» »

Miro Senica

Miro Senica

1 2
3
»

djordjevic ::

Ja, tole je bilo izpod vsake kritike (še bolj kot njegovo branje domobranske prisege v parlamentu).
No grave is deep enough to keep us in chains.

Karaya 52 ::

Cukjati je vsaj iskren, ko KK predava o pravni državi se še Erjavčeve kante smejijo. Sestankovanje s predsednikom računskega sodišča in bizarna pasja vprega sta samo dva večja bisera zadnjega obdobja.

Drugače pa ne vem kaj je narobe z branjem domobranske prisege. Nazadnje sem jo prebral v učbeniku za srednje šole, gotovo pa tudi v osnovnošolskem. Predvidevam da vam ta informacija do tega trenutka ni bila znana, lahko pričakujemo kakšno forumsko pismo skupini ki pripravlja šolsko gradivo?

djordjevic ::

S samim branjem kajpak ni narobe nič, če pa jo prebiraš v dokaz, da je to v bistvu prisega režimu, ki bi Slovencem omogočil nesluten razvoj in razcvet ... Well, pol je epic fail. Ampak ja, saj vem, da se enim to ne zdi narobe.
No grave is deep enough to keep us in chains.

;-) ::

A tukaj še kdo misli, da bi bil lahko g. Senica moški v ženskem telesu kot Baričevič? Vedno se mi je zdeu čudn. No verjetno ni, pa se samo men zdi?...


Kam bi pol dali Murkota?

borchi ::

Vedno se mi je zdeu čudn. No verjetno ni, pa se samo men zdi?...

ponavadi se geji pohvalijo, da na daleč prepoznajo geja, tut če se drugim straight ljudem sploh ne sanja, da bi lahko bil. mogoče za tranny-je velja podobno?

zdej, če je bil to tvoj sramežljivi "comming-out" (če mate vi tut kaj takega) moment... pejt rajš na kak drug forum, preden te slo-tech pošlje na obvezno zdravljenje...
l'jga

KuntaKinte ::

Vikking je izjavil:

Eden najboljših odvetnikov v Sloveniji. Ter ima eno najboljših odvetniških hiš v Sloveniji. Gre za sposobnega človeka.


no,jaz v to nisem čisto prepričan,pa poglejmo zakaj
copy paste iz enega izmed forumov:

Še en primer natega z imenom pravna država. Bistveno je jasno samo ali je bilo vse v skladu s t.i. pozitivno zakonodajo, oz., da to kar so počeli, ni eksplicitno nezakonito. Ali je prav ali ne, ali je, kot so včasih rekli, legitimno, je povsem vseeno.

Pravna država podrazumeva razvite etične norme, ko jih ni, je fundamentalistični legalizem vedno paravan za klientelizem in korupcijo. Dokazano daleč najbolj uspešen način boja proti tem pojavom, ki hromijo razvoj in prosperiteto, je vodenje z zgledom.

A pri nas je še bolj kot finančni pomemben socialni kapital in tudi v tej zgodbi je ključni element in vreden (ponovne) omembe. Baričevič je bil frend z g. Senco Eminenco, in ker gre za morda celo najmočnejšega človeka v državi, je bilo dobiti nazaj krdelo homicidnih psov mačji kašelj.

Pa ni bilo vedno tako. Mediji so nam sicer g. Senco Eminenco od samega začetka prodali kot iber odvetnika, a dejstva govorijo drugače; v kolektivno zavest javnosti je prišel z zastopanjem Krke, neuspešnim, in slednja ga je ovadila zaradi špekulacij z delnicami, na koncu iz vsega ni bilo nič.

Nato je zastopal sekretarja Šuštarja, ki je kmalu razočarano pobegnil v Kanado in kričal o zaroti, in da odvetnik ni dejansko zastopal njegovih interesov.

Potem se je pojavila zgodba Rdeči Križ. g. Senci Eminenci najbrž še ni šlo tako dobro, ker si je prek Srečka Kirna brezobrestno sposojal denar dobrih duš in ga plemenitil zase in svoje bližnje. Zgodba ni dobila epiloga. Zakonito? Najbrž, ampak prilično neokusno.

