Forum » Zvok in slika » Wd TV Live
Wd TV Live
dulesavic1 ::
Kako imate nastavljeno pri nastavitvah Audio/Video: HDMI deep color mode(8 bit ali 12 bit). Privzeto je namreč 8 bit.
SkyEye90 ::
Zanima me kaj je to zaeno sr.... podnapise s končnico .srt prikazuje previsoko, podnapise integrirane v film postavi recimo temu normalno malo nižje, podnapise s končnico .ssa pa preveč na dno ekrana tako da se vidi samo prva vrstica podnapisov druga pa je odrezana?
Je to normalno!? Mogoče tega še danes niso opazili ali pa jim je vseeno pri WD-ju? Imam zadnji firmware .17
Je to normalno!? Mogoče tega še danes niso opazili ali pa jim je vseeno pri WD-ju? Imam zadnji firmware .17
ankow ::
če rabi kdo usb wireless adapter (deluje na wd tv live)naj se mi javi ga prodam, rabljen 1 teden. prodajam pa ga zato ker bom napeljal kabel do wdtvja.
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ankow ()
Hočem se povezat z namiznim PC preko WD media player in sicer grem na Networ shares-PC doma in potem se odpre Login okno. Kaj moram vpisat v okno Account in Password, da imam dostop do PC-ja?
Uporabniško ime računa v windowsih katerega uporabljaš in pa geslo za dostop do pc-ja (v kolikor imaš v windowsih nastavljeno prijavno geslo)
Sedaj sem se pa povezal z PC-jem, pa katerokoli mapo odprem, mi napiše "There is no media in the current folder"
ezyman ::
Zanima me če bi deloval 5.1 zvok preko wd-ja, če bi ga z optičnim kablom povezal na zvočno kartico z optičnim izhodom? Zvočniki so genius 5.1. Kakšen vpliv bi imelo na zvok iz PC-ja?
Lp
Lp
dulesavic1:
v windowsih nastavi skupno rabo mape, v kateri imaš filme (desni klik, lastnosti, skupna raba...), potem na WD-ju pojdi pod video, servers (se mi zdi), v glavnem tja da vidiš svoj PC in potem vidiš tudi tisto mapo npr. "Moji filmi" in v njej vse filme.
ezyman:
Ne zastopim tvoje vprašanja.. če optični izhod iz WD-ja povežeš na optični vhod zvočnikov (kateri podpirajo tudi DTS dekodiranje), potem zvok 5.1 dela.
v windowsih nastavi skupno rabo mape, v kateri imaš filme (desni klik, lastnosti, skupna raba...), potem na WD-ju pojdi pod video, servers (se mi zdi), v glavnem tja da vidiš svoj PC in potem vidiš tudi tisto mapo npr. "Moji filmi" in v njej vse filme.
ezyman:
Ne zastopim tvoje vprašanja.. če optični izhod iz WD-ja povežeš na optični vhod zvočnikov (kateri podpirajo tudi DTS dekodiranje), potem zvok 5.1 dela.
To razumem ja. Ampak nebi rad menjaval zvočnikov(moji namreč nimajo optičnega vhoda in dts dekoderja, imajo samo chinche odzadaj). Je cenejša opcija zamenjat zvočno, s tako ki ima optični vhod in dts dekoder(club 3d theatron dts za 60eur). To me edino zanima če bi delovalo, s tem da so zvočniki priključeni v zvočni kartici kot do zdaj.
Lp
Lp
Če prav razumem, bi rad povezal optični izhod WD-ja na optični vhod nove zvočne kartice v PC, potem pa bi se zvok iz PC-ja prenašal naprej preko navadne zvočne kartice na tvoje zvočnike katere že tako ali tako uporabljaš za PC (verjetno imaš povezano s tremi kabli bananca-chinch)?
