» »

vračanje kolesa v leclercu

vračanje kolesa v leclercu

«
1
2 3

tpleko ::

v leclercu sem kupil gorsko kolo za 80 evrov. :) za 10 tur na leto bo dober, sem si misli. saj pelje se čisto v redu, ampak po prvi turi, ko sem ga gonil stoje v klanec, so začeli pokati ležaji pri pedalu (glavni ležaji).
zdaj ga rad vrnil, ker se bo prej ali slej zjebalo. garancije nisem šel potrditi, ker mi je blagajničarka pozabila povedati, jaz sem pa tudi pozabil.
torej najprej grem potrdit garancijo, potem čez 5 minut pa jim pripeljem kolo? :) bodo vzeli nazaj, ali komplicirajo, kakšne so vaše izkušnje?

jeseni ko bodo popusti pa kupim enega za 400 evrov.

v tem leclecru res prodajajo zanič robo. enkrat sem kupil ene čevlje in ko z njimi hodim po dežju kar podplati pronicajo dež.
  • predlagal izbris: freesty ()

win64 ::

Sicer nevem kako je v leclercu, vendar v nekaterih trgovinah je račun dovolj za koriščenje garancije.

darkolord ::

Načeloma zadostuje samo račun.

;-) ::

Meni v leclercu še nikoli niso komplicirali, govorim za maribor.

shadeX ::

račun velja kot garancija ponavadi.

IvoJan ::

da gres v leclerc kupit kolo moras bit pa tut kralj..
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|32gb 6000 CL32 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

tpleko ::

... ali pa brez denarja. :) probal sem, mogoče bi se mi posrečilo. vedel sem, da se bo hitro pokvaril, ampak sem misli, da bo vsaj eno leto zdržal. takole kolo mi čisto odgovarja za tisto turo na mesec v poletnih mesecih. če se ne bi tako hitro pokvaril se ne bi pritoževal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tpleko ()

shadeX ::

ma eno leto bi mogu zdržat daj. tud če je cheap material, še vedno mora nekaj zdržati. frend je kupu rabljenega za 20€ (podrtija) samo da se vozi z njim u službo. no na koncu so mu ga ukradli :D

tpleko ::

saj za povprečne amaterske kolesarje brez moči v nogah bi najbrž zdržal. jaz kolo malo bolj gonim ko grem v hrib: občasno vstanem, dam v težjo brzino in porivam z veliko silo, da gre malo hitreje, da si malo rit odpočijem in da malo spremenim pozo.

korenje3 ::

kolo za 80€, ti ga greš pa vračat zato ker ležaji pokajo? za ta drobiž se jaz ne bi sekiral.

karkoli že, tam na informacije bi moral iti po garancijski list. račun ne velja kot garancija, ker ni številke modela, tako da so možne zlorabe.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

tpleko ::

če ležaji pokajo to najbrž pomeni, da bo čez 1 mesec že nevozen. 80 evrov zame tudi ni ravno drobiž, da bi jim jih kar šenkal.

49106 ::

v tem leclecru res prodajajo zanič robo. enkrat sem kupil ene čevlje in ko z njimi hodim po dežju kar podplati pronicajo dež.


Roba je primerna ceni, ki si jo plačal. Malo denarja, malo muzike. Piratizirat pa nemoreš, lahko le fizično ukradeš kaj boljšega.

tpleko ::

ne, to je po moje goljufija iz njihove strani. čevelj in kolo morata opravljati svojo primarno samoumnevno funkcijo. podobno kot je samoumnevno, da mora biti hrana, ki jo kupiš, užitna. če ni, bo prodajalec plačal kazen.

Apofis ::

Njihova napaka je edino to da kolo oglašujejo kot gorsko...bi ga morali kot ravninsko in cestno...težki so kot cent, čipšit komponente,... Kar se tiče pokanja v gonilki, možno da jo je treba sam zategnt pa kej podmazat...

tpleko ::

je bil en listek v francoščini gor da je treba po prevoženih 2 km zaradi varnosti zategniti pedale (sem moral uporabiti google translate). sicer ne vem kaj točno moram priviti. mogoče je pa to problem? :) saj bi bilo v redu če bi bilo to, se mi nič ne da voziti kolesa nazaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tpleko ()

RejZoR ::

Kolo za 80 EUR ni glih neki, pokanje ležajev v pedalih je za tak denar normalno. Solidna kolesa so bila par let nazaj po 30-40 jurjev tolarjev, kar pa je precej več kot 80 EUR v današnji valuti. Sicer so bili drugi časi ampak toliko pa spet ne...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

St235 ::

To kar opisuješ nima nikakršne veze z garancijo. Garancija pokriva okvare.

