» »

Zunanji "media player & streamer" vs. v LCD TV vgrajeni "M.P. & S."

Zunanji "media player & streamer" vs. v LCD TV vgrajeni "M.P. & S."

pirx ::

Temo sem začel v drugem topicu in je bilo predlagano, da odprem novega. Here it goes. :)
Danes sem ugotovil, da moj TV (Samsung LE32B650) predvaja vse možne formate! (DivX, Xvid, .MKV, .VOB.,...) Tudi tisti MKV, ki je štekal na računalniku, dela povsem tekoče. V bistvu ima oče v dnevni ta TV, ampak zdaj bom pa še sebi enega kupil. Enostavno priklopim svoj zunanji HDD preko USB-ja na TV in dela vse B.P.! Kakšno presenečenje! :) Škoda, da že prej nisem navodil pogledal, hehe.

Zdaj pa me zanima, ali ve kdo, če so kakšne prednosti zunanjih predvajalnikov proti temu, ki je vgrajen v TV? Kolikor sem danes videl in testiral MKV fajle, je slika fantastična. Pa sem bil tik pred nakupom Xtreamerja.

Vem, da ima Xtreamer milijon fukncij, ampak vse kar jaz potrebujem, je obsežna podpora različnim video formatom. Streaming funkcij, Youtube-a in podobnega ne rabim (tudi to vse podpira Samsung).

Ali se v takšnem primeru sploh splača kupiti nek zunanji predvajalnik v stilu Xtreamerja, WD TV-ja, Popcorn Hour-ja ipd.?

Predlagano mi je bilo, da poskusim še z 1080p .mkv fajlom, da se prepričam, da ni zatikanja.

Sorry za malo pozen odgovor, ampak modem mi je crknil in sem moral nabaviti novega...

Kakor koli že, poskusil sem predvajati 1080p .mkv na TV-ju in dela povsem brez zatikanja.
  • spremenil: pirx ()

OK.d ::

kaj pa podnapisi?
LPOK.d

Ted ::

Pa DTS dekodiranje zvoka? Kolikor vem omenjeni Samsung podpira le passtrough.
Mah...

BALAST ::

Samsung se je res potrudil z zadnjo serijo B, kjer je vgradil vse sorte sprejemnikov, internet in multimedijski predvajalnik.
Konkurenca ga vsaj še eno leto ne bo dohitela, tako po ponudbi in nizki ceni LCD TV. Tukaj je dosti govora o tem TV, pa še administrator je dober in pošten trgovec in ti priskrbi res nizko ceno. avsforum.si

pirx ::

@OK.d: Podnapisi delujejo B.P., edino velikosti in teh stvari ne moreš nastavljati.

@Ted: Ne vem, moram še pogledati...

@Balast: Hvala za link!

powerrr ::

Na 46B650 lahko spreminjaš velikost podnapisov. Nastavitev časovnega zamika pri stari verziji firmware-a ni bila OK, pri novi pa še nisem testiral.
Ne podpira DTS.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: powerrr ()

BlaY0 ::

Imamo torej dve varianti:

- nabaviš TV, ki ima mrežni priklop, UPnP klienta, vse možne tunerje in podpira vse žive formate
    - nabaviš velik monitor zraven pa še eno škatlico (media streamer) ki ima vse tunerje dekoderje in podobno
V drugem primeru se media streamer veliko hitreje razvija predvsem v softverskem smislu in ga je možno dokaj enostavno nadgrajevati (vsak mesec nov firmware tako kot pri Xtreamerju). V prvem primeru si pa prisiljen da greš malce počasneje v korak s časom s tem vendorjem (Sony, Samsung...), televizije pač ne menjaš enkrat na leto...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

xtreamer + hdmi + samsung tv = zvok out of sync

Oddelek: Zvok in slika
131969 (1754) MK99
»

WD TV.. kdo ima? (strani: 1 2 3 429 30 31 32 )

1551153130 (35699) king67
»

Samsung TV DLNA - dts zvok (strani: 1 2 )

6916975 (14631) Dekinio
»

Playon!HD Media player (strani: 1 2 3 4 )

15559805 (45736) goby
»

Edini blu-ray predvajalnik z MKV podporo? (strani: 1 2 )

9020055 (12635) filipc

Več podobnih tem