Forum » Šport » Katero kolo
Katero kolo

Egidij88 ::

J.McLane ::
Dobro bi bilo, če bi ga sploh lahko kupil, piše da bo na voljo oktobra 2025
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

-ninja-91- ::

stara mama ::
Je*o vas, me rajcate s tem canyonom,
pa sem imel plan mojga XCja vozit še lep cajt!
Hvala bogu da obstaja kaj še za nas velike! Ponavad je ponudba bolj žalostna.
Evo men je predlagalo oba XL in 2XL, zdaj pa vedi katerga, sprobat ne moreš....
pa sem imel plan mojga XCja vozit še lep cajt!
-ninja-91- je izjavil:
Dobro bi bilo, če bi ga sploh lahko kupil, piše da bo na voljo oktobra 2025Razen če si zelo velik![]()
Hvala bogu da obstaja kaj še za nas velike! Ponavad je ponudba bolj žalostna.
Evo men je predlagalo oba XL in 2XL, zdaj pa vedi katerga, sprobat ne moreš....
Ekologija™ in Trajnost™

predi ::
Tule ima ziher kdo Cube kolo s Cube GR 2.3 Disc felgnami in je šel na tubeless. Kako širok mora bit rim tape in kakšna mora biti višina ventilčka zanje?

NekdoPach ::
Nimam, ampak to lahko sam izmeriš z kljunastim merilom. Notranja širina feltne + cca 2mm, tako da trak zasede celotno notranjo površino feltne, upoštevajoč da se skrči za kakšen milimeter ker ga nategneš ko ga limaš noter.
Kar se tiče ventilčkov: skoraj bi vsak moral pasat gor, ker so to precej nizke feltne. Jaz sem trak in ventilčke nabavil na aliexpresu in dela BP, ker tu imajo prenapihnjene cene.
Kar se tiče ventilčkov: skoraj bi vsak moral pasat gor, ker so to precej nizke feltne. Jaz sem trak in ventilčke nabavil na aliexpresu in dela BP, ker tu imajo prenapihnjene cene.

Ne da se mi odmontirat trenutnih gum, brez da bi imel nove že pri sebi. Kura jajce problem, zato sprašujem.
Ni mi jasno, zakaj Cube nima teh podatkov na svojih spletnih straneh, da jim moram zdaj zaradi tega gnjavit na support. Praktično nobenih informacij ni na voljo za njihov OEM wheelset.
Kaj pa tesnilna tekočina/mlekec? Kakšno priporočilo?
Ni mi jasno, zakaj Cube nima teh podatkov na svojih spletnih straneh, da jim moram zdaj zaradi tega gnjavit na support. Praktično nobenih informacij ni na voljo za njihov OEM wheelset.
Kaj pa tesnilna tekočina/mlekec? Kakšno priporočilo?

IL_DIAVOLO ::
Kako se pa obnese cues oprema, ki naj bi nadomestila grx 400 in 600?
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Cube GR 2.3 Disc so od proizvajalca Alexrims, 622x23, OEM za Cube. Tovarniško imajo nameščen Schwalbe high pressure rim tape 25x622 (trak brez lepila, ni za tubeless). Pa recimo, da so takšne s "kavljem". Pri vrhu torej 23 mm, 25 mm trak pride lepo po celotnem dnu.

