» »

NAPAJALNIK

NAPAJALNIK

A.L.T. ::

Imam eno vprašanje. Ali je mogoče da je 300W Macase Napajalnik velik samo: visok 8.5 cm, dolg 13.5 cm. Te meritve so natančne, širine pa nisem meril, širok je kot ohišje, se pravi okoli 20 cm. Ali je to mogoče?;((
Don't worry about life; you're not going to survive it anyway.

StarY ::

hm, je pac standardnih mer. In kaksen bi pa mogu bit??:\:P

alien-w ::

upras v Mlacoma, tm jih majo

A.L.T. ::

Ja sj od tm tut je. Ne vem ko so vsi govoril kak je tžki in oh in sploh sm mislu da je le mal večji k ta škatlca. Za 300W napajalnik sm res mislu da bo pa ja večji, zdi mi se da je glih tolk vlki k 200W v mojem starem računalniki.:\
Don't worry about life; you're not going to survive it anyway.

KamikazA ::

A si mogoče kdaj odprl napajalnik in pogledu kolk je poln. če si pol si opazu da jo notr placa glih za še en napajalnik. Jaz se mojega (250W) zaprl v škatlo 150x100x40 pa se moral predelat samo eno hladilno rebro. Na mesto kjer je bila prej napajanik pa sem namestil raadiator (kiler).

Bungee- ::

Oj! Vcasih ko so napajalniki potrebovali za delovanje se trafote, so bli tezki pa storati pa veliki ... ;( Zdej so pa napajalniki mejcken drugacni pa majo sam en mejhen trafo, ker delajo cist drugac .... ce koga zanima lahk tud cist tehnicno razlozim ... kar pa niti ni zdele pomemben! Torej fizicna velikost sploh ni vec vazna! 8-)
S kladivom in dinamitom je mozno vse! - Poanta je samo v doziranju.

Medved ::

Mcase ohišje nima priključka za monitor, hehe, saj tisto k ga mam jz 250W, in je napajalnik čist mjhn hehe:))

Jebiveter ::

Kaj mislite, da bi blo kej narobe, ce bi en ATX on en AT napajalca povezal tako, da bi za napajenje drugega uporabil izhod za monitor iz prveha in potem moditir prklicu na druzga?!?:| Tko bi pol v bistu imel 2x po 200W napajalec! Za AT bi imel pa posebaj stikalo! :D;)
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

miranpozar ::

Kaj ne bi bilo lažje, če bi monitor priklopil kar direktno v 220V vtičnico? ;)
Če pa misliš vezati napajalca zaporedno pa je to totalna neumnost, hahaha! :)) Ne gre to tako, te zadeve se ne seštevajo (skozi oba bi tekel isti tok)! Na to varianto pozabi! Bi bil pa zanimiv patent dveh napajalcev, kadar bi eden napajal diske in CD-ROMe, drugi pa plato in kartice na njej, pri kakšnem požrešnem Athlon sistemu.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

msmiha ::

Tako kot ti je svetoval miranpozar. Če bi šel napajalce skup vezat bi bila to zguba časa. Daj rajši odcvikaj bek tisti priključek od montitorja, ki se vtakne v napajalnik. Gor pa zašravaj vtikač. Bo blo velik bolš
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

Jebiveter ::

V bistu bi bil namen taksne povezave napajalnikov ta, da bi se izognil uporabi enega vtikaca na razdelilcu! pa manj kabla bi blo tud! Drdgac pa bom rabu enga za plato, diske, cdrome, floppyje, itd., druzga pa za vente in peltierja!:D
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

KamikazA ::

Kako boš pa prepriču AT napajalnik da ti bo delal brez teteaplate? Sam malo razmišlam o tej varjanti vendar se je še nisem fizično lotil.