Če je to tako, potem nevem če se splača..ker s tem boš imel zvok večkrat prekodiran, sploh pa kvaliteta zvočne kartice na katero imaš priklopljene zvočnike (če je le ta integrirana) ni kaj prida..
ps: če pa ima tale zvočna kartica možnost, da sprejema signal preko optičnega vhoda, in ga hkrati lahko predvaja preko 5.1 izhoda kamor bi povezal zvočnike, potem pa bi se dalo. Kvaliteta je v tem primeru odvisna predvsem od kvalitete te zvočne kartice.
Če je to tako, potem nevem če se splača..ker s tem boš imel zvok večkrat prekodiran, sploh pa kvaliteta zvočne kartice na katero imaš priklopljene zvočnike (če je le ta integrirana) ni kaj prida..
ps: če pa ima tale zvočna kartica možnost, da sprejema signal preko optičnega vhoda, in ga hkrati lahko predvaja preko 5.1 izhoda kamor bi povezal zvočnike, potem pa bi se dalo. Kvaliteta je v tem primeru odvisna predvsem od kvalitete te zvočne kartice.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SkyEye90 ()
roberto07 ::
Za vse ki imate ali še boste imeli težave z omrežjem na WD TV Live (prekinitve pri predvajanju vsakih 5 minut) pojdite na:
nadzorna plošča
skrbniška orodja
storitve-odpre se okno services in tukaj poiščite
Network DDE in
Network DDE DSM-ter obije nastavite-avtomatsko.
PS
To je prevod že objavljenega linka.
Želim vam užitek pri gledanju WD TV Live.
nadzorna plošča
skrbniška orodja
Network DDE in
PS
bastadu ::
Očitno en velik Youtube updejt:
Release 1.01.24 (2/9/10)
* Implemented add to playlist feature in YouTube™.
* Added Save search queries to save users time in re-entering search terms in YouTube.
* Added seeking controls (fast forward/rewind) in the YouTube player in 10 second increments.
* Fixed YouTube video list not presented in the same order as provided by YouTube server.
* Added Flag Video feature to YouTube.
* Updated to the new YouTube Video logo throughout the application.
* Modified YouTube video timestamp format to make it more readable.
* Redesigned YouTube user interface to comply with YouTube requirements.
Release 1.01.24 (2/9/10)
* Implemented add to playlist feature in YouTube™.
* Added Save search queries to save users time in re-entering search terms in YouTube.
* Added seeking controls (fast forward/rewind) in the YouTube player in 10 second increments.
* Fixed YouTube video list not presented in the same order as provided by YouTube server.
* Added Flag Video feature to YouTube.
* Updated to the new YouTube Video logo throughout the application.
* Modified YouTube video timestamp format to make it more readable.
* Redesigned YouTube user interface to comply with YouTube requirements.
PARTyZAN ::
Torej so crashi povezani z YouTube funkcionalnostjo odpravljeni?
Edit:
Sem že nadgradil. Crashov ni več, je pa zato dodanih cel kup omejitev. Določenih videov ne morem več predvajati na TVju (debilizem), potem je pa tu še odstranjena podpora "HD" resolucijam. Stvar po novem predvaja vse v najnižji kvaliteti, privzete nastavitve za HD pa ni več :).
Way to go! (Resnično potrebujemo en kvaliteten homebrew FW).
Edit:
Sem že nadgradil. Crashov ni več, je pa zato dodanih cel kup omejitev. Določenih videov ne morem več predvajati na TVju (debilizem), potem je pa tu še odstranjena podpora "HD" resolucijam. Stvar po novem predvaja vse v najnižji kvaliteti, privzete nastavitve za HD pa ni več :).
Way to go! (Resnično potrebujemo en kvaliteten homebrew FW).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PARTyZAN ()
virusZz ::
Spremembe na področju YouTube so precej všečne
Upam da bodo tudi ostale zadeve dobile še kakšne bombončke, ki bodo ta odličen predvajalnik naredili še bolj uporaben.