bbobst ::
Zdravo. Namen imam kupiti karbonski gravel pecikl.
Pogoji so 2x 12 (46-30 in 11-36) in cena nekje 2500€ (mogoče kakega stotaka več)
Prestavno razmerje mora biti tako kot je omenjeno , da je približno enako mojemu trekingu, ker bi drugače bili,
zaradi mojih 90 kg , strmejši klanci (15+) neprevozni.
V poštev pridejo naslednja kolesa:
SCOTT Addict Gravel 50 (2025)
SCOTT Addict Gravel 40 (2026)
Focus ATLAS 8.7
GIANT Revolt Advanced 2 (2026)
Bergamont Grandurance Expert 25
Canyon Grail CF 7 (z menjavo kasete)
Cannondale Topstone Carbon 3 GRX - 2x
Cervelo Aspero GRX RX610
Ridley ASTR Shimano GRX600
Kolesa so skoraj identična kar se tiče gonilke, kasete, menjalnikov, ročk, in zavor .
Ker bo to verjetno moje zadnje kolo me zanima ali so kakšne bistvene razlike med okvirji omenjenih koles, ali pa je za nas ljubiteljske kolesarje ,ki naredimo 3000 km letno , vse ista pašta.
Rad bi še malo zožil izbor preden se podam v trgovino.
Če se kdo spomni še kakšnega modela, prosim.
Pogoji so 2x 12 (46-30 in 11-36) in cena nekje 2500€ (mogoče kakega stotaka več)
Prestavno razmerje mora biti tako kot je omenjeno , da je približno enako mojemu trekingu, ker bi drugače bili,
zaradi mojih 90 kg , strmejši klanci (15+) neprevozni.
V poštev pridejo naslednja kolesa:
SCOTT Addict Gravel 50 (2025)
SCOTT Addict Gravel 40 (2026)
Focus ATLAS 8.7
GIANT Revolt Advanced 2 (2026)
Bergamont Grandurance Expert 25
Canyon Grail CF 7 (z menjavo kasete)
Cannondale Topstone Carbon 3 GRX - 2x
Cervelo Aspero GRX RX610
Ridley ASTR Shimano GRX600
Kolesa so skoraj identična kar se tiče gonilke, kasete, menjalnikov, ročk, in zavor .
Ker bo to verjetno moje zadnje kolo me zanima ali so kakšne bistvene razlike med okvirji omenjenih koles, ali pa je za nas ljubiteljske kolesarje ,ki naredimo 3000 km letno , vse ista pašta.
AMD Ryzen 7 5800X + Be quiet! DARK ROCK PRO 4, MSI MPG X570 GAMING PLUS
Palit RTX3070 Gaming Pro OC 8 Gb , Team Group T-Force Zeus 32GB Kit (2x16GB)
Team Group T-CREATE NVMe SSD, Corsair CX650M, Be quiet! Silent Base 601

Scorpy84 ::
Glede geometrije, pojdi v trgovino in ga preizkusi. Še boljše, če imajo na sposojo, saj šele pod obremenitvijo opaziš ali ti geometrija ustreza. Ko dobiš približno kar ti je všeč, pa greš na to stran https://bikeinsights.com/?utm_source=ch... in si pogledaš, katera kolesa oziroma znamke pridejo v poštev. In tudi ne gledaš koliko letno narediš. Če delaš turo po 20-30 km oziroma pa uro in pol do dve blagi klanci, ni tako pomembna geometrija. Če pa se voziš nad 2-3 ure, je vsekakor pomembna. Zato si za test sposodi cel dan kolo.
Glede prestavnega razmerja, treking in 15%+ klanci ne grejo skupaj, sej ne rečem, da ne gre, lažje je s telimi omenjenimi. Ampak če izbereš 1x12 boš veliko bolj hvaležen si, sploh če so klanci strmi in daleč boš prišel, tudi če si utrujen. Glede na prevoženih km bi prej svetoval da greš na 1x12. Če pa so v igri zelo dolge ture, kjer so dolgi spusti, pa pridobiš s tem kar si želiš, če želiš pri spustu dol poganjati pedala. Pač moje mnenje da treking obdrži, vrž gor 700x38c in pojdi na novem 1x12, pa imaš kolesa glede na izbrano turo.
Glede prestavnega razmerja, treking in 15%+ klanci ne grejo skupaj, sej ne rečem, da ne gre, lažje je s telimi omenjenimi. Ampak če izbereš 1x12 boš veliko bolj hvaležen si, sploh če so klanci strmi in daleč boš prišel, tudi če si utrujen. Glede na prevoženih km bi prej svetoval da greš na 1x12. Če pa so v igri zelo dolge ture, kjer so dolgi spusti, pa pridobiš s tem kar si želiš, če želiš pri spustu dol poganjati pedala. Pač moje mnenje da treking obdrži, vrž gor 700x38c in pojdi na novem 1x12, pa imaš kolesa glede na izbrano turo.

NekdoPach ::
Pazi da ima dovoljšen tyre clearance, to je kako debele gume lahko še gori namontiraš. Ta stari gravel okvirji tu zaostajajo, pod 50mm jaz nebi šel če kupuješ kolo na dolgi rok, glede na to da maš 90kg ti malo debelejše gume ne uidejo.