RUSKIE ::

AT dela brez plate ATX je pa že mau problem.
-/1 c0ntr0l th3 5T0RM-

TESKAn ::

ATX ni problem spljoh - sam povežeš zeleno in sivo žičko na konektorju za plato, pa je.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Jebiveter ::

Zamisel je taksna: ATX napajalec uporablam za komp normalo povezava na plato, AT-ja pa posebi (maximalna modifikacija ohisja) za vente, pelte, itd. sej sm napisu, da bo imel AT svoje stikalo!
Drgac pa je moj plan, da cez praznike sestavim vodno in modificiram ohisje, itd. Pol bom mel u bistvu 3 faze priziganja kompa:
1. Pali kladilnik in pumpo
2. Pali AT in s tem pelt in vente
3. Pali komp normalno in ZUR SE LAHKO ZACNE!:D:D

BTW: A prodaja kdo ksnega pelta po ksni zlo niski ceni!?:D
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

KamikazA ::

Doma imam 4 AT napajalnike pa mi niti eden ne dela brez plate! Tko da mi mal pojasnite prosim! Pa še če mi kdo zna povedat kaj je vloga oranžne žice (Power Good) na AT napajalniku.

Makaron_hater ::

Jest mam pa sam 200 W napajalko...
A je to sploh dost. Mal me skrbi...
A kdo proda še eno 200 W napajalko ATX?
:\

DrSergioDJ ::

Jest mam pa problem, in to je, da mi je zmanjkal žičk od napajalnika, k mam se ene 3 stvari za prklopt ( matejeve šalterčke, pa en sound equalizer, pa merilec temperature - ja, on tud rab to ) in mam doma en atx napajalnik, pa sm ga mislu kr vrzt nekam v skatlo al pa ob ( modifikacija ), sam zdej, ko tole berem, vidim, da ne dela brez mameplatee????? zakaj ne? a pol ni sans, ce ni prkloplen tud na mamoplato? a obstajajo pol kaki razdelilci ( sam ne vem ce bi 235W zdrzu vse z razdelilci skupi ? kok kostajo razdelilci?

...

miranpozar ::

ATX napajalnik bi delal tudi brez mamaplate, vendar bi se moral kaksen elektronik malo poglobiti v zadevo, po mojem pa ne more biti nic posebno kompliciranega.

Razdelilci za notranje napajane obstajajo, in so (seveda) primerno poceni.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

andHoc ::

Men doma dela napajalnik AT brez problema ...
Sm ga vzel ven iz škatle .. odšraufu še stikalo ... priklopu ... zmeru napetosti ... in kot po čudežu zadeva deluje ...

Kakor sem si jaz ogeldu zadevo mora delovat brez mame plate ... saj stikalo direktno vklapla 220 napetost ...

Sam imam pač na drug napajalnik zvezane vse ventilatorje in sicer tak da lahko za vsazga nastavlam napetost 24, 17 al pa 12 V ... za CPU FAN pa 17, 12 al pa 5 V ...

Tak da če pa komu ni kej jasn še pa mu lahka zadevo razložim ...

Kaiser ::

Fora AT napajalnika je to, da ce nanj nimas nic prkloplenga sploh ne bo zacel delat. Cim pa ti neki nanj prklopis se bo zalavfal, ker na izhodih ne bo vec imel t.i. odprtih sponk. Analiza napajalnika je sicer precej zakomplicirana, ker je le-ta switcher, ni pa nemogoca. Ne vidim pa razloga zakaj bi se poglabljal v notranjost napajalnika.
Skupni vklop dveh napajalnikov izvedes z relejem, kar sicer ni nic tezkega, vendar rabis vsaj trohico stromarskega znanja...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vezava ATX in AT napajalnika?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
202134 (1940) krucymucy
»

TB 1.4GHz na 235W napajalniku?

Oddelek: Pomoč in nasveti
191475 (1310) rc-car
»

ATX nap + AT nap = ???

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
151201 (1031) |Luka|
»

Athlon & napajalnik ???

Oddelek: Strojna oprema
101382 (1225) CCD
»

KT7A-RAID ne trza spljoh!

Oddelek: Pomoč in nasveti
71047 (895) Lucio

Več podobnih tem