Upam da bodo tudi ostale zadeve dobile še kakšne bombončke, ki bodo ta odličen predvajalnik naredili še bolj uporaben.
virusZz
rikta33 ::
ne da se predvajati hd vsebina?
pa kaj je zdej to neki...nisem še nadgradil s 24-ko... pa tudi nisem preveril tole za hd vsebino...a tud velja tale sprememba za 17-ko, ker jo namreč imam gor naloženo?
pa kaj je zdej to neki...nisem še nadgradil s 24-ko... pa tudi nisem preveril tole za hd vsebino...a tud velja tale sprememba za 17-ko, ker jo namreč imam gor naloženo?
staher ::
bom mal še ostal na 17, da še slišim so še kaj drugega naredili razen porihtal You Tobe.
hd vsebine, pa verjetno zahteveko kr dober prenos iternetne storitve?
hd vsebine, pa verjetno zahteveko kr dober prenos iternetne storitve?
kloby ::
pozdravljeni,
imam težave s podnapisi. V nastavitvah sem že nastavil ce 1250 kodiranje znakov. Pri podnapisih mi .srt dela vse vsi šumniki, mi pa ne delajo ko gledam DVDr. Ima kdo kakšno rešitev. FIlme gledam preko zunanjega diska.
LP
imam težave s podnapisi. V nastavitvah sem že nastavil ce 1250 kodiranje znakov. Pri podnapisih mi .srt dela vse vsi šumniki, mi pa ne delajo ko gledam DVDr. Ima kdo kakšno rešitev. FIlme gledam preko zunanjega diska.
LP
Kolikor jaz vem DVD-jev WD sploh ne bere (bere posamezne dele, ampak glede na to da ne bere menija se mi zdi da tudi DVD-jev ne bere tako kot bi jih lahko oziroma kot bi jih moral)
Že 2x se mi je zgodilo da mi je wd zaznal namesto diska neko USB PTP CLASS CAMERA? Ko sem pa nastavil tovarniške nastavitve pa je vse delalo normalno.
Ve kdo rešitev tega?
Lp
Ve kdo rešitev tega?
Lp
cekr ::
Meni DVD menuje čisto lepo bere. Ne vem, v čem imate probleme.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
royani ::
če rabi kdo usb wireless adapter (deluje na wd tv live)naj se mi javi ga prodam, rabljen 1 teden. prodajam pa ga zato ker bom napeljal kabel do wdtvja.
Sem ti napisal sporočilo pa ni odgovora od tebe??
Dani86 ::
cekr
kako pa to, da tebi bere dvd menuje ? v katerem formatu pa jih gledaš ? .iso ? jaz imam video_ts folderje, pa ni menujev, včasih pa še podnapisov ne bere, čeprav so integrirani v dvd...mogoče ve kdo kako to rešit ? Sicer res redko, mogoče pri enem filmu od desetih, mi je pa vseeno čudno zakaj ?!
kako pa to, da tebi bere dvd menuje ? v katerem formatu pa jih gledaš ? .iso ? jaz imam video_ts folderje, pa ni menujev, včasih pa še podnapisov ne bere, čeprav so integrirani v dvd...mogoče ve kdo kako to rešit ? Sicer res redko, mogoče pri enem filmu od desetih, mi je pa vseeno čudno zakaj ?!
emmentaler ::
dober dan, zanima me, ali ta reč brez problema bere blue ray?
Se pravi .bdmv
lp
hvala, čeje že blo omenjeno se o pravičujem.
Se pravi .bdmv
lp
hvala, čeje že blo omenjeno se o pravičujem.
everyone ::
Mene pa zanima, ali se da na USB port priklopiti tudo optično enoto (DVD, BD..) preko USB/IDE ali USB/SATA konverterja.
matki ::
Ne BluRay ne predvaja. Sicer če imaš srečo mogoče kakšnega kratkega .
Odpiraš ga z mapo "stream" , drugače pa preveč "šteka" za normalno gledanje .
Tudi mene zanima , če imajo v WD-ju kakšen namen nadgraditi zadevo za
gledanje BluRay-ev , namreč kolikor vem od kolega Extreamer normalno predvaja .
Odpiraš ga z mapo "stream" , drugače pa preveč "šteka" za normalno gledanje .
