» »

Wd TV Live

Wd TV Live

««
11 / 24
»»

hotlips ::

THX LeBanner, Live Messinger ID assistant ga je "sral". Sedaj deluje BP.

lp.hl

matki ::

Ali je že kdo imel primer , da mu na sredi predvajanja slika kar izgine , potem pa se spet pojavi .
To se mi je začelo dogajati v zadnjem času .

Kable sem preveril sploh pa jih nisem nič premikal.

Deycek ::

Dajte mi malo pomagat moram se odlocit za ta tv predvajalnik katerega naj vzamem wd live ali xtreamer navadn ali xtremer pro in se kup teh predvajalnikov je, kaj mi priporocate. Sam bi uporabljal za predvajanje hd 1080p filmov mkv format s slo podnapisi mogoce bi ga povezal kdaj tudi na racunalnik in iz njega predvajal filme na tv. Zvocnikov oz hisnega kina pa nimam mogoce pa si nameravam v prihodnosti tudi kupit torej kaj mi priporocate? hvala lp

Mitja358 ::

Jaz izkušenj z Xtremaejrem nimam, vendar pa imam WD TV Live in ga ne zamenjam.

hotlips ::

Jaz mam tud WD-ja (s katerim sem zadovoljen), samo če bi pa zdej nabavlu bi si pa nabavil ASUS O!Play. Pomoje trenutn najzmoglivejši predvajalnik, predvaja vse možn, s tem da ma že v osnovi vrgajen wifi.
Vem da ga je kolega kupil v leclercu prejšen teden, ga dobil za cca. 70-80EUR sam je bil v neki "akciji" oziroma si dobil denar do polne cene nazaj na leclerc kartico. Kolk majo pa standardno ceno zanga pa ne vem, bi pa glede na "akcijsko" prčakval da okol 100EUR.

manjši popravek:

Nabavil bi si ASUS O!Play Live (HDP-R3), ne vem če so oz. majo to izvedbo v leclercu, ta ma vgrajen wifi n standard, medtem ko ga ASUS O!Play (HDP-R1)nima. Jo pa na geizhalsu iz nemčije dobiš za cca 90EUR +poštnina, če pa raj v Slo kopuješ, se splača pa Dinota (Dinokomp) vprašat, če ti jo lahko dobav.

lp.hl

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hotlips ()

BALAST ::

imam tudi WD, pa zaenkrat samo kakšen procent filmov, ki mi jih ni predvajal.
Drugače je pa zelo odziven in kar je glavno se ne pregreva in ga imaš lahko vedno vklopljenega.

Dreamer69 ::

ASUS O!PLAY ne deluje na Philipsovih LCDjih. Sem ga imel doma, tako da sem to spoznal na težji način :)
Potem sem zamenjal zadevo za WD HD Live player in deluje. Priklopiš ga na internet, kjer se bo sam posodobil in zadeva bere vse.

Priporočam.

ps: ASUS O!PLAY je z ceno 89EUR občutno cenejši v primerjavi z WD, ki stane 115EUR.
V Leclercu v bistvu 79EUR, ker dobiš za ceno 89EUR potem bon za 10EUR. Imel pa naj bi podobne zmogljivosti.

Lp.

axee ::

Po 5 delovnih dneh sem dobil nazaj s servisa, so samo zamenjali dalinca. Ta deluje neprimerljivo bolš, pri prejšnem sem mogu res točno usmert :)

rzhektor ::

Meni se je pa začelo dogajat, da WD TV LIVE noče več predvajat filmov (kateri koli format) in tudi muzike, dela izključno pregledovanje slik. Ko hočem pognat kakšen film/muziko, se pokaže tista vrteča ikona, ki naj bi pomenila, da se zadeva nalaga. To lahko pustim 5min in ne bo nič naložil. Če WDja resetiram, lahko odprem en film oz muziko, nato zopet nič. Poskušal sem tudi funkcijo factory default setting, rezultat je isti, kot če bi resetiral. En film lahko odprem, nato spet nič ne dela. Prav tako ne dela youtube in tisti live365 al kaj je že...
Skratka, je kdo že imel podobne težave? Se komu svita, kaj bi bilo? Verjetno bo treba mašinco vrnit...

p.s. uporabljal izključno original update

Je kdo že pogruntal će bi se dalo gor naložit firmwire od WD TV Live Plus. Malce za brez veze kupovati napravico samo zaradi Netflix podpore..

