes odgrizne jajca)...naj se takega psa takoj odvzame in da v prevzgojo(prevzgojo se seveda zaracuna lastniku).Ce tam recejo, da ne gre...oz da je ta pasma nevarna in je v drugih drzavah prepovedana...naj se psa lepo usmrti(za koji k. rab kdorkol met pitbulle doma ce cel svet ve, da je to riskantna pasma).
Mene bl zanima ce jih je ta baba posiljevala ze prvic(ko so unga psa raztrgal)...al so bli psi pac dejansko ze od cesa druzga nasilni.In kdo hudica pise zakone ce ma lahko nekdo sred Ljubljane 3 pse, ki sploh ne smejo bit v skupini...tehtajo tok kot povprecna odrasla oseba obenem pa ze vec kot 2 let napadajo druga bitja okol sebe.
Tistga genijalca, ki tozi to mrtvo babo bi pa prasu...zakaj hudica ni sel poiskat naslov od te babe in pse lepo postrelu.
Mislm sorry...ampak ce bi mene 3je psi napadl in skor ubil...pa da jih drzava vrne kretenu k jih ma...ni sans da bi sedel pa caku, da se komu to nardijo.
Bi tud rad vidu ce bi si ga kerkol tozilec upu obtozit ce bi vzel pravico v svoje roke.
SMo mel v zadnjih letih tud clanke o rodovniskih psih...clovek ma rodovniske pse in dela na tem, da bo prodal cim vec mladicev.Oskrba pa taka kot za mesanca.
Aja...pa teli bulmastifi so mel tud rodovnik kokr vem.
Na konc dneva ni vazno a mas mesanca al pa rodovniskega psa(i mean pes z rodovnikom....pa je pac pasma, ki jo ze par 100 let uporabljajo za lov to je 3x bl nevarno kot kerkol mesanc s ceste).
Resitev je cist simple.
Obvezni nagobcniki...ce pelje kdo psa ven brez naj se mu da TAKOJ najmanj 200 EUR kazni.Napacno parkiranje je 100 eur pa zaradi tega ni noben drug voznik krvav(pustmo tist 0,001% izjem, kjer se nekdo zaleti v tak avto).
Ce pes raztrga drugega psa....usmrtitev.TAKOJ.Brez kakrsne moznosti pritozbe.Ej klinc....ce pes ugrizne katerga kol cloveka brez razloga(drazenje je zame cist dobr razlog, da ti pes odgrizne jajca)...naj se takega psa takoj odvzame in da v prevzgojo(prevzgojo se seveda zaracuna lastniku).Ce tam recejo, da ne gre...oz da je ta pasma nevarna in je v drugih drzavah prepovedana...naj se psa lepo usmrti(za koji k. rab kdorkol met pitbulle doma ce cel svet ve, da je to riskantna pasma).
Mene bl zanima ce jih je ta baba posiljevala ze prvic(ko so unga psa raztrgal)...al so bli psi pac dejansko ze od cesa druzga nasilni.In kdo hudica pise zakone ce ma lahko nekdo sred Ljubljane 3 pse, ki sploh ne smejo bit v skupini...tehtajo tok kot povprecna odrasla oseba obenem pa ze vec kot 2 let napadajo druga bitja okol sebe.
Tistga genijalca, ki tozi to mrtvo babo bi pa prasu...zakaj hudica ni sel poiskat naslov od te babe in pse lepo postrelu.
Mislm sorry...ampak ce bi mene 3je psi napadl in skor ubil...pa da jih drzava vrne kretenu k jih ma...ni sans da bi sedel pa caku, da se komu to nardijo.
Bi tud rad vidu ce bi si ga kerkol tozilec upu obtozit ce bi vzel pravico v svoje roke.

zakaj pa mislite da so bili pasme bull sploh ustvarjeni, po možnosti zmiskani nekje v laboratoriju!kot sem že rekel ko pitbulček ugrizne, ODGRIZNE:)
tu pa nekateri mešate pojme med mešanci, čistokrvni brez rodovnika, in z rodovnikom.tako da najprej si zjasnite pojme!
tu pa nekateri mešate pojme med mešanci, čistokrvni brez rodovnika, in z rodovnikom.tako da najprej si zjasnite pojme!

lexios ::
Saj vendar nihče ni odgovoren. Malo se sicer sumi Erjavca, pa zadnjič je še po TV-ju bil sneman s psom.
Erjavca so odstavl k ni hotu delit kužka, baje... Tolk o odgovornosti.