Tudi mene zanima , če imajo v WD-ju kakšen namen nadgraditi zadevo za
gledanje BluRay-ev , namreč kolikor vem od kolega Extreamer normalno predvaja .
Ravno včeraj pogledal bluray gone in 60 sec in zadeva je delovala kot mora. Nisem nikjer zasledil, da bi se pojavilo kakšno zatikanje.
virusZz
Ali si stream-al prek mreže iz PC -ja , ali direktno iz zunanjega diska
prek USB -ja .
Ali je mogoče tu kakšna razlika .Namreč jaz stremam prek mreže in mi redko kateri BluRay potegne nemoteno !
prek USB -ja .
Ali je mogoče tu kakšna razlika .Namreč jaz stremam prek mreže in mi redko kateri BluRay potegne nemoteno !
Večino filmov si ogledam preko zunanjega diska na katerega mi shranjuje tudi vse datoteke iz travnika :)
virusZz
Dualis ::
Akssi ::
Jaz pa imam en problem...
Namreč noče mi predvajat podnapise pri .mkv filmih, ki si jih poberem iz podnapisi.si. Pri dvix filmih nimam teh problemov.
Na računalniku mi jih predvaja in se lepo ujemajo s filmom, prek wd-ja na tv-ju pa ne gre...
Ima kdo kako rešitev?
LP
Namreč noče mi predvajat podnapise pri .mkv filmih, ki si jih poberem iz podnapisi.si. Pri dvix filmih nimam teh problemov.
Na računalniku mi jih predvaja in se lepo ujemajo s filmom, prek wd-ja na tv-ju pa ne gre...
Ima kdo kako rešitev?
LP
staher ::
l.p.
Zanima me kako rešit problem z požarnim zidom od win7. Ne znam ga nastaviti, če se sploh da.
Ne spusti skos diska, da ga j....š ko ga izsklopim pa brez problema.
hvala
Zanima me kako rešit problem z požarnim zidom od win7. Ne znam ga nastaviti, če se sploh da.
Ne spusti skos diska, da ga j....š ko ga izsklopim pa brez problema.
hvala
Podnapise moraš poimenovati isto kot je ime File - Filma , pa ti bo avtomatsko potegnil podnapise !
royani ::
Za vse ki imate ali še boste imeli težave z omrežjem na WD TV Live (prekinitve pri predvajanju vsakih 5 minut) pojdite na:
nadzorna plošča
skrbniška orodja
Network DDE in
PS
Imam visto in v services nimam network dde in dsm. Morda kdo ve kako rešitev na visti za 5minutne crashe?
Še nekaj me zanima....
Kako se znebiti funkcij zadnjega updejta? Tako da ponovno naložimo predhodni update (na netu nikakor ne najdem vseh updejtov, le zadnjega) ali da enostavno resetiramo WD?
LP
Kako se znebiti funkcij zadnjega updejta? Tako da ponovno naložimo predhodni update (na netu nikakor ne najdem vseh updejtov, le zadnjega) ali da enostavno resetiramo WD?
LP
Ti bi na naparavo naložil predhodnji FW, če te prav razumem?
oz moj kolega ja....zdej mu več ne dela youtube in kakor berem tuje forume je tudi pri večini tako. Sedaj, ali je potrebno naložiti predhodni FW ali resetirati WD?
Enostavneje, kako se znebiti FW pri katerem ti niso všeč posodobitve?
Najprej naredi reset tovarniških nastavitev, ki naj bi odpravil težave z youtube...če temu ne bo tako, pa ti napišem postopek za downgrade.
virusZz
Kljub resetaciji so težave z youtube-om še vedno prisotne!
Lahko mi napišeš postopek za downgrade. Hvala ti!
Lahko mi napišeš postopek za downgrade. Hvala ti!
Imaš dve varianti...
Downgrade na starejšo verzijo:
A1. download s strani http://drivers.top4download.com/western...