Glede: "Meni se je pa začelo dogajat, da WD TV LIVE noče več predvajat filmov (kateri koli format) in tudi muzike, dela izključno pregledovanje slik. Ko hočem pognat kakšen film/muziko, se pokaže tista vrteča ikona, ki naj bi pomenila, da se zadeva nalaga. To lahko pustim 5min in ne bo nič naložil. Če WDja resetiram, lahko odprem en film oz muziko, nato zopet nič. Poskušal sem tudi funkcijo factory default setting, rezultat je isti, kot če bi resetiral. En film lahko odprem, nato spet nič ne dela. Prav tako ne dela youtube in tisti live365 al kaj je že..."

________

sem imel isti problem, poskusil vse živo in sem bil že tik pred tem da vrnem zadevo nazaj, potem pa... težava ni v windowsih 7 npr, kot lahko prebereš na nekaterih forumih, ker se mi je podobno dogajalo tudi na Xp-jih, ampak je fora v tem dejansko WDTV Live napravo zmotijo nekatere datoteke, ki jih imaš v shared folderju. Tako da preveri katere datoteke ga zmotijo!
Sam sem počistil shared folder, vse kar dobiš zravn torrenta itd... in pustil izključno video datoteke in podnapise in zadeva deluje.

*Sumim, da je možno da ima naprava težave z R5 filmi, ampak tega ne morm 100% potrdit. Jih pa trenutno nimam v folderju in WDTV Live share deluje.

Če bo kej novga... sporočim.

violamb ::

WD LIVE TV sem updejtal in zdaj mi noče več prepoznat zunanjega diska. Disk je enako WD 1tera in do zdaj je delalo super, USB ključ prepozna disk pa ne.

Pozdravljeni

Pravkar sen si ogledal Iron Man 2 2010 1080p Blu-ray CEE AVC DTS-HD MA 5 1 (41GB) , pa me je WD malo presenetil.
Namreč že pri začetku sem moral čakati kar nekaj časa , da ga je sploh pognal . Potem pa je nekaj časa delal normalno , kar naenkrat pa pognal film z
2X hitrostjo brez zvoka . Po spreminjanju Audia iz DTS na AC3 pa spet za nekaj časa normalno .

In to se mi je dogajalo čez cel film. Ne vem kaj bi to bilo , saj mi je do sedaj (seveda iz diska) predvajal BluRay-e normalno npr. Avatar ( 42 GB) in
ostale ,ki jih imam kar nekaj .

Če bo še kdo zasledil kaj takega , oziroma ugotovil v čem je "catch" prosim če podeli to informacijo !

Pa še to , počasi premišljujem o nadgradnji z Custom Firmware WDLXTV-LIVE 0.4.2.2 . Ali ima kdo izkušnje s tem in ali je mogoč potem Downgrade na original firmware.

ankow ::

Dreamer69 je izjavil:

Glede: "Meni se je pa začelo dogajat, da WD TV LIVE noče več predvajat filmov (kateri koli format) in tudi muzike, dela izključno pregledovanje slik. Ko hočem pognat kakšen film/muziko, se pokaže tista vrteča ikona, ki naj bi pomenila, da se zadeva nalaga. To lahko pustim 5min in ne bo nič naložil. Če WDja resetiram, lahko odprem en film oz muziko, nato zopet nič. Poskušal sem tudi funkcijo factory default setting, rezultat je isti, kot če bi resetiral. En film lahko odprem, nato spet nič ne dela. Prav tako ne dela youtube in tisti live365 al kaj je že..."