Se je kdo vprašu kok časa pa rabiš za eno analizo psa? 14 dni? Lepo so se uskladili tole... Zanimivo, da v tem času niti niso ugotavljali možnosti zlorabe. Ni blo časa? Govori se, da ni bilo zahtevano - čemu so pa pol rabl preiskavo? Vseskp v tej državi je en bulls...! Koga imate za norca?
Moris, tu čistokrven, mešanec, z ali brez rodovnika ne igra povsem nobene vloge več; zadeva je že zdavnaj zapustila okvire razprave o naključnem pasjem grizenju in načinih kakopreprečiti histerijo množic ob pogledu na psa! Bodo pa zgoraj že poskrbeli, da se debata vrne v te vode in se ovce psov ne bodo več bale. Menda se je celo nekaj govorilo o zakonu, ki bo omejil število cuckov na 3. Zanimivo, 3 je očitno magična številka (?), pojavi se celo v tem tragičnem primeru...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()

To je prosto po Prešernu kategorija psov za nategovanje neukih kupcev.

Tocno. In cigani na Bolhi to propagirajo tako da so uvedli posebno kategorijo za "pasemske pse brez rodovnika". Za bruhat.
EDIT: Zbrisal del komentarja ki bo sodil v daljsi post ki ga bom napisal zjutraj. Me pa se zanima, kaj bevskaš, Moris? Kaj naj gledam?
EDIT: Zbrisal del komentarja ki bo sodil v daljsi post ki ga bom napisal zjutraj. Me pa se zanima, kaj bevskaš, Moris? Kaj naj gledam?

Tocno. In cigani na Bolhi to propagirajo tako da so uvedli posebno kategorijo za "pasemske pse brez rodovnika". Za bruhat.
se mi ne da razlagat verjetno imaš upravičeno tak nick

Raje bodi odkrit pa priznaj da nimas pojma, ne pa da se obešaš na moj nick kot ze marsikateri bebo pred teboj.
Pasemski psi, cistokrvni psi brez rodovnika ne obstajajo. In ce je neka kategorija na bolhi to se ne pomeni naprotno.
Vsaj to se mi zdi, da si hotel povedati s svojim komentarjem. Lahko da se motim. Je pac tako bedno sformuliran.
Pasemski psi, cistokrvni psi brez rodovnika ne obstajajo. In ce je neka kategorija na bolhi to se ne pomeni naprotno.
Vsaj to se mi zdi, da si hotel povedati s svojim komentarjem. Lahko da se motim. Je pac tako bedno sformuliran.

O čem pa nimam pojma, rasvetli me prosim!glej če greva od začetka ni nujno da bodo vsi psi v leglu dejansko DOBILI rodovnik torej kaj so ti psi?MEŠANCI?
je pa res da je večina čistokrvnih brez rodovnika uvoženih iz češke, slovaške...kje imajo pupy mile, in to na veliko oglašujejo kot čistokrvni brez rodovnika!
je pa res da je večina čistokrvnih brez rodovnika uvoženih iz češke, slovaške...kje imajo pupy mile, in to na veliko oglašujejo kot čistokrvni brez rodovnika!

Ce ne dobijo rodovnika pac niso rodovniski. Kaj se bos odlcil da jih bos klical, je pa tvoja odlocitev.
Na, tukaj imas. Direkt z Bolhe katero tako rad uporabljas za poucevanje drugih. Beri in se uci.
Na, tukaj imas. Direkt z Bolhe katero tako rad uporabljas za poucevanje drugih. Beri in se uci.

Ce ne dobijo rodovnika pac niso rodovniski. Kaj se bos odlcil da jih bos klical, je pa tvoja odlocitev.
kaj so potem, mešanci?nevem, zanima me tvoje pojmovanje!ne rabim brat tega kar piše na bolhi vem točno za kaj se gre.
mislim kako lahko sklepaš da uporabljam bolho za preučevanje drugih!da se bom spuščal na tvoj nivo mi je škoda časa.pač tako so jih poimenovali, in ne samo v sloveniji tudi drugje, "čistokrvni brez rodovnika" vprašanje je samo od osebe ali ve za kaj gre!

donfilipo ::
Potem imajo ona in policija elemente organiziranega kriminala. Pokličeš lahko samo še gasilce
Ne verjamem, da jo imajo vsi v policiji ob silnih plačah in kriznih ukrepih tako radi:) Verjetno je tudi JJ in kdo drug, komu obljubil pravi red;) Je pa zanimivo vprašanje, ali se sploh kdo ukvarja s tenkimi nitmi mafijskih povezav malce podrobneje in bolj intenzivno kot Kos? Tega pač ozmerjajo že če pride, ko imajo še roke v vreči
Me res zanima, če ima naš nov 'FBI' dovolj jajc, da vsaj rutinsko preveri, vse možne kombinacije takih odmevnih dogodkov, kot je bil tale.