Ali bo leclerk hotel vzet nazaj kolo ali ne je popolnoma njihova dobra volja.

jype ::

tpleko> občasno vstanem, dam v težjo brzino in porivam z veliko silo, da gre malo hitreje

Zakaj pa to delaš? Tega se tut s kvalitetnimi bicikli ne dela.

AndrejS ::

Naredi kot piše v navodilih - zategni gonilko !

;-) ::

Tisti ko pravite da je to normalno ste prepotentni frajercki. Par let nazaj sem v avstriji kupil 2 kolesa cena enega je bila 40eur. Se danes opravljata svojo funkcijo brez pokanja lezajev itd.

Pa ni logicno da nova stvar ne dela tud ce je poceni.

RejZoR ::

Seveda in od Fičotov se pričakuje iste kvalitete kot od najnovejšega Range Roverja... ne bluzi no. Že če pogledaš pedala oz nasplošno vse osi na kolesu iz rahlo višjih cenovnih razredov boš videl da so stvari bistveno močnejše. Pa ni treba it v ekstrem s kolesom za 5000 EUR, taki do 300 EUR so lahko že precej "high end". Pa to nakoncu še vedno ni noben denar. To je 75k starih tolarjev. Res blazen denar če rabiš kolo, da ti konkretno služi in ga imaš precej časa.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

kitewing ::

Verjetno poka zato ker sredina pri gonilkah ali pedal ni zategnjen dovolj. Sicer pa od kolesa za 80€ ne moreš pričakovat, da se boš vozil po gozdu in hribih. Mogoče daje videz gorskega kolesa. Sem prepričan, da amortizerji ne delujejo in imajo le funkcijo obtežitve kolesa. Kolo sigurno tehta preko 15kg = en kup železa.

;-) ::

RejZoR je izjavil:

Seveda in od Fičotov se pričakuje iste kvalitete kot od najnovejšega Range Roverja... ne bluzi no. Že če pogledaš pedala oz nasplošno vse osi na kolesu iz rahlo višjih cenovnih razredov boš videl da so stvari bistveno močnejše. Pa ni treba it v ekstrem s kolesom za 5000 EUR, taki do 300 EUR so lahko že precej "high end". Pa to nakoncu še vedno ni noben denar. To je 75k starih tolarjev. Res blazen denar če rabiš kolo, da ti konkretno služi in ga imaš precej časa.


Ne, lahko pa grem z mojim pičipokijem isto do kopra kot ti z Range Roverjem, le da počasneje in manj udobno. Da bicikl stane 80€ ni opravičilo da prvi teden razpade.

bluefish ::

To ti misliš.
En malce bolj luknjast spust (pa ne tak, da bi zahteval DH kravo) in bi še kaj drugega začelo pokati ter razpadati.

Janac ::

ja potem kolo ne opravlja osnovne funkcije in je neuporabno a se ti ne zdi? Sploh ce ga oglasujejo za gorsko.

Želim vam lep konec tedna.

RejZoR ::

Facepalm. Ti res ne razumeš a? Pod gorsko se smatra kolo brez strehc, s prestavami in krampastimi gumami. Če pa je zadeva res za gorsko uporabo in koliko časa bo zdržal pa je zelo vprašljivo. Za tako ceno boš obe osi skrivil po prvem srečanju s korenino če mene vprašaš.