A2. datoteke preneseš na USB ključ
A3. datoteko wdtvlive.ver odpreš v beležnici in preimenuješ verzijo v višjo verzijo..s tem prepričaš napravo, da je to novejši firmware
A4. napravo posodobiš
B1. naložiš firmware s strani http://b-rad.cc/ ki ti nudi tudi nekaj dodatnih bombončkov :) (postopki so navedeni na strani in na njihovem forumu)
Downgrade na starejšo verzijo:
A1. download s strani http://drivers.top4download.com/western...
A2. datoteke preneseš na USB ključ
A3. datoteko wdtvlive.ver odpreš v beležnici in preimenuješ verzijo v višjo verzijo..s tem prepričaš napravo, da je to novejši firmware
A4. napravo posodobiš
B1. naložiš firmware s strani http://b-rad.cc/ ki ti nudi tudi nekaj dodatnih bombončkov :) (postopki so navedeni na strani in na njihovem forumu)
virusZz
Mene zanima kako je najbolje povezati WD z hišnim kinom in TV-jem?
Trenutno imam takole: Hišni kino(Sony bdv e300) imam povezan s TV-jem (Sony kdl w5500) s HDMI kablom! Za zvok imam h.kino povezan s TV-jem z analognim kablom (belo-rdeče, v bodoče nameravam povezati z optičnim kablom)
WD je pa direkt na TV povezan s HDMI kablom!
Vse deluje v redu, nič ne šteka, ne slika ne zvok, vendar me vseeno zanima če je še kaka boljša kombinacija (za boljši zvok itd...) :)
Težim k perfekciji
Trenutno imam takole: Hišni kino(Sony bdv e300) imam povezan s TV-jem (Sony kdl w5500) s HDMI kablom! Za zvok imam h.kino povezan s TV-jem z analognim kablom (belo-rdeče, v bodoče nameravam povezati z optičnim kablom)
WD je pa direkt na TV povezan s HDMI kablom!
Vse deluje v redu, nič ne šteka, ne slika ne zvok, vendar me vseeno zanima če je še kaka boljša kombinacija (za boljši zvok itd...) :)
Težim k perfekciji
Zufer ::
Odločam se za nakup media playerja. Kolebam med tremi možnostmi:
1. WD TV Live, dokupil bi še zunanji disk s 500 GB ali 1 TB.
2. LaCie LaCinema Classic HD (zasledil sem samo nekaj ocen na tujih straneh, pri nas še nič - a ve kdo kaj več o tem stroju?)
3. Fantec MediaPlayer MM-HDRTV 1TB, ki pa je precej drag, pa tudi testov nisem ravno zasledil v izobilju.
Sem čisto povprečen uporabnik, ki mu gre na živce milijon CD-jev in DVD-jev, ki se valjajo po dnevni sobi. Seveda bi rad pogledal tudi HD filme in tako dalje. Kaj svetujete od teh treh možnosti? Če jih odmislimo, kaj četrtega? :)
1. WD TV Live, dokupil bi še zunanji disk s 500 GB ali 1 TB.
2. LaCie LaCinema Classic HD (zasledil sem samo nekaj ocen na tujih straneh, pri nas še nič - a ve kdo kaj več o tem stroju?)
3. Fantec MediaPlayer MM-HDRTV 1TB, ki pa je precej drag, pa tudi testov nisem ravno zasledil v izobilju.
Sem čisto povprečen uporabnik, ki mu gre na živce milijon CD-jev in DVD-jev, ki se valjajo po dnevni sobi. Seveda bi rad pogledal tudi HD filme in tako dalje. Kaj svetujete od teh treh možnosti? Če jih odmislimo, kaj četrtega? :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Xtreamer ali kaj drugega?Oddelek: Zvok in slika | 20067 (19226) | Han |
» | WD TV Live HUB (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 22577 (16015) | kamuee |
» | WD TV.. kdo ima? (strani: 1 2 3 4 … 29 30 31 32 )Oddelek: Zvok in slika | 153425 (35994) | king67 |
» | Nakup WD HD TV PlayerOddelek: Kaj kupiti | 5148 (3321) | Robert1 |
» | WDTV Live ali Xtreamer?? to je zdaj vprašanjeOddelek: Zvok in slika | 7827 (3811) | umexteacher |