Ne verjamem, da jo imajo vsi v policiji ob silnih plačah in kriznih ukrepih tako radi:) Verjetno je tudi JJ in kdo drug, komu obljubil pravi red;) Je pa zanimivo vprašanje, ali se sploh kdo ukvarja s tenkimi nitmi mafijskih povezav malce podrobneje in bolj intenzivno kot Kos? Tega pač ozmerjajo že če pride, ko imajo še roke v vreči

In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell
becomes revolutionary act. Orwell

TESKAn ::
Obstaja golo truplo s spuščenimi spodnjimi hlačami pod koleno. Spodnje hlače niso videti raztrgane, spuščene so vzporedno. Zraven se je našel dildo. Truplo je "bivši" lastnik teh psov. Ta pasma psov velja za posebej zaščitniško do svojega lastnika/skrbnika.
Lastnik? Ni bilo tako, da je človek pse "podedoval"? Je sploh imel dovolj časa, da se je vzpostavil kot novi "vodja"? Človek že ima lahko pse za svoje, pa so ga ti tudi sprejeli za svojega?
Kaj se mora dogajat, da pes te pasme napade lastnika, tistega, katerega običajno ščiti? 1+1
Mislim, da tile psi še ne znajo brat in jim prav malo pomeni papir, na katerem piše, čigava last so.
Nagradno vprašanje je, zakaj je treba na dildota natikat kondom, če pa je samo za psa? Ali morda le ni bil "le" za pse?
Se človek vpraša, v kakšni državi živi, če ljudje ob "dildo + gol lastnik + napaden od psov" lahko potegnejo samo en zaključek, da se je lastnik "igral" s psi.
Se vam res zdi tako zelo neverjetno, da se je "igral" sam s sabo, psi pa niso bili ustrezno "spravljeni", vdrejo v sobo in "lastnika" malo pogrizejo? Resno mislite, da je kdorkoli lahko dovolj zblojen, da se bo šel tako "igrat" s psi, ki so dokazano agresivni? Tale "afera" več pove o zblojenem narodu, ki mu je gostilniška debata afera desetletja, kot o lastniku.
En klic, pa je stvar rešena.
_katerakoli_ stran bo na oblasti, vedno bo nekdo, ki bo z enim klicem rešil svoje "pravne probleme". Resno misliš, da v Janševi vladi ni bilo takih primerov?
Ampak v tej državi so nekateri bolj enaki od drugih.
V tej državi? Tako je _povsod_.
Baričevič uradno sploh ni bil lastnik psov, torej ni šanse da bi jih dobil?
Če so bili od njegove partnerke in je ta partnerka umrla - kdo pa naj bi jih podedoval? Sosedova mici?
Potem pa še razloži, zakaj je Meglič še vedno brez odškodnine. Al je bil Baričevič v nezavarovani hiši?
Je bil takrat lastnik Baričevič, ali je bila prejšnja lastnica še živa?
Če je nekaj zavarovano, to zavarovalnica izplača brez vpletanja sodišča. Očitno mešaš meglo.
Si prepričan, da ni, pa je vsota smešno nizka? Si prepričan, da ni ta tožba naknadna, zaradi nizke zavarovalnine?
No zgleda, da bo še kej.
naj bi to, naj bi ono. Tudi Janša naj bi švercal orožje, Karel podpisoval škodljive pogodbe, pa tudi za levico je kar nekaj teh "naj bi"jev.
Meni pa je jasno. Cenzure ni, vsem "cajtengom" se gre za prodajo in trenutno pač prodaja tako rumeno natolcevanje.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

krneki0001 ::
Ramon dekers je izjavil:
zakaj pa mislite da so bili pasme bull sploh ustvarjeni, po možnosti zmiskani nekje v laboratoriju!kot sem že rekel ko pitbulček ugrizne, ODGRIZNE:)
BULL dog je bil ustvarjen samo z enim namenom, za pasje boje z biki, dokler so bili dovoljeni, kasneje za pasje boje med psi. In za čisto nič drugega.
Rottweiler je bil pa ustvarjen recimo za "varnosntika" pri mesarjih in dacarjih.

