» »

Wd TV Live

Wd TV Live

««
10 / 24
»»

mbbigm ::

Meni slika prekinja pri vseh formatih datotek. Tudi če gre preko mreže ali USB ključa.
Zna kdo pomagat? Mogoče kakšne nastavitve narobe?

axee ::

matki je izjavil:

Ej hvala stari , kako si pa to pogruntal , sem ga ravno hotel downgradat.
Pol sem pa še priklopil zunanji disk direkt na WD z najnovejšim BluRay Avatarjem (45GB) , slika in zvok ,da dol padeš.

Nimam kej rečt !

Super, vesel sem da predvaja tudi m2ts datoteke, sem že skoraj pred nakupom ampak me samo ena stvar zanima: kako je z predvajanjem teh datotek preko mreže. Po mojih testih namreč Blueray Avatar velikosti 45GB porabi 90% pasovne širine 100Mbit linije pri zahtevnejših prizorih, bo WDTV Live to zmogel? Res hvala če bo kdo poskusil

matki ::

Meni predvaja z mreže vse vsebine tudi 1080p brez vsakega problema.
Samo pri BluRay datotekah pa zadeva preko mreže ne dela .

Dela pa direktno iz diska prek USB-ja

Uf to je pa velik minus :S Zaradi tega vprašanje če bi sploh nabavil..

Kako si pa preizkusil? Ker jaz sem pogledal Avatarja BR 45GB .m2ts brez problema preko 100mbit linije (računalnik->računalnik), WDTV dejansko ne zmore? Ima kdo izkušnje tudi z Asus O Play? Stvar je dokaj nova in na internetu ne najdem informacij glede predvajanja BR preko mreže.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: axee ()

cekr ::

Se je komu že zgodilo, da se ne odziva dalinski?

Po vseh mogočih poskusih, se mi ne oglasi.
Lahko je napaka v škatli ali pa v dalincu.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

NavadniNimda ::

Meni se je zgodilo enkrat pred tremi meseci. Sem resetiral in od takrat je vse tip top.

Saj se meni tudi zdi, da ne more biti kaj hujšega. Bom poskusil.

bastadu ::

Če slučajno ugotoviš, da imaš daljinec fuč in naprave nimaš več v garanciji, imam na prodaj en novi original dalinec za to napravo ...

Hvala za ponudbo.
Je še v garanciji. Dvomim, da je kaj narobe z daljincem.

Pri teh škatlah me najbolj moti, da jim je tako težko vgraditi še par gumbov v ohišje, da lahko vsaj tako poženeš. Tako si pa obsojen na ugotavljanje, kaj je narobe.

Sem ugotovil, da je napaka v škatli, saj po premetavanju začne dalinski čudežno delovat.

Sedaj ga imam pa dovolj.
A kdo mogoče ve, kje je servis za to škatlo?

Nesi ga nazaj tam kjer si ga kupil ...

Evo sem ga nabavil in sem kar zadovolen (Avatar morem zripat pod 20GB da dela preko mreže), samo eno vprašanje:

kako dobiti šumnike in kako uporabljati eksterne podnapise (z drugim imenom, morda tudi v drugi mapi=*).

eDIT: ok šumnike sem zrihtal, podnapisi so mi veliko previsoki, prav tako me ševedno zanima glede eksternih podnapisov..

aja pa kako bi lahko najhitreje prešel do recimo filma z naslovom z črko J, ne da vmes čakam 5 minut da pride do te črke?

Zgodovina sprememb…

Akssi ::

za podnapise: naloži si tale zadnji upgrade: http://www.wdc.com/wdproducts/updates/?...

z daljincem jih boš lahko premikal gor-dol, tudi povečal jih boš lahko :)

Ta update sem dobil že ko sem prvič prižgal un updajtav. Kot razumem, samo upravljam z smernimi tipkami. Bom probal..

Morajo biti podnapisi res enakega imena kot film da wdtv dojame?

Akssi ::

tako ja, s smernimi tipkami na daljincu....

podnapisi morajo biti enakega imena kot film...tudi to je res :)

Super, zaenkrat deluje odlično! Res je, Avatar m2ts (45GB) odpre a zašteka že ob prvem prizoru. Tudi moj rip (cca 26GB ne deluje preko mreže)..