________

sem imel isti problem, poskusil vse živo in sem bil že tik pred tem da vrnem zadevo nazaj, potem pa... težava ni v windowsih 7 npr, kot lahko prebereš na nekaterih forumih, ker se mi je podobno dogajalo tudi na Xp-jih, ampak je fora v tem dejansko WDTV Live napravo zmotijo nekatere datoteke, ki jih imaš v shared folderju. Tako da preveri katere datoteke ga zmotijo!
Sam sem počistil shared folder, vse kar dobiš zravn torrenta itd... in pustil izključno video datoteke in podnapise in zadeva deluje.

*Sumim, da je možno da ima naprava težave z R5 filmi, ampak tega ne morm 100% potrdit. Jih pa trenutno nimam v folderju in WDTV Live share deluje.

Če bo kej novga... sporočim.

kay pa recycle in diskeeper, verjetno moraš pustiti v miru a?
lp

DOBIL SEM REŠITEV: za 1 sekundo pritisni gumb za reset na levi stranski strani naprave.

Pri bradnju datotek iz računalnika je potrebno samo paziti katere datoteke deliš z WDTV Live, tako kot sem predhodno opisal. Meni sedaj deluje brez težav. Katerekoli druge nastavitve, reseti ipd. delujejo samo naslednje 2 filma potem ti bo zadeva zopet povzročala težave. Vsakično resetiranje naprave ob zagonu pa...enostano potem to ni več WDTV-Live ampak WDTV-Reset ;)

Dreamer69 je izjavil:

Pri bradnju datotek iz računalnika je potrebno samo paziti katere datoteke deliš z WDTV Live, tako kot sem predhodno opisal. Meni sedaj deluje brez težav. Katerekoli druge nastavitve, reseti ipd. delujejo samo naslednje 2 filma potem ti bo zadeva zopet povzročala težave. Vsakično resetiranje naprave ob zagonu pa...enostano potem to ni več WDTV-Live ampak WDTV-Reset ;)

ja spet je začelo drkati. Jaz dam ponesreči kdaj tudi tiste torent .dat datoteke, vendar sem vse zbrisal... tako da ne vem kaj je sedaj narobe. Imam pa na disku tudi druge datoteke, kot so slike, doc fajli, .... vendar je prejs skozi delalo. R5 film pa so tej tanovi pri katerih ne dela zvok na wdtvlive?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ankow ()

http://firon.net/wdtvlive_1.03.40_V.zip
1.03.40 beta firmware for the WDTV live HD. This fixes the header compression problem

sam sem probal in zvok na teh novih filmih dela.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ankow ()

NazgulRR ::

Če kdo menja svoj WD TV Live za eGreat EG-R1, mi naj pošlje ZS :).

SpEkTr ::

A ma kdo kako idejo, kako nastavit al pa shekat, da bi youtube predvajal vse videje, brez restrictionv in tega sranja?
lp Dejan

PARTyZAN ::

WDLXTV Live ima neke workarounde za YT.

PARTyZAN je izjavil:

WDLXTV Live ima neke workarounde za YT.

Aja? Pa browsam pa nič pametnega. vsi sam jamrajo :)
lp Dejan

Wait, what?

Govorim o youtube restriction. Ko hočeš recimo kak videospot pogledat ti napiše, da ne more predvajati na tej napravi recimo. In takih videjev je precej.

Btw, kateri media server je dobr v povezavi z wd tv?
lp Dejan

BigSexy ::

Restriction je odpravljen v WDLXTV verziji firmware-a. Vse informacije lahko dobiš tukaj http://forum.wdlxtv.com/ in tukaj http://wiki.wdlxtv.com/S00custom-option.... Zadeva je bolj simple, kot zgleda na prvi pogled.