Vse te odlične reference so ga pripeljale na mesto pooblaščenega odvetnika Mesta Ljubljane v času Vike Potočnik, v času ko je mesto npr. kupovalo SIB banko.

Ker SIB ni bila ravno Credit Suisse, ji je, kot se lahko zgodi vsakomur, NLB zadnji dan v letu pomotoma nakazala milijardo tolarjev, tako da je bila na papirju SIB bonitetno višje. Ozek krog izbrancev je imel notranjo informacijo, da bo mesto kupilo SIB po višji ceni od trenutne, s svojim denarjem in pogosto še krediti NLB-ja zraven so delnice SIB-a kupili in jih čez par tednov prodali MO Ljubljana z odličnim donosom na kapital. Kdo vse se je na ta način okoristil ni bilo nikoli javno objavljeno, ampak itak nima veze, ker je bilo vse skupaj 100% legalno. Insider trading je sicer povsod in vedno kaznivo dejanje, ampak pri nas zakon ni sankcioniral zlorabe notranjih informacij pri trgovanju z delnicami na t.i. sivem trgu, SIB pa nikoli ni izpolnjevala osnovnih pogojev, da bi kotirala na borzi, npr. transparentnost poslovanja.

g. Senca Emimenca je pripravil tudi misteriozno pogodbo za vzpenjačo, za katero so pri Financah izračunali, da bi bila cenejša, če bi jo zgradili iz čistega zlata. Za pogodbo so nam najprej trdili, da je sestavljena tako, da bi Švicarji iz naslova penalov zaslužili še več kot z gradnjo vzpenjače, ko so se zavedli, da tako sestavljena pogodba meče čudno luč na odvetnika, ki naj bi zastopal interese meščanov so to zanikali, še vedno ni povsem jasno, vzpenjača je bila medtem zgrajena.

Drug dober vir dobička je bilo, in je še vedno, spreminjanje namebmnosti zemljišč in g. Senca Eminenca je kot pravni zastopnik interesov meščanov z lahkoto dosegel, da se je npr. zemljišče, ki ga je imel na Grbi v skupni lasti z bratom iz društva levjih deležev, z zamahom peresa pretvorilo iz namebnosti vrtec v namembnost stanovanjska zidava. Faktor povečanja vrednosti: x10. Zakonitost: 100%. Otroci so sicer ostali brez vrtca, krajani protestirali, a komu to mar.

Mimogrede, za ilustracijo pomena socialnega kapitala, taisti brat iz društva levjih deležev je bil tedaj in je morda še vedno, dvorni dobavitelj električnih vtičnic. razdelilcev in podobne šare praktično vsem slovenskim sodiščem, upravnim enotam, carinskim izpostavam, policijskim postajam in masi podjetij v državni lasti. Dobavljal jim je kitajski pofl v času, ko smo imeli v Sloveniji tri tovarne tovrstnih izdelkov s ceno in kvaliteto, ki jim je omogočala izvoz na npr. nemško tržišče, kjer bi najbrž sicer raje kupili kitajske štekerje, če bi bili dejansko konkurenčen produkt. Zakonito? Kajpada, ker do poslov vrednosti 5 mio SIT javni razpisi niso bili potrebni.

Kresalina Katar na drugi strani, ki je nekoč izjavila, da uživa biti odvetnica zato, ker se bori za malega človeka, je medtem npr. zastopala Western Wireless (Vega) v večstomilijonski (v €) tožbi zoper državo Slovenijo. In pogorela. Po nekaj političnega dilanja so se sicer zmenili, da je Mobitel za par mio odkupil Vegino opremo in WW se je pobral domov, ampak o uspešnosti odvetnikovanja ne moremo govoriti.

Še en primer, kjer so g. Senco Eminenco najeli kot naj naj, je bil primer Petek, ko je ga. Cerar razlagala o dihanju za ovratnik naročnikom napada. Tudi ta zgodba jasno ni dobila epiloga.

