» »

vračanje kolesa v leclercu

vračanje kolesa v leclercu

1 2
3
»

darkolord ::

All for nothing :(

:)

DOOM_er ::

tpleko je izjavil:

upedate: zategnil sem tisti šrauf pri ležaju, kot je pisalo na tistem rdečem pripetem listku (v francoščini) in zdaj ne pokajo več. tako da za zdaj sem zadovoljen z nakupom. :) vozi se ravno tako dobro kot s 6x dražjim. če bo zdržal 2 leti bom zadovoljen. saj po 2 letih se po moje tudi dragi začnejo kvariti.

you wish, po šestih letih se moja specialka niti pod razno ni še pokvarila, pokvarit se itak nima nič na kolesu. Menjalniki pa ostalo mora delat vedno, potrebuje samo občasno enkrat na leto, rahel popravek prestavnih ročk. Ampak pri 5k + kilometrih na leto je to normalno.
Robots will steal your job. But that's OK

mr1two ::

Redno vzdrževanje ne uide tudi najbolj kvalitetnim komponentam. Je pa dejstvo, da kvalitenejše ob pravilnem vzdrževanju vzdržijo dalj časa, ob bolj intenzivni rabi in predvsem bolj intenzivni zlorabi.
Da, vsako kolo bo zdržalo recimo 6-10 let, ampak ob kakšni uporabi?
Daj ti enmu, ki fura downhill tako poceni kolo, pa ga bo verjetno zlomu ob prvem spustu...Tu se pokaže razlika v denarju+ niti podrazno ne dosežeš rezultatov z njim.
Je pa za nezahtevno rabo čisto vredu, kot je tudi cena temu primerna.

kixs ::

Daj ti enmu, ki fura downhill tako poceni kolo, pa ga bo verjetno zlomu ob prvem spustu

V bistvu se bo zlomu tudi on. Pa se res velika jajca bi moral imet, da bi se s takim biciklom upal spustit po, recimo, wordlcup progi BikeParkPohorje.

mr1two ::

Jap, verjetno poškodba nebi ušla.

amigo_no1 ::

Isti drek kot klime z inverterjem vs navadne, je pyro lepo napisal kako in kaj.
Vse crkuje, samo kdor je dal 3x več se mora nekako tolažiti ;).

K0K0 ::

49106 je izjavil:

Pojdi na kakšno stran, ki se ukvarja s prodajo kolos oz. motociklov in povej pod katero rubriko imajo ležaje. Lahko pa pokličeš na servis in ti bojo še bolje razjasnili. Pri rolerjih so ležaji zagotovo potropni materijal, in nevem zakaj bi bilo pri kolesih drugače.

Verjetno zato ker imajo kolesa po večini japonske ležaje, v rolerji pa so ponavadi tudi pri boljših koleščkih poceni kitajci.
Jest vem kako se dela pri kolesih, ker sem že 6 let v tem poslu, tko da mi ni treba nikamor klicat!
Kolo mora bit narejeno tako, da brez problema služi svojemu namenu. Če je proizvajalec vgradil premajhne ležaje, ki niso kos obremenitvam za katere je kolo namenjeno gre za stvarno napako.
Če se na kolesu zdrobi oz zariba ležaj in ta potem uniči še nihajko, da proizvajalec novo nihajko pod garancijo. Sama nihajka pa lahko stane 600€+, tko da to ni nek kos za par €.

Sicer pa pod potrošni material razumem nekaj kar se uniči zaradi normalne obrabe. Pri tem kolesu se ležaji ne obrabijo zaradi kilometrine ampak se kroglice zažrejo v os, ker je ta premehka. Leclerc je to kolo dobil za 50€, od dobavitelja, ki ga je na Kitajskem kupil za 15€. Za tak denar pa tud kitajci ne morejo naredit "mtb kolesa".
Zato v boljših kolesarskih trgovinah ponavadi ne najdeš mtb kolesa pod 400€.

upedate: zategnil sem tisti šrauf pri ležaju, kot je pisalo na tistem rdečem pripetem listku (v francoščini) in zdaj ne pokajo več. tako da za zdaj sem zadovoljen z nakupom. :) vozi se ravno tako dobro kot s 6x dražjim. če bo zdržal 2 leti bom zadovoljen. saj po 2 letih se po moje tudi dragi začnejo kvariti.

