» »

Eurospin in garancija

Eurospin in garancija

c0dehunter ::

Torej - kupil sem eno gorsko kolo, ki so ga imeli v Eurospinu za 80€. Ker se s kolesom vozim le redko, ne potrebujem cutting-edge pecikla za 200€, zato sem pač vzel tega.
Že ko sem odprl škatlo je bila na ogrodju praska (ne, ne tista mikroskopska), med sestavljanjem pa sem ugotovil, da tudi sprednje vzmetenje ne dela, ne premakne se niti za milimeter - v prospektu pa piše kao sprednje vzmetenje. I'd say sprednje bolenje, ko se spustiš po hribu.
Kakorkoli, ker se z kolesom vozim le redko in ne daleč sem si rekel jebeš, za 80€ bo dober. Nakar se po treh tednih utrga veriga, kolo pa je na več mestih že zarjavelo (po 1 mescu?!), sploh vsi šraufi. Ob tem naj omenim da je kolo sploh še ni bilo nikoli na dežju, res pa je bila nekajkrat gostejša megla.
Ker ta kup železa ni vreden svojih 80€, sem ga nesel danes že drugič nazaj. Prvič, pred enim tednom, je prodajalka klicala "šefico" po telefonu in le-ta je zagotovila, da me bo poklicala naslednji teden, če bodo uspeli dobiti kolo - kljub temu da sem jaz vztrajal pri vračilu kupnine. Danes je bilo spet isto, ampak sem se kar jaz menil po telefonu z šefico. Pa bolj ko ji praviš da če bo naslednje kolo spet zarjavelo ga bom vozil nazaj tako dolgo, dokler ne dobim svoj dnar.
Pozabil pa sem zarad česa sem sploh odprl temo - namreč račun, ki ti ga izdajo v Eurospinu, se po enemu mesecu skoraj popolnoma zbriše, četudi je bil ves čas v denarnici. Brez računa pa garancije itak ni.
Kaj mi je storiti naslednjič (zmenil sem se, da me jutri "šefica" pokliče in mi pove, če bodo dobili novo kolo), če mi ne vrnejo kupnine? Ker se mi zdi res butasto vozit čez en mesec kolo spet nazaj, če vidim kako so narejeni. Magari pokličem zvezo potrošnikov, ker js se ne mislim vozit vsak dan 25km tja in nazaj za teh jebenih 80€...
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

kmetek ::

lol kolo za 80€ ?
Uveljavi stvarno napako in rufn Zvezico potrošača....25km imaš v eno smer? to maš že 5€ gor pa dol x 4x = 20€ :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmetek ()

Šimpanz ::

Ti sam zahtevi denar nazaj ker to kar si kupil je res kup dreka.

Aljaz1980 ::

še kolo za 200 je poceni ne pa 80, no me pa ne čudi če je za 80 bil

nastyboy ::

Kako že gre - nimamo toliko denarja da bi kupovali poceni.... Žalostno je pa še bolj dejstvo, da klub temu da vedo da je kolo zanič, da jih še vedno delajo.
Glede računa je pa tako, da se ga splača fotografirat in shranit na disk.. resnično je 3/4 računov zbrisanih po parih tednih. Sicer tega ne delam... je pa res da se očitno to splača delat. Definitivno bom to pri stvareh nad 20+ EURov, ki imajo garancijo začel delati.


LP.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nastyboy ()

JebatGa ::

Ko sem rabil kolo za po mestu, s katerim se ne vozim ravno pogosto sem dal za staro "specialko" 15 evrov . Ne vem kje se ti voziš, vendar za po hribu navzdol, kjerkoli razen po asfaltu je 80 evrov kolo stran vržen denar. Potem sem vložil še nekaj evrov za nove bremze, šlaufe in nič drugega. Vse skupaj me je prišlo 35 evrov. To sem naredil pred 5imi leti. Enkrat sem zadnjo gumo zamenjal, drugo pa vse dela lepo. Če pa se bi spuščal po hribu, pa ti zagotovim da rajši šparam pol leta in si kupil kolo za vsaj 500 evrov. Vsaj po mojih izkušnjah in še takrat bi šel po hribu navzdol samo po makadamu.