Edit: zripal sem Avatarja BR na 19GB, stvar ševedno zašteka. Res sem razočaran, bom probal še bolj stisniti, mogoče malo čez 10GB ampak to je že velika izguba :S kdo ve koliko kbps zadevica zdrži preko mreže?

mi zna povedat koliko kbps zdrži zadevica preko mreže?

EDIT: presenetljiva novica! Avatar 45GB preko mreže dela!

ko sem ga prvič prižgal je začelo takoj štekati, potem sem audio kanal prestavil na druge jezike (ki niso DTS temveč Dolby Digital) in so delovali, ko pa sem prišel nazaj na prvoten DTS angleški jezik deluje bp!!

Torej ni problem v hitrosti mrežne temveč v povezavi med mrežno in DTS dekoderjem, kar odpravi nahiter preskok skozi audio kanale oz tudi če predvajamo katerokoli datoteko v STREAM mapi nam začne 0002.m2ts normalno predvajat.

Zgodovina sprememb…

EDIT: presenetljiva novica! Avatar 45GB preko mreže dela!

ko sem ga prvič prižgal je začelo takoj štekati, potem sem audio kanal prestavil na druge jezike (ki niso DTS temveč Dolby Digital) in so delovali, ko pa sem prišel nazaj na prvoten DTS angleški jezik deluje bp!!

Torej ni problem v hitrosti mrežne temveč v povezavi med mrežno in DTS dekoderjem, kar odpravi nahiter preskok skozi audio kanale oz tudi če predvajamo katerokoli datoteko v STREAM mapi nam začne 0002.m2ts normalno predvajat.

gkovac ::

meni pa zadeva včasih šteka pri iskanju "Network drive". Imam mrežo in share diska. Včasih ko prižgem WDTV mi lepo dela vse, včasih pa na noben način ne pridem do mreže in si lahko samo posnamem vse skupaj na ključek. Ima kdo podobne probleme?

ko ne najde Network drive mi vse ostalo dela... lahko gledam Youtube, Flickr ... vse samo network diskov ne najde.
lp,

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gkovac ()

Mitja358 ::

Šumniki v podnapisih zdaj delajo čist normalno? Ali je treba kaj posebej nastavljat?

Danes nabavil WD TV Live in zaenkrat zadeva deluje odlično.

Mitja358 je izjavil:

Šumniki v podnapisih zdaj delajo čist normalno? Ali je treba kaj posebej nastavljat?

v nastavitvah naštimaš na windows 1250

včeraj cel dan ni delala opcija "Network share"... dons že cel dan dela.. tole me spravlja ob živce vam povem!
lp,

axee je izjavil:

Mitja358 je izjavil:

v nastavitvah naštimaš na windows 1250

Zdaj pa dela. Hvala.

gkovac je izjavil:

včeraj cel dan ni delala opcija "Network share"... dons že cel dan dela.. tole me spravlja ob živce vam povem!

jaz mam iste probleme, ko 2x resetiram začne.

Še nekaj bi vprašal. WD TV Live imam povezan na TV preko HDMI kabla (verjetno najcenejši) in se mi v meniju pojavljajo bele pikice po sliki. Pomojem je za to kriv kabel in bo treba kupit enega pozlačenega, ali pač?

NavadniNimda ::

Če boš kupoval nov kabel, glej, da kupiš takega, ki ne bo dražji od 10 Evrov. Zlatega ne rabiš za te podatkovne širine.

Sicer pa najprej probaj s priloženim komponentnim kablom. Če tam ni pikic, potem je kriv kabel (preveri tudi oba HDMI konektorja na strani WD TV Live in TV/receiverja, če sta morebiti razmajana).

Zdaj sem našel foro. Tam v nastavitvah za HDMI če imam 12-bitno mi dela pikice, če pa dam 8-bitno pa ne. Torej kaj lahko storim, da bom lahko imel 12-bitno? Nov kabel?

