Forum » Pomoč in nasveti » ATX+AT napajalnik
ATX+AT napajalnik
nodes ::
V ATX 250W napajalnik sem vgradil AT ploščo 200 W napajalca. Z AT plošče sem odstranil kable za priklop na matično ploščo, ostale dva kompleta sem pustil za priklop na diske, ventilatorje, CD-je...
Na žalost sem ugotovil sem, da je bistveno večji porabnik štroma mama plata in njeni zajedalci.
Moj špoht ni povezan z štromarijo, zato bi Vas vprašal sledeče.
Kaj če bi iz AT napajalca vezal 5V in 12V na ATX razdelilec (morda preko diod, da le ta priskoči v pomoč ATX-u, le takrat ko ta počepne.
Ali osnovna plošča v največji meri uporablja 3.3V napetost? Potem bi bilo boljše, da si najdem ploščo iz ATX napajalca.
LP
Na žalost sem ugotovil sem, da je bistveno večji porabnik štroma mama plata in njeni zajedalci.
Moj špoht ni povezan z štromarijo, zato bi Vas vprašal sledeče.
Kaj če bi iz AT napajalca vezal 5V in 12V na ATX razdelilec (morda preko diod, da le ta priskoči v pomoč ATX-u, le takrat ko ta počepne.
Ali osnovna plošča v največji meri uporablja 3.3V napetost? Potem bi bilo boljše, da si najdem ploščo iz ATX napajalca.
LP
Kriko ::
V bistvu lahko povežeš skupaj dva recimo 250 ali 250+300 vatna napajlalca in boš imel tako 500W.
Kako se naredi poišči v starih novicah, iskalnik pa itak imaš!
Kako se naredi poišči v starih novicah, iskalnik pa itak imaš!
krucymucy ::
Ne, to ne gre! Ker bi napajalca sigurno imela minimalno razliko v voltaži in to ne bi bilo glih fajn!
Točno to se je zgodilo. Razlika brez obremenitve je skoraj 1V nižja pri AT, ki se pod obremenitvijo dvigne, tako da je nekaj desetik nižja od ATX. Potem pa pri ATX vrže ven "fid" prej kot se napetosti izenačijo. In tako pride do verižnega sesutja. Sedaj ta del AT napajalca uporabljam ločeno za napajanje diskov, CD, ventov..., poraba teh potrošnikov je kar nekaj manša od OP,ker nimam štiri diske, kup ventilatorjev, CD-jev itd. AT tako ni kaj prida izkoriščen. Lahko se to spremeni, če pride ven grafa z ločenim napajanjem (če bi jo kupu).
Napajalec deluje, za minimalne stroške. In kaj naj na koncu rečem? Vseeno bi se lepše počutil, če bi imel Enermax-a 433W.
Napajalec deluje, za minimalne stroške. In kaj naj na koncu rečem? Vseeno bi se lepše počutil, če bi imel Enermax-a 433W.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nodes ()
Ne, ne vse dela OK. Samo ko sem obremenjeval napajalnik (pri preizkusu). Ta ima eno varovalno sklopko, ki nad eno določeno obremenitvijo ali kratkem spoju izklopi napajalnik.
gumby ::
Vseeno - če je vrglo ven FID, potem je nekaj narobe. Ali z napajalnikom, ali z elektroinstalacijo.
Kriko ::
Če želiš ti pošljem shemo, kako se priklopi dva napajalnika hkrati, da delujeta kot eden!
Mail
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vgradnja fid stikala (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 31602 (4775) | mirator |
» | Napajanje PCja v avtu (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 10780 (8046) | stromar |
» | Kater PSU za hard OC (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Kaj kupiti | 29206 (17752) | LittleDevil |
» | NAPAJALNIKOddelek: Pomoč in nasveti | 2123 (1827) | Kaiser |