Aljaz1980 ::

ja samo ta stara specialka nima prestav ?

c0dehunter ::

No, enim se zdi kolo za 80€ poceni, sam nimam tolk denarja da bi si kupoval pecikl za 200€, ker dam raje še nekaj zraven pa mam avto.
Baba iz trgovine me še pa danes ni poklicala tak da grem definitivno danes po denar, če bodo pa komplikacije bom zahteval še pa potne stroške (četudi "samo" 20€). BMK, we'll play it rough then.

Lp
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

Aljaz1980 ::

no saj meni kot študentu 80evrov ni malo denarja, včasih si za tak denar dobil kar razmeroma vredo kolo, samo dons je takšno kolo zelo poceni, vsaj če hočeš met nekaj z prestavami z amotizerji, uglavnem spodoben kolo, ne nek pony za 15 evrov

kaj čemo tak je to dons;((

Blum ::

Obvezno pri takih zadevah fotokopiraj račun in ga spravi v fascikel, skupaj z originalom.

AndrejS ::

80€... to ne more biti kolo

MadMax ::

Za 80EUR pa res nisi nikoli dobil "razmeroma vredo kolo" ampak kvečjemu otroški bicikl ali tricikl.
Morda imaš v mislih starih 80 "jurjev" (80kSIT)...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Aljaz1980 ::

ne mislim na 80 evrov če gledamo, da je 100 bivših 24kSIT in si za ta denar pred recimo 10 leti dobil celo spodoben kolo

AndrejS ::

Ja... ROG.... samo ne pa neko italijansko sranje

d0rK ::

Eh? Zelo dvomim... Nekako bi rekel, da kljub temu da cene v najvisjem segmentu ostajajo enake so se tiste nizje dol spustile.
Tehnicni napredek je razlog da danes dobis boljse kolo kot takrat, za isti denar. Za 80eur pac gorskega kolesa nisi mogel kupti
ne takrat, ne danes. Si pa lahko ze takrat kupil mestno kolo. Kot to lahko storis tudi danes. Ravno prejsnji mesec je kolegica v
Hervisu kupila mestno zensko kolo, lepo izdelano, košara, prestave in vse, za 100eur.

Z gorskim kolesom za 80eur bi si jaz upal kvecjemu po makedamu voziti. No ja, z mojo kilazo niti tega ne.

MadMax ::

24kSIT (200DEM) pred 10 leti je bolj primerljivo s 200EUR (ali več) danes...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

šernk ::

Moj prijatelj ga je kupil v Palmanovi v Italiji in se meni smejal ,ker sem dal 3x več za kolo.


popolnoma druga izkušnja.

kupili kolo v palmanovi pred 15leti, takrat je stalo mislim da vsega skupaj okoli 20.000 SIT. kupil 3leta nazaj pri nas kolo za cca 400€.

če pogledaš stanje 15let starega kolesa in novo kolo po 1 mesecu (s tem da s prvim sem se vozil po vseh mogočih luknjah, stopnicah, in še in še, z drugim (novim) pa sem po manjših stopnicah šel le enkrat, divjo vožnjo po makedamskih cestah sem prav tako opustil po 1 tednu).

oba imata nameščena menjalnika od shimano (stari ima SIS, novi ima acera). acero mi zjebe vsak poskok (1x prepeljanih 5 manjših stopnic...3 ure sem se ukvarjal s ponovnim nastavljanjem zadnjega menjalnika, priletel nekoliko hitreje v manjšo luknjo, ponovno bilo potrebno nastavljanje menjalnika). kolo za malo denarja iz palmanove, je vse to trpelo 10 let brez večjih posledic in še danes deluje, če pregledaš pa vse zobnike najdeš le enega zlomljenega. pri novem so odleteli trije zobniki v enem tednu. (za zobnike bi pričakoval da so iz česa tršega kot 1mm debel aluminij)

rje pa ne vidiš ne pri enem ne pri drugem. pred leti se je torej dalo precej več dobiti od kolesa kot danes za malo denarja.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

blackbfm ::