Scorpy84 ::
Pazi da ima dovoljšen tyre clearance, to je kako debele gume lahko še gori namontiraš. Ta stari gravel okvirji tu zaostajajo, pod 50mm jaz nebi šel če kupuješ kolo na dolgi rok, glede na to da maš 90kg ti malo debelejše gume ne uidejo.
Jaz imam 85kg, pa ne vidim razloga zakaj nebi šel na tanjše, če je lahko prednost. Po razlicnem makadamu furam bp 38c, brez da bi se pogrezal.

atlet ::
Samo pazi, da ne boš potem imel spredaj 42T in zadaj 11-42. :)
Nima veze ali je 1x12 oz 2x12. Pomembno je, kakšni so verižniki. S tem orodjem si lahko pomagaš glede prestavnega razmerja.
Nima veze ali je 1x12 oz 2x12. Pomembno je, kakšni so verižniki. S tem orodjem si lahko pomagaš glede prestavnega razmerja.
Glede geometrije, pojdi v trgovino in ga preizkusi. Še boljše, če imajo na sposojo, saj šele pod obremenitvijo opaziš ali ti geometrija ustreza. Ko dobiš približno kar ti je všeč, pa greš na to stran https://bikeinsights.com/?utm_source=ch... in si pogledaš, katera kolesa oziroma znamke pridejo v poštev. In tudi ne gledaš koliko letno narediš. Če delaš turo po 20-30 km oziroma pa uro in pol do dve blagi klanci, ni tako pomembna geometrija. Če pa se voziš nad 2-3 ure, je vsekakor pomembna. Zato si za test sposodi cel dan kolo.
Enostaven program za fakturiranje -> www.quibi.net

ziggy42 ::
Zdravo,
poglej si še Cube Nuroad C62 PRO. GRX820 za 2500€. Je pa 2x12, če se boš odločil za 1x12, izberi kaj drugega.
Sam sem naročil Canyon Grail CF7, vendar le zato, ker že imam 1x12 XC gorca in sem se želel kar najbolj oddaljiti od njegovih značilnosti. Je pa tu Max clearance nekje 44-46mm.

J.McLane ::
Pri tem imaš 1x12 prestave, ampak spredaj imaš 40 zadaj pa 51 zobnik, torej razmerje 0,78, kar je manj kot pri 2x12 s 30 - 36, kjer je razmerje 0,83.
https://www.gear-calculator.com/?GR=DER...
https://www.gear-calculator.com/?GR=DER...
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Sedaj imam na trekingu 700x35C in nimam problemov na makadamu, ki ga vozim,saj ne grem na kakšnega res grdega.
Zdravo,
poglej si še Cube Nuroad C62 PRO. GRX820 za 2500€. Je pa 2x12, če se boš odločil za 1x12, izberi kaj drugega.
Sam sem naročil Canyon Grail CF7, vendar le zato, ker že imam 1x12 XC gorca in sem se želel kar najbolj oddaljiti od njegovih značilnosti. Je pa tu Max clearance nekje 44-46mm.
Kje si naročil Canyon Grail CF7, ali je pri nas sploh kakšen uvoznik ?
Glede prestavnega razmerja, treking in 15%+ klanci ne grejo skupaj,...
Na trekingu imam 3x9 ,spredaj zamenjan najmanjši zobnik ,iz 26 na 24, tako da je prva prestava 0,75, ki jo uporabljam
le na nekje 14+ klancih , druga prestava je pa 0,86. Imam pa rad manjše preskoke.
Če pogledam gravel 11-36 in 46-30 ,je prva prestava 0,83, kar je malenkost lažje od druge na trekingu, potem pa računam
še 4-5 kg lažje kolo , pa smo že tam tam.

Pa še tehnično vprašanje ,če kdo ve.
Ali so luknje na 31t zobniku gonilke Shimano GRX FC-RX820 enake kot na 30t zobniku gonilke Shimano GRX FC-R610-2 ?
Ali so luknje na 31t zobniku gonilke Shimano GRX FC-RX820 enake kot na 30t zobniku gonilke Shimano GRX FC-R610-2 ?