Skratka, v medijsko odmevnih pravdah je duo fantastikus prejkone vedno popušil, dokler ni prišlo do pivovarske vojne, nacionalnega interesa in vseh teh stvari in tu sta bila na pravi strani. Sicer obstaja pri tej zgodbi več kot utemeljen sum kršenja prevzemne zakonodaje, a zgodovino pač pišejo zmagovalci.

Kmalu zatem je, po vsem sodeč, g. Senca Eminenca odkupil dolgove LDS, usluga podobna tisti, ko je Opus Dei iz težav z Banco Ambrosiano rešil Vatikan in tehtnico v tihi vojni med prostozidarji in Opus Dei za vpliv v Vatikanu odločilno prevesil na svojo stran. Analogno LDS danes nadzoruje dve ključni ministrstvi, vsaj kar se morebitnih posledic zgoraj opisanih rabot tiče, pravosodje in notranje zadeve, a uradno je Kresalina Katar profitabilnost odvetniške pisarne zapustile zaradi iskrene želje pomagati malemu človeku, da nam bo vsem skupaj bolje. Toliko o socialnem kapitalu.

Aston_11 ::

Ista figa kot z Matozom in še kom, ki je medijsko izpostavljen. S tem da je Matoz iber pofl, ki pa dejansko nima nekega pojma in zgolj šarmira po TV. Je pa uspešen na račun slovenskih ovc, ki rinejo tja, kjer so najbolj glasni. Dobri odvetniki niso medijsko izpostavljeni oziroma so vsaj zelo redko.

MadMicka ::

Karaya 52, Cukjati je lahko iskren ali pa ne, dejstvo je, da on zagovarja ravno nasprotno od pravne države. On zagovarja "zakon ulice".

Če pa bi svoji izjavi še dodal, da je ON tisti, ki bo povedal, kaj ljudstvo misli v en glas, potem pa bi zagovarjal vsem tako ljubo totalitaristično državo.

tsh2 ::

pri cukjatevi izjavi se ne strinjam v enem: ali je nekdo kriv ali ne se ne sme ugotavljati po občutku in javnem mnenju ampak z dokazovanjem,. drugače pa ima prav, ko pravi da mora ljudstvo povedati, kaj je prav in kaj ne, in ne neka institucija. zato ker vsak normalen človek pri sebi ve, kaj je prav in kaj ne.

a ni to tema o senici, ne o cukjatiju? vedno kadar je govora o slabih stvareh kakšnega levičarja začnejo levičarski komentatorji govoriti o nečem slabem, kar je naredil kakšen desničar.

PaX_MaN ::

Aja, kriv/prav.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

MadMicka ::

tsh2, dej povej ti meni nekaj; je nujno, da mora biti človek bodisi levičar, bodisi desničar? Ali je mogoče, da ni človek niti desničar, niti levičar? Je možno, da je Senica desničar, ali pa nemara niti eno, niti drugo?

Pa povej še tsh2, kako naj ljudstvo izrazi svojo voljo? Morda za vsako "jajce" na referendumu ali pa nemara vsake 4 leta na volitah?

borchi ::

vedno kadar je govora o slabih stvareh kakšnega levičarja začnejo levičarski komentatorji govoriti o nečem slabem, kar je naredil kakšen desničar.

senica ni naredil nič slabega.

da pa ti sprevidiš kako primitivno razmišlja cukjati, je pa vse pohvale vredno. in se je splačalo citirat ga (sicer pa je bil citat samo replika na vprašanje, ki ga je postavil MadMicka)
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

tsh2 ::

cukjati je najbrž v tem govoru imel v mislih komuniste in njihovo zatiranje demokracije (govor je bil res ob dnevu državnosti, torej dnevu osamosvojitve od komunistov). opazil sem, da ima borchi grdo navado, da vedno polaga ljudem besede v usta. stvari vzemaš iz konteksta.

ljudstvo ima v večini primerov prav, kadar pa ne pa je tudi treba narediti po svoje. posebej, ko hočejo koga linčati. v glavnem na splošno pravico je treba vedno gledati. ni neke magične forumle ki se je boš lahko držal kot pijanec plota.

borchi ::

opazil sem, da ima borchi grdo navado, da vedno polaga ljudem besede v usta. stvari vzemaš iz konteksta.

se opravičujem, tsh2 ne razume kakšen barbar je cukjati.
l'jga

Limit-sky ::

senica ni naredil nič slabega.