Moja mt ma tut kolo za 70-80 eur. Pomoje iz špara al pa leclerca. Za kakšne kratke razdalje je ok, drugače je pa muka vozit..za enako razdaljo porabiš najmanj 3x več energije kot pri nekem normalnem kolesu.

c0dehunter ::

Kupit kolo nad 100€ sploh nikdar ni bla opcija. Ok, gledal sem takrat enga rablenga za 140€, ampak je bil res dober, z ALU okvirjem - ga je pa že pjep prej prodal preden sem poklical.

Drugač pa sem danes šel po denar in sm dobil nazaj. BTW - za 50€ sem kupil Tomos Automatic, tako da sem za 80€ pričakoval solidno kolo. Očitno vas veliko kupuje same drage stvari.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

kmetek ::

c0dehunter: zdaj primerjaš rabljen tomos motor proti kolesu? to delaš veliko za zdravje sedaj.

c0dehunter ::

Ja, glede na to, da se za 50€ pelam sigurno boljše in lažje.
Ok, če bi primerjal rabljen automatik proti nekemu high-end kolesu bi blo smešno. Tak pa automatik vs. eurospin kolo? Ne vem kako jim uspe to prodajat, očitno inšpekcija ne more pregledovat vseh stvari.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

mtosev ::

za 80E se na boljsem sejmu ne dobis kolesa. no mogoce kako ukradeno pri ciganu. :D pri nas so kradli kolesa in je tip svoje kolo naso na boljsem sejmu. LOL :) bravo istemu kateri upa na boljsem sejmu prodajat ukraden stuff :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

MadMax ::

No kakorkoli, tudi če bi štacuna prodajala bicikle po 1EUR morajo ti bicikli biti uporabni vsaj za čas garancijskega roka.
Upam da tale naš goren'c dobi nazaj svojih 80EUR (več niso dolžni-razen tisto malenkost, ki se ji reče "tarifa najcenejšega javnega dostavnega servisa" ali kako že, skratka Pošte ali Železnice) in da v bodoče pred "odličnim nakupom" dobro premisli o znanem reku "nisem tako bogat, da bi kupoval poceni".
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Aljaz1980 ::

codehunter bi z veseljem kupo picikelj za 80evrov, pa se za tak denar ne dobi solidnega kolesa, tako pač je danes

to je naš point

jini ::

Naslednjič se ne meni glede uveljavljanja garancije / stvarne napake po telefonu, temveč to naredi pisno. Lahko greš tudi tja z dvema izvodoma dopisa, enega jim daš, na drugega naj se ti pač nekdo tam podpiše, da ga je prejel, napiše datum, žigosa. Tako boš kasneje, če bo potrebno, veliko bolj elegantno lahko predal primer pristojnim organom.

kopriwa ::

@GregaG87
Vaš point je še vedno zgrešen. Če nekdo prodaja izdelek, pa naj ima kakršnokoli ceno, so dolžni okvarjen izdelek popraviti ali pa ga zamenjat, če je pod garancijo. Ni važno ali je to kolo za 2k€ al pa za 20€, pravice kupca (dolžnosti trgovca) so še vedno enake. Prodajanje poceni izdelkov še ne pomeni, da si oproščen popravil in zamenjav.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero kolo (strani: 1 2 3 494 95 96 97 )

Oddelek: Šport
4840719134 (839) stratosD
»

vračanje kolesa v leclercu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šport
11620813 (11805) cebelar123
»

kje kupiti kolesa? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
5013597 (11912) K0K0
»

Katero gorsko kolo za 70k sit (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
778438 (7084) mile
»

Kolo - 80k - Help!

Oddelek: Loža
182467 (2118) Mercier

Več podobnih tem