» »

Varčnejši Bluetooth

Varčnejši Bluetooth

Manj zahtevne naprave

vir: engadget
engadget - Bluetooth, čeprav mnogo manjši porabnik od Wi-Fija, vseeno predstavlja precejšen udarec za avtonomijo npr. mobilnih telefonov, če se ga uporablja dalj časa. Ker Modri Zob ni uporaben le za prenašanje velike količine podatkov, temveč ga najdemo tudi v brezžičnih miškah in prostoročnih slušalkah, nižja poraba pride še kako prav. Prav to bodo omogočili pri Texas Instruments, ki pripravljajo nov krmilnik, optimiziran za nizko porabo. S čipom CC2540, ki na 36 kvadratnih milimetrih vključuje vse člene, potrebne za delovanje Bluetootha, in nekaj flash pomnilnika, obljubljajo, da bo Bluetooth povezava z uporabo običajne gumbnične baterije delovala dlje kot eno leto. Krmilnik sicer podpira le poseben protokol, prirejen nizki porabi, ne pa običajnega protokola, ki se pri mobilnih telefonih uporablja za prenašanje datotek. Varčnejši protokol je uporaben le pri povezavah, ki ne zahtevajo velike prepustnosti, na primer prav v različnih igralnih ploščkih, tipkovnicah, miškah, itd., vgrajen Flash pomnilnik pa obenem poenostavi posodabljanje firmwarea naprave. Naprave, ki bodo uporabljale krmilnik CC2540, se bodo lahko povezovale le z drugimi napravami, ki podpirajo varčnejši protokol. V prihodnosti bodo pri TIju pripravili tudi t.i. dual-mode čipe, ki bodo podpirali običajne in varčne povezave.

10 komentarjev

karagoth ::

A nebi pol mogo bit Eco-tooth, ali pa Green-tooth :P

jlpktnst ::

Kaj pomaga če ni kompatibilen? Kaj so nori...

__luka__ ::

Kaj pomaga če ni kompatibilen? Kaj so nori...


dej še enkrat si novico preberi. zadeva je čist kul, pač pa ni uporabna za neke hude prenose. (pa še to najverjetneje pride kasneje.)
the truth is out there

LordPero ::

Zakasnitve pa so seveda še večje, ne?

Sicer pa lepo, da nižajo porabo, a je to drug izdelek, nima več istega namena (če pa to možnost vključijo v vse naprave, kot pač low power state, ql, naj bo).
LordPero

techfreak :) ::

vgrajen Flash pomnilnik pa obenem poenostavi posodabljanje firmwarea naprave.

Torej bo še lažje namestiti prirejen firmware ... z keyloggerjem.

r0ker ::

boš ps3 kontroler loggal? al pa temperaturo pri sosedu? LMAO

dejanslo ::

BT tipkovnica?
There`s More Than One Way To Do It

Dr_M ::

Pri tipkovnici nimas kaj posodabljat firmwarea. Logicno bi bilo, da bi bil ta flash pomnilnik izklopljen ali pa strojno zaklenjen za pisanje.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

jlpktnst ::

Zanimivo, sploh nisem pomislil na to. Remote update firmware + remote keylogger. Nice.

Zakaj pa ne ps3 kontroler? Glede na to da je web browser na ps3 lahko s tem gesla bereš :) Podobno za tipkovnice. In to lepo iz sosednjega nadstropja udobno v svojem naslanjaču ali pa avtu pred hišo.

@dumbo: sem prebral še enkrat novico, pa piše da nove naprave podpirajo le poseben prirejen protokol, to se mi zdi, da implicira nezdružljivost s trenutnim standardom.

PrimozR ::

Čipset podpira le low energy protokol, dobili se bojo pa tudi dual mode, ki bodo uporabljeni recimo v telefonih ali pa USB donglih.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
13746264 (37788) amacar
»

Tretja generacija Xboxa je... One?! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Konzole
12038724 (31939) LuGi
»

Varčnejši Bluetooth

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
102916 (2493) PrimozR
»

BL003T00TH - hekanje Bluetootha

Oddelek: Novice / Varnost
105228 (5228) Lee_Nover

Več podobnih tem