Na kratko:
1. na WDTV Live naložiš wdlxtv firmware
2. na PCju skonfiguriraš s00custom skripto (s poljubnim txt editorjem)
3. skripto naložiš na usb ključ
4. wdtv live napravo ugasneš (ne s pilotom - obvezno je potrebno napravo izključiti iz napajanja, da se naredi "hard boot", namreč le takrat se naložijo podatki iz skripte)
5. usb ključ daš v wdtv live napravo in prižgeš
6. Uživaj v youtube HD brez kakršnihkoli restrikcij.

edit: nevem, očitno sm glup in ne znam linkat preko tega forum sistema :/
To Infinity And Beyond !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigSexy ()

Hm, linkov pa ne vidim. A misliš verzijo od brad.cc, 0.5.1.8?
To sem zadnjič probal, pa se mi zdi da ni delalo.
lp Dejan

Sem popravil linke. V sekciji firmware releases na forumu imaš povezave do downloada.
To Infinity And Beyond !

Kul, nastavitev je en kup ja. Katera točno pa je to za youtube? AL je na splošno že v tem firmwaru notri?

0.5.1.8 mi zadnjič ni uspelo spravt gor, saj mi wd nikakor ni hotel prepoznat, da gre za nov firmware na ključku. Sem povišal verzijo pa nič. 0.4.2.2. je pa potem šla..Se bom še enkrat mal poigral :)
lp Dejan

Zadnji WDLXTV firmware za wdtv live je 0.4.2.2. Nevem kje si staknil 0.5.1.8 ? Anyway, vse ostalo pa najdeš na povezavah v mojem zgornjem postu, le preberi.
To Infinity And Beyond !

Aja, sj pol pa ni čudno da ni delalo :) Ja, tisti 0518 je za regular wdtv. My bad :)
lp Dejan

SeBa1987 ::

ali je velika razlika med tem firmwarom wdtv live 0.4.2.2. in originalnim 1.02.21? pa zanima me postopek instalacije prvega...

silvom1a ::

Samo pozor - imel sem instaliran b-radov FW - zadeva se je zeeelo segrevala in sem ga raje dal dol...

Hja, na to lahko odgovorim samo z dejstvom, da uporabljam dotični firmware že cca. 1 leto brez kakršnihkoli težav. Odločitev je seveda vaša.
To Infinity And Beyond !

Evo jaz sem namestil 0.4.2.2. Youtube restrikcije res ni več. Ampak dela pa n krat počasneje ko prej. Tisti video, ki mi je prej delal mi sedaj doolgo časa nalaga, potem pa parih sekundah prekine..kot da je slaba poevzava.
lp Dejan

jaz sem namestil WD TV Live HD Media Player Firmware Update 1.03.38 Limited Public Beta pa dela zelo počasi tak da sem downgradal nazaj na 1.02.21... bom raje počakal na kaki novi firmware ko nebo beta... če bo sploh kaki še:)

Čas nalaganja videa iz Youtube ni odvisen od firmware-a, vendar od zasedenosti tvoje internetne/omrežne povezave oz. Youtube servisa. Če si vmes dl-jal kakšne torrente ali kaj podobnega, je to za pričakovati.
Sam pogosto spremljam tudi apple trailerje preko WDTV v 1080p brez problemov - seveda je pogoj hiter dostop do interneta.
To Infinity And Beyond !

To mi je popolnoma jasno. Dlljal nisem nič, moram še 1x probat. Ko sem zmanjšal max youtubehd resolucijo je blo mal bolš. Will see:)
lp Dejan

WDLXTVju manjka en dober UI, z katerim bi lahko nastavil vse zanimive funkcije tega firmwara.

megy ::

Sem čisto nov lastnik WD TV LIVE. Nikakor pa ne morem naštimati torrentov. Se pravi, da bi downloudal direktno na zunanji disk, ki je priključen na tv live.... Kako to nastavim?

Pozdravljeni !

Ja fantje , to pa je sedaj postal resen problem , ki ga opisujeta Ankow in Dreamer69. Namreč tudi meni se je začelo kar naenkrat dogajati , da WD ne odpira več datotek , predvsem filme in glasbo . Nisem ga nič nadgrajeval , niti spreminjal kakšnih nastavitev v Windowsih . Prej mi je skoraj eno leto vse delalo normalno , zdaj pa to !

Pa tudi nobenega pametnega odgovora , kaj naj bi bilo narobe nisem zasledil. Kar se tiče brisanja datotek , pa to ni majhna zadeva pri,4 tera in pol datotek ,ki so do sedaj vse normalno delale.