Enostavno tukaj ni nič kompliciranega za razumet. Višja kot je cena do neke meje, boljši materiali in sestavni deli so uporabljeni. V igri je tud znamka sama ampak načeloma to kar drži. Mislim, men je nekako razumljivo, da za 80 EUR enostavno ne moreš dobit dost kvalitetnih komponent za večje obremenitve, pa tle ne govorim za neko pretiravanje. Enkrat mal poglej koliko stanejo samo kvalitetna pedala, samo tisti del kateri je v stiku s tvojimi podplati. Pa tle ne govorim o nekih profi izvedbah s sponkami na katere se nato pripnejo kolesarski čevlji ampak samo kvalitetni kovinski pedali z vzdržljivimi ležaji.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Janac ::

Prosim ne mi govort o cenah kvalitetnih pedal res. Imam sam xc kolo z opremo Shimano Deore xt(tovarnisko ni blo)sem vse sam zamenjal in sem skoraj presegel ceno kolesa. Pa ce je gorsko zame pomeni da bo zdrzal vsaj kak bunny hop.

Želim vam lep konec tedna.

amigo_no1 ::

Pa tle ne govorim o nekih profi izvedbah s sponkami na katere se nato pripnejo kolesarski čevlji ampak samo kvalitetni kovinski pedali z vzdržljivimi ležaji.

Ja, v kolesih za 800€ so sigurno ležaji v pedalih "Space Shuttle varianta".
Tako kot pri rolerjih , abec nategovanje kot da so najmanj zlati, medtem ko jih dobiš v lokalni trgovini za drobiž.

Ležaje dela par specializiranih svetovnih firm.
Pri izbiri se gleda če ležaj presega max sile in koliko časovno zdrži.

Glede na to da je avtorju uspelo pokvariti zadevo že prvem klancu je vprašanje če niso notri samo kake plastične puše :)) (in je kolo namenjeno za 20 kg otroke).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

RejZoR ::

Lej, 80 EUR in kvalitetni materiali, ti dve besedi enostavno nista združljivi na nobenem nivoju. To je bilo včasih 20 jurjev tolarjev, zdej pa pomisli kakšno kolo si dobil za ta denar. Sam sem jih nekaj časa prodajal, pa vem, da si za ta denar dobil dokaj solidno otroško kolo, ki ni bilo namenjeno za nobene obremenitve sploh. Kvalitetnega gorskega za odraslo osebo pa nikakor. Slednji so se začenjal pri nekje 60 jurjih in naprej pa še to niso bili neki presežki, so pa že imel alu okvirje, ojačane osi na vseh vrtljivih delih itd.

EDIT:
Ne pretiravaj no, pedala za 800 EUR na kolesu za 80 EUR ane? Če pa vzameš samo pedala za 40 EUR kar je pol cene celega kolesa pa lahko pričakuješ od njih bistveno več kot od teh, ki so proizvajalca na kitajskem verjetno stali pol evra če ne še manj in so prišli skupaj s kolesom kot tovarniški kos opreme.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

kitewing ::

Verjetno bi bilo ceneje, če bi že v osnovi kupil kolo s celotno XT opremo. Za kvalitetno vožnjo po gozdu mora biti oprema XT ali x9 , ostalo precej malo zdrži.

Daedalus ::

Gorski bickl za 80€? To polomim v kaki minuti, dveh... Načeloma se takih biciklov ne kupuje. Ker tudi pri čisto normalni rabi hitro razvijejo kup problem, ki so posledica v podnu kvalitete materialov in izdelave.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

amigo_no1 ::

Ko sem kupoval kolo 15-20 let nazaj sem dal za novo okoli 20 000 sit oz. malo manj kot 80E (ena leva firma že takrat, 18 prestav, 26" kolesa se mi zdi), pedali & ostalo so še vedno delujoči kot na začetku, edino verižniki so že rahlo pobrani (sem se 10 let dosti vozil v klanec, 95% vseh voženj opravljenih po asfaltu).
Razen 1 zamenjene verigo (se je nategnila, cena bila okoli 500 sit) in 2x gum (pozabil ceno) nisem menjal nič.