No, ja... Ne se še bolj smešit...

LordTado ::

A ste vidl ono sliko kok so ga razjedli?

To si naj pogleda Senica in zamisli kaj je nardil...ko je pse vrnil nazaj...

Vikking ::

Da ti odgovorim na naslednje teze:

A pri nas je še bolj kot finančni pomemben socialni kapital in tudi v tej zgodbi je ključni element in vreden (ponovne) omembe. Baričevič je bil frend z g. Senco Eminenco, in ker gre za morda celo najmočnejšega človeka v državi, je bilo dobiti nazaj krdelo homicidnih psov mačji kašelj.


Še en primer nesporne sposobnosti odvetniške hiše.

Pa ni bilo vedno tako. Mediji so nam sicer g. Senco Eminenco od samega začetka prodali kot iber odvetnika, a dejstva govorijo drugače; v kolektivno zavest javnosti je prišel z zastopanjem Krke, neuspešnim, in slednja ga je ovadila zaradi špekulacij z delnicami, na koncu iz vsega ni bilo nič.

Zelo uspešno zastopal Krko proti ameriški farmacevtski družbi Merck, zaradi domnevne kršitve patenta. Merck je tožil Krko za 36mio $ za kršitev patenta, ter tožbo izgubil. (šlo je za največjo tožbo v zgodovini Slovenije).
Za špekulacijami z delnicami ga ni ovadila Krka ampak Borza. Šlo je za neutemeljen sum.

Nato je zastopal sekretarja Šuštarja, ki je kmalu razočarano pobegnil v Kanado in kričal o zaroti, in da odvetnik ni dejansko zastopal njegovih interesov.

Iz znanih podatkov, je šlo za obrambo z molkom, tako mu je svetoval Miro Senica. Neuradno se mu je Šuštar vseeno zahvalil.

Potem se je pojavila zgodba Rdeči Križ. g. Senci Eminenci najbrž še ni šlo tako dobro, ker si je prek Srečka Kirna brezobrestno sposojal denar dobrih duš in ga plemenitil zase in svoje bližnje. Zgodba ni dobila epiloga. Zakonito? Najbrž, ampak prilično neokusno.


Denar si je sposodil, ter ga vrnil z obrestmi vred. Za neokusno lahko označiš tiste, ki so delali na RK-ju in posojali denar.


g. Senca Emimenca je pripravil tudi misteriozno pogodbo za vzpenjačo, za katero so pri Financah izračunali, da bi bila cenejša, če bi jo zgradili iz čistega zlata. Za pogodbo so nam najprej trdili, da je sestavljena tako, da bi Švicarji iz naslova penalov zaslužili še več kot z gradnjo vzpenjače, ko so se zavedli, da tako sestavljena pogodba meče čudno luč na odvetnika, ki naj bi zastopal interese meščanov so to zanikali, še vedno ni povsem jasno, vzpenjača je bila medtem zgrajena.

Se pravi? da niso služili penalov ampak vzpenjačo zgradili! Bistvo!

Drug dober vir dobička je bilo, in je še vedno, spreminjanje namebmnosti zemljišč in g. Senca Eminenca je kot pravni zastopnik interesov meščanov z lahkoto dosegel, da se je npr. zemljišče, ki ga je imel na Grbi v skupni lasti z bratom iz društva levjih deležev, z zamahom peresa pretvorilo iz namebnosti vrtec v namembnost stanovanjska zidava. Faktor povečanja vrednosti: x10. Zakonitost: 100%. Otroci so sicer ostali brez vrtca, krajani protestirali, a komu to mar.

Kdo je spremenil namembnost?


Še en primer, kjer so g. Senco Eminenco najeli kot naj naj, je bil primer Petek, ko je ga. Cerar razlagala o dihanju za ovratnik naročnikom napada. Tudi ta zgodba jasno ni dobila epiloga.

