» »

Katero kolo

Katero kolo

««
117 / 117
»
»»

PacificBlue ::

Glede cevljev, sam sem navdusen nad Pearl Izumi čevlji, imam oboje za mtb/gravel(spd) in cestno kolo(spd-sl)
Za gravel oz mtb uporabljam Pearl Izumi X-Alp. Dobr se da v njih hodit. Sem nosil prej Specialized pa je kot noc in dan.
I'm not even white, I'm off-white. It's a new race.

Zgodovina sprememb…

DePalmo ::

Hvala vsem za mnenja. O električnem tuhtam da mi pač pomaga pri klancih, ravnino zmorem brez problema. Se zelo rad vozim s kolesom, ampak klanci mi poberejo vso voljo in energijo. Se jih trudim vzljubit in imam dobre dni, na slabe pa niti ne probam. Težava pa je da imam okoli sebe samo klance, edina kolikor toliko ravna cesta je pa glavna povezava iz Škofje Loke, torej prometna in vem da smo z avti gor norci. Tako da se je izogibam.
Kar pa trenutno premagujem je dnevno okoli 400 višincev (cca 30km) ker si gradim vzdržjivost, pred tem sem delal tudi preko 1000 višincev (med 50 in 80km), ampak me je zjebalo ker si nisem popravil prehrane. Sem ostal brez moči in okreval dober mesec.

Kar se pa koles tiče. Če bi kdo imel Muon in ga specifično pohvalil, bi bila opcija. Tako pa odpade. Sem pisal na e-kolesar in dobil odgovor da naj pokličem. Pač nisem, ker hočem določene stvari imeti pisno. Sem pač jaz. Nato sem pisal na EU distributerja in ni odziva. Tako da, ne hvala. Sicer pa, za dodatnih 100 EUR, raje vzamem Scotta. In tudi tistle Bergamont je zelo zanimiv, več baterije in več navora. Sam ga nisem našel, tako da hvala za link.

WizzardOfOZ ::

Go for it!
Pri nas je bilo enako, žena in hči se niti vsedle nista na kolo. Sedaj pa se z veseljem vozimo naokoli, ko smo na elektriki.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

d4vid ::

d4vid je izjavil:

Živjo. Imam Cube Aim Pro 29", pa bi ga rad peljal s sabo na dopust v HR Istro. Kak poceni nosilec za kolesa mi priporočate za občasno uporabo? Thule je predrag, kolikor bom rabil.
Rabim pa za VW Golf 7, hatchback, nosilec za prtljažnik, saj ne mislim rinit kolesa na streho. Vlečne kljuke pa nimam. Če se da dobit kaj solidnega do 150€ bom zelo vesel.
Hvala za odgovore.

Spet jaz.

Kaj pa če vržem kolo kar v prtljažnik, s podrtimi sedeži, pa kakšno gurtno čez, zna bit kaka težava, če me slučajno ustavi policija ali pa na meji?

globoko grlo ::

Mene se nikol noben ni ustavu zarad pecikla v gepeku. Na gurtno pa tut v sanjah nism pomislu.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

GupeM ::

Enako. Sem ga že večkrat peljal v prtljažniku, brez gurtne. Ker se mi ne da nosilca za kolesa montirat. Tistega montiram kadar rabim tudi zadnje zice ali peljem več koles.

Nisem pa na ta način nikoli šel čez mejo, ke nas je takrat v avtu ponavadi 5 in ni placa za kolo v prtljažniku.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

anla ::

Zdravo. Kupujem prvo kolo in rabim nasvet. Torej, kupujem kolo za trajbanje v hrib, nabiranje višincev in raziskovanje narave. Mislim da sem že kar odločen za Radon JEALOUS AL 8.0.

Par vprašanj:
1. Kakšne imate kaj izkušnje z nakupom prek bike-discount.de? Malo me skrbi da ne bi imel kakšne probleme. Na kaj vse moram biti pozoren preden opravim naročilo?
2. Ali je cena 921,66 € vredu za to kolo? Vem da ste nekateri že dolgo na tej sceni in verjetno veste, če se cena za to kolo še kaj zniža in se mi splača počakati?

Kurzweil ::

Zaenkrat samo pozitivne izkušnje z Bike Discount... sem pred časom gledal tudi sam Radona in sicer Craggerja od 7.0 do 9.0... pa sem potem vzel nekaj drugega, tako da glede tega ti težko dam neko mnenje, sem pa takrat te Radone zbral ravno na račun številnih pohval in pozitivnih kritik, podobno velja tudi za Jealous AL...

Mogoče bi te opozoril še na to... da če slučajno nisi zgoraj na spletni strani preklopil na Slovenijo, stori to, ker ti bo dodalo še nekaj fičnikov našega davka... in dostava je mene prišla mislim da 75€...

joez7 ::

PacificBlue je izjavil:

Glede cevljev, sam sem navdusen nad Pearl Izumi čevlji, imam oboje za mtb/gravel(spd) in cestno kolo(spd-sl)
Za gravel oz mtb uporabljam Pearl Izumi X-Alp. Dobr se da v njih hodit. Sem nosil prej Specialized pa je kot noc in dan.

Če misliš tele https://www.pearlizumi.com/products/men... so glih podobni kot moji Shimano MD88 (bom moral zamenjat) :8)

Z bike-discount.de zaenkrat dobre:D .

Davek, ti itak dodajo na prejemno pošto:)).

Električni ne grejo na streho. Zadaj pa samo dva (omejitev kljuke in nosilca) je hitro čez 60kg.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: joez7 ()

skyline ::

Bike discount je super, en od treh gigantov (B24 / bike components / bike discount).