luli ::
TESKAn : Brezveze, že poneumljaš stvar.
Na kak način je Baričevič natepaval pse sploh ni važno.
Vse kar je važno je, da je v tej zgodbi vidna korupcija in nepravilnosti na vsakem koraku
od neizvršbe sodbe
do neiztožene odškodnine
do pošiljanja dokumentov po fax-u
potem pa imamo tukaj še
manjkajoča obdukcija partnerja, ki je "padel po stopnicah"
pa majkajoči pregled psov
zavajanje ministra
čudno delo policije
izmikanje ministrice
...
Če nas že kvazilevičarji jebete si vsaj nataknite opasač z umetnim kurcem, da vas bo vsaj več v hlačah.
Na kak način je Baričevič natepaval pse sploh ni važno.
Vse kar je važno je, da je v tej zgodbi vidna korupcija in nepravilnosti na vsakem koraku
od neizvršbe sodbe
do neiztožene odškodnine
do pošiljanja dokumentov po fax-u
potem pa imamo tukaj še
manjkajoča obdukcija partnerja, ki je "padel po stopnicah"
pa majkajoči pregled psov
zavajanje ministra
čudno delo policije
izmikanje ministrice
...
Če nas že kvazilevičarji jebete si vsaj nataknite opasač z umetnim kurcem, da vas bo vsaj več v hlačah.

Vajenc ::
Resno mislite, da je kdorkoli lahko dovolj zblojen, da se bo šel tako "igrat" s psi, ki so dokazano agresivni? Tale "afera" več pove o zblojenem narodu, ki mu je gostilniška debata afera desetletja, kot o lastniku.
Zblojen po tvojem in mojem mnenju. Nekateri so drugačni. In ni "zblojen" samo naš narod, tega imaš povsod po svetu veliko, ponekod je celo z zakonom dovoljen. In tisti, ki so zahtevali preiskavo zlorabe psov so zahtevali tudi preiskavo krvi, zaradi suma omamljenosti psov.
Celo stric Kresalove se je skesal in priznal, da je psica kazala travme iz preteklosti.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen

Alencica ::
"Psja zakonodaja" nagobčniki, lastniki ali pa morebtina spolna zloraba psov sploh nima veze tukaj!!! OMG
Ta dogodek je samo vrh ledene gore.
Gre za;
1) sistematično kontrolo novic
2) skrivnostno vodenje preiskave
3) upravičen sum nad privatizacijo obveščevalne dejavnosti za izključno parcialne namene (finančno); NPU - preko Senica/Kresal
4) sprevržen pravni pozitivizem in "proceduralne napake"
5) še kej pa se zdaj niti ne spomnem
@luli
ja sem vidla zdej tvoj post, se strinjam, da nekateri sploh ne dojamejo "the big picture"
Ta dogodek je samo vrh ledene gore.
Gre za;
1) sistematično kontrolo novic
2) skrivnostno vodenje preiskave
3) upravičen sum nad privatizacijo obveščevalne dejavnosti za izključno parcialne namene (finančno); NPU - preko Senica/Kresal
4) sprevržen pravni pozitivizem in "proceduralne napake"
5) še kej pa se zdaj niti ne spomnem
@luli
ja sem vidla zdej tvoj post, se strinjam, da nekateri sploh ne dojamejo "the big picture"

Lastnik? Ni bilo tako, da je človek pse "podedoval"? Je sploh imel dovolj časa, da se je vzpostavil kot novi "vodja"? Človek že ima lahko pse za svoje, pa so ga ti tudi sprejeli za svojega?
Kaj se mora dogajat, da pes te pasme napade lastnika, tistega, katerega običajno ščiti? 1+1
Mislim, da tile psi še ne znajo brat in jim prav malo pomeni papir, na katerem piše, čigava last so.
Če se prav spomnim komentarja kinologa Vidica, ki je bil seznanjen s stanjem psov, je šlo nekako takole: "Joy je bila zelo navezana na SB, zanj bi tudi umrla..." Da ne bom polagal besed v usta naj kdo še preveri, ima pa zgornje vprašanje svoj point.
Nagradno vprašanje je, zakaj je treba na dildota natikat kondom, če pa je samo za psa? Ali morda le ni bil "le" za pse?
Se človek vpraša, v kakšni državi živi, če ljudje ob "dildo + gol lastnik + napaden od psov" lahko potegnejo samo en zaključek, da se je lastnik "igral" s psi.
Se vam res zdi tako zelo neverjetno, da se je "igral" sam s sabo, psi pa niso bili ustrezno "spravljeni", vdrejo v sobo in "lastnika" malo pogrizejo? Resno mislite, da je kdorkoli lahko dovolj zblojen, da se bo šel tako "igrat" s psi, ki so dokazano agresivni? Tale "afera" več pove o zblojenem narodu, ki mu je gostilniška debata afera desetletja, kot o lastniku.
Sploh ni bistveno, kaj se je SB šel za štirimi stenami. Mislim pa, da je malce za lase prevlečeno, da bi psi vdrli v garažo in ga napadli iz ljubega miru, ker ne odobravajo samozadovoljevanja.