Kako gre Miro Petk-u, slabo? aja poslanec je, ne se hecat.


Vse ostale domneve pričajo samo o temu kako dober odvetnik je. Obrekovanja so v navadi slovenceljev, sploh pa ko pero dobijo v roke pristranski novinarji, ki imajo vsak svoje politične botre.

borchi ::

No, ja... Ne se še bolj smešit...

da ne boš ti smešen izpadel, pol pa prilepi resne linke o konkretnih lumparijah senice.

(da so ga psi pojedli, si je zmešani doktor čisto sam kriv)
l'jga

T-h-o-r ::

zagotovo je bilo pametno od odgovornih, da dajo norcu nazaj 3 takšne pse :D


res pa je, da ni senica tu nič kriv,
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

LordTado ::

Če ga je tako dobro poznal in je tako "pameten", bi naj malo pogledal in se pozanimal kaj dela z psi če sta bila tako skupaj...
Brez njega bi bli psi mrtvi...

AndrejS ::

Morda ni bil B. edini , ki se je "igral" s psi.

LordTado ::

Mogoče pa je tista tretja oseba ki je tik po tragediji odšel z avtom ta Senica...
Bog ve kaj so imeli tile tam,mogoče pa se je Senici zato mudilo za te pse da jih spravi nazaj in pol da bosta skupaj spet počela te zadeve...

PaX_MaN ::

Morda ni bil B. edini , ki se je "igral" s psi.

Morda...

Mogoče pa je tista tretja oseba ki je tik po tragediji odšel z avtom ta Senica...

Mogoče...

Bog ve kaj so imeli tile tam,mogoče pa se je Senici zato mudilo za te pse da jih spravi nazaj in pol da bosta skupaj spet počela te zadeve...

Mogoče...

Limit-sky ::

borchi je izjavil:

No, ja... Ne se še bolj smešit...

da ne boš ti smešen izpadel, pol pa prilepi resne linke o konkretnih lumparijah senice.

(da so ga psi pojedli, si je zmešani doktor čisto sam kriv)

Ne, Senicino dejanje je bilo dobro. Pravno zelo dobro, moralno pa le dobro. Nikakor pa ne slabo.

MadMicka ::

Limit-sky, če odvetnik zastopa stranko, pa čeprav je ta stranka znani morilec in posiljevalec otrok, to ne pomeni, da je tak odvetnik nemoralen.

Thomas ::

Odvetnik sme vse, razen kršiti zakonov. Recimo "postrani" organizirati vrnitev psov. A je to Senica naredil ali ni naredil (še) ne vemo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vajenc ::

Odvetniki imajo povsem specifično moralo. Bolj kot je očitno kaznivo dejanje, ki ga rešijo, bolj so cenjeni.

Ali kot je rekel Tom Hagen v Botru: "A lawyer with his briefcase can steal more than a hundred men with guns!"
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

IvoC ::

borchi je izjavil:

ja po tej logiki je dober tudi tisti, ki uspešno oropa banko ne da bi ga dobili.

da teb logika ne deluje, je že dolgo znano.

(smo ti že večkrat povedali...)


No, ne bi se strinjal. Tisti rektor je tudi zagovarjal nekega ministra, češ da je Univerza tako dobro zavarovana, da ne more priti do zlorab, četudi bi kdo poskušal (nekaj v tem smislu je bilo rečeno).

Po tej logiki: Če bi jaz, moja malenkost, poskusil oropati banko in bi me varnostniki začopatili, ali bi "kraljična" zamahnila z roko, češ - banka je tako dobro varovana, da ti(p)čka mirne duše izpustite!

Malo morgen in LP IvoC
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zatemnitev programov n-tic

Oddelek: Loža
439173 (6687) Kavbojc
»

Napad psov (strani: 1 2 3 448 49 50 51 )

Oddelek: Problemi človeštva
2515213582 (151248) Pyr0Beast
»

Ministrici podtaknili Aston Martin DB9 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11016147 (11483) Mr.B

cenzura

Oddelek: Loža
122536 (2459) hamax

Napad psov N0`2 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
37349190 (40638) hamax

Več podobnih tem