Najprej probaj kolo za 500€, ki bo primerne velikosti za tvojo višino in potem povej če je isto :).
Tud fičo se lahko vozi kot A6 dokler ne probaš Audija :D
Če bo nekako zdržal 2 leti bo imel kmalu na vseh koncih luft.
Tud dražja kolesa se kvarijo in celo pokajo. Samo ta kolesa imajo ponavadi po dveh letih 4-5.000km. Ob rednem servisiranju pa naredijo tudi 40.000km in več.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: K0K0 ()

amigo_no1 ::

tpleko
Lahko jih prijaviš tržnemu če ni priloženih navodil v Slo jeziku.

;-) ::

Koko in ostali mojstri. Imam bmx, ima luft pri pedalih kot je zgoraj opisano, kaj mi je storiti? Razdrem vse in pogledam lezaje ali samo zategnem? Ima tudi luft pri belanci, ce drzis prednjo bremzo in potiskas kolo naprej in nazaj kloka. Sumim da je kaj odtegnjeno ker je kolo staro 2 meseca in ga je uporabljal brat ki ma 40kg.

zategni, to so fabrško sestavljena kolesa, na katerih ni nič tako dobro zategnjeno.

;-) ::

Ravno sem 2 uri se ubadal z tem, razstavil na prafaktorje, podmazal, zategnil. Zdaj je ok.

ponavadi je treba samo zategnit.

Sheteentz ::

Pa da obudimo debato o teh famoznih leclercovih kolesih. Kupujem namreč rabljeno gorsko kolo v rangu 200€ na bolhi in sem naletel na to zadevo pri leclercu.

Prilagam link do francoske strani. Kao gorsko kolo za 249, s kartico 199 evrov. Malo denarja malo muzike, to je res, ampak verjetno tudi Tourney, v primerjavi z Deore, ni tako švoh narejen, da razpade po par sto kilometrih, ali pač? Pa tudi vilice mi izgledajo sumljivo cenene, dvomim, da se jih da zaklenit, pa še diski pri tako poceni ponudbi... Skratka, kolebam med tem, da kupim to reč in imam garancijo ali pa na bolhi dobim rabljen, vendar mogoče kakšen razred višje rangiran material - ki mi pa tudi lahko po par sto kilometrih začne razpadat.

https://www.sport.leclerc/vtt-woodsun-2...

cebelar123 ::

Garancija pri kolesih je bolj malo vredna. Vse kaj se ti bo uniclo ti bodo rekli da si si sam kriv. Tako da ne gledaj na garancijo kaj prevec. Idi na bolho ter lepo preveri pri prodajalcu kaj kupujes iz prve roke.

fosil ::

Poglej si še kolesa v Decathlonu, zgledajo solidno za svoj denar.
Tako je!

Sheteentz ::

Ja, razmišljam tudi o Decathlonu, pa še SportsDirect ima tudi nekaj koles v tem finančnem okviru.

Ampak nekih odstopanj za ta denar itak ne morem pričakovat, a ne?

cebelar123 ::

Tu imaš par rabljenih koles ki so vredna ogleda za to ceno. Nevem s kje si tako ta sem pač po randomu nekaj poiskal.

http://www.bolha.com/rekreacija-sport/k...

Ceno se pa da vedno še nekaj zbiti. Pač gledaš diski ali ne in pa jaz bi pazil, da diski niso mehanski.
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stvarna napaka

Oddelek: Kaj kupiti
386119 (2470) DePalmo
»

Plačala sem eno pečico dobila drugo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8313744 (11077) starfotr
»

garancija - iphone

Oddelek: Pomoč in nasveti
235094 (4243) St235
»

Kupil kolo - razpada

Oddelek: Loža
435044 (3923) jype
»

Eurospin in garancija