To kar prodaja Špar je očitno navaden krš, še teh 80 ni vreden.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

mr1two ::

Trgovino si falil :)
Drugače pa 80 res ni nek blazen denar, da bi lahko pričakoval nekaj od kolesa. Včeraj sm recimo samo pedale kupil, tiste res stopničko višje od čisto običajnih navadnih, pa sm dal 20E- to je 1/4 tvojga kolesa. Tisti plastični pedali, ki jih imaš gor, se verjetno v trgovini dobi za 2-4 eure. In isto lahko posplošiš na celotno opremo- ker pr teh 80 evrov morjo še neki zaslužit, tudi kilogram železa ni čisto zastonj...
Škoda pričakovat, da bo kolo zdržalo nevemkakšne sile. Za moje pojme, je takšno kolo primerno bolj ali manj za ravne predele, tu pa tam kakšen uizi klanec. Za kakšno lažjo osebo(60 ali manj kg), pa bi lahko zdržalo tudi to kot praviš- ustajanje na pedale.
Če imaš pa 80+ kg, potem prosim, ne delaj tega, ker boš kaj vtrgal :)

Kako je z vračanjem rabljenega izdelka v leclercu pa res nebi vedel. V hoferju gredo na roko, mogoče gredo tudi v leclercu. Sicer pa poskusi predhodno kaj potisnit sam in ne nosit na kolesarski servis, ker te bodo grdo gledali...
Normalna cena za normalno kolo za rekreativno rabo je za moje pojme cca 300eur. Ob kakšni akciji kaj manj, ampak s cenejšim jaz v klanec nebi gonil(ker sem že na enem mestnem za podobn dnar-80e čisto razmahal gonilko, pa nisem niti enkrat samkrat ustal na pedale). Prpeljem pa se po LJ brez problema, tko da je čisto ok za ta namen.

compaq ::

Sicer je mimo teme vendar me zanima, če je to zgoraj omenjeno kolo v katalogu, ker sam iščem nekaj a male pare :)

bdoxx ::

ste čudni
tud če stane "samo" 80€ še ne pomeni da lahko crkne na prvem klancu.., če je kaj narobe ga pelji nazaj pa uveljavlaj garancijo.

compaq ::

compaq je izjavil:

Sicer je mimo teme vendar me zanima, če je to zgoraj omenjeno kolo v katalogu, ker sam iščem nekaj a male pare :)


Že našel v katalogu na spletu :D če še koga zanima: http://www.e-leclerc.si/PDF/1306_ljublj...

IvoJan ::

no sej da se ne boste prevec drgnili ob plasticna pedala. trenutno so ena izmed najmocnejsih pedal ravno plasticna ;)
http://www.odysseybmx.com/catalog/pedal...
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|32gb 6000 CL32 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

mr1two ::

Seveda pa način izdelave sploh nima nič pri tem. In btw, takšna pedala so 80E+, vsaj tam kjer sem jaz gledal

DOOM_er ::

vsako kolo tut ultra supr karbonc je treba po parih kilometrih peljat na servis, to ti vsaka resna štacuna kjer kupiš kolo naroči da po 300 km pripelješ kolo nazaj da ti zategnejo ravno gonilni ležaj. Pri krš kolesu pač to začne pokat takoj.
Robots will steal your job. But that's OK

;-) ::

bdoxx je izjavil:

ste čudni
tud če stane "samo" 80€ še ne pomeni da lahko crkne na prvem klancu.., če je kaj narobe ga pelji nazaj pa uveljavlaj garancijo.

To želim že skoz povedat.

Vice ::

To da je kolo za 80€ manj kvalitetno kot tisto za 300€ je bedarija. V večji meri ti nakupovalni centri kupujejo masovno za določeno regijo in ne kupijo 5 koles kot vaški prodajalec. Zato si te šoping trgovine "privoščijo" popust, ki ga neka vaška trgovina ne bo videla niti v sanjah. V končni fazi pa oba prodajata isto kcvaliteto eden za 80 drugi za 300. V kolikor ne kupiš izdelka, ki je namensko narejen za določeno funkcijo boš kupil nek naštancan izdelek iz iste tovarne, ki gor lepi 1001 logo samo da se prodaja.

Kvaliteta teh nizko cenovnih izdelkih je pri vseh ista, bedak si če daš 300€ namesto 80€ in misliš koliko bojšo robo si kupil.

bluefish ::

Zato pa večina normalnih kolesarskih trgovin ne ponuja "polnovzmetenih" koles za 300€, kaj šele manj.

dolenc ::

TO kolo za 80eur JE manj kvalitetno kot tisto za 300eur, to ni primerjava bombažne majice. Tale za 80eur je stran vržen denar, pri 300eur pa je vložen v kolo.

mr1two ::

ZOMG, šele sedaj sem videl, da gre za polno vzmeten mtb. S tem si nebi upal spustit dol po temu kar jaz vozim...