Kakor kaže (upam da ne), boste tudi ostali prišli na vrsto s tem problemom.
Je kje na vidiku videti pravo rešitev , ali pa gre škatla res v kanto! ( pa ne samo moja)

Ja po brskanju po WDTV forumu sem rešil zadevo. Res je problem v nekaterih novih filmskih datotekah , ki jih WD ne prebavi.
Ampak mislim , da brisanje ni neka dolgoročna rešitev . Fantje na WD-ju bi se morali malo zamisliti nad tem .

Sploh pa kako pa naj človek ve katere datoteke ga bodo v prihodnosti spet ustavile.
Bom moral sedaj vsak film , ki ga bom potegnil dol pogledati in nato izbrisati , to ni rešitev !

Mene pa za*ebava sploh povezovanje v network shared računalnike. Vsake 2 dni najde računalnik/strežnik z vsemi shari, drugače pa med 9 računalniki najde le mojega osebnega.

Po 15 restartih se morda spomne, da bo deloval...

BlackHole ::

Torej ta naprava WD TV v bistvu ni hard disk, ampak je v bistvu samo nadomestek za softverski medijski predvajalnik na računalniku, npr. za media player classic (če imam PC priklopljen na TV)? Zanima me, ali lahko naprava bere tudi podatke iz notebooka oziroma trdega diska, ki je vgrajen v računalnik ali je potreben obvezno zunanji trdi disk? Namreč ni mi jasno, kakšna je prednost te naprave pred tem, da imaš PC priklopljen na TV oziroma na domači kino (kdor ga ima).
LP Marko

Prednost je v tem, da ne potrebuješ računalnika za to.

BlackHole ::

Hja, ampak od nekod pa moraš dobit "material", slike, glasbo, filme. Kar pomeni, da vas ima zagotovo 90% uporabnikov WD TV, tudi računalnik. Primerno je verjetno predvsem za tiste, ki imajo računalnike premalo zmogljive predvajati kvalitetnejše video datoteke. Torej, zaenkrat tega ne rabim, ker imam media player classic. :)
LP Marko

Vendar moraš potem vedno povezovat kabel do TV-ja, pa če še kaj drugega zmes delaš na računalniku ... Jaz sem do sedaj navdušen nad to napravico. Lahko jo imam cel dan prižgano in je hladna ter porabi malo energije.

Poldi112 ::

Ja, prednost je udobje. Ne rabiš pc-ja ob tv-ju, stvar je tiha, hitra, poceni, zna dts downmix ter ima daljinca. Gor daš pa navadno externi disk, ali pa preko mreže gledaš filme, ki jih imaš na pc-ju.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

rzhektor ::

Dreamer69 je izjavil:

Dreamer69: Tvoj nasvet rešil moj problem. Očitno sem res šeral fajl, ki WDju ni všeč. Sedaj vse dela kot je traba. Še enkrat hvala, sem že mislu mašinco reklamirat.

rikta33 ::

katera verzija fw podpira hd prispevke na youtube, in kakšwn je postopek vrnitve na star fw?

Datoteko wdtvlive.ver odpreš z beležnico al pa kerim drugim urejevalnikom besedil in nastaviš na višjo verzijo(npr. namesto 1.02.21 nastaviš na 1.02.22 al pa bilo kak drugače samo da ti zazna wd novejši firmware). Pol pa to shraniš in naložiš in bi naj blo to to:)
««
11 / 24
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Xtreamer ali kaj drugega?

Oddelek: Zvok in slika
4120101 (19260) Han
»

WD TV Live HUB (strani: 1 2 )

7822739 (16177) kamuee
»

WD TV.. kdo ima? (strani: 1 2 3 429 30 31 32 )

1551153720 (36289) king67
»

Nakup WD HD TV Player

Oddelek: Kaj kupiti
115165 (3338) Robert1
»

WDTV Live ali Xtreamer?? to je zdaj vprašanje

407844 (3828) umexteacher

Več podobnih tem