Mogoče poglej še Craggerje, Jealous je vseeno bolj XC okvir (z nizko držo spredaj). Ni za vsakega :)
Cragger je bolj udoben za gor pa bolj zabaven za dol.

BigFoot ::

anla je izjavil:

Zdravo. Kupujem prvo kolo in rabim nasvet. Torej, kupujem kolo za trajbanje v hrib, nabiranje višincev in raziskovanje narave. Mislim da sem že kar odločen za Radon JEALOUS AL 8.0.

Par vprašanj:
1. Kakšne imate kaj izkušnje z nakupom prek bike-discount.de? Malo me skrbi da ne bi imel kakšne probleme. Na kaj vse moram biti pozoren preden opravim naročilo?
2. Ali je cena 921,66 € vredu za to kolo? Vem da ste nekateri že dolgo na tej sceni in verjetno veste, če se cena za to kolo še kaj zniža in se mi splača počakati?

Sam sem pri njih prav tako kupil enega Radona (Skeen Trail AL 8.0) in sem zelo zadovoljen. Z dostavo nobenih težav. Bicikl pa tud špila. Na splošno pri njih pogosto kupujem in vse klapa. Tudi kolega je pri njih kupil kolo (prav tako enega Radona) pa je tudi zadovoljen. Glede samega modela in cene pa ne morem komentirati.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5 Pro, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

vasman ::

Pozdravljeni gospodje!

Potreboval bi malo usmeritve, torej kupil bi gorsko kolo. Budget je na zalost najvec do 500 evricev. Do 400 bi bilo idealno.

Sicer sem lansko leto probal s fully-jem furat traile in sem bil zelo navdusen. Ampak ta kolesa so 3k plus kar je trenutno prevec kot sem pripravljen dati.

Tako da bi potreboval klasicnega gorca, hardtail verjetno, trailov zaenkrat v tem primeru se ne bom fural. Verjetno bom moral kaksnega rabljenega, sem videl da imajo v tem rangu tudi polno vzmeteno, za traile verjetno ne bo, za malo bolj divje potke pa?

Vozil bi se vecinoma po gozdu, makadamu, do kaksne gorske koce (ala valvasor, pokljuka, po karavankah), nekaj tudi po cesti (30%). Z veseljem grem pa dol po bolj divji poti, pac kolikor mi bo kolo dopuscal. Zato sem raje odmislil kaksne gravel kolesa.

Se splaca mogoce decathlon ali raje rabljenega? Naj gledam z diski ali ne za ta denar? Na kaj moram biti pozoren. Ne vem niti vec katere so dobre znamke, vcasih smo kupovali Scott in Schwinn :)

atlet ::

Verjetno boš več dobil z rabljenim, sicer malo starejšim. Poglej na bajk.si So pa cene rabljenih malo napihnjene, kar spremljam, ampak se v veliko primerih da dogovoriti s prodajalcem za neko pametno (realno) ceno.
Enostaven program za fakturiranje -> www.quibi.net

Egidij88 ::

Za 400€ ti prodam hardtail Cube Attention.

DePalmo ::

Za vikend sem imel v najemu Scott Sub Cross eRide 30 2021. Zadeva je kar všečna, ampak ni moj stil. Kar mi je dalo za mislit je to, da sem še bolj navdušen nad električnim kolesom. Ampak gravel/endurance varjanta z drop barom, ne tile mestni, cross neki oz. treking.

Kolikor sem gledal zase, seveda do nekje razumne cene, imajo vsi Mahle X30/35 motor, kateri je v zadnji pesti. Enostavno nisem našel takega ki bi imel motor spredaj ob pedalih. AI pravi da je razlika med močjo in da so motorji v zadnjem kolesu enostavno manj učinkoviti. Zato sem prišel na idejo da bi tako kolo najel za par dni in se pač vozil po svojih znanih poteh, ker bi tako še najbolje ocenil če je to to ali ne. Ker pa se govori o cca 2 do 2.5k, imam seveda malce bolj specifične želje. Kolo mora biti lahko, ker 25+kg pošast pač ne bi imel ker je še vedno prvotno v planu kolesarit brez pomoči, pomoč bi imel ob daljših turah ali pa na slab dan. Ter kdaj bi ga vzel s sabo, strešne nosilce že imam, ampak je omejitev do 20kg na kolo.

Trenutno sem zaljubljen v Scott Speedster eRide 50 letnik 2024, ga lahko kupim za 2k, novega. Ampak bi pred nakupom seveda rad sprobal pogon v zadnji pesti. Kar pa predstavlja težavo. Gledal sem možnost najema in takega kolesa ali podobnega, pač ni za najet, vsi imajo Bosch motorje in vsi so treking. Tako da če slučajno kdo ve za opcijo kjer bi lahko najel gravel/endurance z Mahle motorjem, bi bil zelo vesel predloga kje. Lokacija Škofja Loka, Kranj, Ljubljana, Logatec. Nekje v tem območju.

atlet ::

Preveri v Dekatlonu.
Enostaven program za fakturiranje -> www.quibi.net

PacificBlue ::

joez7 je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

Če misliš tele https://www.pearlizumi.com/products/men... so glih podobni kot moji Shimano MD88 (bom moral zamenjat) :8)

Z bike-discount.de zaenkrat dobre:D .

Davek, ti itak dodajo na prejemno pošto:)).

Električni ne grejo na streho. Zadaj pa samo dva (omejitev kljuke in nosilca) je hitro čez 60kg.

Jaz imam za mtb https://theradavist.com/pearl-izumi-x-a...

Sicer Pearl Izumi je podjetje, ki je začelo svojo pot na Japonskem, Tokyo. Meni so všeč, ker so kvalitetni in res true to size.
I'm not even white, I'm off-white. It's a new race.
««
117 / 117
»
»»