Evo take pikice imam pri 12-bitni barvni globini. Pri 8-bitno pa je vse OK.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mitja358 ()

@axee
včeraj sem spet izgubljal živce ko mi ni delal, pa sem še enkrat zagnal network setup in še enkrat nastavil vse (na isto kot je bilo) in mi je čudežno začel delat. Me prav zanima kako bo dons ko spet zaženem zadevo

Ima kdo gor kakšen homebrew frimware? kako se obnese? ga priporočate?
lp,

PARTyZAN ::

Mitja: Z novo beto FWja je nekdo odpravil težave z 12-bit barvami. Mogoče ti naprave ne bo treba nesti na servis ;).

gkovac: Homebrew na žalost ni niti približno na nivoju user-friendly costum router FWjev (Ala Tomato). Ukvarjat se boš moral z linux ukazno vrstico in konfiguracijskimi datotekami. Če ti to ni tuje, ti priporočam b-radov build. Me vleče, da bi si ga namestil (zaradi licenc so iz uradnega FWja odstranili funkcionalnost predvajanja HD YouTube videov, b-radov FW to baje obvlada).

In še za vse tiste, ki imajo težave z brskanjem po network sharih: ja, stvar še vedno ne dela tako kot bi morala. Sem pa ugotovil, da lahko v Windows 7 streamam določeno datoteko direktno na WDTV z 100% "uspešnostjo". (Desni klik na video, Play To > WDTV Live ... seveda mora biti naprava vmes prižgana).

LP

SeBa1987 ::

ali je že kdo sprobal WD TV Live Firmware Version 1.03.35 Limited Public Beta?? neki popravki so za mp4 datoteke kolikor sem videl... zanima me če slučajno pride kaki firmware v kraktem ki nebo beta verzija če kdo kaj ve...

Ta Beta pomeni, da bo v kratkem tudi končna verzija. Malo počakaj pa bo. Saj se tudi številke bete spreminjajo.

Če nisi vsaj malo mazohista v sebi potem beto pusti pri miru. Nikoli ne veš, kdaj se bo pojavil kakšen problem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cekr ()

Se komu sanja, če bi se dalo streamat master output iz zvočne na računalniku na napravico? Morda nekaj v povezavi z "play to" funkcijo..

Ali ima mogoče še kdo takšen primer, naprimer pri parih filmih , ki sem jih snel z Blinka in Partisa mi ne dela zvok .
To se mi do zdaj še ni dogajalo.

Primer : Death At A Funeral 2010 1080p BluRay x264-MACHD (DTS)

Ampak to samo v zadjem času cca. 10 dni . Zanimivo , ker ostali MKV-ji , ki jih imam na disku od prej pa delajo normalno.

slatncan ::

matki je izjavil:

Ali ima mogoče še kdo takšen primer, naprimer pri parih filmih , ki sem jih snel z Blinka in Partisa mi ne dela zvok .
To se mi do zdaj še ni dogajalo.

Primer : Death At A Funeral 2010 1080p BluRay x264-MACHD (DTS)

Ampak to samo v zadjem času cca. 10 dni . Zanimivo , ker ostali MKV-ji , ki jih imam na disku od prej pa delajo normalno.

ravno to sem hotel včeraj vprašat...isti film samo da je 720p...brez zvoka, opazil sem tudi na eni nadaljevanki mkv da ni blo zvoka...medtem ko mkv film leta 2008 npr deluje normalno...vidi se pa tudi da na receiverju ne zazna recimo pravega načina zvoka(pri večini HDjev je to DTS)...ve kdo v čem bi lahk bil problem?bi preveril vrsto kodeka za avdio pri 2h filmih(tist ko dela in tist ko ne) ampak ne vem kak :D

gregyk ::

slatncan je izjavil:

bi preveril vrsto kodeka za avdio pri 2h filmih(tist ko dela in tist ko ne) ampak ne vem kak :D

http://mediainfo.sourceforge.net/en

Sem preveril za Death At A Funeral 2010 1080p BluRay x264-MACHD (DTS)

Audio
ID : 2
Format : DTS
Format/Info : Digital Theater Systems
Codec ID : A_DTS
Duration : 1h 32mn
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 1 510 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 24 bits
Stream size : 997 MiB (15%)

Pa sem še preveril : The Day the Earth Stood Still_1080p_DTS_x264 , ki dela in res ne vem v čem je finta ???