Mislim, če vstopni model znamke, ki veliko ponuja za svoj denar in ok ajde, so vsi okvirji iz aluminija in ni ravno hobi program želi za polnovzmeten bicikl 1300 eur, potem je to slaba šala. Igrača za otroke morda, ampak za bilokaj drugega pa lej- raje ne no. Če že, potem bi ga uporabljal kot kolo za na njivo.
Vzmeti so verjetno dodatna teža in zgolj še ena stvar, ki se bo uničila...

In mislim, da tisti, ki so najbolj pametni in kričijo "kolo za 80 je iste kvalitete kot tisto za 300" verjetno niso vozili ne enega ne drugega.

;-) ::

vseeno pa je dovolj kvalitetno za normalno voznjo do trgovine, no moralo bi biti.

Vice ::

mr1two je izjavil:

ZOMG, šele sedaj sem videl, da gre za polno vzmeten mtb. S tem si nebi upal spustit dol po temu kar jaz vozim...

Mislim, če vstopni model znamke, ki veliko ponuja za svoj denar in ok ajde, so vsi okvirji iz aluminija in ni ravno hobi program želi za polnovzmeten bicikl 1300 eur, potem je to slaba šala. Igrača za otroke morda, ampak za bilokaj drugega pa lej- raje ne no. Če že, potem bi ga uporabljal kot kolo za na njivo.
Vzmeti so verjetno dodatna teža in zgolj še ena stvar, ki se bo uničila...

In mislim, da tisti, ki so najbolj pametni in kričijo "kolo za 80 je iste kvalitete kot tisto za 300" verjetno niso vozili ne enega ne drugega.


Verjetno se tvoja z špohtlom paca in si misliš kok je huda... ni maska vse :)

mr1two ::

Saj kar je od tega kolesa je maska- vse kar je na njem je za okras. Pejdi bučke kotalit kam drugam. To je bicikl za po mestu/za v trgovino/za na njivo.

RejZoR ::

Fotr je vzel pred leti ko sem še prodajal bicikle od Fuji-ja kolo, full alu okvir, vzmeteno sprednje kolo, flappy paddle menjalnik (oni ko samo dodajaš oz vzemaš prestave na klik, ne vrtljive ročke al pa navadne prestave), skratka ni da ni, zelo dobro kolo kot celota. Ni bil nek top niti krš za tisti čas, ena taka solidna sredina. Pa je bil okol 75k tolarjev, to je nekaj čez 300 EUR or so danes.

Eni ljudje so pač po sistemu "that'll do", od naprave pa pričakujejo lastnosti, ki jih imajo 5x dražji modeli. Lahko bi že vedel, da od nekje tista razlika mora bit in verjemite da ni vse samo v imenu. Delno je, nikakor pa ni samo v tem. Če bi sam kupil kolo za 80 EUR od njega ne bi pričakoval ne vem kaj, pa nisem nek entuziast ampak mi že zdrava pamet pravi, da zadeva ne more bit tolk pocen zarad lepšega.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

tpleko ::

compaq je izjavil:

Sicer je mimo teme vendar me zanima, če je to zgoraj omenjeno kolo v katalogu, ker sam iščem nekaj a male pare :)

da to kolo je imelo 30% popusta .

tpleko ::

jype je izjavil:

tpleko> občasno vstanem, dam v težjo brzino in porivam z veliko silo, da gre malo hitreje

Zakaj pa to delaš? Tega se tut s kvalitetnimi bicikli ne dela.



a zato da se špara kolo? no dobro da vem, ne bom več. :)
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stvarna napaka

Oddelek: Kaj kupiti
385805 (2156) DePalmo
»

Plačala sem eno pečico dobila drugo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8312145 (9478) starfotr
»

garancija - iphone

Oddelek: Pomoč in nasveti
234608 (3757) St235
»

Kupil kolo - razpada

Oddelek: Loža
434714 (3593) jype
»

Eurospin in garancija

Oddelek: Loža
255501 (4718) kopriwa

Več podobnih tem