Tole pa je gostilniška afera samo zato ker ima narod dovolj zavajanja, da se zahteva odgovornost in preiskavo korupcije se je vzklikalo že takoj na začetku, pred pojavom novih "naključij" in domnevne nepravilnosti, ki sta jih naštela kolega pred mano, ni tako lahko zavreči, če jih gledaš kot celoto.
Problematično je pa vsaj še tole:
- hitrost in korektnost izjav za javnost
- podtikanje političnih afer med "partijami"
Zgodovina sprememb…

Vajenc ::
da nekateri sploh ne dojamejo "the big picture"Korupcija je že dolgo prisotna pri nas, po svetu, med levimi, desnimi in neopredeljenimi. Da se ne usmrti agresivnega psa, zaradi VIP in/ali podkupovanja, v primerjavi z drugimi koruptivnimi dejanji naše družbe sploh nima takšne teže kot jo nekateri želite stehtati. Za to naj odgovarjajo koruptivni posamezniki med inšpektorji, referenti, sodniki in politiki. Se pravi posamezniki naročniki in posamezniki izvršitelji. Ne pa kar tako pavšalno udrihat po samo eni politični strani. Zato pa je korupcije tako veliko, ker so na koncu vedno krivi "komunisti", mafija, iluminati in ostale bučke. Kriv je nek referent pri pripravi ali uničenju dokumentov ravno toliko kot naročnik-boter tega.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen

Da se ne usmrti agresivnega psa, zaradi VIP in/ali podkupovanja, v primerjavi z drugimi koruptivnimi dejanji naše družbe sploh nima takšne teže kot jo nekateri želite stehtati
Recimo, da nima, vendar se ravno v tej zgodbi vse omenjeno še bolj transparentno kaže! Če razmisliš malce bolj širokopotezno pa ima ta dogodek kr precejšnjo težo za vse lastnike psov pa tudi ostale, ki predstavljajo znaten del državne blagajne - to je lahko izhodišče za nove pogruntavščine in zakone, kako napolniti državno blagajno.
S policijsko državo smo začeli na cestah, sledijo psi, konča pa se lahko čez 10 let pri ljudeh z omejevanjem na vseh področjih in 24h nadzorom, manjka samo še uvedba družbene delitve na nedotakljive in elito itd!
Zgodovina sprememb…

Ne pa kar tako pavšalno udrihat po samo eni politični strani.
Po politični strani udriha vsak s svojim razlogom, ti pa imajo najbrž malo skupnega s primerom. Upam si celo trditi, da bi podobno udrihali tudi, če bi bila na oblasti nasprotna politična opcija, tako da tu strankarske debate povsem odpadejo. Delitev na levo - desno je le pesek v oči, celo ideološko skoraj ni razlik!

zee ::
S policijsko državo smo začeli na cestah, sledijo psi...
Policijska drzava na cestah je bila uvedena zato, ker so pac nekateri (pustimo procente ob strani) vozniki tako blesavi, da razumejo problem samo, ce se jih mocno udari po zepu. Upam, da blesavim voznikom sledijo nevestni lastniki psov.
Cenzuro na internetu ze imamo, vendar je tu posledica nekonkurencnosti domacih ponudnikov stav in se cesa.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Ne pa kar tako pavšalno udrihat po samo eni politični strani.
Ja, zelo so bogi... Mi je pa mal sumljiva zadržanost SDS. Razumel bi, da bi se nazaj držala SLS, ker je tista sekretarka njihova članica, ampak ne - Žerjav strelja z vsemi topovi.
Kje se skriva Katarina Kresal?
Kje se skriva Miro Senica?

Cveto ::
Pa saj Janši si ni treba mazati rok s tem, ker si trojček itak en drugemu meče polena pod noge:Zares ima afero Ultra, SD ima Križaniča, LDS pa kužke.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Srečko, a sem lahko tvoj prijatelj? (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Problemi človeštva | 91222 (72465) | LordTado |
⊘ | stanje psov oddelkov policijeOddelek: Loža | 3495 (2838) | Gandalfar |
» | Miro Senica (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 26607 (23367) | IvoC |
⊘ | cenzuraOddelek: Loža | 2805 (2728) | hamax |
⊘ | Napad psov N0`2 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 53890 (45338) | hamax |