Audio #1
ID : 2
Format : DTS
Format/Info : Digital Theater Systems
Codec ID : A_DTS
Duration : 1h 43mn
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 1 510 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 24 bits
Stream size : 1.09 GiB (15%)
Title : English DTS
Language : English

kibac ::

Problem je v tem, ker ripper MACHD uporablja predzadnjo verzijo MKVmerge(mkvtoolnix-unicode-4.1.1) za sestavo MKV-ja, ki očitno dela probleme. MKV-je pošljite skozi katero od starejših verzij MKVmerge in MKV-ji bodo delali brezhibno. Pri tem pa ne gre za kakšno ponovno konvertiranje, samo zložili boste stvari v MKV kontejner tako kot je treba, da bo zadeva delovala. Jaz uporabljam verzijo 3.4.0.
Še huje je, če je MKV sestavljen z zadnjo verzijo MKVmerge (4.2.0). V tem primeru ne boste imeli niti slike na WD TV-ju.

slatncan ::

torej al pretvorit al pa ne vlečt MACHD verzij dol...ok thx :D

hotlips ::

Živjo! A mi lahko gdo napiše simpl navodila, kako se povezat iz wd tvja na pc z windows 7. Zaenkrat mi je uspel usposobit samo libery, preko network možnosti pa se ne znam povezat. WD hoče userja in pa geslo (do sem sem prišel) in sem probal že vse kar mi je prišlo na pamet, pa mi vedno zavrne dostop.

WD mam povezan z omrežjem pa preko repeaterja (youtube mi dela bp).

lp.hl

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hotlips ()

Na win7 ustvariš novega uporabnika, ki mu določiš tudi geslo. Potem daš v share neko mapo z multimedijsko vsebino, in določiš, da do nje lahko dostopa prej ustvarjeni uporabnik. Potem na WDTV Live-u pač narediš povezavo s tem uporabnikom ... in bi moglo špilat ...

hotlips ::

Jah, sem naredil tako kot si mi svetoval (nov uporabnik, geslo, administratorske pravice), pa mi še vedno napiše da je napačna koda oziroma uporabnik. Še kakšna ideja?

lp.hl

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hotlips ()

cekr je izjavil:

Sem ugotovil, da je napaka v škatli, saj po premetavanju začne dalinski čudežno delovat.

Meni tudi dalinc ne dela, je pri tebi crknil dalinc, ali naprava sama? V ponedeljek mi sicer kolega posodi njegov dalinc, drgače pa vrnem..

axee je izjavil:

cekr je izjavil:

Meni tudi dalinc ne dela, je pri tebi crknil dalinc, ali naprava sama? V ponedeljek mi sicer kolega posodi njegov dalinc, drgače pa vrnem..

Daljinc je šel. So ga zamenjali pod garancijo.

Poskusi z drugim ali pa stestiraj, če sploh kaj da od sebe.

Če ni več pod garancijo, ga odpri in na novo prilotaj diodo. Zadeva je zelo krhko narejena.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cekr ()

Je še v garanciji in WDTV bp dela (pride do začetnega screena ko ga vklopiš v elektriko). Bom vrnil..

Je kakšen uraden servis v LJ, ali moram vrniti trovini?

Zgodovina sprememb…

Nesi nazaj v trgovino.
Če prideš osebno na servis, si manj vreden in zavlečujejo.
Če pa na njih pritiska trgovina, je pa lahko malo hitreje.

Po po enem tednu jih pokliči, da se ne bo škaltla kam založila.

LeBanner ::

Imel sem isti problem....rešitev je, da odstraniš Live Messenger ID assistant....ali pa family safety.....100% je v temu problem.....LP

hotlips je izjavil:

Jah, sem naredil tako kot si mi svetoval (nov uporabnik, geslo, administratorske pravice), pa mi še vedno napiše da je napačna koda oziroma uporabnik. Še kakšna ideja?

lp.hl
««
10 / 24
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Xtreamer ali kaj drugega?

Oddelek: Zvok in slika
4120086 (19245) Han
»

WD TV Live HUB (strani: 1 2 )

7822648 (16086) kamuee
»

WD TV.. kdo ima? (strani: 1 2 3 429 30 31 32 )

1551153588 (36157) king67
»

Nakup WD HD TV Player

Oddelek: Kaj kupiti
115157 (3330) Robert1
»

WDTV Live ali Xtreamer?? to je zdaj vprašanje

407835 (3819) umexteacher

Več podobnih tem