Forum » Zvok in slika » bit rate na WD predvajalniku
bit rate na WD predvajalniku
Zurbum ::
Enkrat sem že zasledil nekaj na to temo, pa sedaj ne najdem več :|
Zanima me naslednje:
s WD TV Media playerjem mi nekatere 1080p mkv-je predvaja zelo zrnate, pri nekaterih pa se pojavljajo kocke.
Če me spomin ne vara, je bilo govora o bitrate in reframes. A kdo ve približne mejne vrednosti. Ali je zrnatost tudi odvisna od tega?
Skratka, zanima me, na kaj moram biti pazljiv pri 1080p filmih, da se omenjeni težavici ne bi pojavljali na WD Media Playerju.
Zanima me naslednje:
s WD TV Media playerjem mi nekatere 1080p mkv-je predvaja zelo zrnate, pri nekaterih pa se pojavljajo kocke.
Če me spomin ne vara, je bilo govora o bitrate in reframes. A kdo ve približne mejne vrednosti. Ali je zrnatost tudi odvisna od tega?
Skratka, zanima me, na kaj moram biti pazljiv pri 1080p filmih, da se omenjeni težavici ne bi pojavljali na WD Media Playerju.
- spremenil: podtalje ()
piek ::
Ja, WD TV zmanjka nekje malo nad 10.000 kbps ... Se bolj pa ga unicijo profili kodiranja, ki so vecji od "neuradnega standarda" 4.1. Torej, ce ima 1080p video vec "reframe-ov" kot 4, 720p ni tako obcutljiv, ker se ne dosega mejnih vrednosti ...
---
Finish it off if you started it!
---
bastadu ::
Ja, WD TV zmanjka nekje malo nad 10.000 kbpsPovprečni bitrate 1080p x264 filmov je nekje 10Mbps to pa pomeni da je na trenutke ta bitrate lahko precej višji, tudi 2x, 3x ali celo 4x te vrednosti ... Skoraj težko verjamem, da bi potem ta WD TV sploh bil sposoben predvajati 1080p material, npr. moj HDX-1000 ima maximum nekje 47 Mbps, če se film bere direktno iz notranjega trdega diska ...
bastadu ::
Sam disk ne, mogoče pa je ozko grlo povezava ext. disk / WD TV, čeprav ima WD TV skoraj sigurno USB 2.0 priključek, ki bi naj nesel teoretično 480Mbps, vprašenje pa je, kakšen priključek imaš na ext. disku, če je USB 1.0 je sigurno to ozko grlo ...
Zurbum ::
Oba priključka sta USB 2, domnevam, da težava ni v tem. Namreč, večino 1080p filmov mi prikazuje pravilno.
Bom preveril max bitrate in reframe.
Bom preveril max bitrate in reframe.
piek ::
@bastadu:
Meni WD TV kocka pri filmih, ki imajo 11.000 ali 12.000 kbps povprecen bitrate, koliko je v tem primeru tockovni high bitrate ne bi vedel. Vsekakor pa ne mara/prebavlja 1080p vsebin, ki so kodirane vec kot X264 L4.1.
No, pa saj tudi drugi predvajalniki te generacije niso nic boljsi (mogoce le za odtenek, kar pa seveda ni dovolj).
Meni WD TV kocka pri filmih, ki imajo 11.000 ali 12.000 kbps povprecen bitrate, koliko je v tem primeru tockovni high bitrate ne bi vedel. Vsekakor pa ne mara/prebavlja 1080p vsebin, ki so kodirane vec kot X264 L4.1.
No, pa saj tudi drugi predvajalniki te generacije niso nic boljsi (mogoce le za odtenek, kar pa seveda ni dovolj).
---
Finish it off if you started it!
---
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wd TV Live (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Zvok in slika | 213763 (57226) | scipascapa |
» | Adobe Media Encoder - youtube 1080p?Oddelek: Pomoč in nasveti | 801 (636) | gregor |
» | DTS zvok na WD TVOddelek: Zvok in slika | 1850 (1337) | king67 |
» | WD TV.. kdo ima? (strani: 1 2 3 4 … 29 30 31 32 )Oddelek: Zvok in slika | 153190 (35759) | king67 |
» | Nakup WD HD TV PlayerOddelek: Kaj kupiti | 5140 (3313) | Robert1 |